Last news in Fakti

9 Март, 2024 14:39 1 780 30

Валентин Кардамски: Ако Тръмп спечели изборите в САЩ през ноември, това ще е изгодно за ГЕРБ и ДПС

  • избори-
  • сглобка-
  • сащ

На ГЕРБ им трябва максимално да компрометират ПП, както упорито го правят, ден след ден, със сериозното съглашателство и подкрепа от ДПС, подчерта журналистът

Валентин Кардамски: Ако Тръмп спечели изборите в САЩ през ноември, това ще е изгодно за ГЕРБ и ДПС - 1

Действително има битка между двете крила в тази сглобка. Търканията обаче произтичат от самата власт, към която се стремят. Това е сглобката болт в гайка. Гайката са ПП-ДБ. Няма да има разглобка, защото никой не я иска.

Това мнение изрази в интервю за БНР журналистът Валентин Кардамски, който оглавява сайта Критично.

ГЕРБ и ДПС добре знаят, че в тяхната прегръдка ПП-ДБ само губят, те се стопяват. Това е като прегръдка със смъртта. Ако трябва да има разглобка, това би означавало, че няма какво да делят, а те има какво да делят, заяви Валентин Кардамски.

Кардамски обвърза политическите процеси у нас с резултатите от изборите в САЩ през ноември и кой ще седне на стола в Белия дом. Ако това е Тръмп, ще бъде изгодно на Борисов и ДПС и "правителството ще се разпадне от нещо много незначително", прогнозира той. "Тогава вече болтът ще е скъсал гайката."

На ГЕРБ им трябва максимално да компрометират ПП, както упорито го правят, ден след ден, със сериозното съглашателство и подкрепа от ДПС, подчерта журналистът.

"Продължавайки тази прегръдка, приключваме Промяната. Това е изгодно за Борисов и Пеевски."

Така според него след есента и зимата в лицето на коалицията ПП-ДБ те ще имат "доста вяла опозиция – какво по-добро от това".

"Войната вече е почти ясна", смята Кардамски. Във връзка с оставката на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд журналистът подчерта, че тя е била "апологетът на конфликта, стоеше идеологически зад конфликта между Запада и Русия на територията на Украйна", а нейният наследник на поста – Кърт Кембъл, е един от най-големите индокитайски експерти в САЩ.

"В превод: Украйна вече е Китай."

Кардамски посочи още, че конкурентката на Тръмп - Ники Хейли, всъщност е своеобразен представител на демократите, но надеждите им тя "като кукувица да снесе гнездо в Републиканската партия" са угаснали.

Доналд Тръмп показа на стара Европа с кого ще си говори, каза Кардамски относно срещата на Тръмп с унгарския премиер Виктор Орбан.

"И оттук насетне всякакви задявки с добрия стар Виктор от страна на урсулите и борелите ще приключат. Ако Доналд Тръмп бъде следващият президент на САЩ, битието и житието на следващите европейски лидери ще бъде особено трудно – и в търговско, и в политическо отношение."

Светът ще бъде друг, ако републиканците спечелят изборите, обобщи позицията си Валентин Кардамски.

У нас промените няма да се случат веднага, каза той, като направи аналогия със синусоидата – "първо стигаме до долна мъртва точка, след което започва плавно изкачване – движения, характерни не само за физиката, но и за политиката".

"Ще започне спирането на ненормалността. За да може това да отвори път към идването на нормалността. Това политическо статукво, което в момента имаме, то не е правителство на България. Когато се променят тези сили, нещата ще започнат да се нормализират. Един си заминава, пък се появяват нови политически формации, други посланици идват – не само от едната страна. Но първото, което ще се случи, е, че ще има промяна въобще на политиката в Брюксел. То е като лакмус. Тази стъклена сграда, този аквариум тъй бързо ще се завъртят, че чак ще започне да духа тук. Ще има преориентиране."

Раздорите в ЕС тепърва предстоят, ще започнат различни сглобки на отделни страни в блокове, изказа очакване журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Компромати

    11 2 Отговор
    от компрометирани без никаква стойност!
  • 2 Мдаа

    18 3 Отговор
    Ако Тръмп спечели няма да ги викат по 3 пъти в седмицата в американското посолство! Ще ги викат само по веднъж седмично
  • 3 Тома

    16 2 Отговор
    Ами той боко тиквата го каза че тръмп е негов човек.С него си говорят като първи приятели.Даже го видяхме как искаше да го снимат до тръмп

    Коментиран от #16

  • 4 Хех

    11 28 Отговор
    Цялата русофилия трепери Тръмп да спечели и да остави Украйна на Путин. Това е абсурд, Оранжевия се излага на всяка крачка и няма как да привлече повечето американци, които вече са видели цялата му циркова програма.
  • 5 Надеждите там са ясни

    3 5 Отговор
    Само ще му споменат на Тръмпи че ББ е българския Орбан и колената му ще омекнат веднага
    Нарочно построиха Турския паток в последната година от мандата на Тръмп за да няма как да бъде спрян и оня да не носи отговорност
  • 6 ТаУмВзе

    13 2 Отговор
    Кога ще стоплите, че краварският президент е фиктивна фигура, след JFK!
  • 7 Сатана Z

    17 2 Отговор
    ГЕРБ са същите мизерници като Кироидиотите от ПП .Урсула неслучайно изпрати Мария Гаргамел обратно в България за да следи изкъсо американските марионетки от ПП ,защото Борисов вече е “сготвен” от посолството ,което е сложило в казана и Дебелян ДПСеевски да врат заедно на бавен огън.
    Очаква се Тръмп да влезе в ролята на “горския”,ама ще видим.
  • 8 Красимир Петров

    14 5 Отговор
    Тръмп ще е президент на САЩ.
  • 9 един

    7 18 Отговор
    Комунетата си бранят кокала,"ама ако Тръмп,ама ако това, ама ако онова"!Завчера Байдън ги навря в миша дупка републиканците,в Кремъл са му бесни,путин уж предпочиташе Байдън за президент,бил по-предвидим,ама от вчера май вече не го иска за президент,разбра се по-думите на другия идиот Медведев!!

    Коментиран от #12

  • 10 хе хе

    10 11 Отговор
    ГЕРБ и ДПС нямат късмет. Тръмп няма да спечели.
  • 11 Асен

    10 7 Отговор
    Кардамски беше откровен и точен, надяваме се на промяна в САЩ , и сглобката ще капитулира ,ЕС ще се разпадне!! Герб и ДПС са в сглобката съмнявам се ,че БСП ще управлява с Герб ,от 2009 година и в момента те са били единствените противници на мутрите!!

    Коментиран от #13

  • 12 Тия са плитки лъжи там

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    И кво да каже Путен..много искам оранжевия клоун да спечели щото не разбира от нищо и след един шамар бяга при майка си да реве
    Демократите веднага ще кажат ето ги приятелите на Тръмп и оня ще загуби изборите автоматик
  • 13 Уррааа

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Асен":

    БСП са пред закриване мой
    там всеки гледа да захлеби защото последния влак скоро заминава
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тръмп на е Есен ще е Президент на САЩ!

    10 5 Отговор
    Никой от Сглобката няма да е Щастлив от това!! НИТО ГЕРБ, нито ДПС!!
  • 16 Българин

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тома":

    Да ама Tръмп знае ли че в света съществува такава амеба като боико?
  • 17 ккк

    2 4 Отговор
    не ако а той ще спечели
  • 18 Ни чул ни видял

    9 1 Отговор
    Защо ни занимавате с недомислизци на разни пишман анализатори. Ако някой си мисли, че сме прекалено интересни за САЩ значи съвсем се е объркал. Ако действително бяхме интересни България отдавна щеше да е нормална държава.

    Коментиран от #22, #23

  • 19 ЛОШО НИ СЕ ПИШИ

    5 5 Отговор
    Козяците са изпаднали в ужас, има опасност да им спрат хранилката в посолството. За целта креатурите на сорос в парламента ще се опитат да си осигурят приходи и средства поне до изборите в САЩ 2028. За сметка на българския данъкоплатец, разбира се! До някъде е добре че ГЕРБ може да вземат превес в парламента, поне няма да им пуснат кокалчето. Едни кърлежи ни стигат.

    Коментиран от #20

  • 20 Язък

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "ЛОШО НИ СЕ ПИШИ":

    Поредният който пише глупости. Простено му е, мутрафонова плаща.
  • 21 Саса

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бийк":

    Да, наистина БСП се самоубиват, по време на управлението на Нинова, но да не забравяме, че на изборите преди няколко месеца се представиха по- добре и с по- висок резултат от Възраждане... БСП имат шанс за възход, само и единствено ако на вътрешните избори тази година, бъде сменена Нинова с някой от по- популярните млади хора, като Иван Таков, Крум Зарков, Калоян Паргов и д-р.
  • 22 Частен случай

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ни чул ни видял":

    За момента сме особенно интересни..България е много солиден износител на боеприпаси за Украйна
    Турски поток също спада в графата интересни туристически обекти
    И постоянно има ангажирани някакви военни части в района..
    САЩ ги интересува да не дойде някой като копейките или Радев на власт и да не почне да разиграва схемите на Орбан или Фицо
    Щом нашите бабаити са свили уши и слушат с тях сме приятели
  • 23 име

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ни чул ни видял":

    Въпроса не е дали сме "интересни" на САЩ. Въпроса е че щом Тръмп дойде на власт, външнополитическите му цели ще са различни от тизи на демократите. Дори сега се вижда ясно това, републиканците имат мнозинство и спъват кампаниите на демократите. А за нашата соросня на хранилка, това означава, че стават излишни. Едно е да сме близо до Украйна и да прилайват в тон, зодаден от господарите си по темата, друго и господарите им да загърбят украйна и да се фокусират към Китай. На тема Китай нашити хрантутници освен да си мэлчат, с друго не могат да са полезни на шефовете си.

    Коментиран от #24

  • 24 Безнадежда

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "име":

    Тръмп няма да направи нищо по украинския въпрос
    Войната там в момента се води с дронове и е много по-ефтина и ефективна отколкото със снаряди
    Англичаните са твърдо про украински настроени от друга страна Путин няма какво да предложи на САЩ..ВПК не смогва с поръчките
  • 25 Уса

    4 1 Отговор
    Бойко е доказан бандит,който раздава власт на ДС и политбюро наследници.Парламента,бизнеса и части от полицията са завладени от такива,които грабят и сключват сделки с фашистите,за да е мирно тяхното съществуване.Тръмп знае всичко за Бойко бандита и едва ли ще се унижи да му стиска мръсните лапи.Тръмп не се интересува от бъдещето на Русия а само от бъдещето на сащ по пътя на мира и търговията с Русия.Всичките боклуци,които днес управляват България ще окапят
  • 26 Уса

    4 3 Отговор
    Лошото за българите няма да свърши с идването на Тръмп,защото България е натъртена колония и докато се изправи ще бъде доограбена.Предателите са станали супер богати докато народа е спял и още спи.Децата ще плащат за грешките на своите страхливи родители

    Коментиран от #28

  • 27 На джурналиста

    5 1 Отговор
    май му плащат от герб и дпс!Абсолютни ЛЪЖИ! И герб и дпс са байданисти,както и соросоиди!ЕНП е приближена с демократите,затова съсипаха Европа !Либералите,към които се числят дпс,също!Кого лъжете,нещастнициии!Съд и затвор,това ви чака!
  • 28 Лошото ще свърши

    4 5 Отговор

    До коментар #26 от "Уса":

    когато реши Народа!Това че ние ги търпим,никой не ни е виновен!Гласувайте масово против сглобката,и България ще поеме в правилната посока!Само Възраждане може да спаси България!
  • 29 Бай уъъъййй

    0 0 Отговор
    А НЕ БЕ
  • 30 хххх

    3 0 Отговор
    И как ще е "изгодно"? Тръмп подозира ли каква корупция се вихри по нашите общини?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове