Last news in Fakti

25 Март, 2024 19:37 2 477 62

Доц. Смилов: Отиваме на избори, защото ГЕРБ смята, че ще има по-добри резултати

  • даниел смилов-
  • избори-
  • герб

Две версии имам - едната е, че още от начало ГЕРБ са се целили в избори, но са изчаквали удобната дата, за да са 2 в 1 или евентуално парламентарните да са след европейските, а другата е, че ГЕРБ са се колебаели прекалено дълго дали да управляват още с ПП-ДБ, или да отиват на избори

Доц. Смилов: Отиваме на избори, защото ГЕРБ смята, че ще има по-добри резултати - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Решението да се отиде на избори е на ГЕРБ, това е безспорно.

Това каза пред БНР политологът и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" доц. Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии.

По думите му отиваме на избори, защото ГЕРБ смята, че ще има по-добри резултати и ще бъде в по-добра преговорна позиция, но много често такива прогнози са се оказвали грешни. "Две версии имам - едната е, че още от начало ГЕРБ са се целили в избори, но са изчаквали удобната дата, за да са 2 в 1 или евентуално парламентарните да са след европейските, а другата е, че ГЕРБ са се колебаели прекалено дълго дали да управляват още с ПП-ДБ, или да отиват на избори", коментира той.

Според него по-добрият вариант ще е предсрочните парламентарни избори да са 2 в 1 с европейските на 9 юни. "ГЕРБ и ДПС не горят от желание да се захванат с промени в законите за съдебната власт и със съответните назначения", посочи доц. Смилов и уточни, че при липса на споразумение и правителство тези реформи се отлагат.

"ДПС и ГЕРБ действат плътно заедно. Делян Пеевски говореше през устата на Бойко Борисов и екипа на ГЕРБ, дори когато сам не се изказваше. Тази симбиоза е много силна. ГЕРБ защитаваше добре интересите и на ДПС във всичко, което се случваше. Не се сещам в последните 9 месеца да е имало тема, по която позициите на тези две партии са се разминавали", коментира още политологът.

Той не изключва възможността от влизане в спирала от предсрочни избори. "Целият театър, който се разигра, няма да бъде от полза на евроатлантическите партии. Ще има известна ерозия. Това ще даде възможност на партиите като "Възраждане" силно да мобилизират електоратите си. Не очаквам обаче чак толкова голямо разместване, че да не може да се създаде ново проевропейско и проатлантическо правителство. Струва ми се, че след това, което се случи, ПП-ДБ трудно ще влязат отново във взаимодействие с ГЕРБ", завърши доц. Смилов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    33 30 Отговор
    Отиваме на избори, защото ГЕРБ не иска да изпуска съда, службите и регулаторите.
  • 2 Гласове от зайчарника в Банкя

    38 7 Отговор
    Честита баня Бацо!
    Кирчо и Кокорчо по-често да си изпускат сапунчето!

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    44 10 Отговор
    този е мега подлога.
  • 4 Русофил

    28 21 Отговор

    До коментар #2 от "Гласове от зайчарника в Банкя":

    Да не забравяме, че Баце е дребен крадец на коли, назначен от мутрите за охрана на бай Тошо,
    издигнат от Дедо и направен генерал от Доган, построил патока на Путин,
    кътащ пачки и кюлчета в чекмеджета, който лъже за световно и се гордее, че прецаква
    Европата с 200.

    Коментиран от #11, #17

  • 5 Всички негативи от управлението

    27 12 Отговор
    Са за ППДБ. Тиквата е изпран със сапун.
  • 6 Къв доцент

    43 8 Отговор
    е това продажно, жалко лъжливо грантаджийско мекере?
  • 7 шизофрения до шия

    37 14 Отговор
    Герб ли пискаха, че не искат ротация на премиерите при същия състав на МС? Герб ли имаха задача да изпират кирчо и асан или обратното? Герб ли рипат за постове и места, или бай ристе, кирчо, асанчо и генерала гром?
  • 8 ФЕЙК

    27 2 Отговор
    Предлагам двадесетината постоянно говорящи по телевизиите вместо да ги представят по отделно да ги представят с общото съкратено име ЛОМ /"лидери" на общественото мнение / или по друг начин КЪНДЪРМЪ БАБАИТИ !
  • 9 ТаУмВзе

    9 6 Отговор
    Кви Уж Изборчета бре картоф! Територията Приключи Вчера. Козяк врътка ей!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ПростоПарче

    26 3 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Сори, тая мантра с враговете от ГЕРБ-ДПС вече не е актуална. Прегръдките с тях може да ги забравят само късопаметните ортодоксални избиратели на ПП-ДБ. Но не се откадвай де, все пак затова ти плащат! Да не забравиш да приплюеш Възраждане по линия на руските интереси, както и че са шовинисти, искащи да лишат дъщеря ти от мигранското благо! Също пробвай да притоплиш и манджата за турски поток. Ама не прекалявай с пропагандата, може на някой с по-дълга памет да му замъждука лампичката, че ПП-ДБ едно говореха, а друго свършиха.

    Коментиран от #13

  • 12 Нидялку

    34 4 Отговор
    Доц, Смилов е грозното лице на псевдожурналистиката.
  • 13 Русофил

    12 7 Отговор

    До коментар #11 от "ПростоПарче":

    От руски слуги акъл не ща.
  • 14 А бе

    10 1 Отговор
    Вече почнаха да ни подготвят, че изборите ще са отделно, за да гласуват по-малко хора.
  • 15 Ромчо

    7 1 Отговор
    Бай Ромчо пак ши взима пара,а глупавите БУЛГАРИСТАНЦИ че квичат на умрели.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Грую

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Епа напомни го на Киро и Хасан дето се целуваха уста в уста с Боко зад затворени врати.
  • 18 Смилов

    17 3 Отговор
    Смилов- Умнокрасив Жълтопаветнико.
  • 19 Здравей някой си

    11 2 Отговор
    Смилов.
    Според теб на кой ще бъде по-добър изборния резултат след новите избори И кой ще загуби.
    Някакви глупости защо са изчаквали......
    за да ги занулят още повече.
    И по-точно за да отидат там където има мястото максимално ниско на дъното.
  • 20 Хехе

    15 3 Отговор
    Смилов,Смилов...Разбираемо е ГЕРБ да мисли че ще има по-добър резултат ! Учудващо е, че Ти не си достигнал до това прозрение? Нима не ти стигат сили да се замислиш?
  • 21 Гост

    14 3 Отговор
    Кой трезвомислещ човек би гласувалза шарлатаните?
  • 22 нннн

    15 2 Отговор
    ГЕРБ имат определен брой зависими и подкупени и остават на долу-горе същото ниво. Подобно е и при ДПС. Ако гъбарите все пак решат да гласуват, може и процентът им да падне. А ПеПетата ще катастрофират и половината им гласове ще отидат за опозицията.
  • 23 развеселен

    19 2 Отговор
    Много е забавно , нали ? Поредният (сигурно стотен за днес във ФАКТИ) умнокрасив жълтопаветник (шеф на центъра за "либерални" стратегии - що е то) се скъсва да плаче за "нещастният" български народ , който ще бъде изоставен от Кики/Коко и ОПГ на произвола на съдбата . А пък "нещастният" народ празува , че се отървал от отровната прегръдка на ШАРЛАТАНИТЕ , които почти три години ни крадат (ама - сериозно крадат , както никога досега) , баламосват , успиват , съсипват всичко до което се докоснат и (ни) продават на господарите си за жълти стотинки .
  • 24 Тц,тц

    13 2 Отговор
    Г-н Доценте! Трябваше да подадеш "оставка" заедно с Академика! И двамата сте въздухари! Убедихте ни за пореден път ,че българите са умни само с титла пред името!
  • 25 Сатана Z

    4 12 Отговор
    Гласуваш за ГЕРБ —получаваш Хаджидимовската примадона с дългата гуша и леля и Урсула.

    Коментиран от #26

  • 26 зачуден

    20 4 Отговор

    До коментар #25 от "Сатана Z":

    А като гласуваш за ПП , какво получаваш ? Нов дълг от 100 милиарда (за да си купи Коки островче) + еугЛенчето с необръсната физиономия . Може ... и позволение да бръкнеш в Ицковият нос или да правиш компания на Кики в лудницата . Отвсякъде кеф , а ?!
  • 27 Митре

    1 1 Отговор
    Проатлантическо....а не може ли проантарктическо?....Или поне протихоокеанско?
  • 28 чичака

    6 1 Отговор
    Из записа на ПП от 21.5.2023 г.: Петков и Василев правят плана как ще „взривяват“ планирано кабинета – министрите са техни, Денков държи „бушона“

    Асен Василев: не е обсъждано, че на 12-ия месец всичко приключва, може продължи. Моите очаквания са, че на 12-ия месец, то най вероятно ще приключи. А и по точно на 12 май, когато Габриел си подаде оставката, и трябва да се гласува за трети път правителство, нали?

    А мисля, че можем да го обясним, че ГЕРБ са клекнали и са подкрепили нашия кабинет, пък ние, за да се случи това и да не отидем на нови избори, сме взели една бедна Мария Габриел. Според мен отново ГЕРБ ще се опитат да се предпазят, което означава, че телевизии и техните коментатори от сутрин до вечер ще казват коалиция и къде ще се ориентират различните гласоподаватели в този вид. Аз не мога да кажа.

    Кирил Петков: Ние го мислихме по този начин. Сега, когато има една асиметрия в цялата игра. Всъщност, независимо кой е премиер, министрите са нашите избрани. Което означава, че всъщност взрива може да се случи от премиера или министрите в първите шест месеца или от премиера и министрите във вторите. Но там и те държат, и ние държим другите. И трето примерно да сменя зам. Министрите на министъра на икономиката. Ние му казваме няма да ги смениш, тя решава и сменя. В следващия момент ние решаваме. Стига толкова, ако е опрял до кокала и всички министри си подават оставки и Кабинета пада. И нас не ни е страх да се биеме. Никога не ни е било страх от са
  • 29 По добре

    8 2 Отговор
    И защото не им щем промяната и атлантодиктатурата
  • 30 Сопола

    5 12 Отговор
    БОЕЦ на Георги Георгиев са намерили пътната карта на турския пАток и са я пратили на Кьовеши.
    Тиквата вече е стресиран, започна да изперква и затова бяга с 200. Знае, че отива при Бай Ставри.

    Коментиран от #33

  • 31 Не им щем диктатурата

    7 1 Отговор
    Такова незачитане на националния интерес и въобще на мнението на обикновените хора не е било.... правеха си каквото искат , а и фда ни вкарат във война бяха готови, да се омитат
  • 32 💠🔆♻️

    1 3 Отговор
    Кеф, еврото 2100 година, ох кеф, кеф.
  • 33 възхитен

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Сопола":

    Прекрасен псевдоним си си избрал ! Много ти отива .
  • 34 Исторически парк

    9 2 Отговор
    Нормално.. то за тия пеперасти вече никой няма да гласува, освен софийските джендъри..
  • 35 Потресен

    2 1 Отговор
    Московско- Анкара!
    Няма никога да ни пуснат
  • 36 Мима

    1 12 Отговор
    Точно така Доц. Смилов.
    Много точен коментар
  • 37 Не,не смилов,

    12 4 Отговор
    отиваме на избори,за да може по малко соросоиди да са във властта!

    Коментиран от #47

  • 38 Боклуците на Боклука

    2 10 Отговор
    Естествено е,че ГЕРБ ще имат по-добри резултати, след като ПП-ДБ си изцапаха гащите и излъгаха техните гласоподаватели. Очаквам по-скоро изборите, за да гласувам за Радостин Василев и партия МЕЧ.
  • 39 Няма такива загубеняци!

    8 4 Отговор
    Със "съветници", като тоя неориентиран, но платен плямпач не е чудно как и защо стигнаха до тук големите политици и евроатлантици от ПП и ДБ!
    Мача свърши тарикати!Тулупа и Прасето направо ви закопаха, докато ги изпирахте!
  • 40 даскала

    11 2 Отговор
    Тия сороси и СУ "Св.Климент Охридски" опорочиха с тия политолози народни хрантутници
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ГЕРБ ДПС

    2 2 Отговор
    Калабрийската и Сицилия ската мафия ще овладеят робска та територия
  • 43 Сопола .

    3 9 Отговор
    Мисирките пак агитират да даряваме кръв.
    А Боко дари ли вече кръв? Или той дарява ДНК? Сега в Барцилона и Манхатън, скоро и в други градове...
    Затова ДНК - то му е скъпо...
  • 44 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 3 Отговор
    А ТИ ДОЦЕНТЕ СИ КРЪГЪЛ ИДИОТ .............. ФАКТ !
  • 45 Поредното

    2 11 Отговор
    престъпление на ГЕРБ спрямо България. Само възраждане е о-антибългарска партия от ГЕРБ.
  • 46 Поредното

    3 9 Отговор
    престъпление на ГЕРБ спрямо България. Само възраждане е по-антибългарска партия от ГЕРБ.
  • 47 Ами

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "Не,не смилов,":

    от това България не печели, печели само Путлер.

    Коментиран от #53

  • 48 Гого

    1 10 Отговор
    Възраждане ще има най- добрия резултат.
    Тази партия,която мисли за обикновените хора,а не за грандомански фикции като Шенген,Еврото и собствените пачки,ще спечели.

    Коментиран от #57

  • 49 По-скоро

    2 4 Отговор
    Нява никаква файда от евроатлантическите партии. Защото цялата файда е резервирана за тях.
  • 50 Павел пенев

    9 4 Отговор
    ГЕРБ може и да няма по добри резултати, но ППДБ ще изпаднат от парламента.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Доктор

    6 2 Отговор
    Соросоидна подлога. Боклук.
  • 53 Верно ли

    0 5 Отговор

    До коментар #47 от "Ами":

    А аз мислех, че марсианците печелят! В кой клас си, че драскаш ниско интелигентни лъжи? ПП, ДБ и ГЕРБ, трябва да се забранят за опростачване на деца!
  • 54 Айде

    2 4 Отговор
    Имам само една версия. Борисов протака всякакви реформи, до като това е възможно. Ако не, проваля властта със същата цел! ППДБ са глупаци, защото провалиха моралното си предимство!
  • 55 Яна

    0 4 Отговор
    Лъжец!
  • 56 Да смъкнем инфлацията, че няма кой друг.

    2 1 Отговор
    Велика е фразата-"За бога братя не купувайте"!!! Но нека за изборите излезнем, всеки с убеждението си!!! Успех, Народе!!!
  • 57 Това не е

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Гого":

    българска партия, а терористична спяща клетка от про фани.
  • 58 Няма

    1 0 Отговор
    Вече и след избори да влизат във взаимодействие с ОПГГЕРБ и ОПГ ДПС.С такива печени бандити до резултати не може да се стигне.Ни сухопътен Шенген ще видим,защото в Европа знаят какви корумпирани боклуци като Шиши и Боко въртят всичко.Ако искаше 12 години Тиквата можеше да направи реформи.Но мафиот и мутра,забиоколен със себеподобни няма как.Няма ли кой да ни освободи в името на България от тези...Толкова добри снайперисти уж има.....
  • 59 Всичкото

    0 1 Отговор
    грант на амбразурада да пазим жълтите павета. Тоя чичко и той завалията заработва за да оправдае звленото получено от сорос.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове