Last news in Fakti

17 Март, 2024 13:04 3 744 81

Манол Глишев: Каква е Дърева на Вселенския патриарх?

  • манол глишев-
  • велислава дърева-
  • патриарх неофит-
  • църква

Кончината на българския църковен глава Неофит за съжаление отново изкара червената плява от нафталина

Манол Глишев: Каква е Дърева на Вселенския патриарх? - 1
Снимка: Архив

В София за опелото на българския духовен водач Неофит пристигна старшият му събрат, Константинополският и Вселенски патриарх Вартоломей. Нека историческата титла „Вселенски“ не обърква по-незапознатия читател: тя не означава претенции към цялата Вселена, а само към някогашните територии на религиозната „икумена“, тоест обитаемия свят във византийски смисъл, сиреч Източната Римска империя. За съжаление (но не неочаквано) пристигането на влиятелния гост и участието му в погребението на Неофит събуди червения тип псевдохристияни от сталинистко-имперските им сънища.

Тази събота (16 март) поклонението пред тялото на патриарх Неофит продължаваше. В края му протече и опелото на покойния църковен глава. Както и при смъртта на предишния български патриарх Максим през 2012 г., заупокойната служба се водеше от дошлия специално за целта Константинополски отценачалник Вартоломей. По-голям знак за близостта между България и най-старшата православна общност надали би могъл да съществува. Това беше исторически момент, съответстващ на значението на българската Църква в източноправославния свят. Вартоломей бе не само дипломатичен, а и сърдечен: той подчерта добрите си отношения и братска любов към покойния. Знаменателно е, че както Вселенският, така и новопредставилият се български патриарх винаги са показвали съпричастността си към съдбата на страдащите източноправославни християни по света. Вартоломей наблегна на това, че въпреки по-сетнешните интриги, Неофит е подготвял БПЦ за участие във всеправославния събор на Крит от 2016 г. А в края на 2023 Неофит подписа и последното си пастирско обръщение към българските вярващи, в което осъди жестоката война срещу, както той самият я нарече, братска Украйна. Тук Вселенският и покойният български патриарх споделяха особена близост, тъй като в хода на войната Вселенската патриаршия издаде томос за автокефалност на тази общност от източноправославни християни в нападнатата страна, които – обяснимо – вече не желаят да имат нищо общо с Московската патриаршия.

Не е никак учудващо, че усилията на патриарх Вартоломей да свика всеправославен събор бяха донякъде компрометирани от Москва: Московският патриарх Кирил Гундяев е основен опонент на просветения, хуманен курс на Вартоломей и Вселенската патриаршия. И у нас, както и в останалите три поместни православни общности, които не изпратиха свои представители на Крит, водещото влияние в църковните среди е руското. От всякаква съпричастност с Украйна, както и от независимостта на украинските православни губи основно Московската патриаршия, превърнала се в министерство на пропагандата на Путиновия агресивен режим. Също така не е учудващо, че традиционно добрите връзки между Българската православна Църква и Вселенската патриаршия в Константинопол биват компрометирани от едно безсрамно руско лоби.

Цялата тази пяна изби на повърхността при опелото на българския патриарх. БНТ в лицето на (с извинение) Георги Любенов покани за коментар (още веднъж се извинявам на по-деликатните читатели) Велислава Дърева. Двамата бяха просто абсурдни. Не искам да наблягам на половата им неопределеност, но тя сама се набива в очи, когато те неумело се опитват да минат за християни в национален ефир. Любенов дори не знаеше какви точно насочващи въпроси да зададе на Дърева, та тя най-сетне да стигне до основната путинистко-гундяевска теза, а именно колко неприятен е Вселенският патриарх. Добре че Дърева все пак има известен опит, та и сама започна да хвърля огън и жупел по всякакво православие, което не е проруско.

Тезите на Дърева са ясни: тя показателно не може да произнесе дори самото име „Христос“ нито думите „християнство“ и „Вселенски“, но е способна щедро да сервира неистини. Например тя отново използва руската пропагандна постановка, че Збигнев Бжежински бил нарекъл източното православие „последния враг на Запада след комунизма“ – едно твърдение, което отдавна беше изобличено като невярно. Сетне се зае да обругава патриарх Вартоломей, всеправославния събор в Крит и съпричастността на Вартоломей и Неофит към украинския народ. Дърева стигна до наглостта да отхвърли автентичността на Неофитовите думи за войната срещу братска Украйна, да оспори автокефалността на Киевската Църква и да говори за „псевдосъбор“. Общо взето, тя и Любенов повториха всички неверни приказки, които могат да се очакват от едни проруски агитатори. И това става в национален ефир, в обществената телевизия на нация, която погребва религиозния си водач – и то докато същата тази наша българска нация е обявена за „неприятелска“ от страна на агресивно воюващата Русия!

Малък детайл е, че Дърева продължава да нарича войната „събитията в Украйна“.

Накратко, Вселенският патриарх показа уважение към националната Църква на мнозинството българи. А Любенов и Дърева се държаха отвратително. Не знам точно защо Дърева си позволява да смята сама себе си за авторитет по въпросите на вярата: та в крайна сметка да си непокаял се комуняга и да се гордееш с факта, че накои хора те наричат „червен боклук“, те позиционира много далеч от християнството. Ако трябва като християнин и мъж да коментирам безобразието, което БНТ ни показа, то бих си послужил с думите от Новия завет: В синагогата се намираше един човек, който имаше нечист дух бесовски, и той завика с висок глас: О, какво имаш Ти с нас, Иисусе Назареецо? Дошъл си да ни погубиш ли? Зная Те, Кой си Ти, Светия Божий. Иисус му запрети и рече: млъкни и излез из него. И бесът, като го повали всред синагогата, излезе из него, без да му повреди ни най-малко.

Манол Глишев

за ФрогНюз


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наглецо

    71 15 Отговор
    Гръцкото куче призна "Македонската черква".
  • 2 Още колко дена

    37 17 Отговор
    ще ни занимават медиите с попа?
  • 3 Плявата е СИНЯ

    72 13 Отговор
    И позор тоя БТР за погребението, още повече че е патриарх А Глишее да се скрие

    Коментиран от #11, #75

  • 4 реру

    44 41 Отговор
    "... тя най-сетне да стигне до основната путинистко-гундяевска теза, а именно колко неприятен е Вселенският патриарх..."


    Да... Някои неща са до време, други за цял живот...

    Коментиран от #16, #25, #68

  • 5 Благой

    63 13 Отговор
    Върви в някоя психиатрия да се ликуваш глистер Ненормален
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Град Симитли

    28 8 Отговор
    Тя му е връсницс
    От времето, когато Манол е бил още у потурите на дедо си! :))
  • 8 ПРИПОМНЯНЕ

    62 8 Отговор
    Манолчо, пак се изказваш неподготвен...Прочети за борбата на българските духовници с гръцките владици у нас!
    Знаеш ли кои са тия тримата над входа на Светия Синод и с какво са заслужили ликовете им да са на това място?

    Коментиран от #35

  • 9 плюс минус

    54 2 Отговор
    Скръбта ми към кончината на дядо Неофит е силна и истинска.
    Кой бил дошъл, кой си отишъл, не ме интересува.
    Българският народ, и аз като мъничка частица от него, обичахме, уважавахме и благоговеехме пред Патриарха.
    А когато близо 20 години беше Владика в Русенска епархия, службите, които водеше, ни изпълваха с вяра, силна вяра.

    Коментиран от #71

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дедо ви...

    45 6 Отговор

    До коментар #3 от "Плявата е СИНЯ":

    БЕЗУМИЕТО С БТР-А – РЕШЕНИЕ НЕ НА СИНОДА, А НА ТАГАРЕВ
  • 12 ТаУмВзе

    41 5 Отговор
    Въпросът е Кое е глишев, или по точно Какво де. ХАХАХХАХА
  • 13 Дано

    9 31 Отговор
    Да си плати попа за мръсотите , който направи на българската църква , патриарха който погребаха , ако мислеше за България щеше да приеме предложението на македонската църква и всичко щеше да си дойде на мястото .
  • 14 Запознат

    38 11 Отговор
    Не харесвам Дърева, но знам, че е ревностна християнка и че редовно се моли в един от манастирите край София. Няма да кажа кой, разбира се.

    Коментиран от #17, #18, #38, #43

  • 15 Казуар

    13 34 Отговор
    Комундето Дърева дотам стигна, че в някаква нейна книга написа, че атентата в Света Неделя не е извършен от съветски агенти, а от западноевропейски служби.
  • 16 това отдясно

    15 6 Отговор

    До коментар #4 от "реру":

    не е ли слави трифонов?

    Коментиран от #30

  • 17 хмм

    9 26 Отговор

    До коментар #14 от "Запознат":

    Една позната смята, че хората, които знаят, че правят лоши неща, постоянно ходят да се молят да им се прости. Мисля, че има логика в това.

    Коментиран от #23

  • 18 Ревностна християнка казаха

    13 19 Отговор

    До коментар #14 от "Запознат":

    Бе тя навремето и ревностна комунистка беше..

    Коментиран от #20, #42

  • 19 съдия

    30 8 Отговор
    Глишев като лъжец( понежеу е слуга на дявола, а това е едно от имената му), и подлец, ще получи подобаващо наказание, като за лъжите и подлостта му, ще му бъдат отрязяни езикът и ушите. Присъдата е издадена и възложена на изпълнители!

    Коментиран от #29

  • 20 Запознат

    7 19 Отговор

    До коментар #18 от "Ревностна християнка казаха":

    Да. Така е. Но има зъл език и затова - трудна съдба. Та явно друга утеха няма, освен да се моли по манастирите. Нека се моли.
  • 21 даммм

    11 16 Отговор
    Общото е ДС, то ги свързва.
  • 22 Герен

    34 5 Отговор
    ТАКА И НЕ РАЗБРАХ ЩО ИСКАШ ДА КАЖЕШ. ТИ СИ ТОЯ ТУК КОЙТО ХВЪРЛЯШ ОГЪН И ЖУПЕЛ И СИ НАДЪРВЕН БАЙ ДРЪНДОВИСТ. ОТ ДЕ ИДЕ ТАЯ ОМРАЗА КЪМ ЕДИН СЛАВЯНСКИ НАРОД ОСВОБОДИТЕЛ. ПРОСТЕН Е ОНЗИ КОЙТО НЕ ГО КАЗВА СЪС ОМРАЗА. А НЯКОИ СТЕ ПЪКАНИ СЪС ОМРАЗА. КОЙТО МРАЗИ Е КАЗАЛ БЪЛГАРСИЯТ НАРОД ПОД МЕН ДА ЛАЗИ.
  • 23 християнин

    21 5 Отговор

    До коментар #17 от "хмм":

    Твоята позната е светица и затова не ходи да се моли в храм; вие фарисеите сте направмо вече "спасени" и няма нужда да ходите да се молите, а да осъждате тези, които го правят, за което сатаната ви е приготвил "райски" покои, в които да се преселите след като отходите от този свят.

    Коментиран от #26, #28, #70

  • 24 Мръсна Червена

    14 25 Отговор
    Паплач!
  • 25 Верно ли

    32 13 Отговор

    До коментар #4 от "реру":

    И какво като си я опнал тази стара снимка на Ким Бейсингър, или смяташ, че ние не знаем как изглежда сега! Предлагам ти направо да хванеш Глишев подръка и да идете и вие, като едни добри либерали, да се изпънете като Бейсигърката :))))
  • 26 Въй, че страшно...

    14 21 Отговор

    До коментар #23 от "християнин":

    Комунизмът е идеология на Сатаната, а всички комунисти по презумция сте негови клиенти. И не забравяй, че лицемерното ви християнство може да заблуди хората, но Господ няма да излъжете! И с пари няма да се откупите!
  • 27 Алоу

    7 12 Отговор
    Като Й видиш снимката може да му е и баща на гръцкия мазник. Комунизма не прощава.
  • 28 Боже, прибери си вересиите!

    10 12 Отговор

    До коментар #23 от "християнин":

    Фарисейка е бабата, която каза, че Навални си избрал сам да умре, а после реши да показва как се влиза в църква.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 един дол дренки

    17 4 Отговор

    До коментар #16 от "това отдясно":

    И той голям моралист.
  • 31 Мъдрият

    32 8 Отговор
    Авторе, много си заблуден!

    Тоя "вселенски" патриарх е икуменист и не е читав! Има много доказателства за това!
    А и действията му за Украйна - той узакони там разкол на църквата! Вместо да оправи нещата - ги развали тотално!
    Така, че не го хвали!

    Дядо Неофит не е писал никаква декларация в полза на Украйна! Това, че я представиха като, че той я е благословил - вероятно не е истина, защото човекът тогава не беше добре и само му е било до декларации!
    Освен това дядо Неофит никога не е бил против Русия!
    Ако той искаше да се приеме подобна декларация - щеше да го направи в началото на войната!

    И последно: не ги знам Любенов и Дърева какви православни християни са, но това не е моя работа! НЕ Е И ТВОЯ РАБОТА!

    Затова ти внимавай върху себе си, а не съди другите!

    Коментиран от #37

  • 32 Златен скункс

    20 7 Отговор
    Кво ий туй нещо глишев/от глист ли произхожда/,че и му публикуват и.з.праж.неният
  • 33 Цццц

    10 11 Отговор
    Двама комунисти амбреажи седнали да анализират религиозни въпроси. Това е завършен виц, но не е смешен, защото е реалност в БНТ. Спрете им държавното финансиране, има къде къде по-големи проблеми. Финансирайте болница за децата с добре платени доктори. Закривайте бнт, че и без това никой не ги гледа.
  • 34 Мнение

    17 4 Отговор
    А кой си ти о, неразумни юроде Глишев да осъждаш свободата на словото на госпожа Дърева и господин Любенов? Аз също мисля като госпожа Дърева без да я познавам! И мене ли ще обругаеш с тоталитарния си начин на мислене,че друг човек не трябва да има поглед към истината, която за тебе е лъжа Глишев! А вселенският патриарх Вятърговей, същия вятър ще го отвее!
  • 35 А в тази борба

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Знаеш ли руското духовенство на чия страна беше?
  • 36 стоян георгиев

    12 10 Отговор
    Дърева станала християнка...хаххаха то след путин всеки може да стане,но чак дърева?????

    Коментиран от #39

  • 37 Мнение

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "Мъдрият":

    Толкова ми хареса коментара,че ме просълзи! Да си жив и здрав и светло да е твоето име!
  • 38 ха ха!

    10 9 Отговор

    До коментар #14 от "Запознат":

    откога комунистите станаха "ревностни" християни и се молят в манастири? Да измолят прошка за греховете си и тези на предците си, които избиваха свещениците и вярващите??!! и които дебнеха около църквите по празниците кой ще иде да запали свещ и се помоли и да го привикат в милицията??!! явно деменцията те е нагазила отвсякъде!!! Комунистите никога не с пребоядисват, само мимикрират!!!
  • 39 точно

    8 9 Отговор

    До коментар #36 от "стоян георгиев":

    а може и да се подготвя за премине в друга ПП,където да я оценят - по "делата"? макар че тя си е путинистка до костите,след като за нея войната е "събитие"!!
  • 40 Ихааа

    19 9 Отговор
    Кой му дава трибуна за изяви на този глистев
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 и не само

    7 10 Отговор

    До коментар #18 от "Ревностна християнка казаха":

    на времето - и сега е !!и кого зблуждава с тази псевдо-религиозност - да си опрости греховете към събратята, които оплюваше и донасяше на времето? от думите й се вижда,че промяна няма! щом за нея войната е "събитие"...
  • 43 мдаа

    6 8 Отговор

    До коментар #14 от "Запознат":

    Сигурно е някой манастир на Компартията. Порейтинга може да преброим и богомолците...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 тая

    10 12 Отговор
    снимка на дърева освен че е манипулирана е и мноого стара И защо една противничка на християнството ще се вре в църковните дела Да ходи да оправдава тези дето взривяваха църкви и манастири и също избиха българите на 9 9 44
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Тоя Глишев да се скрие

    14 5 Отговор
    Аман от продажници

    Коментиран от #58

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Църквата винаги е водила

    4 2 Отговор
    Църквата винаги е водила Политика в сянката на Държавната политика! Така че, да не ми се правят на много Праведни!

    Коментиран от #56

  • 53 На вселенският не знам

    5 5 Отговор
    Но на руският гундяев е брат близнак🤣🤣
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 защо да го чета

    12 5 Отговор
    Глишев е ясен - платен драскач в парцала на агент АКАДЕМИК!
  • 56 Ей такава е връзката на Въпросната

    5 7 Отговор

    До коментар #52 от "Църквата винаги е водила":

    Ей такава е връзката на Въпросната с този Патриарх! Служи на тоя дето клати дърветата, но не на своя си интерес! - Т.е. Срещу нас!
  • 57 Бай Манол от Родопите

    8 7 Отговор
    Навремето Манол беше име за мъже, а сега за нежни демократ, времена!

    Коментиран от #62

  • 58 Нали осъзнаваш, че той е български

    4 7 Отговор

    До коментар #50 от "Тоя Глишев да се скрие":

    патриот, затова, от позицията ма рушлямистанският ти татарстан ти се чини предател, ама тук е България, голубчик! Понял?
  • 59 БеГемот

    2 4 Отговор
    Именно чиляка има претенции към България щото и тя е там в източната римска империя.... хахаха...а тоя на снимката май има специални потребности...всъщност претенциите съм към целия свят и вселена защото римската политическа доктрина е че императора и империята владеят цялата земя и временно я отстъпват на варварите заселени в римските територии...а самото православие тогава играе ролята която играе днес доктрината за демокрация за САЩ...просто идеология за покоряване на варварите...християнството всъщност превръща България в сателитна държава на Римската империя...и Борис е тогавашната тиква по Магнитски които предава народа си за да запази власта си...
  • 60 Марда

    2 2 Отговор
    Заедно ходят на плаж...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Манол не е нежен, голубчик

    7 5 Отговор

    До коментар #57 от "Бай Манол от Родопите":

    когато вие се криехте по мазетата, той ходеше без страх стещу полицията на тиквоча, дронче. А вие пълнехте памперса и още го пълните, като видите полицейска униформа, защото крепостният роб никога няма да може да е човек, ча камо ли свободен овек!
  • 63 Илиева

    13 7 Отговор
    Коя била Дърева..пита някакъв си Манол Глишев..Дърева е име с неповторимо перо и много,много познания.Е,не се харесва на всички,но това нея не я засяга.Тя пише и говори,каквото мисли без да се съобразява с модата в политиката и не само.Тук пък аз питам”кой е Манол Глишев”?Какво е написал,колко е прочел,на кой господ служи?Драскач и нищо повече.Безличен,но нахален….Пише за да се чете и да си се радва,колко е велик.На малкия пръст на Дърева не може да стъпи,а и на Любенов без да съм му почитателка.

    Коментиран от #65

  • 64 Що на теб кгб недоразумението

    6 5 Отговор

    До коментар #61 от "А50":

    Гнудяйката ли ти е драг, голубчик. Минходи се черкувай в омск, нефелниче, да те изцелят кадировчетата, най-първите войни на бункерното православие на нациста Путлер!
  • 65 Като теб ли са й познанията,

    3 4 Отговор

    До коментар #63 от "Илиева":

    за две години не схвана идеята за интервала и запетаята, нефеляк... цццц...🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #69

  • 66 Манова

    9 5 Отговор
    Поклон пред нашия достоен патриарх, докато Вартоломей е ,меко казано, спорна личност.Питайте гърците по темата корупция,търговия с терени и д-р

    Коментиран от #78, #79

  • 67 Перо

    9 4 Отговор
    Голям “отворко” и “познавач” по църковните въпроси е тоя джендърски пубер, но познанията май са му само за синагогата! Изказа на Збигнев Бжежински, че след падането на комунизма, единствения враг на Запада и ционизма е източното православие е абсолютно верна! Даже Соломончо Паси го потвърждава и следва многократно.
  • 68 Добрев

    5 13 Отговор

    До коментар #4 от "реру":

    Болен мозък !!!Манолчо,погрижи се за себе си и не се занимавай с другите защото си на светлинни години от тях🤮
  • 69 Илиева

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Като теб ли са й познанията,":

    Ти брояч ли го играеш?Завиждам ти…..
  • 70 много си съмнителен

    5 7 Отговор

    До коментар #23 от "християнин":

    Християните не чакат архондисани комунисти да ги водят в "Рая" на Сталин и Путин.
  • 71 Эсхил

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "плюс минус":

    Да,изпълваше ви с вяра тези които се въртите около църквата да намажете "кьоравото",както казва народа.Посещавате черквите единствено по знакови погребения или големи църковни празници,с единствена цел да попаднете в кадър на новинарските емисии.Да ви видят,да ви забележат.В останалото време храмовете са пусти.Безумните цени на кръщене,сватби и погребения отвращават народа.Ако пък запалиш свещ в храм,трябва да изчакаш да изгори.Мръднеш ли-веднага я гасят и претопяват за нова.Това е,милозливий вярващи!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Путин

    8 3 Отговор
    След комунистическата идиология ченгета по предписание от Русия влезоха в план,,православие,,. Започна се ,,връщане,,към християнството,към мистичното. И поради страх и необразованост се мина към мистика,към религиозност,а всяка религия е антитеза,както и всяка антитеза е религия. Пак тогава верната комунистка Дърве се вдаде в тази задача. Днес тва ,изразено в някакви мистични прояви и вярвания,а не в изконните владее умовете на българите,промити от това дело на Дърева и компания. Така те успяха да изтласкат народа от правоверния път на демокрацията,човешките свободи и съвременния прогрес,тикайки ни към абстрактни евразийски внушения. Пречистването ще е дълго,защото в основота са корупционни,мафиотски интереси,диктувани до голяма степен от Москва
  • 75 Охрана

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Плявата е СИНЯ":

    срещу провокации е този БТР,духовниците -музиканти са част от българската армия,лекарите и медицинските сестри също,водят се на военен отчет.Осве това 100 БТР,които Денков иска да подари,прекрасно могат да се наредят по българо-турската граница защото са високо проходими машини,а по кривите жълти павета никой кон не може да мине,кой ще го закара,на ръце ли да го носят?Аман от хора дето нямат елементарни познания по физика.
  • 76 Дълго_Име

    6 7 Отговор
    Манолчо, Манолчо, толкова си нищожен и мизерабъл пред Любенов и Дърева, че и чичко Гугъл не може да те открие и намери! А си тръгнал на "гол тумбак, чифте пищови" да показваш! Аланкоолу, момче гиздаво, стегни се и не коментирай "планините" покрай тебе! Просто си недорасъл до това си начинание! "Путинизмът" ти е размътил разсъдъка за да коментираш църковните дела! Прочети и се просветли за украинстата и руската църкви, а не за сегашната на Осрания! Такива писания като твоето, декиш не хващат, Анадънма1
  • 77 Плявата е синя

    2 7 Отговор
    Плявата е синя барабар с тоя Манол Глишев, който се изживява като истина от последната инстанция, когато на малкия пръст не може да стъпи на Дърева! Освен това с БТР опоьорихте погребението на патриарха...
  • 78 0707

    3 5 Отговор

    До коментар #66 от "Манова":

    Точно така е! Самите гърци не го приемат, критики има много по сайтовете им, дори и по големите ТВ канали.
  • 79 реру

    9 1 Отговор

    До коментар #66 от "Манова":

    "... Питайте гърците по темата корупция,търговия с терени и д-р..."


    Добре... ама седалището на Вселенската патриаршия е в Истамбул... Самият патриарх е роден на турски остров и с турско гражданство... Преди писане четете инструкциите /указанията/ бавно и внимателно...
  • 80 сноу

    1 4 Отговор
    Всичките маноли са палячовци актуализирани и прошнуровани от козяк изачислени към сереу..
  • 81 СТАТИЯТА ОПРЕДЕЛЕНО МИ ХАРЕСА 100% .

    1 0 Отговор
    НО САМО В ЧАСТТА СИ ЗА ДРУГАРЯ ЛЮБЕНОВ - БЪРЗОДЪРДОРЕЩИЯ И ДРУГАРКАТА ДЪРЕВА ОТ КОИТО СЕ ДРЪВЯ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове