Last news in Fakti

13 Март, 2024 13:09 4 292 30

Пиян полицай предизвиква катастрофа, колегите му се чудят какво да го правят

  • катастрофа-
  • полицай-
  • пиян-
  • войната на пътя

Опитваме се да се изчистим от такива, ама този е един от многото!

Пиян полицай предизвиква две катастрофи. Преследван от колегите си в крайна сметка е заловен при втората, при която е пострадала и бременна жена. За щастие тя се разминава с уплаха, но униформеният, който се почерпил за рождения си ден и решил да са качи в нетрезво състояние на колата си, така и не става ясно дали ще бъде преследван от закона. Причина за тези съмнения е написаното от брата на пострадалата жена, който е писал лично до Диана Русинова. Самата тя още в деня на катастрофата алармира за този случай. В автомобила, управляван от полицая са намерени и бутилки райски газ. След катастрофата край Чепинци колата е изоставена в канавката, а след това е изгоряла.

Ето и стряскащата история за пияния полицай:

Ето това е останало от автомобила, който предизвика ПТП снощи на околовръсното в близост до с. Чепинци.

Оказа се, че водачът, който при маневра изпреварване на забранено за това място е отказал полеви тест за алкохол и наркотици. Той също така е служител на МВР в СПС (Специализирани полицейски сили). Жената, с която живее също е служител на МВР във Второ РУ (според анонимна информация постъпила до мен).

В автомобила имаше флакони наподобяващи т. нар. “райски газ”, балони и бутилки вероятно с водка.

Странно защо този автомобил беше изоставен в канавката и часове по-късно изгоря.

Питам се какви хора работят в МВР и ни “пазят”?

Макар, че темата вече вероятно Ви е омръзнала, споделям какво ми написа братът на жената, която пострада при ПТП-то на Околовръсното в София, предизвикано от служител на МВР от СПС. Ще оставя на Вас изводите за състоянието, в което се намира родната полиция:

"Здравейте Г-жо Русинова,

Уважение към Вас!

В отговор ви пише, брат на потърпевшата бременна с близнаци жена.

Вчера 11.03.2024 около 12:30 на обяд, сестра ми тръгва от дома си в с. .... в посока бул. Ботевградско шосе, за да направи кратък пазар. Избрала най-ненатоварените обедни часове от деня. Управлява Шевролет Спарк, с рег. номер СВ5314ТМ.

Около 12:40 подминава разклона за с. Чепинци и забелязва сив криволичещ автомобил, който се движи срещу нея (Фолксваген Голф 4 с рег. номер СВ0953ТК).

В близост няма никакви други автомобили! Най-близкото МПС е ТИР, който се движи на над 100 м зад Голфа.

Водачът на Голфа не е предприемал маневри за изпреварване, но видимо неадекватно навлиза в насрещната лента, в която пътува сестра ми. В опита си да избегне челен удар, тя предприема маневра наляво, тъй като отсрещната кола е вече близо до нейния банкет. В момента на разминаването, водачът на Голфа прави маневра, за да се върне в неговата лента и удря автомобила на Десислава отдясно. Шевролетът се завърта на пътното платно и излита в канавката, на едната си страна.

Катастрофата става непосредствено до “Бумитспед” ООД, склад Чепинци.

Първите хора, които оказват помощ на сестра ми са шофьорът на тира, който е пряк свидетел на случилото се и служител на “Бумитспед”.

В това време водачът на Голфа прави опит да избяга, но е пресрещнат от полицейски патрули, които вече го издирват за друго ПТП, от което е избягал непосредствено преди това.

Хората подават сигнал на 112, линейката се отзовава за минути и сестра ми е откарана в болница “Света Анна”. Като изключим охлузванията и натъртванията, тя и бебетата са невредими!

С мъжа ѝ вече бяхме в болницата, когато дежурният полицай ни посъветва да се върнем на местопроизшествието, след като я изпишат, за да могат полицаите и следователите да снемат, и нейните показания, както и да ѝ направят тест за алкохол.

Тримата пристигаме на мястото, където намираме поне 6 полицейски автомобила, около 20 служители на реда, плюс жандармерия.

Изключително спокойна и интересна ситуация.

Ето няколко конкретни цитата от разговорите с някои от полицаите там:

“Какво да ти кажа… Той (шофьорът на Голфа) е полицейски служител. Видимо пиян, а и най-вероятно не само. Ти ако го видиш… абсолютно неадекватен. Той даже ни скачаше и на нас!"

Днес имал рожден ден и се почерпил. А това е колата на жена му. Има и стикер на МВР.

Вдигнаха ни всичките на крак, понеже е направил още една катастрофа до Казичане и оттам е избягал насам. Направихме невъзможното да го заловим веднага (и тук съм абсолютно съгласен!). Тука са всичките началници.”

Аз: Разбрах Ви. Благодаря Ви за всичко! И все пак искам да попитам, какви тестове са му направени?

-Той отказва да му се направят всякакви тестове.

-Как така се отказва? А и това няма ли да утежни неговото положение?

-Е разбира се! Вижте сега ние ще се погрижим. Вие не го мислете това, важното за вас е, че сестра ви е добре.

Хубаво де, но вече минава 16:30, сестра ми продължава да дава показания на следователите, духа на дрегера, а на видимо нетрезвия все още не му вземат проба.

В един момент се приближава друг полицай: “Абе, ние ще го задържаме ли тоя, че да знам дали да му взимаме пистолета, или? И нещо му било зле сега.”

Казаха ни, че ще го откарат с линейка, за да му направят кръвен тест и толкова. Оттам нататък, експертиза, дело… Длъжни сме да следим.

Както се казва: Ще видим…

В крайна сметка какво спокойствие имаме на пътя? Една кола на цялото шосе и то пиян полицай насред обяд кара срещу теб, да те убие.

Последен цитат:

“Опитваме се да се изчистим от такива, ама този е един от многото!”

И кой е Този, така и не разбрахме".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наков

    63 2 Отговор
    Това е България каквито са управниците такива са и всички останали
  • 2 обективен

    68 1 Отговор
    Шефа на МВР да си подава оставката , и да си ходи в Приморско , защото не е за тази длъжност !!
  • 3 Ломския

    40 1 Отговор
    Тук е леле мале що не умрях вчера за да не слушам днес това.Колко сме затънали до шия.
  • 4 Човек на Тулупа и Сапуна.

    41 22 Отговор
    По социализма нямаше такива. Хората работеха за честа си.

    Коментиран от #8

  • 5 Кметът

    53 2 Отговор
    Хахаха, тия ушавите сами не могат се опазят, камо ли да вършат съвестно законовите си задължения към гражданите. Закривай тва МВР (ОПГ). То така или иначе цялата държава е закрита и разпродадена.
  • 6 Ерба Пура

    54 0 Отговор
    Не съм изненадан! То, в днешно време няма полицаи, които са годни за служба.
    Системата на МВР не избира знаещи и можещи кандидати, които например са покрили всички изисквания,
    а вместо това назначават разни тюфлеци по 200 кила, дето ги мързи да дишат, пък какво остава при евентуална схватка на улицата. Нищо чудно, че повечето полицаи са толкова прости, това не е случайно, защото на тях не им трябват интелигентни хора, а послушни слуги, за да могат да крадат от моя и вашия хляб.
  • 7 Повсеместно и навсякъде и във всичко

    24 0 Отговор
    Второ РПУ в София е едно от най-легендарните
    но не бих могъл да кажа че е най-най...
  • 8 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    24 10 Отговор

    До коментар #4 от "Човек на Тулупа и Сапуна.":

    КАКВА ЧЕСТ БЕ ...ТОГАВА ГИ ПРАЩАХА ТАКИВА ЗА ПО 10-15 ГОДИНИ В ПАНДЕЛАТА .ДАЖЕ И ПАРТИЙНИ ВЕЛИЧИЯ БЯХА В ЗАТВОРА ЗА КРАЖБИ А СЕГА ГИ ПРАВЯТ ДЕПУТАТИ ЩОМ МОГАТ ДА КРАДАТ . НАЛИ ТОВА ИСКАХТЕ ...ПОЛУЧИХТЕ ГО ...

    Коментиран от #12

  • 9 Истината

    28 0 Отговор
    НЕ, "един от многото", а един от 95 % полицай който....... и т.н....
  • 10 жалка опг наречена мвр

    35 1 Отговор
    това е родната полиция ! а нещо да кажете с убийците от стара загора в униформи ??? има ли нещо наказания съд или всичко е ок и пак са си по улиците и чакат да претрепят следващия…

    Коментиран от #17

  • 11 Сила

    29 0 Отговор
    Това със стикера ДОКОГА..... КАКВО ЗНАЧИ ТОЗИ СТИКЕР, ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА УРОДИ ЛИ Е...... ИЗРОДИ КОРУМПИРАНИ НАГЛИ....
    после оня се жали за жена си..... НАГЛЕЦИ
  • 12 И кои партийни величия

    18 0 Отговор

    До коментар #8 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    Сещам се само за сина на Пеко Таков -Янчо, дето за парлама го пратиха в затвора. Пък Янчо като се ожени за Лили Иванова, дядо Пеко и остави големия апартамент на Оборище, / тайно му казвахме тодорище/. А пък да знаеш, че Татяна Титянова вятърът я духнал от терасата и я намериха убита. И до момента обвинен е само и единствено вятърът.
  • 13 Васил

    20 0 Отговор
    При такава полиция е нормално и водачите да алкохолизирани като тях!
  • 14 Наглецо

    23 0 Отговор
    Виновни са тези които ги назначават.Да не говорим ,че тези от СПС се мислят над закона.

    Коментиран от #18

  • 15 Гражданин

    23 0 Отговор
    Ей сега да го чуем и види тоя хубавец Калинчо Стоянов от Бургас-на Боко момчето. Ще реже ли до здраво месо или ще се прави, че няма гангрена.
  • 16 е хората са готини

    15 0 Отговор
    явно се е паникьосал. Да си запали голфу . хахахаха Сценарии за оскар . при полицаи и военни има такива слуаи . на черешата и иххууу . щом няма умрели е малкия дявол . колегата му от бургас го гонят призраци за Потулване на смърта за жена му , замаскирване на факти , подкуп на разследващите , с основания ли . Тъщите как карат и кво става . има такива показват карта, лампа и им се разминава . Застрахователя няма да плати .
  • 17 Шопо

    18 0 Отговор

    До коментар #10 от "жалка опг наречена мвр":

    МВР е ОПГ полицаите са над закона.
  • 18 Кирчо

    22 0 Отговор

    До коментар #14 от "Наглецо":

    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
    Ако началника не знае какво правят неговите подчинени значи не е за там, ако знае значи е шеф на ОПГ.
  • 19 Механик

    26 0 Отговор
    "Опитваме се да се изчистим от такива, ама този е един от многото!"
    Хахаха! По-скоро си е един от всички ви. Или ще ми кажете, че когато спрете кола за проверка а вътре се окаже полицай, съдия, прокурор, депутат, мутра и го проверявате винаги? Проверявате го само ако е "поръчан" от друг такъв. Инак си го пускате с любезна усмивка и хиляди извинения.
  • 20 г-н

    18 0 Отговор
    Така е в България за власт и пари няма затвор,само Токев си лежа
  • 21 Питам

    18 0 Отговор
    Що него натиснахте като случая в Ст.Загора с Пламен когото задушиха?Само горите държавен бензин и показност!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 Тома

    12 0 Отговор
    Как не знаят какво да го правят казал бай Ставри.Аз за какво съм
  • 23 Горски

    19 2 Отговор
    Няма да се учудя ако изкарат жената виновна, да и фалшифицират кръвната проба, а този да го изкарат невинен.

    Коментиран от #26

  • 24 Синдиката на ушевите

    14 1 Отговор
    Изкаме па да ни дигате заплатите
  • 25 селянин

    12 1 Отговор
    Това ще да е Последния Софиянец, тази година се подвизава като полицай, миналата година бе ресторантьор(бизнесмен), по миналата беше таксиметров шофьор. хаххх
  • 26 Водач

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Горски":

    Нищо чудно. По разказа на брат и, по време на удара, тя е била в насрещната лента.
  • 27 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    11 2 Отговор
    "Колегите му се чудят как да го оправят" е правилно да се каже
  • 28 РУКУ

    14 0 Отговор
    Страшно некачествен подбор в МВР от много години и такива са резултатите.МВР го е страх да направи и репотбор защото годните полицаи които ще останат ще са жалко малцинство.
  • 29 И кой е Този, така и не разбрахме"

    9 0 Отговор
    Видими резултати!
    Това остави Простия, след 20 години отрицателна селекция в МВР.

    “Опитваме се да се изчистим от такива, ама този е един от многото!” - същото е по всички етажи на държавната и общинската администрации. Най-добре да дойде Авги..., пардон, Никола Гратери! Той знае как да се оправя с криминални типове.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове