Last news in Fakti

20 Март, 2024 20:29 1 847 27

Политолог: Шансовете за предсрочни избори се увеличиха неимоверно много

  • доц. петър чолаков-
  • сглобка-
  • правителства-
  • ротация

Един Господ знае ще има ли кабинет в петък. Според мен и самите участващи в този процес не знаят това, посочи доц. Петър Чолаков

Един Господ знае ще има ли кабинет в петък. Според мен и самите участващи в този процес не знаят това. За мен най-големият проблем е срива на доверието. То и преди не беше високо, но сега вече е на дъното. Моята прогноза е, че шансовете за предсрочни избори се увеличиха неимоверно за последните 24 часа.

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът доц. Петър Чолаков, който коментира скандалите между ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Не разбирам защо ПП-ДБ трябва да се извиняват на Мария Габриел. Те си защитават своята теза, а тя е, че Борисов е използвал Мария Габриел да отиде и да върне един мандат с имена на хора, които дори не са потърсени и не са дали съгласие да участват в този кабинет.

Двете страни трябва да седнат на масата и да говорят, а не да продължават с инфантилното си поведение и профанизиран език. Не трябва да забравяме и ролята на ДПС. ПП-ДБ сами влязоха в тази конструкция с ДПС, а сега заявяват, че ДПС е врагът. Кой ви накара да влизате в тази конструкция, се питат избирателите обаче. Ако двете страни не се разберат, отиваме на избори 2 в 1. Този вариант става все по-възможен в последните 24 часа", повтори политологът доц. Чолаков.

"При едни избори ГЕРБ може би няма да загубят чак толкова много. Факт е, че при ПП-ДБ ще има отлив в сравнение с последните парламентарни избори. Сега всички ще си кажат, че Борисов е изиграл ПП-ДБ. Все пак има и другата възможност - хора, които са се отдръпнали от ПП-ДБ, да се възмутят от поведението на Борисов и ГЕРБ и отново да гласуват за ПП-ДБ.

Аз още преди година казах, че е много трудно за ПП-ДБ да тръгват на общо управление с ГЕРБ, след като им нямат никакво доверие. Тогава мантрата беше - братя, давайте да се обединяваме, за да не дойде президента. Сега пак може да се отиде на предсрочни избори", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдее пътеките

    25 1 Отговор
    М@йн@т@ му на шенген !
  • 2 Последния Софиянец

    0 7 Отговор
    Бившата ми приятелка е станала много долно животни. Писах и на 8 март,като нормален човек да и честитя празника,тя само го прочете и до там ...

    Коментиран от #14

  • 3 Сатана

    20 5 Отговор
    “Ники ( сапун Джия та) трябва да пътува”
  • 4 Мда

    24 0 Отговор
    ПолитолИзите полека-лека и внимателно откриват топлата вода. Е, така е без опорки...

    Коментиран от #11

  • 5 Пич

    25 3 Отговор
    И от какво ще избираме ?! От няколко камари боклуци.....
  • 6 Българин 🇧🇬

    27 4 Отговор
    България е на 1300 години, а тези сороси ППДБ и ГЕРБ си мислят, че с тех свършва България .
  • 7 стига толкова

    24 1 Отговор
    Ми , то се знае , че бой и .бане не се връщат , но ако ПП/ДБ пак сложат наколенки и пак се заумилкват на ББ , не знам кой ще гласува за тях . Или някой пряко заинтересован или някой от ЛГБТИ , но нормален човек , със сигурност - не !
  • 8 Шахо

    8 12 Отговор
    И ти ли си на президента човек?
  • 9 Някой

    21 7 Отговор
    Споко! Правителство ще има напук на желанията на народа. Важни са желанията на Посолството!
  • 10 Да знайте че в тази държава.....

    21 3 Отговор
    Само Йоло Денев е нормален.... ☝️🥴
  • 11 Иванов

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мда":

    Посолството е заповядало да се застави правителство всичко друго е цирк пред раята
  • 12 ясно виждащ

    14 3 Отговор
    Какви избори ? Цялата политическа класа са престъпници които са яхнали народа и са му отнели правото на развитие и щастие .За какво са ни избори като хората от 34 години са едни и същи !
  • 13 Само руският лидер който умря

    4 6 Отговор
    Путин бе .......той прави така
    че в бг да няма правителство.
    Аз гледам и блея ли блея
    но всички останали може би са наясно за какво става въпрос.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Напук на народа

    19 3 Отговор
    Правят си каквото искат, особено пепейците, то не беше рязане на паметници и торти, дрънкане на оръжие, мигранти и какво ли не. А за еврото първо да оправят икономиката, и да ни кажат и за негативите, още повече, че не сме премрели за евроатлангизма
  • 16 898

    2 1 Отговор
    аьзскощдшщжксзм
  • 17 граф Монте Кристо

    6 1 Отговор
    Напълно се изпокараха помежду си и всеки срещу всеки,нямали си доверие,а какво доверие да им има населението,като ги вижда как се карат като ци-га-ни на хайван-пазар,кандърдисват се и пак се сдърпат за нещо.Ако не се споразумеят ,наистина властта отива у радев,това са 2-3 месеца безценно време,а после не се знае какви ветрове ще завеят и я камилата,я камиларя.
  • 18 Олд Файър Хенд

    6 2 Отговор
    Заради зулумите на Тулупио още поне година безвремие трябва да има за да загубят давност. Прости като гъбена чорба- пак ходете за гъби!
  • 19 Кошмарно

    5 1 Отговор
    Мошеници политици. Ротации и тем подобни продукти, докато са на власт ППтата. ДБ Тата ще им бият шута, защото остават в чакалнята дето стоят много волни птици еднодневки за един два мандата и адио рио
  • 20 айшолее

    2 2 Отговор
    Да живеят тикватаааииишишиии всичко друго е скръб за ден-два.Гладни мишки продават се за едно Калчев ,а чекмеджета пълното от 20 години се пълниии
  • 21 Тити

    4 0 Отговор
    По добре избори от колкото да ни управлява крадеца от Банкя който не се наяде и накраде.
  • 22 Един

    3 2 Отговор
    Правителство може да има единствено ако Козяк каже. Колкото и да се плюят и псуват. Козяк тропне ли мигом кабинет на послушанието.
  • 23 Кирил и Ко

    1 1 Отговор
    Дори да се стигне до съставяне на кабинет ще работи ли за България. Направиха страната фирма на двама собственици които си нямат доверие и се опитват да се окрадат кои може повече, но от това губи фирмата. По ниски заплати без премий ( надбавки за пенсионери) примерно, плащане и обещаване на бонуси на трети да очернят другия накрая фалит. После всеки ще се оправдава с другия гледан филм. Платиха на всички медии да си затварят очите, изкуствено задържат инфлацията, но сега служебния кабинет ще е от техния отбор и при провал на на следващи избори ще гризат дървото. Промениха конституцията и от тук нататък отговорността е само тяхна!!!!
  • 24 Георги Димитров

    1 0 Отговор
    ББ иска “едно голямо извинение за Марийка и ГЕРБ”,заради обидите и епитетите.Толкова “бисери”е ръсил и като чели с това ще остане запомнен.”Палмата” държи ПКП /Прелестна Кърджалийска Принцеса”,разбирай Цвета/.А преди седмица реши,че Мария ще бъде “кукувица”.И тя за да му угоди “снесе скришом яйцето в гнездото на ПП-ДБ. Двама юнака,възпълнички,почти дебели “въртят” България на шиш,на черерме като агне за Георгьовден,а ние малоумниците им се радваме и им целуваме…..
  • 25 народа

    3 0 Отговор
    оставкааааа затвооооооор
  • 26 За какво

    2 0 Отговор
    Трябва да се извиняват на самодейката придворна на Боко,?Тя трябва да се извини на гражданите на България.Мара никога вече няма да види министерски пост.
  • 27 Когато

    2 0 Отговор
    Тиквуний ги нарича вампири,караконджули и какво ли не,да не би да им се извинява.БАНКЯТА отдавна се мисли за неповторим и неотразим.Да такъв е ,но с простотията си,номерата си ,схемите си,лъжите.Ама хората вече изригнаха от наглостта му.Яден си на всички кой си и какво заслужаваш,спри се малко политическа масти-....
    Не шамари,направо шут завинаги...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове