Last news in Fakti

29 Март, 2024 14:23 1 593 35

Чобанов: Президентът да реши кой да е служебен премиер

  • петър чобанов-
  • служебен премиер

Подуправителят на БНБ е един от потенциалните служебни министър-председатели

Чобанов: Президентът да реши кой да е служебен премиер - 1

„В момента консултациите не са на етап, в които да има директно решение. Разговорите продължават и президентът, след като изслуша всички, ще вземе своето решение". Това заяви подуправителят на БНБ Петър Чобанов след разговора с Румен Радев в петък. Чобанов е един от възможните служебни премиери.

„Вие знаете, че аз винаги, във всяка ситуация, съм постъпвал отговорно от гледна точка на публичния интерес. В момента това, което правя като подуправител на БНБ, също е много важно. Чухте управителя какви съображения изказа пред вас вчера. Мисля, че и за еврозоната, и за икономическото развитие, екипът на БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред. Оттук нататък, разбира се, всеки един от нас трябва да се съобрази с крайното решение на президента”, заяви Чобанов пред журналисти.

"Разговорът с президента беше съдържателен и полезен. Вярвам, че той ще намери решение в тази ситуация", допълни Чобанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конституцията трябва

    31 1 Отговор
    Да бъде върната в човешкият и облик. На ход е КС.
  • 2 Край

    24 1 Отговор
    Президента да изберел … тия можеше в Конституцията да запишат че хората имат право да избират само между ГЕРБ Пп ДПС и БСП и да вървим на демократични “ избори”
  • 3 РЕД И ХАОС

    9 0 Отговор
    Целта на ГЕРБ Е ОЩЕ КОНЦЕСИИ ЗА ОЛИГАРХИЯТА, поръчки, субсидии, на техни обръчи от фирми, И УСВОЯВАНЕ НА 70 МИЛИАРДА ОТ ВАЛУТНИЯТ РЕЗЕРВ. Ето защо заповядаха на марионетките да са против еврото докато дойде на власт ГЕРБ да приеме еврото.. ... 700 МИЛИОНА СА ДАДЕНИ ПОСЛЕДНИТЕ 2-ГОДИНИ ЗА ИЗБОРИ. Как може да се реши да има по дълго правителство, това е президентска република като САЩ. Но мафията се страхува от президентска република, а при парламентарна дори с покупка на трима депутата ще се свали правителството. Или олигарсите си имат партии, и си правят коалиционно правителство марионетка. Триморец НАТОвски, Румен Радев, издигнал Герджиков-царск-ндсв, Кирчо и Кокорчо, и разни неолиберали други. Но ще си тръгне след два мандата, а Бойко държи бюрокрацията цели 15 години, ако бе президент най много 8 години. И ни ДПС ще види някога власт.
  • 4 каунь

    20 1 Отговор
    изнасилиха брутално конституцията и сега се дърпат хахахаахаха идиоти
  • 5 Директора

    24 1 Отговор
    КС да отмени това недоразумение, което сътвориха тия некъдърници.
    И въпреки това по социологически проучвания 17% ще гласуват за ПП-ДБ.
    Е кои са тия хора? КОИ?

    Коментиран от #7, #8, #11, #17, #19

  • 6 Чобанов няма да го назначат за премиер ,

    6 0 Отговор
    ама това не е лошо . сега е малко преходно време , нито за ораторстване в украйна и снимки , нито за ораторствания пред телевизора и хвалби за развитието на бг и забогатяването .
  • 7 Край

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Директора":

    Машинките са 70 %. Другите как дойде.
  • 8 Истината под 7%

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Директора":

    Ще се самоизбият за от вътре за депутатско место.
  • 9 Декларация на Свободна Европа

    5 2 Отговор
    Един Призрак броди из Европа – призракът на еврокомунизма ЕС(СР)2. Не на еврорублата. Не на платените европропагандисти на Еврорублата. Не на еврокомунистите Забраняващи Референдумите за запазване на националните валути. Не на еврокомунистите премахващи Свободните медии и икономисти за Еврорублата. . Не на еврокомунистите нарушаващи Национални Закони за липса на официални доклади на БНБ и официални анализи на МС. Не на еврокомунистите Забраняващи медии и право на Информация на дебати в Народно Събрание, касаещи НАЛАГАНЕТО на Еврорублата. Не на Национализация на депозитети и спестявания в злато, франкове, лири, йени, долари, левове. Не на ЦИФРОВАТА Еврорубла, следяща всеки един гражданин в Европа. Не на заробването на Европа с една Еврокомунистическа Банка ЕЦБ, която ще граби резерва ни. Не на Еврорублата, която ни налага данък въздух и въглеродни отпечатъци. Не на Еврорублата, ограничаваща размер на Депозити. Не на Еврорублата ограничаваща размера на ДНЕВНО ПОТРЕБЛЕНИЕ. Оставка на слугите обслужващи Антихриста! Не на чипиране и цифровизация на животни и хора, в САЩ започнаха на животни.

    Коментиран от #20

  • 10 Край

    13 0 Отговор
    Другия път запишете в К91 че президента може да избира служебен кабинет от психиатриите в Карлуково, раднево, Нови Искър и да се приключва с експеримента българска демократична държава.
  • 11 Гарга Ел

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Директора":

    Повече от 17% ще гласуват за ПП-ДБ. ГЕРБ ще загубят на изборите. Избори 2в1 не са в полза на ГЕРБ, защото никой не иска да праща Бойковите Тикви в Евро парламента.
  • 12 Ами дано президента

    5 3 Отговор
    не курдиса този Чобан за министър, че хептен да я окъсаме !
  • 13 Доротея

    7 2 Отговор
    Давай, момче! България цяла сега тебе гледа! Сам! Други - няма или са гербусти! Рашков да бъде твой министър, че само той стегна малко пазара на еректорат!

    Коментиран от #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 007 /агент/

    5 2 Отговор
    Турчина е готов за премиер, не че ще свърши нещо, но в биографията му да пише " царски зет"...
  • 16 лена

    3 2 Отговор
    аз предлагам кирето той може всичко,а зад парапета няма равен казвам ви от опит
  • 17 Ууу

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Директора":

    Та4анари КОИТО са клоуни и подкрепят евроатлатиците
  • 18 Бай Дън

    5 0 Отговор
    подписа Указ за отделяне на стотици милиони долари за цифровизация на животните от раждането във ферми до смъртта им, магазини и други. Започна първо с чипиране на домашни любимци, после на Хора в Швеция. Преди хилядолетия богатството се измервало в брой стада- Животните се жигосвали,Знак за собственост. Жигосването продължило с робите. Премахват робството, защото при бягство губели пари и застраховка, издържавнето на роб станало икономически неизгодно при Индустриализацията. Народите на Европа много сериозно трябва да се противопоставят на Цифровото Робство и ЕЦБ. Първо благинки, после рестрикции.
  • 19 Факти

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Директора":

    17% при 40% са около 7%. Напълно реалистично е умните хора в България да са толкова малко. Като гледам повечето хора са доста прости.
  • 20 Другаре

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Декларация на Свободна Европа":

    На всеки коментар - излишно да го препечатвате !
    Има билбордове, рекламни минути по телевизии, фасади на кооперации и блокове.
    Тук е място за коментари, а не за агитации !!!
  • 21 Бабе,

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Доротея":

    Хаповете и дрямка !
    Чашката с вода и в нея най-ценното !
  • 22 И на нас ни писна

    3 2 Отговор
    от платените еврокомунистически пропагандисти по медиите, налагащи диктаторски ЕвроРублата, но никой не иска да чуе гласът на Народите. Забраняват ни референдуми и правото на глас. На нас ЕС(СР)2 не ни плаща да "пропагандираме", личните си права и свободи, и ценностите на капитализма. Заплахата на Еврокомунистите е много сериозна и идва с ботуш в домовете ни, размазвайки лицата ни.
  • 23 123321

    5 0 Отговор
    От колеги икономисти съм чувал доста да го хвалят Чобанов. За премиер не знам дали става.
  • 24 Добър е

    4 1 Отговор
    Чобанов, но и него го смазаха еврокомунистите от ЕЦБ. След като свалиха Орешарски и най-малкият опит за собствена енергетика и икономически суверенитет беше смазан. На власт останаха еврокомунистите на Лайен и послушковците.
  • 25 12340

    4 2 Отговор
    Сглобката вече насади БНБ на пачите яйца,
    Чобан Петре! :))
  • 26 Име

    6 0 Отговор
    Най-добре е този човек - той е дисциплиниран - не е нужно друго качество - аман от мъжкари, аз го оценявам за ужасно подходящ.

    Има всички качества да изкачи този баир.
  • 27 Куци коне

    7 1 Отговор
    Всички в списъка са или вредни или нещастници. Виждате ясно до какво доведе страната боювщината и алчността на западните измекярчета.
  • 28 НРБ

    4 0 Отговор
    Сега правната комисия бързо предлага и гласува да се добави, че хората от които Президента може да избере служебен Премиер им се запазва мястото и могаг да се върнат след избиране на редовно правителство....хубаво е да помислят и добавят, че ако от посочените длъжности всички откажат, тогава Президента избира по негово решение друг човек !!!

    Коментиран от #30

  • 29 ха ха

    4 1 Отговор
    Този ще прави каквото му наредят. Не беше ли данъчен, когато германците дадоха CD-тата със сметките в Швейцария? После депутат от ДПС?... къса памет?
  • 30 ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "НРБ":

    Пак закони на парче и по необходимост. Нали срещу това бяха ПП-рудките и ДБ-илите?
  • 31 хммм

    1 1 Отговор
    Рошаво гургуляче. и той като гюров - кабинетна мишка.
  • 32 ДПС кадър

    1 0 Отговор
    Най накрая един премиер завършил и математическата гимназия в Ямбол !
  • 33 Кремълски мишок

    2 2 Отговор
    Чобанов що не си гледаш овцете и козите , не забеляза ли че президента води антибългарска политика с последните 2 служебни правителства и резултата е плачевен и криминален .

    Коментиран от #35

  • 34 колко са смешни и жалки

    2 0 Отговор
    шефовете на регулаторниците! Как не им се иска да им изтеглят черджето изпод краката на бездействие и голяма заплата и да се занимават с главобоната работа премиер. Вижте как хленчеше шефа на БНБ, омбедсманката и др. също. Резил, но за мене няма изненада - такива се намърдаха във властта (или ги намърдаха - питайте ицо радецки, шиши и боко.
  • 35 краварско

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Кремълски мишок":

    еди какво си. КОГА И КАК президентът води антибългарска политика??? Кой ти го каза? харото местафата или този ке-не-ф мър-т.-ъв. Откъде я води Радев? Чрез политиката за триморието, ако знаеш какво е това и яде ли се? Аман от безпросветна простотия.
    Все повече се убеждавам, че всичко, свързано и симпатизиращо на САЩ, е поразено от тотален дебилизъм. Сякаш е заразно. А русофобията е отделно, тя е психично параноично заболяване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове