Last news in Fakti

26 Март, 2024 17:49 36 731 43

Прокурор от СГП: Аз и още един колега сме подложени на невероятен натиск заради делото на Мартин Божанов

  • прокурор-
  • сгп-
  • градски прокурор

Имам забрана със заповед от административния ръководител да се запознавам, да удължавам срокове, да извършвам каквато и да е административна дейност, както по това дело, така и по това на Петьо Петров, каза Божидара Ганева

Прокурор от СГП: Аз и още един колега сме подложени на невероятен натиск заради делото на Мартин Божанов - 1

Аз и още един колега сме подложени на невероятен натиск заради делото на Мартин Божанов. Това каза Божидара Ганева от Софийската градска прокуратура пред временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. По думите ѝ това продължава около година, съобщи БТА.

Имам забрана със заповед от административния ръководител да се запознавам, да удължавам срокове, да извършвам каквато и да е административна дейност, както по това дело, така и по това на Петьо Петров, каза Ганева.

Тя поиска думата и изрази готовността си да отговори на въпроси, ако има такива, въпреки че нейно изслушване не е предвидено в дневния ред.

Градският прокурор Илияна Кирилова заяви на свой ред, че кръгове няма и никога не е оказала влияние на нито един прокурор, по нито едно дело.

„Ако искате, проведете анкета. Не съм и допускала такива действия“, допълни тя. Кирилова обясни още, че има доклад на ГДБОП, който е по заповед на Бойко Рашков, по времето му на вътрешен министър, по отношение на полицейски коли, които са стояли пред заведението „Осемте джуджета“.

„От доклада разбрах, че не се установило дали тези коли са охранявали ресторанта. Нямам спомен в него да се споменава и имената на и.ф. главен прокурор, каза градският прокурор. Тя добави, че категорично не познава Мартин Божанов и адвокат Емил Писков, а Велимир Атанасов го познава само като съдия в районния съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    82 6 Отговор
    Това не е ясно какво е точно, всеки сега говори наляво и надясно.

    Очевидно е - че не им се работи като прокурори, а нещо правят интриги.
  • 2 Логиката винаги побеждава

    97 3 Отговор
    Като не става по законния начин и преиграете
    нали знаете какво става после.
    А ако някои някъде си мислят че вече има останало
    каквото й да е търпение у хората
    да пробва !
  • 3 Калитко

    116 16 Отговор
    Тази кака само като я гледам и имам обосновано предположение,че върти далавери и други работи.

    Коментиран от #4

  • 4 Дон Отворко

    32 69 Отговор

    До коментар #3 от "Калитко":

    Ти да не си на 10г та и казваш кака, ве ц.ъ.р.вул?

    Коментиран от #21

  • 5 Бамбука

    90 7 Отговор
    Доказателство че в Прокуратурата работят много стойностни хора, но са под натиск. то защо е нужно да има правителство и НС в реални срокове. Независими от Тикви/Шиши и другите.
  • 6 Майка България раждала ,

    102 4 Отговор
    ражда и сега , какви прокурори само - цели синоптички !
  • 7 Бих

    27 3 Отговор
    И внесъл молба , да ми повдигане няколко.....иска !
  • 8 Буквоядец

    52 7 Отговор
    Смешен плач! Жалка картинка!
  • 9 ФЕЙК

    83 6 Отговор
    Тези нежни създания сложени на прокурорски длъжности като тази Ганева, като Зартова, като няколкото бивши зам. генерални с престъпността ли ще се борят или са или за другата "работа" ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ревеш,а?

    58 3 Отговор
    Аааааа, флейтистката, сега цивриш, а когато ти оказваше не натиск, а буквално мачкаше колегите си за да угодиш на плешивия каскет и бандата му от която бе най-активната част всичко бе окей!Ееее,сега ще има ресто за всичко и накрая шут в посока Бургас, че и там има за какво да разказват за твоя талант в музикалното изкуство!

    Коментиран от #37

  • 14 Пройчо

    50 0 Отговор
    Ама,че хубавка прокурорка

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    45 2 Отговор

    До коментар #14 от "Пройчо":

    А Сийка, а Ася ? Цацата и Каскета имат вкус към жените !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 дом

    54 3 Отговор
    Мога да ви дам един прекрасен съвет. Арестувайте ГЕШЕВ и той като един обикновен сополанко ще си каже всичко, преди да му обършете и един шамар.

    Коментиран от #39

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Карък

    28 0 Отговор
    Живи да ги ожалиш.
  • 20 Шанел

    38 1 Отговор
    Абе да се оправят ,взимат тлъсти заплати ,а и насила никой не ги е вързал да са прокурори но работата и парата блазни а после олеле,.....
  • 21 Зико

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Отворко":

    Трай бе калитко
  • 22 Митьо Пищова

    19 5 Отговор
    Тез всичките съм ги порил като риби в джакузито
  • 23 Никола

    41 2 Отговор
    А смърди ли?Смърди навсякъде та се не трае вече.Закриване на всички служби,оказва се ,че държавата е парцелирана и службите ги използват за натиск .
  • 24 безпартиен

    44 1 Отговор
    Всички на полиграф!И така през две години!Ще останем без съдебна система още след първата проверка!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 некой си

    27 0 Отговор
    Толкова оакани ,че без да ги питаш мънкат. Такава десеторазрядна правосъдна система няма във вселената ама иначе всеки инвестира в потъващия кораб,поне в това ни убеждават експертите. Смех.

    Коментиран от #27

  • 27 Грую

    16 0 Отговор

    До коментар #26 от "некой си":

    Братчед те тука инвестират перачките с идеята че цялата държава ще се превърне в едно big sin city,а всичкото бройлер което е останало тука ще му се прииска пак византийско дерибействане. А виж иначе кво правят сериозните компании,ами остър завой и ни подминават като знак в храсталак. P.S. Компании със съмнителен интерес също се бутат насам ама там далаверата е супер грозна и нема смисъл нещо фонтящо да се коментира .
  • 28 Седераст

    14 2 Отговор
    Ко тана с шиптарските електрички на Киру Простуту?

    Коментиран от #41

  • 29 И аз да кажа

    21 1 Отговор
    Абе няма ли накрая ние- всички други съсловия да надигнем глас срещу безобразно високите заплати на магистратите?! Че и за дрехи, 2% годишно за трудов стаж, нахално високо възнаграждение при пенсиониране- т.нар."интеграционни". На кое отгоре- че няма да ядат и пият за чужда сметка като са вън от системата? Не чакайте политици да повдигнат този въпрос- всеки от тях си знае какви ги е вършил и им се мазни, за да не им стане "клиент". Имам поглед върху заплащето на юристите в Германия- те вземат по-малко от нашите! При цялата разлика в стандарта, възможностите на държавата и одобрението от обществото!
  • 30 Кирилова е за ешафода!

    10 2 Отговор
    Публично да бъде обесена!
  • 31 дъртата лисица

    13 0 Отговор
    се гъне като мекотело, лъже, маже, но един ден всичко ще излезе - от километри си личи, че е замесена в ОПГетата...
  • 32 Гешев

    6 2 Отговор
    Да върнем спец, прокуратурата начело с мен да вкарам всички прокурори и съдии в затвора аз знам кои
  • 33 херодот

    17 0 Отговор
    Проблемите с магистратите ще се решат с премахването на превилегията данъчните да немогат да им "бият калема".Защо никой не установява разликата между доход и имущество ???
  • 34 Боби Сарафов

    9 1 Отговор
    Ако прокруор Б. Ганева, СГП беше чела НПК, ЗСВ, ЗКИ, ПРПРБ, и собствената си длъжностна характеристика и разрешение за допуск до КИ, тя щеше да знае, че това не са просто някакви си необосновани методически указания, а заповеди от най-високото йерархично ръководство, с оглед да се избегне евентуално вмешателство или външно въздействие било със заплахи било с осъществяването на било каквото било. С нейното отстраняване от процесуални дейности по съответните производства, като тази функция се извършва от вишестоящ прокрурор, не се цели тя да не блесне и да не се издигне в кариерата защото би трябвало да знае, че това не става именно така като по филмите, както тя изглежда си мисли. Тя би трябвало да е по-спокойна когато знае, че тези дела са подотчетни на вишестоящ прокурор. Така например, няма риск да стъпи накриво. Като да понесе наказателна отговорност в случай на нарушение на НПК, или ЗЗКИ, или също така да не претърпят вреди нейния и на семейството й живот и здраве, тъй като са подотчетни както дебело ще подчертая на вишестоящ прокрурор. Тя при същия този вишестоящ прокурор може да се отстрани от длъжност и да се подведе под отговорност ако от корист или неспрявяне наруши процесуалните, или правилата за боравене с КИ. Затова е йерархична структура прокруратурата, където за разлика от съда първо трябва да бъде формулирана, а после и доказана обвинителната теза. Съответните членове ще си ги прочете сама, а това което тя е разбрала от студентската скамейка

    Коментиран от #36

  • 35 Оооо

    6 1 Отговор
    Не им се работи за заплати
  • 36 Боби Сарафов

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Боби Сарафов":

    ...в крусовете по наказателно и наказателно-процесуално право, или напротив, не е разбрала, аз няма как да й го разяснявам!! Ако много се бута, може известно време да се впусне в адвокатурата, а после да се яви на кункорс за длъжност със съответния стаж и опит!!!!
  • 37 Боби Сарафов

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ревеш,а?":

    В която адвокатска колегия влезе, защо точно Бургас взимате на прицел. И другаде има живот и противоречия.
  • 38 ама не се жалвайте бе,

    9 0 Отговор
    неуважаеми дами и господа.Как не ви е срам???? Ппри какво положение е съдебната система - ВСИЧКИ СТЕ В КЮПА - исе жалвате. Безочие! Защо толкова години НИЩО не променихте при вас????
    Малко ви е. И още ще изпитвате от "народната любов".

    Да живее петьо еврото, да живее нотариуса, а гешеФта си млъква благоразумно.
  • 39 Дейвид

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "дом":

    Никой няма интерес да арестува Гешев, или който и да е от "тях". Напротив, цялата дандания около "атентата" и "свалянето" на Гешев беше точно за да знае да си мълчи.Неслучайно изкара семейството си в Израел в тайна квартира на Мосад. Защото той знае много повече, отколкото можем да си представим. Навремето, ако си спомняте, народа скочи срещу президента Радев, затова, че не оповести стенограмите от разговорите за КТБ. Направи го, за да съхрани мира в България. Същото е и с Гешев. Ако той се разприказва, или ако излязат стенограмите, ще избухне международен скандал; в България ще се подпали гражданска война, където народа ще избие 150 000 човека държавна администрация, служби и "бизнесмени" ( не че не го заслужават, ама не това е най-добрият начин); още 150 000 невинни ще загинат: ще започне диво разчистване на сметки, както след 9.09.1944. След това историята знае какво следва - дива диктатура балканско-ориенталски тип. Това ли искаме???

    Коментиран от #42

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 КОЙЧО

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Седераст":

    ДА ЧУ...КАМ ВСИЧКИ КУРВ...И ОТ ГР ЯМБОЛ КВ ЗЛАТЕН РОГ БЛ1
  • 42 13675

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Дейвид":

    Прав си, но 30 години една шепа хора е.. ба... ват народ и държава... Аре, стига по добре да им се откъснат главите, а следващите ще знаят какво ги чака..... оправя иначе нема
  • 43 Дедо

    1 0 Отговор
    Новия нотариус действа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове