Last news in Fakti

17 Март, 2024 10:40 3 104 9

Как български предприемачи се обединиха, за да си помагат

  • икономика-
  • великобритания-
  • бизнес-
  • българи-
  • лондон-
  • предприемачи

Над 50 предприемачи са заявили участие за събитието, което трябва да започне след няколко часа в британската столица

Как български предприемачи се обединиха, за да си помагат - 1
Снимка: Shutterstock

Български предприемачи в Англия се обединяват, за да си помагат, докато страната продължава да изпитва икономически трудности. Те се събират днес в Лондон, предаде NOVA.

Над 50 предприемачи са заявили участие в събирането, което трябва да започне след няколко часа в британската столица. Но организаторите му очакват доста повече хора да дойдат, тъй като това няма да е стандартна делова среща, а панаир, на който са поканени и близки, и деца. Целта е хората да се опознаят, да разберат кой с какво се занимава и да видят как могат взаимно да са си полезни в днешните предизвикателни времена.

Идеята за обединение се ражда в българско кафене в Лондон, което скоро се оказва тясно за всички желаещи.

“През лятото, по специално през юли, реших да създам една бизнес група във Фейсбук. Инициативата ни веднага се посрещна със значителен интерес и за няколко дни привлякохме около 200 абонати. Това предизвика една голяма активност сред хората, като мнозина изразиха желание да участват в нашите срещи на живо в кафето и да посещават нашите месечни събития”, разказа Антонета Цочева.

Антоанета Цочева пристига в Англия преди 24 г. с 500 паунда, взети назаем. Започва да работи като чистачка, а днес има шест успешни бизнеса за милиони и дава работа на десетки сънародници.

„В контекста на текущата икономическа криза, както тук в Обединеното кралство, така и по света, нашата мисия става още по-актуална. Множество бизнеси се сблъскват с предизвикателството да оцелеят или да се преориентират към нови начинания. Ние предлагаме не само съвети от опитни предприемачи, такива като мен с 24-годишен опит, които са преодолели подобни препятствия, но и възможност за създаване на едни нови партньорства и за вземането на много важни решения”, каза Цочева.

Решенията изискват информираност. Затова и днес сред основните теми ще са кредитиране, застраховане и справяне с инфлацията.

„Когато дойдох в началото на 1997 г., нямаше толкова много българи. Много хора и на мен са ми помагали, особено в началото. По-нататък аз съм имала тази възможност. Това е важно. Всичко, което съм постигнала, е било с помощта на приятели. И е важно да има кой да ти протегне ръка в труден момент”, подчертава Милена Трайкова.

Милена има дългогодишен опит като счетоводител и данъчен специалист. В момента е независим брокер на ипотечни кредити и застраховки. Разбира за инициативата „Силата на българските бизнеси“ от фейсбук и се включва.

„Проблемите на българите във Великобритания са като на всички останали хора – икономическа криза, бързо покачване на инфлацията и лихвените проценти, високи цени. И също така от гледна точка на бизнесите, които искат да се разрастват, е трудно да се намери качествен персонал. Затова смятам, че е важно българската общност да се събираме и да се подкрепяме – дали със съвети, дали с идеи и също да се мотивираме заедно”, казва още Трайкова.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Когато Англия

    6 3 Отговор
    Е влезнала някъде ,благоденствие и хармония
  • 3 Сталин

    14 5 Отговор
    Предприемачи в правене на кавали,как да дадат пачка на боса-евреин да им даде работа и да наемат неграмотни сигани да им бачкат без пари
  • 4 Читател

    13 4 Отговор
    То ще даде пак някаква мушенгия,дававера.Билс чистачка сега 6 бизнеса и милиони.Добре вярваме.
  • 5 Сребролюбци се обединяват

    7 4 Отговор
    Защо не се обединяват в България? Сещат се,че са българи и се връщат само за келепир.
  • 6 знаем ги

    3 3 Отговор
    На Путя шпионите...
  • 7 Емил

    4 4 Отговор
    Някой е отнесъл дамаджана с ракия от България и се събират да я изпият. На Острова алкохолът е скъп и не им е по джоба.
  • 8 Да да а

    5 1 Отговор
    Аз пък помислих, че е направила някакво производствено предприятие, дето дава принадена стойност, а то какво било. Брокер-мрокер, парите от чужд джоб в нейния.
  • 9 Запознат

    0 0 Отговор
    Вместо да се обединяват във Великобритания , да се върнат и обединят тук в България и да се борят в собствената им държава за бъдещето на децата си и нацията . От чужбина е лесно , но тук тези които са останали се борят всеки ден с идеята да се случи мечтата на всеки българин за успяла България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове