Last news in Fakti

18 Март, 2024 22:30 1 335 2

Важните новини във ФАКТИ на 18.03.2024 г.

  • николай-
  • нойзи-
  • васил тончев-
  • мария габриел-
  • юри асланов-
  • ружа райчева-
  • путин-
  • възраждане-
  • д-р любомир канов-
  • слави трифонов-
  • казанлък-
  • стойчо стойчев-
  • тончо краевски-
  • кирил петков-
  • бойко борисов-
  • даниел лорер-
  • васил михайлов-
  • ангел марин-
  • свещеник

Ключово решение за църквата

Важните новини във ФАКТИ на 18.03.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Първи отвод: Митрополит Николай не желае да е кандидат за патриарх

"Обявявам и декларирам, че не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия предстои да проведе в съответствие с нейния Устав". Това съобщение излезе на сайта на Пловдивската митрополия вечерта преди да бъде избран наместник-председател на Синода, който да отговаря за избора на нов патриарх в рамките на следващите четири месеца.

Нойзи след условната присъда за алкохол зад волана: Срамът си остава...

Срамът си остава. Поднасям моите извинения на обществеността и смятам отново да бъда за пример. Това заяви Ивайло Цветков - Нойзи след като се призна за виновен, пише "Фокус".

Васил Тончев: Бойко Борисов ще се появи на финалната права, за да покаже кой кара влака

Документът за коалиционно споразумение е много сериозен. В него дори има разписани процедури и крайни срокове. Един такъв документ би бил добра рамка. Това обясни в интервю за „Денят на живо“ по NOVA NEWS социологът от „Сова Харис“ Васил Тончев.

За днес приключиха преговорите в сглобката

Преговорите между ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" приключиха минути преди 20 часа тази вечер - отново при пълно мълчание и без коментари пред медиите, предаде БНТ.

Юрий Асланов: Привържениците на ГЕРБ не искат партията си в тази сглобка

Дали за 24 часа може да се преодолее такава сериозна пречка, каквато е съставът на кабинета, предложен от Мария Габриел - не знам. Почти съм сигурен, че утре няма да има окончателно решение на ГЕРБ-СДС и ПП–ДБ за мандата. Това каза в интервю за "Фокус" социологът Юрий Асланов.

Ружа Райчева: Бойко Борисов и партията му вече са реабилитирани

Не се случи нищо изненадващо. Не е много ясно какво точно се иска. Използват се думи, като да сме равнопоставени. Изтече проектокабинет, който е чисто партиен. Това заяви журналистът Ружа Райчева в предаването „Още от деня” по БНТ.

Йордан Божилов: Изборите са индулгенцията за Путин за неговата агресия в Украйна

Не ме изненада, че Путин спечели, оставаше да видим какви са цифрите. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов по повод петия пореден мандат на руския президент Владимир Путин.

“Възраждане”: Нелегални мигранти могат да окупират Пловдив

Народните представители от “Възраждане” Ангел Георгиев и Емил Янков и председателят на групата на “Възраждане” в пловдивски Общински съвет Господин Апостолов проведоха пресконференция, на която коментираха най-актуалните политически теми и въпроси, свързани с проблемите с нелегалните мигранти и предстоящите евроизбори. Председателят на групата на “Възраждане” в Общински съвет - Господин Апостолов посочи съмнителен казус, свързан с опасения за корупционно усвояване на средства, от страна на НПО.

Д-р Любомир Канов: Нещата са на примитивно ниво! Политиците ни унижават българите!

В какво време живеем, с кого съжителстваме или на какви хора поверяваме властта, не могат да бъдат отделени едно от друго, каза психиатърът д-р Любомир Канов в интервю пред БНР в предаването „Нещо повече“.

Трифонов: Толкова са некадърни, че на две магарета слама не могат да разделят. Ще направят нещо, което ще взриви хората

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов отговаря на въпроси, зададени му при живо включване във Фейсбук. Той и председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов обсъдиха политическата ситуация у нас, съобщават от bTV.

Трагедия! Четвъртокласник почина в двора на училище в Казанлък

Четвъртокласник почина в двора на училище в Казанлък, съобщават от Нова телевизия. В късния следобед след час по физическо ученици са останали на детската площадка. Тогава детето изведнъж се е свлякло.
Според съученици на починалото момче то паднало изведнъж, като си ударило главата. Веднага бил подаден сигнал към Спешна помощ, която пристигнала за минути. Детето обаче вече било починало.

Стойчо Стойчев: Вчера станаха 2 години от ареста на Борисов. С пресконференцията се напомни на Петков, че му дължи нещо

Може да се търси някакъв вид символизъм. Вчера станаха кръглите 2 години от ареста на Бойко Борисов, с пресконференцията може би се напомни на Кирил Петков, че дължи нещо на коалиционния си партньор в момента. Това коментира политологът Стойчо Стойчев в "Лице в лице" по bTV.

Тончо Краевски: Борисов изигра ход, който беше приготвил в ръкава си от много време. Това беше добре обмислена стратегия

„Мисля, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изигра ход, който беше приготвил в ръкава си от много време. Изпрати преговорен екип, който да води разговорите от негово име. Целта беше този екип да излезе от преговорите, да обяви един ултиматум, който той да може или да отмени, или да удължи на следващия ден. Това беше една добре обмислена стратегия”. Това заяви политологът Тончо Краевски в предаването „Пресечна точка”, коментирайки първия мандат за съставяне на кабинет и продължаващите преговори между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.
По думите му от една страна така Борисов е показал разликата „в престижа между себе си и опонента си”. „А от друга страна - преговорният екип може да излезе и да каже: „Финал. Отиваме на избори”. И това да създаде критична ситуация, каквато и създаде. Защото предизвика ответна реакция. Предизвика призив за диалог и го помолиха той да се намеси. Той се намеси и сега имаме нов ултиматум”, посочи Краевски.

Кирил Петков: Преговорите продължават. Христо Иванов: Надявам се на разум и отговорност

Преговорите продължават, каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков на влизане в Народното събрание, където днес продължават разговорите за съставяне на правителство с ГЕРБ-СДС. Христо Иванов („Демократична България") уточни, че трябва да успеят да се договорят и се надява на разум и отговорност, предават от БТА.

Проф. Александър Маринов: Борисов, с активното съдействие на Пеевски, натика ПП-ДБ в ъгъла. За което те са си виновни

Всичко, което се случва в последните дни, потвърждава категорично същността на процесите. Конкретният резултат не е още ясен. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" с водещ Цоня Събчева политологът проф. Александър Маринов.

„Възраждане“ настоява институциите да се самосезират за нанесената им клевета от ПП-ДБ

"За пореден път представителите на ПП-ДБ подеха кампания с клевети срещу „Възраждане“, опитвайки се да им създадат публичен образ на антисемити с хулигански прояви. Поводът за тази атака беше срещата-разговор на Даниел Лорер с граждани, на която очевидно се е сблъскал с народната "любов" и това не му е харесало. Съвсем удобно от ПП-ДБ ползват ситуацията за медийна атака, която успяват само в рамките на няколко часа да разпространят до значителен брой медии, като публикациите им достигат до 92".

Прокурорският син излиза на свобода

След почти 7 месеца зад решетките, Васил Михайлов излиза на свобода. Това стана ясно след като 3-членен състав на Софийски градски съд потвърди определението от разпоредителното заседание на колегите си от Софийския районен съд, където срещу биячът от Перник се гледа дело за закана срещу бившата му приятелка Боряна Рангелова.

Почина Ангел Марин

Вицепрезидентът (2002 - 2012 г.) Ангел Марин е починал тази сутрин. Това съобщи синът му Симеон Марин. Погребението ще бъде в родния му град Батак, пише БТА.

Свещеник от Сливен обяви гладна стачка: В Българската православна църква нищо не е наред

Сливенски свещеник обяви гладна стачка заради касирания избор за митрополит.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краварска медия

    2 0 Отговор
    Няма такива
  • 2 Да не е луд

    4 0 Отговор
    Ще го разкъсат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол