Last news in Fakti

26 Март, 2024 09:04 1 623 37

Проф. Михаил Константинов: ПП-ДБ нямат интерес от предсрочни избори

  • михаил константинов-
  • избори-
  • партии-
  • сглобка-
  • ротация

Нещата са съвсем прости

ПП-ДБ нямат интерес от предсрочни избори, ще загубят депутати. Това обясни в "Денят започва" проф. Михаил Константинов, бивш председател на СД на “Информационно обслужване” АД.

"Защо да отиваш на предсрочни избори, за да си намалиш резултата? Това е вътрешнопартийния интерес, тоест ПП-ДБ нямат интерес от предсрочни избори. Външният натиск обаче е много силен от посолствата. Поне три са посолствата, които имат сериозно влияние върху вътрешнополитическия живот на страната - американско, британско и руско. Германците още са мека сила. Не би трябвало да има предсрочни избори, но никога не подценявайте човешката глупост. Това, което правят българските политици, сами си го правят. През последните 34 години в България всичко, което се случва си го правим сами", категоричен е експертът.

"От самото начало на последната криза твърдя, че предсрочни парламентарни избори няма да има, съответно ще има правителство. Шансовете за този сценарий обаче намаляват, но не са изключени. Нещата са съвсем прости. От тяснопартийна гледна точка след едни предсрочни избори едната от двете компоненти в управлението ще си намали резултата - това е ПП-ДБ, ще имат с около 10-15 депутати по-малко.Сега имат 63, ще имат около 50. ГЕРБ вероятно ще си вдигнат леко резултата, за другите партии няма да ги обсъждаме.", каза проф. Константинов.

Той подчерта, че няма логика в това да се поеме в посока предсрочните избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДеПесеевски

    32 3 Отговор
    Нашият добър приятел МишоК., винаги знае с точност разпределението на гласовете и местата в Парламента преди изборите.
    Ей на това му се казва велик математик и съвестен началник на ЦИК.
  • 2 честен ционист

    16 3 Отговор
    Как да нямат. С мащините ще целят 2 заека с един камък. Барабар с евродепутати, ще вкарват и НПО-таджии в Парламента с нов хъс, с нови ключове.
  • 3 Зевс

    40 12 Отговор
    ПП-ДБ отиват в историята

    Коментиран от #6

  • 4 шашардисан

    35 7 Отговор
    ПП/ДБ ще имат 50 депутата (след предрочните избори) ???!!! Т.е. - ще има хора които пак ще гласуват за тях ???!!! След всичко , което натвориха !!!! Ако има такива хора , то те трябва незабавно да бъдат приете за хоспитализация в МБАЛ "Свети Наум" (4-ти километър) , за да правят компания на Кирчо .

    Коментиран от #11

  • 5 хихи

    27 5 Отговор
    Аз се надявам след задължителните предсрочни изборви Хардвардските Измамници да имат 10-15 дупетата
  • 6 честен ционист

    15 7 Отговор

    До коментар #3 от "Зевс":

    Няма как да идат в историята, понеже много ресурс е инвестирано в тях, а нищо още не са вкарали в конституцияа за третия пол, продажбата на земя на чужденци, втори официален език, все такива ти работи, под които са се разписвали.

    Коментиран от #23

  • 7 Адрес 4000

    16 5 Отговор
    Ха клетото нафталинено старче отдавна не се беше появявало
    Задникът на Бочето ще бъде щателно изблизан
  • 8 един

    10 15 Отговор
    Eстествено е,ПП-ДБ да искат да завършат успешно Шенген и Еврозоната за да имат с какво да се похвалят не само пред своите симпатизанти а пред всички българи,но кремльвските подлоги и началниците им в Кремъл не дават,защото ограбването на българите ще става по-трудно,затова и дръпнаха ръчната спирачка!

    Коментиран от #12

  • 9 Лост

    6 0 Отговор
    А турското посолство какво е?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хихи

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "шашардисан":

    80% са такива. Преди гласуваха за Радев. След ала, бала с президента 80% от тях гласуваха за ПП Пподмяната. Сега им готвят друга манджа...
  • 12 Шарли Ебдо

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "един":

    Да,причината за тази контра е възможноста за влизане в еврозоната и Шанген. ГЕРБ- Кремъл,ДПС- Анкара са против това
  • 13 Служител на МВР

    20 9 Отговор
    Уважаеми проф. Константинов. Вия сте много прав. ПП ДБ нямат интерес от избори защото няма да минат и 10% от гласувалите. Нарада български разбра, че от кокорчо Асен и Кирчо наглеца и сие нищо не става. Същото се отнася и за псевдоакаделика и пълен неграмотник Денков.
  • 14 ЕвроАтлантически гьон

    18 3 Отговор
    Медиите на олигарха Иво Прокопиев - бащата и спонсор на политическата секта ППДБ и други вражески ресурси финансирани от Америка за България са в ступор!

    ..Оказа се, че конституционните промени на ППДБ водят на власт ГЕРБ.

    ..Масово медии на хранилка на "Промяната" пищят, че Радев и ГЕРБ ще редят новото служебно правителство. Както е по конституция! И по-точно както е след конституционните промени, вдъхновени от патешкия мозък на Христо Иванов.

    ..В момента сме свидетели на идиотската ситуация медиите на Прокопиев да плюят по авторите на промените в конституцията, които дойдоха на власт, спонсорирани от Прокопиев!

    ))) смех, голЕм..
  • 15 квартално магазинче

    15 3 Отговор
    Съдейки по настроенията на хората ,с които ежедневно общувам (много са - такава ми е професията) ,твърдението на М. Константинов ,че ПП и ДБ щели да имат +- 50 депутати след новите избори ми се струва крайно неточно. Абсолютно всички ,с които съм говорил на тема политика ,се скъсват да псуват именно ПП и ДБ ,възпитан съм и няма да напиша епитетите и прилагателните ,с които ги благославят ,защото не са за нежни уши ,ама който иска може да си ги представи.
  • 16 ...

    14 3 Отговор
    те няма да загубят депутати - изобщо няма да влязат. Затова е тоя вой и молби.
  • 17 ПП и ДБ

    16 4 Отговор
    са пълни изроди
    Преди седмица казаха ,че Габриел е красивото лице на мафията а сега я предлагат за премиер.
    Генетични лъжци като Про100 Киро.
    Избирателите им са още по големи изроди.
  • 18 Непрофесор

    14 6 Отговор
    Друга е логиката. Ако има правителство, ППДБ ще ни вкарат във война. Ако няма - няма. А, и при нови избори умнокрасивите ще загубят не 10-15, а 30-40 депутата. Без ала-бала, де.
  • 19 Потресен

    6 4 Отговор
    Ама файдата да няма правителство е за ГЕРБ,защото сега служебния министър председател ще бъде посочен от фигура,която е поставена от ГЕБР. Плюс то в а Кремъл ги натиска и ни спъва,за да сме в неандерталскана им орбита
  • 20 Факт

    5 10 Отговор
    ППДБ нямаха интерес от тъпата сглобка с най-големите мошеници ББ и ДП, но го правеха за България.

    Коментиран от #22, #24, #26

  • 21 Айде бе

    2 0 Отговор
    Най важното е колко и какви избиратели ще гласуват. От това зависи всичко, а не кой пророк какви ги пророкува.
  • 22 коректор

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Факт":

    Така е , верни неща си написал , но си объркал абревиатурите на партиите , На мястото на ГЕРБ/СДС си написал ПП/ДБ . Коригирай се ,моля !
  • 23 на баба ти хвърчилото

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Че няма да отидат в историята, няма, но останалото са хибридни опорки на "червените кхмери".

    Коментиран от #30

  • 24 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Факт":

    Имат още варианти. Да мислят ...
  • 25 Факти

    4 9 Отговор
    Промяната отдавна доказаха, че не гонят собствения си интерес. Те нямаха интерес от сглобката, която за тях беше самоубийство. Въпреки това я направиха, защото прецениха, че в този момент това е по-добре за България. Дали преценката им е била правилна е друг въпрос, но мотивът е ясен. Както каза Кирил Петков в изтеклия запис - "Не трябва да гледаме кое е най-добре за нас, а кое е най-добре за цялото. Аз ще бъда най-оплюваният, но съвестта ми ще е чиста, че съм работил за България". Кога ще чуете лидер на друга политическа сила да говори така на закрита среща, без да подозира, че записът ще изтече в медиите? Колко хора обаче са слушали цялото нещо? В медиите циркулираха само две изречения, извадени от контекст, а записът е 4 часа и 37 минути.

    Коментиран от #34, #35

  • 26 де го чукаш де се пука

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Факт":

    Направиха го заради гъбари и рибари, които не отидоха до урните да гласуват, а оставиха платените избиратели на ГЕРБ да решават пет поредни предсрочни избори. Ако и сега стане пак така само ще се харчат пари за избори без нищо да се променя за народа.

    Коментиран от #32

  • 27 Сократ

    7 0 Отговор
    Естествено, че нямат. Парламента ще го гледат от вън. И с ала-бала няма да се вмъкнат.
  • 28 ШАРЛАТАНИ !!!

    5 1 Отговор
    Кой каквото и да пише - ШАРЛАТАНИТЕ цопнаха във ВеЦе-то , просто - юни месец трябва да пуснем водата (дотогава ще вонят).
  • 29 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    Кога е имало Изборчета бре! Хахахх
  • 30 Старец

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "на баба ти хвърчилото":

    Заминали са си за винаги. За това сега плачкат и се молят като мисирки.
  • 31 Мъдрият

    4 2 Отговор
    Така си мислиш ти! Но няма да познаеш!

    Аз очаквам подмяната изобщо да не влязат в парламента, или да имат максимум - 4-5%!
    А герп ще паднат с около 10%.

    Възраждане ще вдигне до 20-25%.

    Ще има нови играчи, които ще влязат!
  • 32 Факти

    4 5 Отговор

    До коментар #26 от "де го чукаш де се пука":

    Естествено, че пак ще стане така. Избирателната активност може и на 35% да падне. Ганьо доброволно предава властта в ръцете на мафията, а после мрънка, че живее зле. Промяната беше единственият ни шанс и го пропиляхме. Кой знае колко време ще мине, преди отново да се появят умни млади хора, готови да се жертват за този прост народ.
  • 33 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    Кога е имало Изборчета за Колонията бре! Хахахх
  • 34 Карчо

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Факти":

    Слушали сме, слушали сме..и сме чули и за Ала-бала-та и за 8-10 % и най-важното сме чули...как има план за изпиране на Боцката! Другото са Ала-бализми за заблудени като тебе, които не искат да си признаят, че тия от ППДБ са най-големия майтап от новата история!
  • 35 хихи

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Факти":

    Умнокрасивнищонеправещ ... ти си знаеш...
  • 36 Дедо

    1 0 Отговор
    До Факти
    Тия ли са умни и можещи ??? Ти не си добре!!!!
  • 37 Фронтовак

    1 0 Отговор
    Бихте ли загинали за Кокоркировците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове