Last news in Fakti

12 Март, 2024 11:42 1 294 24

Нинова пред Румен Радев: Агонията, в която вкараха държавата, може да се прекрати само с предсрочни избори (ВИДЕО)

  • румен радев-
  • бсп-
  • консултации-
  • правителство

"Преместиха властта в парламента, но убиха парламентаризма. Качеството на законите е под всякаква критика. Приемат се закони на две четения в едно заседание, променят се през ден закони - това е гаранция за несигурност и нестабилност", добави лидерът на левицата

Нинова пред Румен Радев:  Агонията, в която вкараха държавата, може да се прекрати само с предсрочни избори (ВИДЕО) - 1
Снимка: БНТ

Втората консултация при президента за деня започна. Ред е на БСП да разговарят с държавния глава преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство, съобщават от "Фокус".

От левицата на "Дондуков“ 2 дойдоха лидерът на партията Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Атанас Зафиров, Ирена Анастасова.

"Нашата позиция е ясна и категорична от първия ден на съставяне на това правителство. Това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори“, заяви Нинова.

По думите ѝ правителството било създадено порочно, предавайки надеждите на стотици българи за промяна. То определи досегашните девет месеца на управление като "изпиране на мафията и задкулисието".

Според Нинова частичният Шенген бил унизяващ за страната, България можело да не влезе в еврозоната от 1 януари 2025 година, а Планът за възстановяване и устойчивост не бил ревизиран и криел риск за енергийната сигурност в страната.

"Девет месеца посветиха единствено на разпределяне на постове и властовите позиции в страната. За сметка на това големите проблеми, които стоят пред България дори не е помислено да бъдат решени. За нас това са демографска катастрофа, скъпо здравеопазване, ниско качество на образование, доходите на хората, цените тръгнаха нагоре, монополи, картели, икономически лобита изсмукват парите на хората", заяви Нинова.

"Преместиха властта в парламента, но убиха парламентаризма. Качеството на законите е под всякаква критика. Приемат се закони на две четения в едно заседание, променят се през ден закони - това е гаранция за несигурност и нестабилност", добави тя.

По думите ѝ още девет месеца от същия модел на управление щял да доведе до овладяването на всички властови позиции в страната. Нинова бе категорична, че в рамките на този парламент тя не вижда възможност за алтернативна управленска конфигурация, а БСП настоява за нови избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я си кажи

    16 3 Отговор
    За артиената бюлетина и дружбата ви с Тулупи.

    Коментиран от #2

  • 2 реру

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Я си кажи":

    "За артиената бюлетина и дружбата ви с Тулупи."


    Това беше скоро и всички помнят...

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нико

    18 6 Отговор
    Кремълските партии използват тези безмислени консултации за пропаганда лъжи и дезинформация
    Пп ДБ И Герб.Трябва да помислят как да направят ротация следващия път Без тези никому не нужни консултации при радев
  • 5 Г-н Копейкин

    25 4 Отговор
    Нинова,агонията е само ваша,защото нямате достъп до кокъла!Иначе хората си ходят на работа,вземат си заплатаите,ходят си на почивка....агонията е само в твоята глава и тези на симпатизантите ти!
  • 6 Майора

    22 3 Отговор
    Нинче , по голяма агония от вашето дългогодишно управление има ли! Та вие направихте долара 3000лв, фалирахте банките , изнедохте парите на хората , създадохте мутри и олигарси , партията ви е на минимум за влизане в парламента, кскво още повече!
  • 7 Айде

    19 3 Отговор
    Тези престъпници се преструват, че са забравили, че точно БКП /БСП създаде тази порочна псевдо демокрация, която унищожава България! Те създадоха и ДПС и Доган и Пеевски и Борисов, че и Радев! Всички тия никога повече на власт!

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Ама забрави

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "Айде":

    Мъсква!!!Тя създаде копейкин и Чалгаря
  • 9 един

    12 2 Отговор
    Kво стана с маринованите краставички дето щеше да ги праща на великата необятна страна?
  • 10 ИСТИНАТА

    17 2 Отговор
    а тия пари за избори нинова ли ще ги извади за избори? много алчна женица
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БОЦ - ко

    8 2 Отговор
    Яхнали куци магарета,
    Сякаж са връз бели коне,
    Препускат, препускат другарите,
    Без път и незнайно къде...
  • 13 ниновице

    12 2 Отговор
    Агонията–Мунчо Решетникоф ти я докара да съсипвате заедно България!
  • 14 руска агония

    12 2 Отговор
    ЕвроСглобката е яка, за ужас на руските слуги у нас!
  • 15 ха ха ха

    4 0 Отговор
    Промяна може да има само когато има народ, който има за цел отговорно и лично да участва в изграждането на бъдещето си, а не да чака някой месия да му подреди живота, докато той събира гъби или лови риба. Едни и същи луди избиратели избират едни и същи луди депутати. Всички други чакат промяна.
  • 16 Хххи

    3 2 Отговор
    85 г дс бкп родители са за радев нинова, а деца, внуци са от другата страна. Всичко е пито платено. Бъдете добри хора, то земята не е на лице без връзки, а е продадена на нинова абвдпс хората ви за 100 и 200 лева на декар, това, което се говори горе е лъжи, лъжи и само лъжи. С избори и без избори, гласуват вашите си деца, роднини. Който има пари ще живее, а който няма при дядо господ в отвъдното. В БГ всичко е бизнес и пари, пари при учител, пари при доктор, пари за работа, пари да ви приемат в елитен университет, 99.99 де, 1 процент са умни, но учат без връзки на запад, по цяла нощ бедни мацки от бедни семейства караха камиони, за да учат през деня. Обожавам тези млади хора, а не някои с много пари без грам мизъци, вижте ги в реалите, стани богат, за да се уверите, а що не и при Г н Горанов певеца по БНТ, от зле по зме, както и един за друг, ори Билалов, Ники Кънчев. Интереса клати феса. Парите давате и имате кво си пожелаете в бегето.
  • 17 ...

    3 0 Отговор
    Само той ви е в устата, то не бяха пред дома му, то не бяха ковчези, прави са хората на методи, само лоши неща за борисов
  • 18 инж. Ганчо Илков

    5 1 Отговор
    Корнелия възпроизвежда Реални Проблеми за Състоянието в България, но тези Проблеми бяха създадени от Идеолога на БКП - Александър Лилов. Проекта с начало - Преименуването на БКП в БСП, е част от Сценария: Разбиване на Политическите Партии (чрез създаване на множество Политически Проекти); Създаване на фалшиви Десиденти (Жельо Желев, Иван Костов; Георги Марков - агент на ДС, Приятел на Бойко; Д-р Петър Берон; Петко Симеонов - превърнал собствениците на Бутици в Търговски Бизнесмени със стока от Чуждестранната Помощ в началото на "Прехода"); Популяризиране на псевдо Десидентите чрез "КРЪГЛАТА МАСА"; Разбиването на Банковата Система и организирания Грабеж на Спестяванията на Хората и Социалните Фондове; Фалита на Държавата; Провеждането на Приватизацията по Руския Модел; Усвояване на Държавния Капитал от Поставени Лица и Кредитни Милионери; Разработване и Утвърждаване Конституцията на "Прехода". Корнелия говори за Демографския Проблем, но от многото "Работа" остана с едно Дете което прати в САЩ (съпругът - в "ГАЗПРОМ"). Ползва се от максимумата "На чужд гръб 100 тояги са малко!". Какъв Пример дава на своите "Последователи", освен Диктаторският си Манталитет?
  • 19 Шумкаропитек

    4 1 Отговор
    Ако има избори, вие ще сте пета - шеста политическа сила. Ще се състезавате с ИТН кой е последен. За какво са ви на вас избори???
  • 20 Горски

    2 1 Отговор
    Нинова се готви за Европарламента: иначе положението е класически цугцванг за сглобката. Посолството ги натиска за правителство, но колкото по-дълго има сглобка, толкова по-малко проценти на следващите избори, особено за ПП/ДБ.
  • 21 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    Нинова си мечтае при следващи избори БСП да ги спечели. Но ще са последните в класацията.
  • 22 Най добре

    4 1 Отговор
    Е без БСП на следващите избори
  • 23 Сибирският бръснар

    2 2 Отговор
    Пробитата държавност, легитимирана като жидоянкин губернат, осигурен от списъчния състав на козяците, изискват спешни и нестандартни решения. България е пред Рубикон. Румен Радев може би трябва да жертва своята висота и рутинна власт като президент и да премине в политическо-партийното поле, да обяви своя партия и както изглежда обстановката, да застане начело на изпълнителната власт. Определено с пълно превъзходство, над 51 % гласове в НС. Няма кой друг! Страната е пред погром от мафията, не е държава вече. Дори да дойдат нови избори със сегашните играчи, разумните политически сили няма да успеят да се наложат и изхвърлят тая измет на боклука. А ГРОБари и шарлатани следва да бъдат подведени под съд за маса престъпления, като участници в ОПГ, мафия, масонски ложи, олигархия, див капитализъм, грабежи и погроми на сектори, безконтролно и липсващо правораздаване, умопомрачителна бюрокрация и безделие в държавните и общински служби. Навярно и левите сили ще се консолидират, Възраждане и патриоти ще се прикрепят, и така с общи сили и здраво мнозинство да ликвидират 20 годишното престъпно статукво на предателите на България.
  • 24 Иго

    3 0 Отговор
    Много жалко,четеш и правиш извода ,че коментарите са на пълни идиоти , нагли крадци и слуги на сглобката и посолството!! Няма разум ,няма излизане от бездната в която ни вкара мутренската мафия !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол