Last news in Fakti

27 Март, 2024 06:35 1 617 34

Служители на ИА "Автомобилна администрация" излизат на протест

  • протест-
  • искания-
  • автомобилна администрация

Исканията им са свързани със заплащането и условията на труд

Служители на ИА "Автомобилна администрация" излизат на протест - 1
Снимка: NOVA

Работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, членове на КТ „Подкрепа“ в редица градове, сред които Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Пловдив, София, Стара Загора и други, преминават към ефективни стачни действия, предаде NOVA.

Исканията на протестиращите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности, увеличаване на основните работни заплати с 30%, подобряване на условията на труд. Протестиращите ще извършват дейности в намален обем, съгласно Арбитражното решение.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спирайте

    6 5 Отговор
    Инфлацията, Еврокомуняги в Брюксел. В цяла Европа, хората протестират. Няма разлика между Путин, Брюксел и Северна Корея. БулекЗит.

    Коментиран от #11

  • 2 Да си ходят на село

    50 0 Отговор
    Тези търтей да садят нещо, да произвеждат! А най добре е да я премахнат 70% от тая паплач непотребна! На 1 работещ 10 нищоправещи калинки! 90% от тия са милиционерски жени потомствени алчни комунисти! Докога ще ги храним като това няма наяждане..................
  • 3 Анонимен

    21 0 Отговор
    Всеки протестира ....и накрая държавата да абдикира!
  • 4 Анонимен

    31 0 Отговор
    Абсолютно ,на 100%съгласен с този коментар,,Тези търтей да садят нещо, да произвеждат! А най добре е да я премахнат 70% от тая паплач непотребна! На 1 работещ 10 нищоправещи калинки! 90% от тия са милиционерски жени потомствени алчни комунисти! Докога ще ги храним като това няма наяждане.....,,
  • 5 С въвеждането

    16 4 Отговор
    на цифровото евро от Еврокомунягите в Брюксел и местните им марионетки в управлението , тези хора остават Безработни. Защото масово въвеждат без съгласието на част от българите Цифров Концлагер. Всички от ТЕЦ2 до търговци в магазини, да си помислят, че остават БЕЗРАБОТНИ. Това са милиони, защото благодарение на Еврокомунягите се закриха производства, и станахме държава на услугите. Малък и среден бизнес фалират, миналата година последно тримесечие над десет процента спад в индустриално производство. Сега ще бъркат и в спестяванията ви, предстои грабене на спестявания, като над 60% от депозити са до 5000 лева, за погребение. Да си помислят и чиновниците в Общините, и тях ще ги уволняват масово.
  • 6 Тези....

    24 0 Отговор
    ...пък трябва да са първите за уволнение,Да си помислят и чиновниците в Общините, и тях ще ги уволняват масово.,,
  • 7 Айше негърката

    24 0 Отговор
    тия от подкрепа,са по-големи паразити и от държавните служители ,защо само в държавните дружества са силни и протестират,, а в частния сектор никакви ги няма, ,защото политиците винаги правят отстъпки за да ги избират и държавния рантутник да гласува,,,в частния сектор подкрепа е в канала, демек синдикатите вадят нож на умряло куче само.
  • 8 ГЕРБ=ДПС=БСП

    11 4 Отговор
    "равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности"

    Да така е справедливо, за това трябва да се премахне комунистическата отживелица "клас прослужено време". Но синдикатите са сред най-големити радетели на "клас прослужено вриме", синдикатите са лицемери.
  • 9 Прави сте

    3 11 Отговор
    Но погледнете лицата на тези хора, измъчени, а не самодоволни като в НС с костюми за над 20 000 лева. Веднъж се обединете като народ, това са нашите Майки и Бащи, баби и дядовци. Еврокомунистите на Лайен ще стигнат до всеки един от нас, бизнесмен, производител, фермер, собственик на земя, продавач в магазин, производител, мебелисти, на по-ниско ниво програмисти, наемодатели и собственици на имоти. Такъв радикален Еврокомунизъм, в най севернокорейски вариант, не съм срещал.

    Коментиран от #13, #15, #23

  • 10 Питане

    18 0 Отговор
    В това АД само пенсионери ли работят ?

    Коментиран от #14

  • 11 ГЕРБ=ДПС=БСП

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Спирайте":

    "Няма разлика между Путин, Брюксел и Северна Корея."

    Не е вярно, но щом мислиш така заминавай за Москва или Пхенян. ЕС си има недостатъци, има много неща за оправяне, но е по-добре от Московия, Куба, Северна Коряя, Венецуела ...
  • 12 Слав

    25 0 Отговор
    Докато тази агенция е Хранилка на пенсионирани Ченгета така ще е!!!Вън ЧЕНГЕТАТА !!!
  • 13 Айше негърката

    31 0 Отговор

    До коментар #9 от "Прави сте":

    гледат измъчено защото ако ги съкратят за същата заплата от 1200 лв ,ще трябва а работет, в частния сектор,, и да си изкарват честно прехраната а не като шушумиги да да вземат по 1200 без да работят в държавния сектор
  • 14 ГЕРБ=ДПС=БСП

    19 0 Отговор

    До коментар #10 от "Питане":

    И пенсионерите не работят, но освен държавна пенсия, взимат и държавна заплата. У нас в обществения сектор масово не се работи. Един работи и трима-четирима началници, го тормозят.
  • 15 ГЕРБ=ДПС=БСП

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Прави сте":

    Погледнах лицата, и видях 50% "работещи" пенсионери. Не са за жалене, взимат хем пенсия, хем заплата. ПРОГРЕСИВИН ДАНЪК ДОХОД с НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ. Като и пенсията се включва в облагаемия,доход. Така ниските пенсии, ще са необлагаеми защото ще са под необрагаемия минимум. А търтеите взимащи високи пенсия и заплата, ще пращат данък доход по висока прогресивна ставка.

    Коментиран от #18

  • 16 Българин

    15 0 Отговор
    Като гледам какви нагли физиономии имат ,се отвръщавам,не ги е срам
  • 17 12345

    17 0 Отговор
    Наложи ми се да се обадя до една агенция,цял ден никой не ми дигаше телефона,цял ден си пилят ноктите и ги интересуват само парите,не заслужават и1/3 от заплатите си.
  • 18 Хаха

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Дянков, ти ли си бре. Викаш на пенсиите данък да сложиме, ми тея пенсии са от данъци бре... А данък на данъка няма ли да има ?

    Коментиран от #24

  • 19 Калинките на Банкянски

    10 1 Отговор
    Бидоха активирани повсеместно. Синдикатите в България са подлоги на ГЕРБ от деситилетие!
  • 20 Гост

    10 0 Отговор
    Блях, имало и такава агенция! И за какво отговаря? Някой аджеба, знае ли? Каква добавена стойност има от нея, и какво ще се подобри като получат по високи заплати? Нека да ги вземат, ама какво данъкаплатеца ще получи насреща, а?

    Коментиран от #27

  • 21 Ровя в явоР

    9 1 Отговор
    При това положение да очакваме ли скоро и Бойко , барабар със своите бойковци , да излязат на протест , поради намаляването на чекмеджетата им ?
  • 22 Сзп

    19 0 Отговор
    В САЩ 230 млн. Население-800 000 държавни служители,Нидерландия-17 млн. жители-20 000 държавни служители,България 6 млн жители-450 000 държавни служители,това не са служители,а твърд електорат за някой си,а сетете се.

    Коментиран от #25

  • 23 Перо

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Прави сте":

    Ти бъркаш някакъв еврокомунизъм с джендъризъм! В ЕС и БГ е джендърия!
  • 24 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хаха":

    Чети бе, написал съм НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ. Доходите под него, включително пенсиите няма да се облагат. Ключа е в прогресивните ставките. У нас всичко могат да опорочат, даже и "плоския данък" опорочиха. Идеята на икономистите предложили плоския данък е била: всички данъчни ставки да се иднакви. Еднаква ставка за данък доход, ДДС, корпоративен замък, осигуровки ...

    БКП=БСП са най-голямото зло, те създадоха ДПС и ГЕРБ, те създадоха Борисов и Пеевски, те създадоха Конституцията, законите, прокуратурата, Петьо Еврото, "Нотариуса" ...
  • 25 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Сзп":

    Не са 450 000 на държавна заплата у нас. Изпуснал си съдебтата система, полицията над 100 000, армията 50 000, ДАНС, службите, НСО...

    У нас в частния сектор един работи, двама са му началници. И накрая издържа и един чиновник или кмет, или депутат, или министър. А най-скандалното е, че този който работи я взима 2-3 хиляди месечна заплата, я не. А депутата взима над 7 000 лева весечно, министъра над 10 000 лева месечно, президента над 15 000 лева весечно+льотчико-фатмашка максимална пенсия 3400 лева...
  • 26 инж. Ганчо Илков

    7 0 Отговор
    Всички Протестират с Искане: Повишаване на Работната Заплата. Водят ги Синдикатите. Кой Издържа Профсъюзите в България? Кога Пенсионерите ще Излязат на Протест за Повишаване на Пенсиите? Кой ще ги Организира? Кой, ще Обърне Внимание на Проблема с Акциите на Правоимащите от Масовата Приватизация? Защо Предприятията от Приватизационните Фондове не Изплащат Девиденти?

    Коментиран от #30

  • 27 ГЕРБ=ДПС=БСП

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    У нас имало 20 министерства и 100 "регулатори", които вършат едно и също. Хранят "калинките"-избиратели на Борисов и Пеевски. И рекетират обикновените хора.

    Българите сами сме си виновни, за всичко, което ни се случва. Сами сме си избрали Борисов, Пеевски, Костадинов, Тошко Йорданов. Ако 5,5 млн. български избирантели живеещи в България бяхме читави. Нямаше да са пробрем 200 000 гласуващи турци. Ако бяхме читави, 200 000 турци, нямаше да гласуват за бг парламент. Не съм шовинизъм, като иска да гласува за бг парламент да идва да живее, работи и плаща данъци в България. А не да живее, работи и плаща данъци в чужбина и да идва на екскурзия са гласува в България. Важи за всички емигранти, не само в Турция, но и в САЩ, Великобритания, Испания, Германия, Русия, Австралия... Гласуването в чужбина е неправилно.

    Коментиран от #34

  • 28 Дедо

    8 0 Отговор
    При тия няма случайни, всеки е човек на някой. Като мафиотски клан са.
  • 29 Гедер

    5 1 Отговор
    Във Варна са много надути,много злобни и агресивни с хората на които им се налага ,да имат работа с тях.

    Коментиран от #31

  • 30 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "инж. Ганчо Илков":

    Най-големите проблеми у нас са:

    1. Огромното НЕРАВЕНСТВО в доходите
    2. НЕВЕЖЕСТВОТО, което прови невежите 5 млн лесно манипулируеми от байкоборисовци, деляновци, георгигатевци, атанасатанасовци, раданкъневци ...

    България трябва да намали разликите между минимална и максимална пенсия от сегашните 7 пъти, на 3 пъти. Също и разликата между минималната заплата и огромните заплати+бонуси. Най-лесно става с необлагаем минимум и прогресивни данъци доход.

    Има пенсионери и пенсионери, не е провилно да се повишава на всички пенсията. Най-големите пенсии, даже трябва са се намалят.

    Над 1 млн. български пенсионери получават мизирна 550 лева месечна пенсия. Но други 300 000 бг богати пенсионери, получават 2 000- 3 000 лева месечна пенсия. На тези 300 000 пенсионери трябва да им се намалят пенсиите. За да може с тези пари да се повишат пенсиите на 1 млн. бедви пенсионери.
  • 31 Някой

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гедер":

    То само във Варна да беше. Навсякъде "калинките" са такива.
  • 32 дедя

    7 0 Отговор
    Да се уволнят дъртите вземащи заплата и пенсия и младите да им поемат работата ще има парички
  • 33 Ще ви кажа

    5 0 Отговор
    За случай от ДАИ Бургас. Служител който работи в офис се оплаква на шефа си и иска по голяма заплата. И той му отговаря следното. Ако искаш повече пари излизай на терен, демек на пътя. Шефът дефакто го подтиква към корупция
  • 34 Турски произход

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Съгласен съм с това за българите, които са си в чужбина да нямат право да гласуват в България. Но недей да обвиняваш хората от турския етнос, които бяха прогонени от комунистите в Турция, защото не искаха да си сменят имената и да им забранят исляма. И тогава българския етнос въобще не ги подкрепи. Не знам дали си вярващ, но какво би направил яко някой насила ти сменя имената и ти забранява религията която изповядваш. Къде е демокрацията в случая? Така че не вини турския етнос, а твоя етнос, защото от българския етнос напуснаха България след 89та без да им пука въобще за родината и заминаха по чужбините.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове