Last news in Fakti

23 Март, 2024 14:37 1 391 27

Първанов и Станишев призовават за обединение в ляво

  • сергей станишев-
  • георги първанов-
  • бсп

"Аз виждам необходимост и от дълбок процес на промени - и идейни, и организационни. Разбира се, сигурно ще трябва да се промени и ръководството, защото не може да имаш толкова много загуби и обяснението да е някъде другаде", каза Първанов

Първанов и Станишев призовават за обединение в ляво - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

За обединение в лявото политическо пространство се обявиха президентът в периода 2002-2012 г. и бивш лидер на БСП Георги Първанов, и евродепутатът-социалист Сергей Станишев, също бивш лидер на тази партия, съобщи БНР.

По време на среща "За бъдещето на БСП и лявото", организирана от председателя на БСП - София Иван Таков, двамата заявиха:

"Аз виждам необходимост и от дълбок процес на промени - и идейни, и организационни. Разбира се, сигурно ще трябва да се промени и ръководството, защото не може да имаш толкова много загуби и обяснението да е някъде другаде", каза Първанов.

Сергей Станишев допълни:

"Аз искам да чуя, първо, мненията на хората за състоянието на БСП, защото мисля, че всички идваме с едно общо усещане на голяма тревога за това какво е доверието в БСП. В последните години се води една пергаментна гражданска война и тя е инициирана от ръководството, за съжаление. Правят се чистки по структурите. Последният пример е Софийската организация и опита за нейното дестабилизиране, което заедно в крайна сметка води до това, че БСП не успява да произвежда политики".

Според Таков БСП има нужда от нов лидер:

"Повече от всякога нужда от силна социалистическа партия и това може да бъде БСП с нейната 132-годишна мъдрост. Виждате какво се случи вчера в Москва - един чудовищен терористичен акт. Продължаващите конфликти в Близкия Изток и конфликта между Русия и между Украйна. В момента ни трябва тази мъдрост на социалистическата партия, но тя да бъде възродена и да се върне на полагащото ѝ се място като първостепенна политическа сила".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така и не разбрах

    20 1 Отговор
    Кой спря Белене 2009 г., и защо не се подписа с главният изпълнител, договорът ставаше необратим?
  • 2 Читател

    28 3 Отговор
    Тези стават жалки. Целта е отново за тях да има ръководни постове и облаги. Как се сещат за обединения за социалистическа идея и не зна мси какво като наближат избори?!

    Коментиран от #8

  • 3 Читател

    22 1 Отговор
    Дпоред Таков имало нужда от нов лидер. Председателят на БСП се избира от социалистите на конгрес, а ЛИДЕРЪТ се е налага с авторитет и безспорни успехи! Таков не отговаря на условията нита за председател, нито за лидер.
  • 4 Да де

    29 0 Отговор
    Червените милионери по нищо не се различават от крадливите герберасти. Станишев разсипа социалистическата партия, а Първанов грабейки от същата партия направи синовете си милионери.
  • 5 Парадокс

    27 0 Отговор
    Обединение на отцепници и разколници ???!!! Те са ликвидаторите на БСП! Бивши комсомолски деятели, кариеристи от номенклатурата, п.а.р.а.з.и.т.и.
  • 6 Бендида

    25 0 Отговор
    Години подред се отцепвахте, делихте, клонирахте. Няма прогресивна и модерна левица у нас. И независимо дали симпатизирам или не, няма как да не си направя извода, че това също е индикатор за слаба държава.

    Коментиран от #21

  • 7 КХАН КРУМ СТРАШНИ

    23 0 Отговор
    ЩЯХТЕ ДА ИМАТЕ ПОДКРЕПА ---НО СТЕ СЪЩИТЕ ЦЪРВУЛИ АЛЧНИ КАТО ДРАГАЛЕВСКИЯТ РОМ ---ЕЛЕ ГОЦЕ РАЗДЕЛИХТЕ СИ С РОМА САДЕ ПЕНСИИ ГАДОВЕ МРЪСНИ---- ПРИВАТИЗАЦИЯ
  • 8 КХАН КРУМ СТРАШНИ

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Читател":

    СЕТИ СЕ ЗА МАНГУСТАТА ДРАГАЛЕВСКА ЗА МИСТЪР 10 ПРОЦЕНТА ЗА УХИЛЕНИЯТ КМЕТ ЗА ЦАРО ЕНДИ ДНИ ЗА ТИКВОЧА ОТ БАНКЯ КРАДЦИ ЗА БЕЛЕНЕ
  • 9 хммм

    23 2 Отговор
    Първанов и в Станишев в нов опит за власт.
  • 10 нашия

    25 1 Отговор
    Станишката да обясни ,точно и конкретно, защо в европарламента гласува срещу решението на българския конституционен съд ,че семейството е САМО между мъж и жена /социални полове не се приемат/
  • 11 нашия

    19 1 Отговор
    Внука на Пеко Таков да обясни защо се съюзи с разойниците в София ,след като в предизборната кампания се кълнеше ,че това няма как да стане и ,че ГЕРБ и ПП-ДБ и метастазите им са вредни и разбойници.....
  • 12 Логично

    25 1 Отговор
    И на кой електорат разчитат? Този който лъгаха от 30 години? Станишев драпа пак за евродепутат. Търсят изгода за себе си използвайки честният си електорат.

    Коментиран от #13

  • 13 нашия

    24 0 Отговор

    До коментар #12 от "Логично":

    Точно това му е голямата болка на Станишчо и приятелчетата му ,усетиха ,че европарламент повече за тях няма да има....
  • 14 Станишев е тумора на БСП,

    25 0 Отговор
    той убива партията! Хората малко си отдъхнаха от него, и сега този тумор се появи отново, този път ще я доубие!? Ако той се намърда в управлението й, отпишете я тази партия!

    Коментиран от #15

  • 15 нашия

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Станишев е тумора на БСП,":

    "европата" и гей веселбите .....това ипускат също...
  • 16 серГЕЙ станиШЕФ

    7 10 Отговор
    и геолги пълванов руски слуги! Без коментар.
  • 17 мойше

    11 1 Отговор
    Резервни коне на Козяк.Щом евреина станишев участва - значи нещо нечисто има
  • 18 Видяхме ги какво могат!

    12 0 Отговор
    Хайверените цоциалисти, продънили доверието на народа, пак изпълзяха преди избори. Това го правят злонамерено всеки път през последните години! Доказани вредители, които работят в интерес на джоба си и не им пука ни за народ, ни за идея. Станишев плоския данък, станишеф, който превърна образованието в пустиня, за да не е се отличава от околния пейзаж...станишев, който назначи орешарски, който наложи шиши за шеф на ДАНС и върна боко на власт?! Същата работа и първанката....По делато им ще ги познаете. Те не искат възраждане на социалната справедливост и на социалистическата идея, те искат да махнат лидера на партията, за да власват с парите си за още пари. Нещастни продажни вредители!
  • 19 Уважавам социализма и комунизма!

    14 0 Отговор
    Уважавам социализма и комунизма! Но не и тези Маймуни!
  • 20 Дъртото Барби

    6 4 Отговор
    Сбирщина от комунистически отпадъци и лакеи на Кремъл.
  • 21 Прогресивна и модерна?

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бендида":

    А какво е прогресивна и модерна левица? Родител 1 и родител 2? Полово многообразие? Правата на джендърите или на работещите?
    Щото като гледам дивия капитализъм у нас и по света, оставам с убеждетието, че за да изтръгнем от зъбите на капитала вода и въздух, си е необходима класическа левица...

    Коментиран от #24

  • 22 българин

    6 2 Отговор
    Тези две кремълски марионетки не са добър атестат за лявото, мухлясалите, престъпни мумии отдавна нямат място на политическата сцена.
  • 23 Само казвам де

    8 4 Отговор
    Нито са леви ,нито пък има леви партии в бг.Има една сто годишна комунистическа партия създадена от коминтерна .И поставена на власт в царство българия от кремъл Тази партия единствена в страните от бившия соц лагер Успя да продължи съществуването си след падането на комунизма под друго име. От нея произлязоха редица други партийки Създадени все от бивши членове на бкп/бсп.. Ето няколко ...Евролевица създадено отВълка томов...движение 21 от дончева.. движение на мая манолова.. движение на ген Янев ...движение Левица на първанов ..Имаше и други.В проект са ..движение на лечева/радев 3 ти март ..може би на григорова . Партиите на копейкин и чалгаря са единствените създадени от не бивши партийни членове А директно с помоща и финансиране от кгб.. Всички до тук изброени ги свързва русофилството и разчитат на един и същи електорат Който е около 25/30% от гласуващите при 35/40 % избирателна активност И около 20% при повече от 50% избирателна активност..

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 свършиха ли парите?!

    4 1 Отговор
    Изхарчиха парите след 10 години извън власта и пак станаха с леви идей! Политик срам няма ,а за морал да не говорим. Когато си моряха избирателите с шокова терапия и либелеризация на цените бяха голяма работа и много доволни и единни! Сбогом!
  • 26 Мнение

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Само казвам де":

    Какъв комунизъм е паднал,о неразумни юроде,като такъв никога и никъде не е имало! Всичко с времето си!
  • 27 Адмирации

    0 0 Отговор
    И без плосък данък....И без това Костов и сид пижертваха две три поколения българи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове