Last news in Fakti

1 Април, 2024 11:11 1 407 46

КОД има смелостта да се изправи срещу статуквото, защото вярваме в силата на демокрацията

  • петър москов-
  • код-
  • позиция-
  • криза-
  • партии

Най-опасният за България провал на партиите от управлението е в защитата на сигурността ни

Партиите от управляващата коалиция за пореден път вкараха България в парламентарна криза и принудиха българските граждани да приемат поредните извънредни избори. Това се казва в официална позиция на Консервативното обединение на десницата (КОД).

Причината е невъзможността на парламентарните партии да работят ефективно и да постигат резултати в полза на българите.

Еднаква вина за провала носят и двете страни в коалицията, а надлъгването коя е по-невинна може да заблуди само твърдите им партийни ядра.

Истинската оценка дава българското общество - отвращение към всички участвали.

Докато течаха унизителни скандали в битката им за надмощие, качеството на живот се понижаваше, а цените продължаваха да нарастват във всички сфери – образование, сигурност, здравеопазване и инфраструктура. Така досегашното управление нанесе сериозни щети, изразяващи се в: тежката икономическа криза и неовладяна инфлация и сервират сметката за това през увеличаване на дълга и заявка за нужда от по-високи данъци.

Най-опасният за България провал на партиите от управлението е в защитата на сигурността ни.

Управлението на самопровъзгласилата се „евроатлантическата коалиция“ не приближи България към евроатлантическите организации и не намали опасността от евразийски домогвания. Страната ни продължава да е същата ничия земя между Европа и Евразия, в каквато я превърнаха президентът Радев и неговите правителства - нестабилна държава, без воля за самозащита и удобен плацдарм за решаване на геополитически спорове.

Това, което ни казват днес виновните за всичко това е, че ще продължат да правят същото, но след избори.

ГЕРБ, ПП и ДБ се опитват да превърнат най-мощното оръжие на демокрацията и гражданите - изборите, в бухалка в хулиганските битки помежду им за надмощие и овладяване на властта.

Лидерите им знаят, че всичко това отвращава българските граждани, но пък отговаря на тяснопартийните им интереси. Удобно им е, защото прогонва българите от урните и блокира всяка възможност за избор на алтернатива.

Чрез провокирането на отвращението управляващите открадват правото на глас на избирателите, прогонвайки ги от урните. Вместо всички българи, в битката ще участват само тесните партийни активи и ще осигурят властта отново на същите партии, с удобната “конструирана” парламентарна опозиция, съставена от комунисти, евразийци и шоумени.

На тези предварително уговорени мачове с празни трибуни и изгонени привърженици трябва да се сложи край.

Българските граждани са убедени, че е нужна алтернатива - дясна, проевропейска, консервативна алтернатива с ясни идеи за европейското бъдеще на България, със смела програма за икономическо развитие и просперитет, с твърди позиции за защита и отстояване на националното достойнство и суверенитет на България. Мафията се бори не с юмруци и сглобки за овладяване на съдебната система, а със силен свободен пазар и развита демокрация.

КОД (Консервативно обединение на десницата) е такава алтернатива.

КОД има смелостта да се изправи срещу статуквото, защото вярваме в силата на демокрацията.

КОД ще се яви на предстоящите извънредни парламентарни избори с ясен ангажимент за прекратяване на този театър на обречеността и с надеждата, че българите имат силата и волята да не се откажат от правото си да изберат да живеят в нормална държава.

Убедени сме, че желанието на българите за отговорно управление и здрав разум може да победи лъжата, лицемерието и арогантността на сегашния политически елит.

Промяна е възможна, когато превърнем отвращението си от отказ в активна позиция!


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срещо кое статукво

    60 2 Отговор
    ще се изправиш охлюв, като си част от него? Аман от жалки лъжци! Скриете се за година две и пак налазвате! Но с народ воден като стадо, какво да ви виня!

    Коментиран от #17

  • 2 българка

    38 4 Отговор
    Вината е най-голяма на такива като лидерите на КОД, които цепят и отслабват демократичната общност, обсебени от мания за собствената си незаменимост и неповторимост!
  • 3 анастезиолог

    44 2 Отговор
    Пепи , Пепи ! Бездарен , вечно пиян лекар беше в Окръжна болница едно време /то за това и Митко те уволни/ , такъв си остана и като политик .
  • 4 Съжалявам, но ...

    42 2 Отговор
    Вие бяхте патерица на статуквото.
  • 5 дом

    38 3 Отговор
    Толкова дълго беше личен другар на Крадеца от Банкя, че ти липсва явно.

    Не трябва да се гласува за КОД, за съжаление не са нищо повече от разсейвачи на гласове.
  • 6 Пха ха ха ха

    31 3 Отговор
    БЛЯ БЛЯ БЛЯ 🤪 какво ще кажеш за далаверата с турските ваксини а продажнико крадлив
  • 7 УРА, УРА

    32 1 Отговор
    Не знам как не ви омръзна от 30 години всички да говорите едно и също и да смятате хората за малоумни? Най лошото е, че се плюете един друг, а сте абсолютно еднакви и нагли.
  • 8 име

    25 2 Отговор
    Въпросния вместо да е в затора заради турските ваксини, се напъва да влиза в пак в парламента, че още даравери а върти.
  • 9 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    20 1 Отговор
    ТОЯ МУШЕНГИЯ КЪДЕ СЕ СЛАГА НЕ Е ЛИ ПРИ БАЙ СТАВРИ
  • 10 Боклуците на Боклука

    19 2 Отговор
    Този е изперкал напълно.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кукувица кука на зелена бука

    5 0 Отговор
    Когато матрииалот ин ги е калпав!
  • 13 Айде бе "код"? кой

    8 0 Отговор
    подред клонинг на бкп/бсп е?? Вече не ги и броя! бкп по алчността и дебелоочието ще ги познаете!
  • 14 Абориген

    7 0 Отговор
    Тия колко са? Едно каре за карти? Или не стигат.
  • 15 АНТРАПОЛОГ

    9 2 Отговор
    ПЕПИ ГОТИНОТО С ОТКЛОНЕНИЯ ОТ ИСТИНАТА Е ПО ОПАСЕН И ОТ КИКИ ПРОСТОТО И ОТИСКРЕ. МИТЕВ .
  • 16 На този #Кой

    7 1 Отговор
    Му плаща, за да разбива и разделя десните избиратели?
  • 17 Ъхъ

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Срещо кое статукво":

    Този мерзавец обрече на гибел хиляди българи, като ги лиши от здравеопазване! Ще се изправи пред наказателният, в някоя мразовита утрин!
  • 18 безпартиен

    11 0 Отговор
    Не го слушайте този а и всички политици какво говорят,а гледайте какво правят!До като не носят отговорност за не изпълнени обещания с което "въвеждат в заблуждение" повече от един човек,нищо няма да се промени!Посочете поне един политик,изпълнил поне едно обещание!Няма и оправдание им е все някой им пречи!И като гласуваме,при не изпълнени обещания КАК ДА ГО МАХНЕМ ВЕЧЕ ИЗБРАНИЯ???
  • 19 Демократ

    9 2 Отговор
    Точно Москов е доказателство за убиване надеждите на хора за промяна. Той беше министър на здравеопазването на мутрата Бойко,който въведе съсипващи хората практики,подигра се с онкоболните ,направи бойковските шашми с лекарствата и сега дава акъл. Такива подметки трябва да бъдат изхвърлени на политическото бунище завинаги. Засега само такива продажници са в управлението на мафията. Думата МОРАЛ няма стойност.
  • 20 изкуфели фашаги

    6 1 Отговор
    Тез са много противни тъпунгери.
  • 21 факуса

    6 1 Отговор
    ха ха помним как се бореше играейки с баце по на шише уиски,май ти липсва
  • 22 Пешо

    8 2 Отговор
    Още не мога да забравя как ме разкарваха в инвалиден стол по етажите на болницата
    да ми взимат пръстов отпечатък .
    Кога тоя бухал ще плаща за разходите въвеждането на пръстовия отпечатък в болниците .
  • 23 Пантагрюел

    6 1 Отговор
    Добре,че изобретиха Колайдера в Церн,Швейцария,за да да може науката да открие съществуването на такава спорна елементарна частица като КОД.
  • 24 Калоян

    4 1 Отговор
    Тези са едноклетъчно хлорофилно,което неистово се опитва да се причисли към животинския свят
  • 25 Експерт

    8 0 Отговор
    На крива ракета, статуквото и пречи.
  • 26 Хлъц

    8 3 Отговор
    През неговото министерстване, страната ни,се наводни с частни болници,клиники,хосписи.От там тръгна това поголовно източване на Здравната каса.Частните болници са бич- Божи за здравната система.Ако беше запазена старата система - на държавни и общински болнични заведения, при 4,3 милиарда лева годишно,ще бъдем водеща държава в Европа.Без да ограничават частника.Искаш- построявай,обзавеждай! С твои средства.След това , ако искаш и хилядарка на ден вземай за лечение.Но не от държавата.Който има пачки,ще те търси.
  • 27 Реалист

    9 3 Отговор
    Оффф. Зададат ли се избори и този охлюв изпълзява . Бърза да се хване за шлифера на Тиквоча . Луд умора няма .
  • 28 Пеперуда

    5 0 Отговор
    Еми не вярвайте толкова в силата на демокрацията! Тя няма никакава сила, докато не се случи в главите. В българските глави е "келепира". Затова и управниците ни са такива. Плащаме си за този начин на мислене. Демокрацията е за хора, които по принцип са демократи, така разбират живота. Ние гледаме на нещата като "келепир", "далавера" и т.н. Така че в демокрацията не се вярва. Тя е начин на живот, който започва в главата.
  • 29 Пръстов отпечатък

    8 0 Отговор
    Му.ш.кай си го отз.ад с 200
  • 30 Дрън дрън та пляс

    10 3 Отговор
    Качиш ли се веднъж да се возиш в джипката на банкята..... Край с теб
  • 31 Анонимен

    2 5 Отговор
    Вярвам само на Калин Станков Тодоров, каза си го вчера, Недяля по Нова телевизия. А от хора, които не са между тях, вярваме на тях, единственият човек честен при Др. Тодор Живков е бил Станко Тодоров, бивш шивач, тракиец,. Който и да дойде олигарсите ще ви крадат, а народа набутан в ъгъла. Батето го каза, отзад действат дпс, а пеевски е бил в една стая с пепи еврото в системата на мвр, дано не посегнат на сина на Станков, Калин Тодоров. Прокопиев и той иска от кирето денги от Денис. Българите са с празни човали, да ги търсят в плевенско при пеевски, може някой алтън да падне
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 шефа

    5 2 Отговор
    Този наглец,мошеник и крадец говори за сигурност,явно мисли че сме късопаметни и не помним престъпленията му с ваксините,в друга държава щеше да изгние в затвора.
  • 35 Боруна Лом

    4 1 Отговор
    СИТЕ МИСИРКИ – МЕСИИ!
  • 36 Преброителят

    6 2 Отговор
    Иначе добре се дръвчат, ама на последните избори взеха ли 2%? Май не.... Аман от отворковци дето са известни само на майките си и приятелите по чашка
  • 37 мнение

    4 0 Отговор
    Да бе. Аре видяхме вашата коалиция. Чиба
  • 38 Политиците са като номенклатурата и

    1 0 Отговор
    Петилетния план на партията по времето на комунистите появяват се преди избори и изпълняват мандата си
    От завод на завод
    Сега от вот на вот
  • 39 Чочо

    2 0 Отговор
    Локумиииии
  • 40 Карл Маркс

    3 2 Отговор
    Буржоазията използува голата дума Демокрация за да заблуждава народите.
    Тук става дума за капиталистическа демокрация което е и точното класово наименование.
    Тя защитава интереса на едрия капитал.
    Интереса на служители,работници, селнини пролетариат не е защитен.
    Затова тази многочислена прослойка от обществото не гласува, защото буржоазна партия не защитава тези интереси.
    Робовладелската демокрация защитава интересите на робовладелците, но не и на робите

    Коментиран от #41

  • 41 сатаната с моите чада САЩ и ЕС

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Карл Маркс":

    Реалната дума е демонокрация.
  • 42 Мисля

    3 0 Отговор
    Този го видяхме.Същият като Лупи.
  • 43 Въпрос

    2 0 Отговор
    Консерваторите поддържат ли традиционните ценности, или и те са дъгоцветни?
  • 44 Анонимен

    1 0 Отговор
    Контингентът е тук, струговането на снаряди продължава. Обслужващите се боричкат за премии.
  • 45 ха ха

    1 0 Отговор
    що бе всички обирджии се гласят за " държавници " , един от виновниците за мафиотизираното здравеопазване
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове