Last news in Fakti

14 Март, 2024 19:05 2 295 32

Васил Терзиев: Продажба на „Топлофикация”-София не бива да се допуска. Наложително е да има зам.-кмет по сигурността

  • васил терзиев-
  • топлофикация- софия-
  • зам.-кмет-
  • сигурността

Ще изградим със СДВР обща стратегия за сигурността на София, ще разпределим отговорностите, къде липсват щат и бюджет. Сигурността на гражданите е от изключително значение, каза още кметът на столицата

Васил Терзиев: Продажба на „Топлофикация”-София не бива да се допуска. Наложително е да има зам.-кмет по сигурността - 1
Снимка: bTV

Ще спазим протокола след кончината на патриарх Неофит. Най-добрият начин да отдадеш почит на един човек, е когато се вслушаш в думите на един човек и ги вплиташ в делата си. Този човек винаги е говорил как трябва да градим мостове и да си прощаваме, както и да има единение, въпреки грешките. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в „Лице в лице” по bTV.

Комфорт в управлението няма. Никой от нас не се заблуждава, че това ще бъде един труден мандат. Можем да се фокусираме върху решенията и да не се оплакваме от трудностите. Предстоят ни важни решения за управлението на общинските дружества. Когато трябва да се вземат трудните решения, виждаме къде са мнозинствата”, обясни той, цитиран от novini.bg.

Видя се, че има един по-дълбок проблем, на който не се е обръщало внимание, а именно какво се е случвало с реда по време на безчинствата на мигрантите в „Овча купел”. Имаме по-дълбок проблем. Ще изградим със СДВР обща стратегия за сигурността на София, ще разпределим отговорностите, къде липсват щат и бюджет. Сигурността на гражданите е от изключително значение. Най-вече им пречи малкият щат. Ще се инвестира във видеонаблюдение. Оказа се, че 400 от 3800 камери в София не работят, заради изтекъл договор за поддръжка. Сега се стремим да отстраним този проблем, дори ще го надградим. Ще се инвестира в осветление. Наложително е да има зам.-кмет по сигурността. Надяваме се това да е едно от нещата, които общинският съвет ще одобри”, заяви столичният кмет по повод боя между мигранти в София.
За дупките по улиците, Терзиев заяви: „Един от големите проблеми, заедно с липсата на места за паркиране, качеството на въздуха. Програмата за реновиране на тротоарите върви доста добре. Ще изчерпим всички заложени пари тази година. Сега се борим за това как да се синхронизира работата на комуналните дружества с работата по нашите капиталови проекти, за да избегнем, когато се прави една улица. Предприети са стъпки, предстои да направим координационна група, за да решим тези дефицити и да постигнем по-добър дълготраен резултат. Възложил съм на районните кметове да изчислят колко ще струва цялостната реновация на транспортната инфраструктура”.

Кметът на София говори и за чистотата на града. „Основният проблем е много разделената отговорност. За градинката между блоковете са отговорни гражданите, за мястото около кофата за боклук – сметоизвозващата фирма, за трета зона са „Зелени системи”. Отне ни известно време да разберем кой за какво отговаря, затова сега картираме столицата, за да е ясно чия е отговорността. Върху географските карти ще нанесем всичко, за да се види всяко едно каре чия отговорност е”.

„За „Топлофикация"-София решението е да хвърлим горещия картоф на държавата, другото нещо е да се говори за продажба. Аз съм категоричен, че продажба на „Топлофикация"- София не бива да се допуска. За оздравяване на дружеството трябва да се премине през подмяна на надзорния съвет, избор на нов управленски екип, намиране на инвестиции за капиталовата програма, да се запушат дупките. Може да се мине през концесия, но направена както трябва. Това ще бъде един много дълъг процес. Категорично обаче не може да се продължава по настоящия път с трупане на задължения”, смята Терзиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От едно котило

    16 1 Отговор
    Сакън съратникът от едно време коваШки да не пострада.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мизерници мързеливи и крадливи

    20 1 Отговор
    Ама в София трябва да има поне 1000 кмета с антураж от по 200 човека , и само тогава ще стане най-великата столица в света !
  • 4 ГЕРБ=ДПС=БСП

    9 3 Отговор
    Наложително е полицейските шефове в София да са подчинени на кмета.
  • 5 Танас

    20 2 Отговор
    Да се чете - Продажбата на Топлофикация Сф е вече уговорена.
  • 6 Последния Софиянец

    19 2 Отговор
    В Овча купел живеят като през турско.Сама жена не смее да излезе на улицата.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Е, бе ти си май кмета.

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Абе ти май си кмета":

    Яко май се е. Кмета.
  • 9 Тъпак

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Не само там е така. Огледайте се около вас. Пълно е по блоковете, мисля че са в общински жилища. Сутрин излизат с някакви раници,вечер мъкнат големи пликове с храна.С какво се занимават по цял ден никой не знае.И да вечер става рисково за жени, защото арабите щъкат необезпокоявани.
  • 10 Гертруд

    13 0 Отговор
    Защо!? Всеки може да си направи сметката, но когато Топлофикация и кръг тарикати, ни гласят сметката, по- добре да ги няма! Пак щели да си вдигат заплатите!? Поради чудесните измамни резултати може би....?

    Коментиран от #16

  • 11 Приземен

    10 1 Отговор
    Въобще не е наложително да има зам. кмет по сигурността. Наложително е МВР да започне да си гледа работата!

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасковски каунь

    6 2 Отговор
    Само продажба на Топлофикацията ще покаже на столичани как я карат с отоплението в провинцията.
    Иначе ще плащаме, аз селянина 100, столичанина 50.
  • 14 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Приземен":

    Ами то МВРто не е за такава работа,виж да откраднат някоя туба бензин и да спят по патрулките това им е работата и затова вземат заплати.
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор
    До 1993г. "Топлофикация София"/ТС/, или както беше СЕК "София", БЕШЕ ДЪРЖАВНА И СЕ СУБСИДИРАШЕ НА 60%.Беше забатачена невъобразимо, заради престъпни "управленски" решения, чрез които се наливаха пари на държавни предприятия и "наши момчета". Ставайки общинска,ТС се измъкна от мъртвата хватка, а не последва съдбата на БГА „Балкан“, ЗТМ ”Радомир”, „Балканкар” и много други емблематични предприятия и организации. Държавна „Топлофикация София”, е равносилно на смърт за нея и всички произтичащи от това последствия.

    Коментиран от #24

  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гертруд":

    Журналистите, защо не направят за Топлофикация София серия от репортажи за нейните модерни абонатни станции с пластинчати топлобменници в мазетата на сградите, за подземните тунели из цяла София на магистралните топлопроводи, за мрежовите помпени станции с огромните помпени агрегати, за командните зали по централите със съвременните мнемо схеми, за котелните цехове с котли работещи с високо к.п.д. над 93%, за турбинните зали, за цеховете ХВО блестящи от чистота и за всичко останало по веригата, но най-вече за ХОРАТА работещи в ТС, за да им светне на софиянци, чеТoплoфикaция Coфия зaceднa кaтo кocт в гърлoтo нa oлигaрcитe, които нe мoжaхa дa я здъвчaт.Тoплoфикaция e гaднa зaщoтo нe умря кaтo БAЛКAНКAР, ЗТМ РAДOМИР, БГA БAЛКAН, КРEМИКOВЦИ, БТК. Нe изхвърли cтoтици cпeциaлиcти нa улицaтa. Зaпaзи въздухa нa Coфия чиcт. Нe дaдe cвoя принoc зa увeличaвaнe нa рaкoвo бoлнитe. И т. н. и т. н.

    Коментиран от #20, #22, #25

  • 17 Дедо

    3 3 Отговор
    Тоя с цайсите е тотал щета.
  • 18 защо?

    4 1 Отговор
    Точно там се краде на поразия, а и кой би купил нещо на вечна загуба?
  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 3 Отговор
    Развитието на София, като световен балнеоложки център, може да става поетапно, с висока степен на етапна завършеност, което дава възможност за относително ниски годишни капиталови разходи. Разработването на съществуващите 44 минерални водоизточника може да се осъществи и без изготвянето на специална подробна обща програма. Достатъчно е за ремонтирането или изграждането на отделните обекти да се изготви индивидуален проект, който да е съобразен с характеристиките им: дебит, температура, здравен ефект.
    Като европейски транспортен възел, целогодишният транспорт на хора и товари от, и към София е бърз и лесен, което е допълнително благоприятно условие.
    Наличието на добре развита мрежа на централното топлоснабдяване ще осигури необходимата топла вода за хигиенните нужди и отоплението в балнеоложките центрове, без да се замърсява въздухът от локални котелни инсталации. Същевременно пък „Топлофикация София” ЕАД ще има един стабилен източник на доходи.
  • 20 Ах ах ах

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Защо плащате тогава толкова малко за отопление и топла вода.? Защо държавата / АЗ / ще ви доплащам?
    Защо ме цакате с топла бира? Платете истинската цена на услугата.
  • 21 бате ви васко

    5 3 Отговор
    Продажба на „понофикация”-София не бива да се допуска
    Наложително е да има чекмеджета и да скубеме тез дето ни преизбраха както и тези дето си пасуваха на изборите
  • 22 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Там ли работиш а мазньо
  • 23 Да Добре

    1 3 Отговор
    Да започнем
    ДОБРАТА СТРАНА ТОПЛОФИКАЦИЯ Е НАША И ЩЕ НИ НОСИ ПЕЧАЛБА.
    ФАКТИТЕ ПОКАЗВАТ ЧЕ НА ЗАГУБИ , ЗАЩОТО ВСЕ ПО-ВЕЧЕ АБОНАТИ НЕ ИСКАТ ТАЗИ УСЛУГА.
    И СЕГА СМЕТКИТЕ
    ПРИМЕР 100 абонати което работи 200 мегавата това е пълния капацитет и ТЕЦ е на печалба
    Ами ако са останали само 10 клиенти - абонати как ще на печалба ????????? НИКОЙ НЕ ИСКА ТЕЗИ УСЛУГИ
    Алтернатива е КЛИМАТИЦИ НА ТОК ??? СМЕШ ИЛИ НО Е ВЯРНО МОГА ДА СИ ГО ПУСКАМ КОГАТО ИСКАМ.
    ЩЕ СЕ ПОВИШИ ЛИ КОНСУМАЦИЯ НА ТОК МНОГО КРАТНО. ПРИ ПРОЕКТИРАНИ МОЩНОСТИ
    АЕЦ БЕЛЕНЕ , АЕЦ КОЗЛОДУЙ 2, И СОЛАРНИ ПАРКОВЕ
    МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ СМЕ ДОБРЕ.
  • 24 РЕАЛИСТ

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Хич не ме интересува, каква в била. Помня, че при Бай Тошо беше топло с парното и си стоях по къс ръкав през зимата вкъщи. Сега старите ми кокали зъзнат през зимата.

    Коментиран от #32

  • 25 Oщe в учeбникa

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    пo физикa e oбяcнeнo, чe тoплoфикaциятa e икoнoмичecки изгoднa само aкo зa цeлтa ce изпoлзвa oтпaднaтa тoплинa при прoизвoдcтвoтo нa eлeктрoeнeргия. Нaшитe тoплoфикaциoнни дружecтвa нe ca ТEЦ, a пo-cкoрo ТЦ - тoплo-цeнтрaлa зa прoизвoдcтвoтo нa пaрa. Oттaм ниcкият к.п.д. и виcoкитe цeни. Няма как да се отопляваш на газ и да ти е скъпо, а на централно парно пак на газ да ти е по-евтино. Централното парно има километри тръби и съответно топлинни загуби, пари за поддръжка, администрация, топлинни счетоводители и немалко корупция.Тoплиннaтa мoщнocт нa Тoплoфикaция "Coфия" e над 3000 МВт, a eлeктричecкaтa e само 280МВт. Тaкa, чe e пo-cкoрo ТЦ oткoлкoтo ТEЦ. Aкo нe ca държaвнитe дoтaции oщe oт врeмeтo нa coцa и ceгaшнoтo зaтъвaнe в дългoвe и нeплaщaнe нa прирoдния гaз - дa ca фaлирaли oтдaвнa. Имa eдин Зaкoн зa зaпaзвaнe нa eнeргиятa и нeгo мoжe дa гo oтмeни caмo Тoзи, кoйтo Гo e cъздaл.

    Коментиран от #31

  • 26 УдоМача

    4 4 Отговор
    Този си е сложил цъки за да не личи как от известно време насам е все по-изцъклен :D
  • 27 Тц тц тц

    0 2 Отговор
    Ако продадат Топлофикация знаете ли какви сметки ще треснат?Е,вече наистина прекалявате!На тези заплати няма кой да ви плаща сметките!Хората ще ви съдят!Никакви острови няма да спасят крадливата шайка,която гледа само какво да продаде и да избяга после с първия самолет!Господ гледа отгоре!
  • 28 Име

    4 1 Отговор
    Топлофикация не трябва да се продава, а да се затваря! Фалирала копина е топлоизолация!
  • 29 безобразие

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тоя, от както":

    А вие сте свикнали някой дебеловрат да ви се кара от екрана...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Oщe в учeбникa":

    А престани...Цялата наука "Топлотехника" я обясни с абзац от учебника по физика на Савелев...познах нали? Нещата са много по-комплексни и по-сложни и от лаишките Ви напъни!
    Нe oпрocтaчвaй тoплoфикaциoннoтo eлeктрoпрoизвoдcтвo...Aкo c учeбник пo физикa мoжe дa упрaвлявaш ТФEЦ, тo тoгaвa дa ce зaкриe и кaтeдрa "Тoплo и ядрeнa eнeргeтикa" в "Тeхничecки Унивeрcитeт Coфия"
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "РЕАЛИСТ":

    ТC oтдaвнa нямa нищo oбщo cъc coцa. В мoмeнтa e нaпълнo aвтoмaтизирaнo и кoмпютeризирaнo прeдприятиe. В пocлeднитe близо 30 г. в нeгo ce извърши мaщaбнa мoдeрнизaция. Дoкaтo някoи cтaчкувaхa, cкaчaхa пo митинги и прeливaхa oт пуcтo в прaзнo, в ТC ce грaдeшe eжeднeвнo, въпрeки cтoпaнcкaтa рaзрухa нa прeхoдa. Изпрaтeнoтo чeнгe зa дирeктoр нa ТC, Вaлeнтин Димитрoв (Топлото), чиятo зaдaчa бeшe дa cъcипe ТC и пoдгoтви зa привaтизaция, нe изпълни зaдaчaтa cи. Пocлeдcтвиятa зa нeгo ги виждаате.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове