Last news in Fakti

14 Март, 2024 06:30 2 843 16

Комисията за Нотариуса изслушва градския прокурор на София

  • илиана кирилова-
  • прокуратура-
  • комисия

Илиана Кирилова ще обяснява за евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура

Комисията за Нотариуса изслушва градския прокурор на София - 1
Снимка: NOVA
Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов ще заседава днес и ще изслуша градския прокурор на София – Илиана Кирилова, предаде dariknews.bg.

Кирилова ще бъде изслушана относно евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура и предприети мерки от страна на ръководството на СГП. До този момент в комисията са изслушани редица лица, магистрати, прокурори, съдии.

Двамата са герои в разследването на неправителствената организация Антикорупционния фонд "Списък за бърз контрол". Още през 2021 година то описа влиянието, което Божанов е имал в съдебната система. Разследването включва разкази на свидетели и записи на тайни разговори с лица с неформално влияние в съдебната система.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    14 1 Отговор
    Какво има да слушат, рязане трябва, рязане на здрава корумпирана плът.
    Не махнат ли целия всс, пркурори, съдии, те вътре си знаят кои са "отдела за поръчки" на дпс, герб бсп няма да се оправим.

    Коментиран от #4

  • 2 свиреп ОХЛЮв

    11 0 Отговор
    Чуеш ли , че има комисия за нещо , това значи , че НИЩО няма да се изясни , че нещата ще се ЗАМАЖАТ , ПОТУЛЯТ , ПРИКРИЯТ ! Ще се говори , ще се имитира някаква дейност и накрая - едно НИЩО !
    На всеки е ясно , че Еврото и Нотариуса са вилнели безнаказано и с покровителството на управляващи , барабар с ШАЙКАТА и Тиквата с ШИШИ !
    Че прокурори и съдии са зависими , подчинени и опитомени от такива индивиди !
  • 3 Чочо

    11 0 Отговор
    Като ги изслушвате.....ще ги уплашите и всичко ще си признаят.
    Та нали сучете от една крава,как ще се предадете сами.
    Клоунада отвсякъде.
  • 4 ХАМОГИЛО

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Ами те трябва да махнат всички ! Ще останат може би само двама-трима неподчинени ли ?
    И кой тогава ще съдийства и прокуроства ?
    Я да вземем и да делегираме всички права и власти на Бойчо и Делян ! Да не ги мъчим да създават и отглеждат нови Еврото и Нотариуса . Те и без това го искат , а и са го правили в последните 10-15-20 години !

    Коментиран от #6

  • 5 Пишман юнак

    7 0 Отговор
    Гарван гарвану око не вади ? Нали ?
  • 6 Корумпе ли си

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "ХАМОГИЛО":

    Може да се разровят тези от които зависят, ама надали. Доста народ от тея които са били "посъветвани" да напуснат, за да назначат мис силикон, или от тези които са кандидатствали, а е назначен човека на пепи еврото, със сигурност се пазят молбите на хората.
    Стига назначават червени корумпирани некадърни кухи лейки.
  • 7 Демократ

    5 1 Отговор
    А на мене па ми писна да слушам за тов умрел нотариус и евро
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бай Хасан от Рибново

    10 0 Отговор
    Kакво излушване и протакане бе айдуци. Всички в затвора, а после изслушване. Излушване значи прикриване и колкото повече се излушват, толкова повече се забравя за прокуратурата бухалка и грабеж. Тая далавера с излушване отдавна тогите са я отиграли. Погледните техните имоти, офшорки, имотите на невръстните деца и внуци и баби и дядовци и ще разберете че са перфектни айдуци всите тоги. Забележка: Някой младок може де чист, Та него да сложат и да чисти наред.
  • 10 Герен

    8 0 Отговор
    ТАЗИ КОМИСИЯ Е СРАМ ПЕРАЛНЯ ЗА МАГИСТРАТИ И ШИШК-ОФЦИ. НИКОЙ ДО СЕГА НИ ЧУЛ НИ ВИДЯЛ НОТАРИУСА. ВСИЧКО У ТАЗИ ДЪРЖАВА СЕ ПОКРИВА КАКТО БАРСАГЕЙТ ШКАФЧЕТА КАРТА ПОТОК МАГИСТРАЛИ ОГРАДА ГРАНИЧНА
  • 11 Някой

    4 0 Отговор
    Кой изслушва?....????
  • 12 Дрифт

    10 0 Отговор
    Всички знаем много добре за корупцията в България. Защо се правите на ощипани моми? Този ще изслушат, онзи ще изслушат та да разбере комисията има ли корупция, има ли влияние с власт и т.н. Ясно е като бял ден, само на комисията не и е ясно, най вероятно и тя е замесена в корупция.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 глоги

    2 0 Отговор
    изслушва градскАТА прокурорКА на София
  • 15 Емигрант

    1 0 Отговор
    В България не назначиха ли прокурор който да разследва главният прокурор ? Защо започват да разследват нисшестоящите преди главният, нали той така ще влияе върху разследването и ще оневини себе си с времето ? Когато рибата започва да мирише от къде започва вмирисването ? Има снимков материал за Сарафов не важи ли в България това за да не се разследва ? Пак ми се струва ви превръщат в примати ?
  • 16 Емо

    1 0 Отговор
    Истинският въпрос е кога ще почнат уволнениета на прокурори и съдии? С лишаване от пенсия и забрана да заемат държавни и общински длъжности. Разследване на парите и имотите. Боко и Шиши бяха много активни в промяната на Конституцията, а сега се ослушват като пр.ъ.дня в гащи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове