Last news in Fakti

18 Март, 2024 08:26 1 454 23

Полицията за незаконните дрифтове в Павликени: над 150 автомобила са участвали, организирали са се в социални мрежи

  • дрифтове-
  • полиция

До гонки не се е стигнало. Но са съставени 11 акта и 14 фиша за нарушения, а един шофьор е дал положителна проба за наркотици и е задържан за 24 часа, съобщи шефът на Ру на МВР - Павликени

Незаконни дрифтове със стотици коли бяха разкрити през уикенда от полицията в Павликени. Сигнал за събиране на стотици автомобили е получен в събота вечер. Местни хора са забелязали запалени огньове край изоставено селскостопанско летище и са подали сигнал в полицията. На крак са били вдигнати полицаи от областната дирекция, които са били на линия заради футболен мач, припомни Нова телевизия.

„В събота около 19:00 часа е получен сигнал, че около 150 автомобила се придвижват по пътя от Левски за Павликени. Информацията е, че са млади хора, склонни към улични състезания и дрифтове. Веднага са изпратени полицейски екипи. Те установяват, че действително около 150 автомобила приближават града и се насочват към изоставено летище в покрайнините”, обясни пред NOVA главен инспектор Иван Тодоров, началник на РУ на МВР- Павликени. По думите му летището е изоставено от много години и към момента е ничия собственост.

След като екипите отишли на място, докладвали за стотиците автомобили. Имало информация и за още много приближаващи. Поискана е помощ от областната дирекция. Веднага са сформирани екипи.

„Автомобилите бяха с регистрации от цялата страна”, обясни Иван Тодоров. Той заяви, че местните власти – нито общината, нито полицията, не са имали информация за подобна организация.

Районът е отцепен и започват проверки на всеки автомобил в района на летището, както и на шофьорите и пътниците.

„Някои от лицата казваха, че са се организирали в затворени групи във Facebook и TikTok”, обясни Тодоров.

До гонки не се е стигнало. Но са съставени 11 акта и 14 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата. Един шофьор е дал положителна проба за наркотици и е задържан за 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    17 1 Отговор
    Такава добра организация нямат всички протестиращи люде в България.

    Коментиран от #8

  • 2 Последния Софиянец

    21 4 Отговор
    А вчера казаха че са 400 автомобила.Утре ще станат 10.
  • 3 Чудо голямо

    46 6 Отговор
    Не са го правили на пътя, а на изоставено летище! Какви "престъпници" хванахте!
  • 4 Слаб 2+

    28 4 Отговор
    МВР работи срещу населението а не в негова полза.
  • 5 Нури

    12 2 Отговор
    Това е Безумие
  • 6 Петър

    24 3 Отговор
    "До гонки не се е стигнало. Но са съставени 11 акта и 14 фиша за нарушения, а един шофьор е дал положителна проба за наркотици и е задържан за 24 часа, съобщи шефът на Ру на МВР - Павликени"
    Чудно ми е, със какъв статут е това изоставено летище, защото шефът на РУ на МВР-Павликени, каза, че летището е ничия собственост, и дали тези актове няма да паднат в съда?

    Коментиран от #11

  • 7 Лош театър

    39 3 Отговор
    Хората се организирали отишли в гората да си играят и да не пречат никому,да изпуснат парата иииии хоп МВР ги "залавя" .Що не гоните така нашествениците по границите а ги посрещате с хляб и сол.
  • 8 Те никога не

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Трол":

    са имали организация.....Черепа спря парите на Фигуранта Мунчо спряха и "протестите"!!!!
  • 9 Сър

    28 3 Отговор
    МВР, вие сте срам и позор да се хвалите с това...

    Хората са се организирали, да отидат на изоставено летище, да си покарат и да не застрашават никого.. Вместо да карат по улиците и да има жертви, те буквално са го предотвратили това.. Вие ги "залавяте"....
    Еми пожелавам ви следващия път по улиците да карат с 200 и тогава да има истински причини...

    Не сте полиция, вие сте башибозуци!
  • 10 Мдаааа

    11 1 Отговор
    Явно колите са били крадени.Очакваме табели: "Дрифтовете разрешени" ,но само със собствени автомобили.
  • 11 редник

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Дописникът не се е постарал да потърси някаква допълнителна информация - къде са съставени тези актове и на какво основание, кой ги е написал и т.н...
    Ако КАТ са ги писали на летището, ще паднат в съда, защото те имат права само на републиканските пътища.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 браво на мвр

    11 0 Отговор
    тея 400 не са бягали в гонка с полицията - не са нарушители . Други 15 са нарушители . Един е бил на наркотици - нурофен . Малкия дявол . И 900 коли да са , ами летището е голямо . акт за дрифтенета - няма . Какви ли други нарушения - райски газ, шум след 22ч. , клаксони , необявени в общината мероприятия в нощта . Какви хора са били .
  • 13 да сме коректни

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "редник":

    Не само на републиканските , терминът е "" пътища за обществено ползване"" , иначе сте прав!!!
  • 14 По-прецизно, моля!

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "редник":

    ЗДвП:
    Чл. 1. (1) Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за обществено ползване...
  • 15 гост

    8 1 Отговор
    Като се придвижват мигранти никой не се организира, ама запалени фенове отишли на изоставено летище, далеч от трафик и т.н. тогава правят акция шапкарчетата. Подобно място не подлежи на контрола на КАТ понеже НЕ Е пътна мрежа, нито път, нито пък пътна отбивка. Как така тестват шофьор за наркотици след като не се намира на пътя? В моето село има също такова летище и се събирахме да караме, без книжки, коли, мотори, никой полицай няма право да ти състави акт за нарушение на правилата за движение на място, което е извън пътната мрежа, иначе всички кросаджии да са с актове.

    Коментиран от #22

  • 16 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Незаконни са дрифтовете по пътищата, не на изоставено летище.
    Един път дрифтърите да действат законно, а полицията незаконно.
    Много са се филмирали павликенските полицаи.
  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    5 0 Отговор
    Незаконни са дрифтовете по пътищата, не на изоставено летище.
    Един път дрифтърите да действат законно, а полицията незаконно.
    Много са се филмирали павликенските полицаи.
  • 18 кико

    2 0 Отговор
    Ауууу : Public Enemy в Павликени !
  • 19 Фифи

    4 1 Отговор
    Е,нали са извън населено място?Не са по улиците.Какъв е проблема бе?Това не мога да го разбера.
  • 20 СТРАННО

    3 0 Отговор
    ЗДВП се отнася до пътища.. Не се отнася за летища или площи. може да противоречи на други закони, но не и на този. А е няма ли някой имен най сетне да с е сети и да направи писта за такива състезатели и да ходят само там в полето и да бръмчатнна на воля. Вместо да се възползват от това те го прекратяват
  • 21 на 20 се мръщят ,

    0 3 Отговор
    но да видиш 150 маймуни " склонни към улични битки" един по един в колона е гадост . Нали има сигнал . всеки уикенд 400 на куп . Хулиганство и мрежи , клипове и нарушения - силиконката , моториста 150км, на околовръсното 250 софянеца, а те са от тия 400 . Слепи няма . Превозното средство се използва по предназначение . Един Заслужил състезател умря миналата година със спортната си кола си тренирал и се готвел за макатам скорошно състезание . Не го обвиниха посмъртно - само плаче враца . Боклука се изпарява в катастрофите .
  • 22 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Малко двусмислен е проблема. КАТ няма право да ти състави акт ако караш без книжка в собствен имот. Но има ли право полицията да те провери на черен път, а и асфалтов да е, който не е републикански или общински? А вече и полицията може да пише фишове за нарушения. Вярно, че на летището не се пречи на движението, но все пак събиране на много хора, много коли, палене на огньове, ако има къщи наоколо, е притеснително за хората като не знаят. И наистина трябва да се знае за какво са съставени тези актове и фишове, като ги знам павликенските полицаи много зор не си дават по принцип.
  • 23 има

    1 0 Отговор
    закон за дижението по улиците и пътищата в България и в него не се споменават летищата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове