Last news in Fakti

15 Март, 2024 08:18 3 241 22

Нотариуса ходил до Гърция с жената на Пепи Еврото

  • нотариуса-
  • пепи еврото-
  • любена петрова

За връзката на Мартин Божанов с Любена Петрова стана ясно преди месец

Нотариуса ходил до Гърция с жената на Пепи Еврото - 1
Снимка: БГНЕС

Илиана Кирилова не се яви пред комисията за лобиста в съдебната власт, депутатите обявиха, че това е саботаж. Мартин Божанов-Нотариуса е пътувал до Гърция за един ден заедно с бившата съпруга на Петьо Петров-Пепи Еврото Любена, след което са се върнали отново заедно у нас. Това разкри Бойко Рашков в парламентарната комисия за дейността на разстреляния лобист в съдебната власт.

За връзката на Мартин Божанов с Любена Петрова стана ясно преди месец, припомня сайтът "Скандал". През 2022 г. тя е купила апартамент от фирма на Нотариуса. Мрежата му е действала заедно с тази на Пепи Еврото, стана ясно още в комисията. Бившият следовател и съдържател на ресторант ”Осемте джуджета” има имоти в Гърция.

Той се разведе с Любена Петрова през същата 2022 г., когато е пътувала с Нотариуса до южната ни съседка. Мартин Божанов беше убит на 31 януари в двора на затворения комплекс, където живее със съпругата си. Тогава от прокуратурата обявиха, че са го разследвали и всеки момент е трябвало да бъде обвинен по дело за организирана престъпна група за имотни измами, пране на пари и заплахи към магистрати. Няколко месеца преди това бившият му партньор Пепи Еврото беше обвинен за незаконни записи на магистрати от районната прокуратура, но градската иззе делото след отстраняването на Иван Гешев и го прекрати. Срещу него там има и друго разследване - за откраднатото злато на бизнесмена Илия Златанов.

За ролята на Нотариуса и Пепи Еврото в съдебната система депутатите щяха да изслушват в четвъртък ръководителя на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, но тя не се яви.

Кирилова пише, че има разрешение от наблюдаващите прокурори за изнасяне на следствени тайни, но пред медии, а не в Народното събрание. Това е странно. Призованите са длъжни да се явят в парламента. Това е саботаж, заяви председателят на комисията Никола Минчев.

Такъв скандал с прокуратурата не помня, отсече депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков, при когото ГДБОП започна проверката на Нотариуса през 2021 г. Той е и бивш шеф на Националната следствена служба. Следователи в миналото са били Илиана Кирилова и Петьо Петров-Еврото.

Илиана Кирилова и Пепи Еврото са били близки. Той дълго време е бил ръководител на Кирилова, а после беше инсталиран от Сотир Цацаров като шеф на столичната следствена служба. Сега, понеже е много праведен и нищо лошо не е направил, избяга при опит да бъде задържан. Никой не знае къде е, разгневи се Рашков. И попита дали след напускането на следствието през 2015 г.

Пепи Еврото е записвал съдии и прокурори, за да ги постави в зависимост.

Това е разследването срещу него, което започна малко преди отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор. Един от прокурорите по делото - Константин Сулев, беше обвинен заради работата си по него и наскоро го предадоха на съд.

Това е парадокс - обвиняват този, който се е осмелил да разследва Пепи Еврото, при когото Илиана Кирилова като прокурор е ходила в ресторанта му. Това е моралният облик на един високопоставен български прокурор. Не ми е известно да има написан и един обвинителен акт. Можем да си представим защо е поставена на този пост, продължи с коментарите Рашков. И обясни, че нямал намерение да я пита за следствени тайни, а само дали има проблем в прокуратурата.

Бившият вътрешен министър каза пред колегите си, че в софийската градска прокуратура няма случайно разпределение на делата. Докато бил на поста още, всички подобни дела се падали случайно на прокурор Йордан Петров, който прекрати разследването срещу Пепи Еврото, а след това обвини колегата си от районната прокуратура Константин Сулев. Петров и Сулев пък били колеги преди това и работили заедно, а в такива случаи магистратите си давали отвод, за да не ги обвиняват в предубеденост. Освен разследването за Пепи Еврото прокурор Йордан Петров ръководи и това срещу Нотариуса, започнало месеци преди да бъде убит.

Затова Кирилова не се явява в Народното събрание, каза Бойко Рашков и допълни, че тя е назначена за ръководител на градската прокуратура по изключение, а не с конкурс.

Независимият депутат Радостин Василев също се обяви за жертва на кръга около Пепи Еврото. Той е подсъдим за натиск над бивша депутатка от ИТН във времето, когато партията се цепеше през 2022 г.

Прокурор е същият Йордан Петров, а Илиана Кирилова разкриваше какви ще са обвиненията срещу мен. По поръчка на Пепи Еврото и “Осемте джуджета”. Освен Кирилова трябва да изслушаме Емилия Русинова и Борислав Сарафов, които също са били в кръга на Пепи Еврото и са били на отчет при него как решават дела. Никой от този кръг няма да дойде доброволно, каза Радостин Василев. После се скара на председателя Никола Минчев от ПП-ДБ, че са в сглобка с хората, които пазили групите на Петров и Божанов. Тази реплика на Василев ядоса депутатите на ГЕРБ и те напуснаха заседанието на комисията.

С конституционното разделение на властите и решение на Конституционния съд от 2017 г. ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова мотивира отказа си да участва в изслушване в парламентарната комисия за дейността на Мартин Нотариуса.

Правя това и с оглед гарантиране на независимостта на българските магистрати – съдии, прокурори и следователи, както и в защита на върховенството на правото. Действията на прокуратурата подлежат на съдебен контрол, а не и на парламентарен, пише тя до Никола Минчев половин час преди началото на заседанието.

Посочва още, че Софийската градска прокуратура е единствената в страната, която може да разследва депутати, което е потенциален конфликт на интереси, който трябва да бъде избягван и от двете страни - съдебната и законодателната власт.

Освен това формата на изслушване предполагала свободни интерпретации и коментари, които може да имат негативен ефект, да повлияят на текущи разследвания в прокуратурата, но и на съда. Кирилова посочва още, че едно от делата по тези случаи е в съдебна фаза. Има предвид обвинителния акт срещу прокурора Константин Сулев, който е разследвал Пепи Еврото.

Когато без мисъл се изричат тежки думи като “организирана престъпна група”, “мафия”, “корумпирани” от страна на народни представители и други организации, това срива авторитета на всички държавни институции, пише още прокурор Кирилова. Депутатите от комисията обаче не се съобразиха и след прочитането на писмото отново заявиха, че мафиотският кръг в прокуратурата отказва да бъде изслушан.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    47 0 Отговор
    като видиш какви субекти са в МВР и Прокуратурата и как отсъждат съдиите , почваш да драйфаш ! А пък какви жени и мъже имат........
  • 2 Дядо поп

    26 0 Отговор
    Не е грешно, ама не са само ходили бе.
  • 3 Пич

    47 0 Отговор
    Всички вече разбраха , че онази е бивша К ! А бивша К , е като бивш негър !
  • 4 честен ционист

    39 0 Отговор
    Бившата жена на Петьо си бие на обща.
  • 5 Аз съм веган

    31 0 Отговор
    Бившата на пепи била страшна бръмчалка.
  • 6 Герен

    33 0 Отговор
    НИЕ НЕ СМЕ ГО ВИЖДАЛИ НЕ СМЕ ГИ ЧУВАЛИ НЕ ГИ ПОЗНАВАМЕ КАЗАХА ПРОКУРОРИ АДВОКАТИ НОТАРИУСИ И СЪДИИ.. КОЛКО МИЛО"""".
  • 7 бай Гъдю

    19 2 Отговор
    Разменили са си ги с еврото...
  • 8 100 % повишаване на цената на тока

    19 1 Отговор
    Премахването на нощната тарифа автоматично прави цената на тока по две, свободния пазар ще я качи още.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ден

    17 1 Отговор
    Любена има големи клипове с по 5 на веднъж!
  • 11 Яко пляскане

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дрън дрън та пляс":

    ...е падало...
    Чичолина ряпа да лапа...
    Ама нашата се е родила направо с името си...че и е...симпатяга...
  • 12 Пепи Нотариуса

    21 1 Отговор
    ще бъде обявен за Вечен Почетен Председател на Нотариалната Камара в България.
    Всички нотариуси са ..оклуци.
  • 13 5454

    16 0 Отговор
    Бг е прокурорска диктатура.
  • 14 куку

    12 0 Отговор
    аман от независими и имунизирани боклуци , на всичкото отгоре сами си определят КПД-то и заплатите дори и бонус за гащи земат

    Коментиран от #15

  • 15 Наивник на средна възраст

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "куку":

    От кога пиша.че въведения функционален имунитет на бг магистратите е вреден за гражданското общество.Кой друг в "държавата" не носи отговорност за това което върши,по времето и след като спре да го върши?Аз като гражданин и работодател на тези в държавните институции,на които заедно с Вас съм и съсобственик,съм против този имунитет. Той е създаден да предпазва от закона тези,които управляват и тези,които трябва да парвоприлагат,като съблюдават закоността в Републиката.Приказките за "честта" на съдебната система са такива за успокоение съвестта на работещите в нея.Нещо от сорта - крадецът вика - дръжте крадеца. Истинска демокрация има тогава,когато има силна и честна репресивна власт...
  • 16 е хората забравят

    2 0 Отговор
    то се натрупа много информация . не за анализиране . доказана е . Не е разрешено по закон да осъдят еврото задочно . това е . не че има чадър върху анализите и законовите преследвания . някой ако е оцапал ръцете ще го е срам да ги показва .
  • 17 Мдааммм

    7 0 Отговор
    С тая версия ни втъкват,че избягалия е гръмнал гръмнатия от ревност,демек любофна история.Всичко прокурор и съдии невинни!
  • 18 Дедо ви...

    4 2 Отговор
    Де да е само това. Мартин Нотариуса поръчал частен концерт на Лили Иванова за шефа на ВАС Георги Чолаков и група съдии.....
  • 19 Стига ве ейййй!

    2 2 Отговор
    Какво му ровите кокалите? Само той нас....ан, а пък всички други света вода не напита. Нема го вече човекът. Докато е бил жив явно е има кусури за връзване, ама вече Господ горе или го опростил или го осъдил, а пък вие тук всички останали няма да можете повече да бършете с него г....зеца!

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Емо

    2 0 Отговор
    В САЩ ако някой откаже да се яви пред Сенатска комисия, която разследва нещо, следва обявяването му за издирване и принудително довеждане.

    Коментиран от #22

  • 22 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Емо":

    и после при содомитите забава...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове