Last news in Fakti

13 Март, 2024 10:37 1 118 16

Калоян Методиев: Мигрантският въпрос у нас избухва с нова сила, но в грешна посока и с фалшиви роли на участниците

  • калоян методиев-
  • мигрантски въпрос-
  • посока-
  • сила-
  • роли

Проблем с нелегалните мигранти има. И е тежък. И ще продължи, докато не се затвори сухопътната граница, като се продължи гръцката ограда до Черно море, коментира политологът

Калоян Методиев: Мигрантският въпрос у нас избухва с нова сила, но в грешна посока и с фалшиви роли на участниците - 1
Снимка: БГНЕС

Мигрантският въпрос у нас избухва с нова сила, но в грешна посока и с фалшиви роли на участниците. Имам претенцията да пиша и критикувам по този въпрос, защото бях първият в държавата, който поиска незабавен строеж на ограда по границата (2010 г.) и предвидих мигрантската криза (стотици статии, интервюта, научни публикации, конференции, университетски лекции). Тонове помия се изляха отгоре ми – неолиберали, крайни левосектанти, днешни депутати от ГЕРБ… Хора, които са по-зле като мислене от основателя на държавата ни през VII век, който е знаел, че първата характеристика на една държава е контрол над определени граници.

Това написа на страницата си във Фейсбук политологът Калоян Методиев по темата с мигрантите и проблемите с присъствието им в страната ни.
Ето и още от коментара на Методиев:

Стигна се до мигранската криза, бунтовете в Харманли, насилието, убити и загинали полицаи, задушени мигранти и т.н. Правителството на ГЕРБ и Патриотите (Атака, ВМРО, НФСБ) направи нещо, което цинично наричаше ограда. А всъщност си беше една корупционна мрежа за декорация. Ограда направиха гърците след нашата. Няколко пъти съм публикувал снимки на тяхната (пускам и сега). При тях има нула сухопътни влизания годишно след изграждането ѝ. У нас каналите продължават да функционират на пълни обороти. Онази вечер в новините интервюираха жена от Сирия. Преди две седмици (посред зима) тръгнала от Сирия бременна с няколко деца и мъжа си. И си разказва как каналджиите я оставили пред джамията в София. Трябва да си идиот, за да не разбираш, че границата ни е само за тези, които се редим на опашки по КПП-тата. За престъпниците, каналджии, нелегални мигранти българска граница де факто няма. И това няма да се оправи с допълнителни щатове. Война ли ще водим на браздата? Малко ли са убитите граничари?

Гледам, че сега същите, които създадоха проблема, протестират пред мигрантските центрове. ГЕРБ, остатъчни и новоизлюпени патриоти, разни използвачи на ситуацията се бутат на първия ред. Те създадоха проблема – направиха бутафорна ограда, затваряха си очите за каналите, пускаха ги нагоре към Западна Европа с идеята, че ще ни се размине. Кой казваше, че ни остава да боядисаме една сграда и сме в Шенген? Кой твърдеше, че дюнерът ни пази? Сега същите късат ризи по медиите и пред центровете срещу мигрантския проблем. Общински съветници и депутати от ГЕРБ, заедно с партньорите им през годините днес протестират срещу петнадесетгодишния модел ГЕРБ в сектор „Сигурност“!

Проблем с нелегалните мигранти има. И е тежък. И ще продължи, докато не се затвори сухопътната граница, като се продължи гръцката ограда до Черно море. В момента се протестира срещу следствието, а не се търси премахване на причината. Като не затваряш границата продължаваш да пълниш страната и произвеждаш още от същото.
Бременната сирийка, която е в София е нагледното доказателство за разпадналата се държава. Половината, които стоят на предните места на протестите са измамници, които искат да използват емоциите на хората. Това е опасна и непочтена игра.
Решенията са прости – запечатана граница с истинска ограда, което ще доведе до нулев прием, мигрантите само в центровете, биометрични регистрации и по родните места, за да кандидатстват за визи в консулствата ни. Няма друго спасение. Иначе с приближаването на изборите нещата ще ескалират.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото

    7 0 Отговор
    сме Шенгенци !
  • 2 Последния Софиянец

    11 5 Отговор
    Вчера в Овча купел агитките палиха и трошиха дюнери и арабски магазини по бул Монтевидео.Опитахме да ги спрем и удариха едно момиче от нашите с камък в главата.Виках им да не се занимават с глупости а да дойдат на летището.Там е проблема.
  • 3 Мдааа

    10 0 Отговор
    Само факти..... поклон Методиев
  • 4 честен ционист

    14 6 Отговор
    За какво ви е ограда като ви ги стоварят карго със самолети, бедни ми Ганчо?
  • 5 За размисъл

    10 2 Отговор
    Прав си , Методиев. Но проблема де факто не е само "оградката" . Проблемът е мноооого по-голям. И за това са виновни нашите европейски и американски събратя. Сирийския народ гладува, няма лекарства, на децата им се ронят зъбите, а да не казвам, че хора ровят по кофите -нещо , което никога не го е имало в Сирия. Тока на 6 до 8 часа идва за няма час, а това е свързано и с воден режим.
    И ще ви кажа - виновни са французите. Единствено те от целия ЕС не искат сваляне на поне част от санкциите срещу Сирия. Отмъщение за това , че навремето сирийците са ги изгонили. И нека ФАКТИ направят една анкета със сирийци с въпроса " бихте ли се върнали в родината си, ако санкциите бъдат свалени" . Само толкова. Хващам се на бас -80% поне ще се върнат. Говоря само за сирийци. Защото съм очевидец.
  • 6 Само казвам де

    2 12 Отговор
    Отчаяни опити на русоробите да създадат безпокойство и напрежение в управлението и държавата След като не успяха със стачките почти цяла година .Няма да успеят поради 2 причини
    Едната е че в бг няма бежански проблем както в германия примерно Нито бежанците живеят с хората в една сграда и улица както в германия Нито пък арабски и африкански деца са с децата на българите в един клас както е там . Нито пък освен в някои софийски квартал Някой е видял в бургас пловдив габрово търново или русе арабин Или африканец на улицата .Това са имигрантски проблеми в Западна Европа За това и има анти имигрантски партии .В бг няма никакъв имигрантски проблем Освен вой на русофили.. С който хем са жалки хем смешни Втория им проблем на русофилите е че българина не е по природа ксенофоб . Но полицията да внимава ще има още провокации и май от кремълските партии.

    Коментиран от #12

  • 7 Перо

    6 0 Отговор
    Каква ограда, какви 5 лв.? Това кокошкарско корупционно съоръжение не представлява никакво предпятствие, няма никаква стратегия, организация и анализ за охрана на държавната граница, никакво разпределение и ефективна организация на патрулната служба, никакво обосновано разпределение на човешкия и технически ресурс по сектори. Вижте оградите в САЩ, Гърция, Израел и ги сравнете с нашата бодлива тел и мрежа! Назначиха трима началници на гранична полиция, облечени като маршали и никога не виждали зелена граница! Последният се занимаваше с футболните агитки и граждански протести и беше разследван за лошо изпълнение на служебните задължения и освободен от работа! Последва служба в общината! Преди него имаше една бивша писарушка от администрацията. Австрийската полиция доказа пътя на мигрантите и страната ни беше санкционирана за Шенген и още няма виновни лица! Очакват политическо решение, като корупцията си остане! Да, ама не! Шенген ще се гледа през крив макарон дълго време!
  • 8 !!!?

    4 3 Отговор
    Ами не ни трябва гръцка ограда, иначе как ще съществуват псевдопатриотарските ОПГта..., а сега идват избори за ЕП !!!?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Акула

    5 0 Отговор
    НЯКОГА Имахме ГВ БНА сега Границата ни е разграден Двор
  • 11 Прав е

    3 0 Отговор
    Този път е абсолютно прав, вижте какво става в добрата Стара Европа......
  • 12 Циник

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Само казвам де":

    Съгласен съм, че проблемът на България не са мигрантите. Проблемът е във вас, които само се чудите как да обвините Русия за собствената си продажност, корупция, неадекватност и некадърност.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Прав е

    3 0 Отговор
    Този път е абсолютно прав, вижте какво става в добрата Стара Европа...... Но и Запада да отмени санкциите срещу Сирия, че гине сума народ
  • 15 @@@

    5 0 Отговор
    Първата задача на Борисов беше да купи и опростачи медиите, след което с помощта на продажните Мисирки-журналисти и СОЦИОЛОЗИ започна да манипулира и опростачва Системата.
    Това да купи социолозите беше за него лесно, като да каже някоя простотия в ЕС.
    И последваха вече големите неща : Обезличаване на Образованието, Съдебната система, Полицията, Прокуратурата.
  • 16 Съгласен си??

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Циник":

    Какво чудо !! Сподели и на други копейки около теб
    Че няма имигрантски проблем.в.бг.Има обаче раздухан такъв.. и от къде мислиш идва,?? Я помисли може и за това да стигнеш до истината.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол