Last news in Fakti

4 Април, 2024 10:14 4 294 53

Тома Биков: "Турски поток" е строен с кредит, не сме давали 3 милиарда на Путин

  • тома биков-
  • турски поток-
  • путин-
  • българия-
  • асен василев

Всеки ден финансовият министър Асен Василев харчи по 2 млрд.

Тома Биков: "Турски поток"  е строен с кредит, не сме давали 3 милиарда на Путин - 1
Снимка: бТВ

Колегите имат способност да създават митове, поради неспособност да създадат разказ. 1 млрд. и 309 млн. са влезли от "Балкански поток". Няма по-печелившо предприятие в България, изцяло български проект. Той ще бъде изплатен до края на 2025 г. - след година и половина. След това ще започне чистата печалба. Дори се радваме, че колегите от ПП-ДБ предложиха комисия за потока. Това заяви пред БТВ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

"Нека видим какво се случва, данните от службите може да са всякакви. В момента внасяме 80 млрд. кубически метра газ през газопровода от Украйна и 15 млрд. през нашия. Извън бакалските сметки и счетоводството, въпросът е геополитически и геополитическото значение на България е многопластово."

Когато сме свързваща зона сме фактор, каза депутатът. "Ние имаме инструмент за пускане и спиране на газта."

Проектът е строен с кредит, не сме давали 3 милиарда на Путин, както твърдят от ПП-ДБ, каза Биков.

"Опитваме се да озаптим Асен Василев, който вчера похарчи 2 млрд. лв.. През ден правят заседания на МС, а са в оставка и искам да им кажа да се успокоят, защото те не са последното правителство. Всеки ден с Асен Василев струва къде по 1, къде по 2 млрд."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нали

    58 12 Отговор
    Как ви вярвам самооо. И 🐕 му дарихте долни путлерастнатегачи. Взривявай тръбата! И кой го плаща този заем бе рошкол мазен.

    Коментиран от #20

  • 2 Кой

    52 5 Отговор
    те взема насериозно и кой ти вярва за каквото и да било , мазен лакей ? Всички ревете в хор едно и също , омазани до ушите ! Ноооо , краят се вижда !
  • 3 Лъже и маже

    53 5 Отговор
    Днес Биков е дежурен по опорките на Герб. Беше в телевизията сега е в сайтовете и лъже повече от вожда си!
  • 4 Даниел

    39 4 Отговор
    Е опитвам се,но не намирам довод да му повярвам !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Емо

    44 4 Отговор
    Лъжите на герберастите дотегнаха както на Господ на небето, така и на хората на земята. Къде са печалбите, които са влезнали - ако имаше такива, нали щеше да е изплатен кредита досега? Не бил с наши пари, но със заем, който ние трябва да изплащаме. Не по врата, а по шията, герберската логика - мижи да те лажем. Знаем за рушвета от 30-40 млн. долара, който Боко Тиквата е взел, за да ни набута да дадем 3 млрд. лвв.
  • 7 Бендида

    55 1 Отговор
    Биков, не се подигравай с интелекта на гражданите. Всички знаем, че кредитът нито е безвъзмездна помощ, нито е дарение. Взимаш ти - връщаме ние.

    Коментиран от #13

  • 8 Това което е

    34 1 Отговор
    заявил този боклук пред бТВ, защо не го заяви в НС ? Пред некадърните медии в България които задават винаги неадекватни въпроси всеки може да заявява всякакви стъкмистики за пред населението на което мисленето е проблем ! Кога този глаеанак ще обядни предмедиите как исксше да вкарва Тиквата в затвора и защо не го вкара ? Вечно такива ИНТЕРЕСЧИИ се канят за коментар в явно платените и корумпирани медии ?
  • 9 Не ни занимавайте с глупости.

    11 8 Отговор
    Кажете за увеличение данък сграда и смет с 210%. Нормални ли сте, ако имотът е е непродаваем години наред и реално няма пазарна стойност. На всеки 2 години престъПници ще увеличавате данъците. Вие нормални ли сте. И то само определени кмества, презастроените, с отнети изложения и мръсотия, гетата в центъра, където не се диша с най-високи данъци. В цял свят с остаряване и презастрояване на сградите данъците намаляват. Затова ли променяте Закони за колективни искове? Вие нормални ли сте по един милион лева апартаменти.
  • 10 картинката

    39 4 Отговор
    Едни щастливи откриватели на чужд гръб. Къде е пътната карта мазньо???

  • 11 Само питам

    39 6 Отговор
    Тия кредити кой ще ги връща бе Биков? Няма по нагли животни от шайката на Боко!

    Коментиран от #35

  • 12 Ние не сме прости

    41 4 Отговор
    Турски поток е строен с кредит. Не сме давали пари на Путин"
    Да, но кой изплаща кредита?
    България
  • 13 пътната карта

    31 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бендида":

    Дарение с любов от банкянския лъжец и крадец, на световния терорист Путя.

    Коментиран от #16, #17

  • 14 руско турския поток на БОКО

    33 4 Отговор
    Евроатлантика БОКО се ос.ра!
  • 15 Мазен и гнусен

    30 2 Отговор
    Амбриаж!
  • 16 Бендида

    29 1 Отговор

    До коментар #13 от "пътната карта":

    Дали е с любов или просто си е спасявал седалището. И неговият живот е на кредит.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Казуар

    24 1 Отговор
    Кредитът не беше ли от руска банка.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кубрат

    5 16 Отговор

    До коментар #1 от "нали":

    Според теб кой го плаща, я малко помисли.заема се изплаща от печалбата демек тръбата сама се изплаща. Ама трябва да имаш мозък а не празна кимбирица.Те руснаците ако чакат от нас пари или нещо друго вече да ги няма.

    Коментиран от #38

  • 21 Аз......

    23 2 Отговор
    Абе БИЧЕ кой изплаща кредита БЪЛГАРИЯ в частност всички Българи.
    Много нагъл си станал!!!!!
  • 22 бика

    16 2 Отговор
    не сме давали 3 милиарда на Путин, а сме строили нови чекмеджета за благото на миряните ни
  • 23 Това

    14 2 Отговор
    Всичко подлежи на експертиза Не защитавай кучия син от Банкя.Излагаш се.Кскви евроатлантици сте гербави кремълски прошляци.?
  • 24 пери

    14 2 Отговор
    Сега всички гербави активисти ще налазят студията с най-фантасмагорични обяснения за тоя турски поток, само и само да изкарат вожда си пак бял, чистичък и добър. И така докато ни проглушат ушите до края на кампанията.
    Ама както вече не веднъж споменах, от всички бръщолевения, просто лек ветрец повява...
  • 25 коко

    16 2 Отговор
    Карикатурчо взе да разбираш и от сметки ли би сикаджииско-гербераско ко---е
  • 26 бай Иван

    3 10 Отговор
    Слушах много внимателно /макар и с отвращение БТВ щото трите големи ги не гледам/ по казуса. Някакъв младеж Арабаджиев коментира неща, които явно е бил в пубертета когато са започнали.Говорим още за времето на "Южен поток" Щото "Турски поток" е на мястото на "Южен поток ", които ни го забраниха, а се планираше още отпреди поне 17 -18г. Бойчето когато бе избран през 2009 г беше в Москва по въпроса и той отиде там абсолютно неподготвен /щото бил министър председател на няколко месеца/.Накрая американците ни забраниха да го правим и Путин отиде при Ердоган и така тръгна Турски поток. Може да изслушате и двамата в интервюто с /тази иначе толкова устата Цънцарова/ и ми кажете упоменати цифри /не изпълнители и под изпълнители / а прости, ясни цифри на инвестиции, възращаемост и печалби или загуби които са изключително важни за всеки един икономически порект. Няма да чуете такова ни от Арабаджиев, ни от Биков, а някакви омотвания от които нищо не се разбира. Не говорим за русото лице със захапка на булдог, дето непрекъснато твърди,че сме заобиколили Украйна в интерес на Путин /явно нея я интересуват не интересите на България, а да не се заобиколи Украйна/. Когато имаш проблем с една държава като Украйна и назрява сериозен конфликт , защо да не я заобиколиш се пита в задачата, ама Цънци тия неща не я бригат. Тя си иска през Украйна и това е! И кой е виновен Путин ,че си гледа интересите на държавата, а не тези на Цънци и Украйна.Тя вече се оформя в медиите, ка

    Коментиран от #27

  • 27 бай Иван

    4 8 Отговор

    До коментар #26 от "бай Иван":

    Тя вече се оформя в медиите, като русия Магаренко. Тя даже иска да се спре проекта веднага. Как? Ами да се обади на Байдън да и каже как да го взриви ,че няма да се сети горката, а кой ще плаща неустоиките не я интересува. Важно е газопровода да мине през Украйна.
  • 28 Мишел

    6 5 Отговор
    Дали е строен с кредит или не,плаща се само от данъците на българите.
    В опит да се подмажат на САЩ, политиците ни обсъждат второстепенен въпрос за Турски поток. Истинския проблем на България е, защо като е разположена на толкова възлово, стратегическо място , бе превърната в енергийна пустиня и лишена от всякакви перспективи за бъдещо развитие. Изглежда, чакаме да спре преносът на газ през Украйна и да видим поскъпването, за да се сетим за истинския проблем.
  • 29 разбира се

    17 3 Отговор
    Да теглиш кредит за чужд проект не е ли същото?
  • 30 Хаха

    10 2 Отговор
    Бичето пак се развихря. Идат избори. А не отговаря защо крият пътната карта и всичко по тоя поток, който явно тече към централата на ГЕРБ. Сигурно поточето е печелившо, но не и за държавата. Така, че бичето да не подскача, защото винаги лъже.
  • 31 Кирил

    10 3 Отговор
    Кредит на наш гръб.
    Колко от тия три милиарда са в чекмеджетата на толупа
  • 32 резервист

    9 1 Отговор
    Ако всичко по този проект е наред, нямаше да скриете пътната карта, подписана от вашия министър на енергетиката. Айде г-н Кравов да ми кажеш как е възможно да се изпари документ с висок гриф на секретност от едно деловодство. Друго да те питам - какво значение има как си осигурил средствата? Така или иначе ти ще ги връщаш, а не Путин. Колкото да печалбата - ще поживеем и ще видим.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Томито

    7 0 Отговор
    каква свързваща зона сме бре толуп, ние даже не можем да я помиришем тая газ от тръбата .... затвор за вас
  • 35 ГОДО

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Я помисли пак, ако си неумноъто ??? Кредитите на реалните неща, винаги ги връща работата им...
  • 36 Той и финансовият

    0 2 Отговор
    тези пари, дето ги харчи са от борчове, набирани от межународните финансови пазари!
  • 37 Експерт

    4 1 Отговор
    КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ТОЗИ КРЕДИТ, А ПЛЪХ ГЕРБЕРСКИ...ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ, А ДЖУДЖЕТО ЩЕ ПОЛЗВА БАЛКАНСКИЯ ПОТОК ДА ПРОДАВА ГАЗ НА 7държави В ЕВРОПА???НЯМА ОТКЛОНЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ГАЗОПРЕНОСНА МРЕЖА!!
  • 38 пореден

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Кубрат":

    Умньо, от тази тръба нищо не получаваме, но ти нали си си внушил, колко си умен.
  • 39 Нагли до безкрай!

    5 0 Отговор
    "Турски поток" е строен с кредит" - казал Тома Биков от ГЕРБ. А нас Българският Народ попитахте ли ни вие от ГЕРБ дали искаме да заробвате с 3 милиарда кредит, който ще го изплащат нашите деца и внуци, за да строите на Путин безплатна за него тръба?????.?????
  • 40 Отвратен

    6 0 Отговор
    Затвор за ГЕРБ! Престъпници!!!
  • 41 Мафията вън!

    6 2 Отговор
    ГЕРБ сте Мафия!
  • 42 ПЛЕМЕТО

    1 4 Отговор
    ПП грабна говносмуците и лайномети и ще започне предизборните лъжи и лакардиии със заслужилите артисти в тази област кокоратия ,тъпото канадче ,жълтото еврейче и останалите знайни и не знайни от бандата им сега се обезпечиха предизборно и яко с милиарда от енергетиката
  • 43 гогутки сладки

    1 2 Отговор
    сега си имат П П и пари за Закупуване на гласове от фонд енергетика и после някой ще им връща крадените пари ГОЛЯМ СЧЕТОВОДИТЕЛ Е ТОЯ КАТО ОТ ФИЛМ ЗА МАФИЯТА САМО ДЕТО У НАС МУ ВИКАТ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР
  • 44 Адолф

    3 0 Отговор
    Телето пак излиза на предна линия! И като е строен с кредит, КОЙ ще плати ли кредита с лихвите по него, или КОЙ ще остане само с кеша опънат от този кредит.
  • 45 Искам отговор от Банкята

    2 0 Отговор
    Кредита в полза на кого е ? Защо всички Гербажии смятате че българското население е тъпо и не може да мисли . Далаверите и корупцията развихрила се по време на управлението на вашата Гербажийска партия е показно за нивото на нашето благополучие което ни класира на последно място по доходи и просперитет и здравеопазване и на първо място по корупция и злоупотреби . Докато Банкята и Делчо Дебелянков са фактори в политиката България е обречена на нищета . Въпроса е къде е пътната карта и защо я няма и когато отговорите на този въпрос ще ви повярваме за ползата от този Руски /Турски /Български газопровод от който ще станем супер богати
  • 46 Независим

    2 2 Отговор
    Така.... Какво излиза сега? Всичко е геополитика и тук е замесена Украйна. В края на 2024г свършва договора за транзит на газ през Украйна, Русия има алтернатива с Балкански поток. Защо е транзитен и няма отклонение е голям въпрос. Ами руснаците имат опит с Украйна, които отклняваха газ без да плащат или много бързо се забрави това. Според експертите ще се изплати до края на 2025 ако не си изпортим сами нещата. Тези 3 милиарда ще ги изплатим, а подарихме милиарди за ф16 които не знам кога ще получим, няма лихви за пропуснати ползи, ще платим на Уестингхаус, ще платим лихви по украински дълг. Къде е българския национален интерес??? Путин ви е виновен,не нашите политици са виновни а ние че ги търпим още. Не трябва никой да гласува за тях. Нямам нищо лично към украинците, а само политика

    Коментиран от #53

  • 47 Иванчо

    3 0 Отговор
    Толупското мекеренце бичев, пак облиза бащицата.
    От кого е взет кредита, срещу каква лихва и докога?
    А авантата си е за путлер. Той взема много пари от продажбата на газ, а за нас остава разхода по поддръжката.
    По тоя газопровод не е дошъл и 1 кубик газ за България, идва, но през връзката с Гърция.
    Стига сте давали трибуна на професионални, но възглупави лъжци.
  • 48 Лъжлив Съби

    3 0 Отговор
    УАУУУ!
    Биков! По твоята логика, възможно ли е да си тегля един кредит от 100хил. Евро, пък да го плащате Вие и Вашата партия!??????
    На всички е известно, че тръбата обслужва само и единствено ГАЗПРОМ и Ние не получаваме грам! Същия този ГАЗПРОМ, който спря доставките за България без уведомление и наруши сключения договор, вследствие на което цените у нас скочиха до небесата!
    Как може да Сте толкова дебелоок и нагъл!
    За Ваше сведение се оказа, че цената на тръбата няма да е обявената за простолюдието от 1.3млрд лева, а трябва да се добавят още 800млн.лева за разходи, т.е. общо над 2.1млрд.лева! Така е но.....!
    Има още едно голямо НО:
    Приходите от транзита по тръбата до този момент са около 300млн.лв годишно и пак НО! Тя си има разходи- поддръжка, ремонт, обслужване, възлизаща на около 150млн.лв годишно, които са пак за НАША сметка!!! И кво праиме????
    Чиста печалба - 150-170млн.лв за година!
    Ха сега се върнете в първи клас и сметнете за колко години тръбата ще се изплати!!!!!
    Въпрос: Всички ли в ГЕРБ Сте прочели само по една книга?????.
  • 49 Сечко

    3 0 Отговор
    Не бе Тома Биков мазник вождати прибра милионите комисионна от Путлер и ги изнесе зад граница.А тия 3 милиарда кредит ще ги плащаме ние народа на България.Наглеци долни!
  • 50 име на имената

    1 0 Отговор
    Турски поток е строен с кредит от чекмеджето на Баце. Сега чака Путин да му го върне.
  • 51 ЧОВЕК

    2 0 Отговор
    АЛО, КРЕДИТИТЕ СА СЪЩО ПАРИ!
    ТИ ЧУВАШ ЛИ СЕ, ЗАЩО ПРАВИШ НАРОДА НА НЕВМЕНЯЕМИ, ПРЕСТЪПНИКО-ЛЪЖЕЦ!
  • 52 Я да видим договора

    1 0 Отговор
    Та да видим дали е строен патока с кредит?
  • 53 Вярно е, че си Независим

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Независим":

    Русороб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове