Last news in Fakti

11 Март, 2024 14:16 879 5

Иван Таков: Председателите няма да сведат глава и да позволят районите им да бъдат разбити

  • бсп-софия-
  • иван таков

Разчитам на разума на членовете на висшия партиен орган ОПКК и вярвам, че няма да допуснат нелегитимното решение на Националния съвет да бъде изпълнено, каза лидерът на БСП - София

Иван Таков: Председателите няма да сведат глава и да позволят районите им да бъдат разбити - 1
Снимка: БСП-София

Председателите няма да сведат глава и да позволят районите им да бъдат разбити. Това заяви лидерът на БСП - София Иван Таков в предаването "Беновска пита". Той добави, че разчита на разума на членовете на висшия партиен орган - Общопартийната контролна комисия (ОПКК) - и вярва, че те няма да допуснат нелегитимното решение на Националния съвет на БСП, взето на заседание без кворум, да бъде изпълнено.

"Духът ни е борбен, няма да се предаваме, заяви Иван Таков. - Има за какво да се борим, доказахме го по време на местните избори миналата година. Затова продължаваме".

Той добави, че все още няма ясен официален отговор на въпроса защо от "Позитано" решиха да наложат пълен отчетно-изборен цикъл в БСП - София. "Подобни извънредни избори в една организация се правят, когато има дълбоки проблеми в самата организация, а не когато една шепа хора от тясното ръководство имат личен проблем със самата организация, коментира той. - Неофициално всички знаем за какво става въпрос. Целта е най-силната организация на БСП да бъде обезглавена и подчинена преди редовния отчетно-изборен цикъл, който предстои да започне след около 4 месеца. Нека обаче да стане много ясно на всички, че това няма да се случи".

Иван Таков отбеляза, че в централата на "Позитано" цари уставен и документален хаос и даде пример за това: "На следващия ден след сбирката на Националния съвет, на която наложиха пълен отчетно-изборен цикъл в София, получихме по електронната поща документ-решение, в което не бяха посочени аргументи. По-късно чухме от изявления, че имало аргумент - не било спазено решение на Националния съвет от януари. Но такова решение на никого от Националния съвет не е изпращано, то реално не съществува. Какво излиза? Имаме едно събрание, което няма кворум и не може да взима решения. То обаче взима решение, за което няма посочени аргументи в документа. А пуснатият устно в пространството аргумент на практика не съществува. Е, не е ли всичко това една огромна и много зле скалъпена лъжа?!".

Лидерът на БСП - София добави, че до ОПКК са пуснати много сигнали и жалби от членове на Националния съвет, извън тези, с които Градската организация оспори случилото се на последната сбирка на Националния съвет. "Надявам се на разум и вярвам, че ще приемат всички аргументи и доказателства, които сме им изпратили, каза Иван Таков. - Разбирам водевилното поведение на част от колегите от "Позитано", но моята увереност в крайния успех на този абсурд, в който ни вкараха, идва от районните председатели в София. Каквото и да се случва, те няма да допуснат организациите, за които толкова години са работили и са се грижили да бъдат разбити и да потънат в забрава. Тук изобщо не става въпрос за една или друга личност. Говорим за организацията и за партията като цяло. Това трябва да съхраним и да продължим да го развиваме така, както го правихме в последните години. И да спрем да занимаваме хората с нашите вътрешнопартийни драми. Държавата се тресе, възможно е да има избори 2 в 1 през юни, а от "Позитано" пускат прессъобщение и бодряшки съобщават на обществеността, че отчетно-изборният цикъл в София вървял по план. Тази вътрешнопартийна драма, която организираха, е изключително вредна за партията и саботира участието ѝ в европейските и в евентуални предсрочни парламентарни избори. Нека не забравяме, че Градската организация носи една четвърт от общия партиен вот. Да ѝ причиниш този извънреден вътрешно-партиен цикъл три месеца преди изборите е много... не партийно".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биволицата

    6 1 Отговор
    Ви довършва.
  • 2 АГАТа Кристи

    3 2 Отговор
    "Другарят" е отправил поглед към светлото комунистическо бъдеще...
  • 3 Иван Крумов

    0 1 Отговор
    Хубаво е да има хуманност между хората - всеки има зъби и нокти и идеята - че някой е роден с късмет - не е най-правилната идея.

    Хубаво е да се пропагандира трудовият човек и това е правилното.
  • 4 Дааа ...

    4 2 Отговор
    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
  • 5 хари потър

    4 2 Отговор
    тоя да не си представя че районите са партизански чети а председателите ПОЛИТКОМИСАРИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове