Last news in Fakti

13 Март, 2024 15:22 2 161 27

Михаил Константинов: Новият списък "Магнитски - 3" виси като меч над родните политици, затова ще има правителство,

  • избори-
  • магнитски 3

Това че преговорите се водят на тъмно, не е недостатък, така се преговаря по цял свят, съобщава се когато има резултат, казва бившият зам.- председател на ЦИК

Михаил Константинов: Новият списък "Магнитски - 3" виси като меч над родните политици, затова ще има правителство, - 1

Няма да има предсрочни парламентарни избори и ще има правителство. Политиците ни достатъчно добре разбраха новината от 8 март, че до края на месеца ще има нов списък "Магнитски" 3. Това мнение изрази Михаил Константинов пред БНР.

Според него е нормално преговорите за правителство да се водят на тъмно и ще успеят да се договорят.

"Това че преговорите се водят на тъмно, не е недостатък, така се преговаря по цял свят, съобщава се когато има резултат. Политическите преговори не са цирк и ако това се е правило досега, е фарс и цирк. Преговорите трябва да се водят на тъмно с цялата отговорност", коментира бившият зам.-председател на ЦИК и бивш директор на "Информационни системи".

Той е категоричен, че "избори няма да има, защото това се определя не от българските политици и народа, а от геополитическата обстановка в света и Европа".

"След избори евроатлантическо мнозинство от 160 души в НС ще се редуцира на 120. Избори е ясно, че няма да има. В допълнение ще добавя, че на 8 март т. г. основният финансов разузнавач на департамента в България каза, че до края на месеца ще се публикува поредният списък "Магнитски" 3. А дали ще се публикува, зависи как се държат българските политици. Недвусмислено предупреждение, което много добре беше разбрано от политиците", предупреди Константинов.

Той обясни, че обещаният списък виси като меч над родните политици: "Това е деликатна ситуация, защото има смисъл докато виси, до момента, в който падне, ще излязат извън контрол. Заплахата е по-страшна от изпълнението, защото докато заплашвате, контролирате, а като я изпълните, става неконтролируем. Българските политици не са български обекти, а по-скоро чужди субекти", коментира Константинов.

Според него ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се договорят, защото: Става въпрос за просто нещо – за властта, те си делят властта в основните форми – правителството, но то е временно. Дори и да имате много свои министри, утре може да не са ваши. А регулаторите? Там мандатите са от 5 години нагоре и своите хора никой не може да ги пипне. Те са по-ценни, защото са по-траен актив, като стока, която не може да се развали. В този смисъл е важно кои са членове на регулаторите, но никой не говори, че тези хора трябва да са най-добрите специалисти в тази област.

Константинов призна, че не знае дали спряганите за смяна министри – Асен Василев, Тодор Тагарев и Димитър Илиев, са препъни-камък, "но натискът отвън е достатъчно силен".

Бившият председател на Съвета на директорите на "Информационни системи" е категоричен, че в НС не е възможна друга конфигурация, тъй като, ако двете партии не се разберат, те няма да подкрепя кабинет на трета партия и ДПС също. "Или отиваме на кабинет с първия мандат, или избори", казва Михаил Константинов.

И допълни: През целия преход ДПС е действало стабилизиращо, въпреки обвиненията в корупция, то кой ли не е корумпиран в България и на Запад. ДПС си има своята роля на стабилизиращ фактор и активно участваше в конституционните промени.

И в момента имаме тройна коалиция и може да продължи дори и при нови избори, за каквито се надявам да няма. ДПС винаги взима парчета от властта. Заявиха, че не искат министри, но има други начини да са във властта и без министри. ДПС е стара политическа сила, която знае как да си защитава интересите и на своите избиратели.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    33 6 Отговор
    Професоре, най-сетне казваш истината такава каквато е. Думите ти напълно съвпадат с тези на наблюдателните хора у нас.

    Коментиран от #15

  • 2 факт

    14 6 Отговор
    А този е единственият професор в света по нищоприказване
  • 3 Сталин

    26 7 Отговор
    Значи кво излиза , посолството ще си слагат магнитите на власт ,а бедната българска овца си мисли че избира,време е за военен режим в България

    Коментиран от #7

  • 4 Лъжеш , дърт мошеник

    21 4 Отговор
    На тъмно се правят мафиотските делавери. По цял свят. А политическите са на светло и пред народа.
  • 5 Магнитски, та Магнитски

    26 3 Отговор
    И каква полза за обикновените хора от прословутия Магнитски ?
  • 6 гост

    23 3 Отговор
    Магнитски -3 е Дамоклевия меч над нашите "политици", а чатала на врата е на Галя от посолствоТО. Това го дазва дори яркия гербераст Мишо БЮЛЕТИНАТА !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 факуса

    11 1 Отговор
    ам нъл бяхме независими,какъв магнитски,и що се преговаря на тъмно в демократичния свят,всеки знае,че на тъмно се вършат лоши неща,какво и от кого крият
  • 9 пешо

    11 2 Отговор
    магнитски е за америка защо нашите политици се страхуват те са в бг
  • 10 Едни тиквички

    13 2 Отговор
    и прасенца са на пангара и ако мръднат сатира на палача магнитски пада.
    И ние си мислим че живеем в демократична държава и гласуваме на демократични избори.
    Стадото блее ли блее.
  • 11 Факт

    4 3 Отговор
    Всеки, койот се опитва да използва познатата реторика с руската опорка, че ПП били "прозападни" е обикновена руска наколенка.

    А е ПОКАЗАТЕЛНО, че този човек дълго време "организираше избори" в България.

    Какви ли "избори" са се случвали с такива като този?
  • 12 За Права и свобода

    8 2 Отговор
    Всички вие които гласувахте за тези предатели нека историята ви накаже. А може би сте същите като тях . Настана да се вдигнат тези които не искат война , да слогуват на чужди мераци, да частници , стига да ни налагат чрез внушения от платените им социолози ,телевизий , политолози и какви ли не още.Сабодете се народе , нима сами виждате ,че ни вкарват в война , разделението на нацията е поголовна .Стига толкова ,нека бъдат свалени тези предатели. На улицата и митинги и ако трябва и кръв да се пролее! Стига гнет!
  • 13 Клекнал на тъча

    19 1 Отговор
    Ами да.Твоя човек ТУЛУПА е вътре.
  • 14 кмета на врани кон

    10 1 Отговор
    СОКОЛА ОТ САРАИТЕ ДЪРЖИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА
  • 15 Лост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Затова днес Борисов каза първо да изберем правителство пък после регулатори и други реформи.
  • 16 Оху Бох(к)у

    1 0 Отговор
    Дреме ми на сатенените прашки от магнитския,щото съм от жилезу!!!
  • 17 Мнение

    2 1 Отговор
    Не знам доколко ДПС е стабилизиращ фактор, дразни ме че Баце непрекъснато се опитва да вкара Пеевски във властта и да саботира ППДБ.
  • 18 оня с коня

    3 2 Отговор
    Законът "Магнитски" може да бъде налаган от САЩ на отделни Физически и Юрид. Лица,Правителства и Цели държави.Санкциите по него се осъществяват след подробно разследване на съответен Екип и НЕ ПОДЛЕЖАТ на Обжалване.До момента у нас има санкционирани 11 лица,между които Пеевски и Божков.В общи линии Санкционираните лица нямат право да влизат в САЩ,а Финансовите им Активи в Амер. Банки както и такива под Амер. Контрол се блокират,като Лицата също не могат да извършват и съответно Финансови операции със пари преминаващи през Амер. Банки.И така:НА КОЙ му пука в БГ от въпросния Закон,след като по Света има Океан от Банки НЕсвързани с Америка?Ама плашел се бил Борисов от евентуално включване в"Магнитски"...единственото му неудобство ще е,че няма да може да ходи при Внучетата си в Америка,а ще си осъществява срещи със Семейството си в Европ. Държава по Избор!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Име

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    "Ако изборите променяха нещо, щяха да бъдат забранени" - Марк Твен.

    Коментиран от #21

  • 21 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Име":

    Казваш самата истина, цитирайки Марк Твен. Ако искаш по-ясно да видиш какво уж променят изборите и революциите на простолюдието, прочети книгата на френския философ Албер Камю "Мита за Сизиф", която е издадена през 1942 г. В нея ясно е разгърнато и доказано, че тълпата нищо никога не е променяла, а само си мисли, че променя. А това последното се дължи на неграмотността и високомерието й.
  • 22 Българина

    0 1 Отговор
    Айде сега заради един списък да затрием държавата
  • 23 Никой

    1 1 Отговор
    Идолът на простите сигурно ще е вътре ако се опъва на преговорите. Толуп бъди мъж ,бе.ама не ти стиска,куражлия прати " амазонките " от ГЕРБ.
  • 24 Ю. СЛАВКОВ

    3 1 Отговор
    Според разширените и задълбочени философски разсъждения на Михаил Константинов изборите са откровена глупост, безсмислие, тъй като народният глас няма никакво значение. Политическите преговори е редно да се водят на тъмно, подобно на тези в “Коза Ностра” или “Ндрангета”, а пък съществуването на Народно събрание е нелепост. Личности като Борисов и Пеевски ще бъдат винаги в ситуация на безкрайно индулгиране. В този смисъл не е необходима никаква реформа в правосъдието, тъй като постигането на съдебна и човешка справедливост би представлявало отклонение от нормалността. Правителството е правилно да съществува само проформа, ей тъй на, за да има все пак някакъв ред и благоприличие.
  • 25 Герен

    1 0 Отговор
    Ти брато"""от кога поумня. От гепи май ти дадоха червен картон. Но пък доста годинки яко захлеби. ВЯРНО МЕЧА ОТ МАГНИТСКИ Е ОСТЪР ГОЛЕМ И РЪБЕСТ. ТО И ШИШКО Е СЪС МАГНИТ НО ВИЖ КАК СИ РАЗВЯВА КОНЧЕТО. И НА ДОГАН НЕ МУ ПУКА ОСТАВА СИ ЕНИЧАРЧЕ.
    ЩЕ СЕ ПРЕГЪРНАТ.
  • 26 Горски

    2 0 Отговор
    Искат, не искат ще трябва да направят коалиция с ГЕРБ по принуда на американското посолство.
  • 27 Доволен

    1 1 Отговор
    Магнитски-3 е отчаян опит на САЩ да удържат положението в България... но аз съм доволен , защото ще употребят докрай прокситата си като носни кърпи. Следващите 9 месеца ще направят този жендърски елит непотребен - и в САЩ , и в ЕС настъпват консервативните сили , парите за Украйна секеат , а нашите лапацала нямат полезен ход и насила ще ги ръгат да се сглобяват и да управляват потъващия либерастен кораб вместо овреме да се спасяват.Единствено Боку може да направи 3 салто мортслета и да се изсули като върбови клин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове