Last news in Fakti

16 Март, 2024 17:04 872 5

Пуснаха под домашен арест за обвинения за катастрофата на пътя Бургас - Средец, при която загина жена

  • бургас-
  • средец-
  • катастрофа

59-годишният Атанас Андонов е пенсионер по болест

Окръжният съд в Бургас определи мярка "домашен арест" спрямо Атанас Андонов, обвинен за катастрофата, която стана на пътя Бургас - Средец преди седмица. При инцидента на място загина 33-годишната Янита Пепелянкова, а майка ѝ и двете ѝ деца са в болница, съобщи БНР.

Шофьорът е обвинен за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на жената. По време на разследването беше установено, че автомобилът на Атанас Андонов е навлязъл в лентата за насрещно движение и така е ударил другата кола.

Преди заседанието, сестрата на Андонов - Антоанета Димитрова разказа пред журналисти:

"Той ми се обади след катастрофата и ми каза така: "Сестра ми, не мога да дишам, но отивам да спасявам две деца“, ми обясни той. Децата са били без колани, починалата и майката - също. Няма седалка за 5-годишното детенце. Въпреки раните му, той ми каза, че е станало нещо с колата. Брат ми има книжка от години и няма нарушения. Той се е справял при всякакви ситуации. За мен той е чист човек, с чисто минало, но медиите и обществото го представят по съвсем друг начин. Той за мен е невинен!“.

Прокурорът по делото Ангел Георгиев потвърди, че двете жени и децата не са били с колани в автомобила. По време на заседанието той поиска обвиняемият да остане в ареста. Предстои да се назначи съдебно-автотехническа експертиза, която да определи дали е имало проблем с автомобила преди удара:

"На правия участък ограничението е 60 км/ч, а той твърди, че е карал с 80 км/ч. Тъй като толкова е задал на устройството. Автомобилът му е автоматик и е с темпомат. На автопилот с 80 км/ч.", уточни прокурорът.

Прокурорът допълни, че Андонов има още две нарушения на Закона за движение по пътищата през 2021 и 2022 г. Едното от тях е за превишена скорост на същия участък, на който се е случила катастрофата. Другото е за несъобразяване с пътната маркировка. Андонов обясни, че тези нарушения са свързани със сина му, който често шофирал същата кола.

59-годишният Атанас Андонов е пенсионер по болест. Неговият адвокат поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение - "парична гаранция". Защитникът обясни, че Андонов има операция на сърцето, на медикаментозно лечение е и след задържането му, здравословното му състояние се е влошило. Според адвоката, повдигнатото обвинение не е правилно, тъй като нанесените телесни повреди са две - на децата, а майката на починалата не е пострадала.

В съдебната зала, обвиняемият каза, че съжалява за случилото се и отправи съболезнования към близките на починалата жена. Той обаче посочи, че не се чувства толкова виновен и поясни, че е шофирал на автопилот като след натискане на спирачка е настъпила техническа неизправност на автомобила. Той поиска от съда по-лека мярка за неотклонение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Лютви

    11 0 Отговор
    Местан уби дете и остана ненаказан
  • 2 Милен

    9 0 Отговор
    Работата е ясна "автопилота" е виновен сега да го съдят по бързата процедура и в затвора. А и проба за алкохол и наркотици на "автопилота" направиха ли, че не са обявили какъв е резултатът.
  • 3 Бмх

    5 0 Отговор
    Обяснението е като за дебили, ама такова е нивото на така нареченият адвокат!
  • 4 Емигрант

    1 1 Отговор
    По непредпазливост значи ? По непредпазливост ли нарушава закона, по непредпазливост ли му е издадена шофьорска книжка, по непредпазливост ли е допуснат на изпит за шофьор ? Как така по непредпазливост бе съдии, разследващи и прокурори, как така само в България всички убийства на пътя са по непредпазливост ? Алкохол и наркотици се вземат по непредпазливост тогава и се шофира с тях, пешеходните пътеки тогава по непредпазливост ли са сложени, че върху тях се убиват невинни ? Ами непредпазливо ши"В"ана е тази държава България !
  • 5 озадачен по цялата глава

    0 0 Отговор
    Не разбрах само, какво общо има автопилота с напускане лентата за движение ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове