Last news in Fakti

3 Април, 2024 19:04 2 006 25

Борислав Гуцанов: Даваме шефовете на "Булгаргаз" на прокуратурата

  • булгаргаз-
  • бсп-
  • оставка-
  • газ-
  • боташ

България ползва много по-малко газ, отколкото заплаща на Турция

Борислав Гуцанов: Даваме шефовете на "Булгаргаз" на прокуратурата - 1
Снимка: БГНЕС

Решението на затворената комисия на „Боташ“ ще бъде да дадем на прокуратурата всички материали и цялото управление на „Булгаргаз“ и ще искаме неговото отстраняване.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

Като причина той посочи, че България ползва много по-малко газ, отколкото заплаща на Турция.

"Независимо дали взимаме газ, или не, ние си плащаме на турската страна. Това е грубо нарушение на българските интереси. Министър Росен Христов и "Булгаргаз" са тези, които са предали интересите ни. И искаме да бъдат отстранени тези хора. Това е национално предателство. Същото нещо се случва с ядрените централи", обясни още Гуцанов.

"Провал е най-меката дума, която можем да използваме, когато става въпрос за енергийната ни политика. Това беше последният сектор в областта на икономиката и енергетиката, който работеше и носеше сериозни приходи за държавата, докато в последните месеци не се намеси сглобката и не го порази и него. Тези хора взеха решение да подарят реакторите от АЕЦ „Белене“ на Украйна и тя да построи централа. Ние не можем да го направим, а щеше да струва на България 5 млн. лева. С цените на електричеството тя щеше да се изплати за 4 години", каза депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майорс

    17 1 Отговор
    Гуцанов , какво се оплакваш след като вашатасъпартийка Деница Златева подписа договора с "Боташ"! За пореден път доказахте че комунист освен за себе си и партията , за друг не мисли!
  • 5 Луди полицаи убиват хора в Бобов дол

    4 2 Отговор
    Луди полицаи в Бобов дол тропат по вратите и убиват бавно жертвите си! Къде е сега Министър Калин Стоянов, ГДБОП, ГДНП, СОБТ, ДАР, ДАНС, ПРОКУРАТУРАТА!? Къде сте!?

    Мирослав Германов
  • 6 Владко М

    10 5 Отговор
    Само да кажа на този специалист "Гуцанов" да не говори за газ в женски род! Слушах му глупостите и се изумих, как говореше за "газта" "нея", "тя" и пр. през цялото време в ж. р.!?
  • 7 тоя е опасен

    14 1 Отговор
    Гуцанката преди години беше за следствен за източването на Елитбанк.Тогава беше от хората на дънката
  • 8 Жалки продажни копейки

    10 1 Отговор
    Ааааааа не мога 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Шумкарски подритвания по кокалчетата, кални съветски борби.
    Курнела отвръща на Мунчо пилоня за това, че се гаври с БСП, а и за последната гавра с даването мандата на чалгаря 😂😂😂😂😂😂
  • 9 Радев е национален предател

    9 3 Отговор
    "Булгаргаз" ще плаща на "Боташ" по 300 млн. лв. на година независимо дали ползва газ
    Булгаргаз" не получава достъп до турската преносна мрежа, а само право да разтоварва танкери на конкретно посочен терминал и да получи същото количество природен газ на границата си, в точка Странджа/Малкочлар.
    За тази "услуга" държавната компания се ангажира да плати 3.8 млрд. лв. само за такси на "Боташ" за периода на споразумението, което е за 13 години, независимо дали внася газ или не. Не е ясно как е определена тази цена.
    За разлика от "Булгаргаз", турската "Боташ" получава пълен достъп до българския газов пазар и преносна мрежа, като дори ще има право да доставя на крайни клиенти, като може да измести изцяло "Булгаргаз".
    Компанияте ще заплати на българската страна само 138 млн. евро (14 пъти по-малко) за целия 13-годишен период, като не е ясно как се формира и тази цена.
    При прекратяване на споразумението "Боташ" има право на неустойка, равна на пълния размер на дължимите такси за целия оставащ срок, или 3.8 млрд. лв. към момента. "Булгаргаз" няма право на неустойки.
  • 10 Реалност

    13 7 Отговор
    Радев е виновен за Боташ и съучастник в грабежа при Руски поток.
    Радев е главният агент на Русия у нас, опора на петата и колона. Именно върху тази плоскост - ние, които настояваме за България в Европа, срещу Радев и националните предатели путинофили, които реално ни теглят към Азия, опонентите ни ще изгубят отвсякъде. Затова ще отричат от сутрин до вечер, че са против Европа.
    Изборът на Радев беше огромна грешка, за която отговорност трябва да носят и ГЕРБ и десни избиратели. По-важното е, че възможности за нови и то фатални грешки има. Кроят нови пъклени планове.
    Най-важното според мен, че е тръгнал нов партиен проект, който цели да разшири и фиксира електоралната база на президента, която се счита за по-широка от тази на БСП, разпадащата се "Възраждане" и ИТН взети заедно, за да могат да спечелят избори да съставят правителство.
    Румен Радев трябва да бъде тотално изолиран - не вярвайте на социологията на Кънчо и сие, Радев няма здрава електорална база и рейтингът му е "рисуван", най-малкото такъв който трудно може да се трансформира в партийна подкрепа.
    Разкритията за лобизъм в полза на Русия и критиките му срещу съюзниците в НАТО и ЕС, както и разкритията за корупция и национално предателство, ще натикат Радев там където е и агент Гоце.
  • 11 ВПС

    3 0 Отговор
    медузко а тебе кога
  • 12 я пак

    1 5 Отговор
    " Тези хора взеха решение да подарят реакторите от АЕЦ „Белене“ на Украйна и тя да построи централа. Ние не можем да го направим, а щеше да струва на България 5 млн. лева. С цените на електричеството тя щеше да се изплати за 4 години", каза депутатът."
    Ха сега вЕрвайте им и пак гласувайте за същите!
  • 13 Петрич

    1 0 Отговор
    На здравната каса кога,че пита Новко?
  • 14 Този

    2 2 Отговор
    Човечец….абе не искам даже и да го коментирам. Много сме прости (както и аз) когато имаме такива хора избрани да седят в Парламента.
  • 15 Гуцанов предложи още

    2 1 Отговор
    да се направи и комисия за АЕЦ,,Козлодуй"за новите блокове 7 и 8 за 30милиарда долара,без неустойки и краен срок с Уестинхаус и без да се връща отработеното гориво.Това Факти са отрязали.
  • 16 Почесоха козлето

    1 1 Отговор
    Това вече даже не е заплаха, по-добре на Торбалан ги дайте.
  • 17 Схемаджии

    1 1 Отговор
    Освен тях има и други шефове .Само да им проверят личните сметки и тези на роднините и са в кюпа.
  • 18 Коко

    0 2 Отговор
    Тоз докога ще го търпят в бспто? Смешник!
  • 19 Жани Виденофф

    2 2 Отговор
    Тоя е един от комунистите с бентлитата... ха ха
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Митхад паша

    2 1 Отговор
    Да му имам акъла на българина, който му идва след това......
    Син поток,Ю.Поток,Белене заминаха за Турция.
    Ние продавахме по 15 г договори ток и газ на Турция,сега е обратното.
    Но който държи кормилото на енергетиката ,той командува
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове