Last news in Fakti

19 Март, 2024 20:43 3 544 40

Политолог: Опитът за вбиване на клин между ПП и ДБ е изключително нелицеприятен

  • първи мандат-
  • бойко борисов

Липсата на консултиране на основни лица в този кабинет, е доста грубо. Изумително е "похарчването" на Мария Габриел. Това е дискредитация, посочи Явор Сидеров

Политолог: Опитът за вбиване на клин между ПП и ДБ е изключително нелицеприятен - 1

"Очаквах подобна развръзка. От много време твърдя, че отиваме към предсрочни избори. Интересът на ГЕРБ не е да продължи управлението с ПП-ДБ. Причините са много, но единственият интерес на Борисов е да отиграе ситуацията по начин, театралната постановка отива към естествен завършек. Театърът мина извън нормалното политическо поведение". Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria политологът проф. Антоанета Христова.

"Минахме в полето на мръсните игри, битката продължава да се води и достига до степен до никаква съобразяване на норма и обществено мнение", посочи тя.

Според нея "посланието на Борисов, което се излъчва в момента - "вие не искате война, махнах министър Тагарев, недоволни сте от енергийната политика - смених министъра на енергетиката". Така казва - "втвърдявайте се, предстои изборна битка".

Политологът Явор Сидеров от своя страна посочи, че "е изненадан, не толкова, че ПП-ДБ се противопоставят на ГЕРБ. Безпрецедентна е процедурата по връчването и връщането на мандата".

"Опитът за вбиване на клин между ПП и ДБ е изключително нелицеприятно. Липсата на консултиране на основни лица в този кабинет, е доста грубо. Изумително е "похарчването" на Мария Габриел. Това е дискредитация", посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    28 20 Отговор
    Що, бе? Мен даже много ме кефи - и двете формации ще изчезнат от политическия хоризонт.

    Коментиран от #19

  • 2 А50

    24 14 Отговор
    Няма как ще си сипя една ракия по тоя повод. На Тагарев кога му пада служебната охрана, май ще трябва да търси частна, те руснаците ...
  • 3 РЕАЛИСТ

    25 14 Отговор
    Пука му на някой за ПП или ДБ. Хвани единия, пък удари другия. За нищо не стават, Ами да си вземат багажа и кой откъде дошъл.

    Коментиран от #32

  • 4 Мнение

    48 16 Отговор
    Мария Габриел е изключително неприятна личност с небългарска фамилия и огромно самочувствие, а всъщност е куха кратуна със заучени 500 думи, които върти като латерна в безсмислени, нищозначещи изречения. Пример: Свободата е отстояване на принципи, които няма да пренебрегнем, заради нашите евроатлантически ценности и стратегическо сътрудничество, отстоявано с държавническо мислене. Ко каза??????

    Коментиран от #31

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да бе

    20 13 Отговор
    ДБ са ЕНП и ще легнат на герб/дпс възнак. Нелицеприятно е как кравадците излъгаха гласоподавателите...
  • 7 Супер е

    13 12 Отговор
    Две мафиотски партии .не клин а затвор.боклуци долни кирчококорчовци. Заедно с толупа и прасето.белене
  • 8 Стоян

    19 8 Отговор
    На Ники много му се пътува, а и Зарица Динкова иска да си остане министър на туризма, нищо, че от простотия удави сухоземна костенурка, без да и мигне окото.
  • 9 💠🔆♻️

    29 6 Отговор
    Всеки които е бил употребен от банкянския андрешко е бил похарчен от същият.
  • 10 Мара

    33 6 Отговор
    нищо не струва , че да бъде похарчена ! В Брюксел го знаят и с удоволствие я изритаха от дето е дошла !
  • 11 Гаргата Ел

    21 12 Отговор
    Бойко си го наби клина. Така си го наби, че нема вадене
  • 12 💠🔆♻️

    19 8 Отговор
    Факт е както сега са “преговорите” за ротация по същия начин правителството е работило, тоест никак.

    Затова закривай и на Избори, за кой ли път но не и за последен.
  • 13 Доротея

    17 6 Отговор
    Извинявайте, но това е повече от скандално и ми помогнете да се ориентирам, че съвсем се оплитам с дъртия си акъл и по ниска издръжливост на потока от още по объркваща информация! Е, как Габриел написала половината ППДБМ в предложението за МС, а те не знаели, че са кандидати за министри и не са съгласни да стават такива!?? Кой е за трибунал!? Съда върна Ива Митева в НС!?
  • 14 Да бе

    12 8 Отговор
    Значи Христо е турил парафа на Габриел споразумението. И на това му се казва "използване" на Габриел. Леле...
  • 15 Един низ

    4 1 Отговор
    Един низ от Борбата на Беззаконито със Безаконнито! Която не признава Закони!
  • 16 Марис

    21 4 Отговор
    Поредната наивна жертва похарчена от Борисов - Цачева, Хекимян, Габриел. Очакваме следващите !!
  • 17 💠🔆♻️

    18 6 Отговор
    Мда, пп, дб да покажат малко гръбнак, късно но по добре късно, Мария Габриел беше употребена по най
    без - огледният начин от един изключително себе - любив пожарникар, закривай.
  • 18 Хохо Бохо

    28 7 Отговор
    Мария Габриел направи невъзможното.
    Върна мандата с кабинет, в който министрите не знаят, че са там...
    Достойна дама! И излъгана от Тиквата...

    Коментиран от #25

  • 19 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    И мен също
  • 20 💠🔆♻️

    8 1 Отговор
    Сега трябва на всички да е пределно ясно защо Стамболов е търсил Цар на българите от чужбината, местните са неуправляеми, мда, закривай.

    Дори Кенет Мертен който е нидял всичко в Хаити е стъписан и незнае къде е “шаферката”, имало ли е изобщо “шаферка” и са кво по нататък?
  • 21 Голям смях

    9 0 Отговор
    Нови избори, да видим кой за какво се бори.
  • 22 Азззззззз

    14 1 Отговор
    Колко пък да струва Габриел, че чак да е похарчена?! Уж има мъж и дете, които така и не стъпиха в България, хлапето и не знае езика ни. Вероятно ще изчезне от страната ни в най близко бъдеще като юпитата на Симеон Сакскобургготски.
  • 23 нннн

    6 6 Отговор
    Хора, гласувайте, ако се стигне до избори! И мислете, де. Изборът между Tиквa и Пpo100 не е избор.
  • 24 💠🔆♻️

    7 3 Отговор
    Галка от Мириканското посолство е вдигнала ръце и заминала на почивка в Белииз, или там на Карибите някъде, само по далеч от Българията.
    Мда, закривай.
  • 25 Да бе

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Хохо Бохо":

    Не, това е типична герб постановка. Габриел изпълняваше това, което и се каза. Неслучайно тя постави ултиматум до 12 ч. в понеделник към пп/дб, после го удължи с 24 часа и след като получи благословията на кукловодите - боко и доган реши да действа. Дб вече е в ЕНП, заедно с герб и дпс и ще са заедно през следващите три години. Толкоз...
  • 26 Мамул

    7 5 Отговор
    Не клин трябва да се набие на ПП и ДБ, а голям папур!
  • 27 А ва...

    2 2 Отговор
    Мьишко уьмряла...от къде изпълзя...
  • 28 Стар мазен кафеджия

    2 4 Отговор
    "Опитът за вбиване на клин между ПП и ДБ е изключително нелицеприятно." Мъ чаайте ся! Кой би през ръцете Ристю Мравоядов да бърза да подписва? Не съм адвокат на Тиквата, но изцепките на Ристю, не говорят ли достатъчно за лекото му поведение? Между другото, малко безсмислена информация. Това е била тактиката на франсетата навремето, когато са били сила. Били са много силни и срещу тях са се съюзявали Англия, Испания Холандия и Австрия. След първите спечелени битки от франсетата, те са предлагали мир, който е удовлетворявал изцяло Холандия, но е цакал яко другите. И по този начин са разцепвали коалициите срещу тях. Пише го в уикипедия. Не очаквам Тиквуня да е чел уикипедия, прекалено сложно е за него, но има достатъчно пари, да си наеме хора, които четат и да му дават добри идеи
  • 29 Жмуц

    4 2 Отговор
    Как да е похарчена Джар Джар Бингс? Ми тя само минава оттук. Тая отдавна е стокира много, много евраци
  • 30 💠🔆♻️

    2 0 Отговор
    Нови избори са неизбежни, положението с всеки изминал ден е все по критично, даже и да изберат няккъф скапан министерски съвет, тва ще е от ден до пладне и не повече.
  • 31 Ти па

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    си Ален Делон, фалшак у нета
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Перо

    4 2 Отговор
    При подписване на споразумението се изисква пълномощно от институцията, партията, че подписващото лице е оторизирано да подпише от тяхно име и този документ е приложение към основния докумднт. Овцете от ПП/ДБ и ГЕРБ си нямат понятие от деловитост и правни отношения! Сега един случайник е подписал, друг неподписал и целия бъркоч се дава на президента! Президентът има законното, конституционно право да връчи мандата на първата политическа сила и да приеме състава на предложения МС, а всичко останало са междупартийни отношения. Решаващо е гласуването на кабинета в НС. Не може 10 дни да има говорилня, без резултат!
  • 34 Иво

    6 8 Отговор
    Боклуците от ППДБетата доказаха че на джендъри не може да се има доверие. Изборите са най доброто за момента.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Че то туй

    2 2 Отговор
    беше ясно още преди 9 месеца:"Изумително е "похарчването" на Мария Габриел."Акъла тогава не побираше от какъв зор Габриел смени топлата спокойна изключително добре заплатена европейска службица с ветровития министерски пост у нас.Явно има некви дългове към Тути ди Тути Капи!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 До Ком.28

    2 1 Отговор
    Като не си разбрал не коментирай.Христо Иванов не е подписал.Кикимората която каза,е че Христо Иванов бил съгласен със споразумението,което е лъжа арменска ,за да забива именно клин.Тези женки много добре знаеха,че са употребени от Тиквата.Но не им е за сефте.Теменужка вместо да е на съд тръгнала пак да служи на мутрата.Еми ще си плащате утки.
  • 39 Къде

    1 3 Отговор
    Се беше скрил мутрата,че не отговаря на телефона си.Дигурно е бил при Мис Бикини на гости.Или се крие да не го бутне Путлер от някой балкон.Страхливец,русофилска подлага.Писна ни от театрите ти мафиот долен,изчезвай,че гневът ни става лавина.Бесрамник,докато ще си играеш с гербавата шайка срещу народа си???????????
  • 40 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    И ТОZИ ЛИ "НИКОЙ" СЕ ПИШЕ ПОЛИТОЛОГ .................. НЕЩАСТНИК ................. ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове