Last news in Fakti

5 Април, 2024 11:43 1 185 21

Йордан Цонев за служебните министри: Уважаваме избора на Главчев. Може да разчита на нашата подкрепа

  • йордан цонев-
  • служебни министри-
  • димитър главчев-
  • подкрепа

„Това, което ни удовлетворява, след като чухме състава, е, че има фокус върху двете основни цели на държавата в момента – приемането ни в еврозоната и в Шенген, каза още зам.-председателят на ДПС

Йордан Цонев за служебните министри: Уважаваме избора на Главчев. Може да разчита на нашата подкрепа  - 1
Снимка: Нова телевизия

Уважаваме избора на г-н Главчев за служебни министри и сме удовлетворени. Той може да разчита на нашата подкрепа. Това каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, цитиран от Нова телевизия.
"От името на ДПС искам да кажа, че ние като партия, която винаги е защитавала институционалността, държавността, Конституцията и законите, се придържаме към приетите изменения в чл. 99 - още повече, че сме участвали в гласуването на тези промени. С тях сме дали правото на кандидата за служебен премиер да избере състава на министерски съвет", заяви още той.
Той обясни защо от ДПС са удовлетворени от съобщения списък за служебни министри.

„Това, което ни удовлетворява, след като чухме състава, е, че има фокус върху двете основни цели на държавата в момента – приемането ни в еврозоната и в Шенген. Така че в тази посока, кабинетът може да разчита на нашата подкрепа”, допълни още Цонев.
От ДПС бяхме притеснени и пристъпихме към едно тежко решение - да забраним изразходването на средства по консолидирането на бюджетна програма, с изключение на тези, които няма как да бъдат спрени, за да не спре да функционира държавата”, каза още Цонев.

Той заяви, че повод за решението на ДПС е опасността от ликвидност в бюджетната система и припомни, че Законът за бюджета е не само баланс между приходи и разходи, но и между тяхното времево разполагане.
Според Цонев предложената за вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова би се справила с ролята на финансов министър.

„Тя много дълго е в сферата на финансите и е в течение с политиките в сектора. Надявам, че ще успеем да върнем баланса”, допълни още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормално

    19 3 Отговор
    комунистите винаги са се подкрепяли
  • 2 аферим

    22 3 Отговор
    Как няма да ви удовлетворява нали ДъПъСъ 🐞та Калин е там.
  • 3 Само депесари

    22 3 Отговор
    и гербери в този мушморошки кабинет!
  • 4 Ефектът

    17 3 Отговор
    Сега вече парите от Европа за соларите спокойно ...към сметките на Сокол.а от Дръндар.
  • 5 Мазен

    22 2 Отговор
    ментарджиия без стойност !
  • 6 УРА, УРА

    21 1 Отговор
    Ми как няма да уважавате избора на Главчев като той по телефона е съгласуван с вашия шеф и мутрата. Къде ще мърдате? А това какви ги плещят по медиите дебелия и тиквата няма нищо общо с истината.
  • 7 Данчо Ментата

    16 2 Отговор
    яко ще се купуват и продават (гласове) !!
  • 8 Кьовеши

    10 6 Отговор
    Изложи се с овчаря, ама с тоя мазен слагач може да се въздигнеш в очите на българите!
    ППДП- ГЕРП и ДПС потъпкаха Конституцията на РБ, направиха я на мазен , халваджийски тефтер!
    И после, защо има заровено оръжие!?
  • 9 Денят започва

    13 2 Отговор
    В недалечното минало ББ дума не даваше да се издума за ръкостискане с ДПС камо ли за интимна връзка, каквато сега демонстрират с мерак . О, времена, о, нрави ганювски!
  • 10 Менто проста

    16 1 Отговор
    Чий послушко е Мара Павлова-тъпото зло човече!

    Коментиран от #13

  • 11 Ментата Данчоооулу

    13 2 Отговор
    Колко от министрите са на хранилка на Сарайте?
  • 12 володя

    3 13 Отговор
    Българския народ винаги е подкрепял ДпС, защото те са се доказали в управлението. Това правителство ще подготви изборите така, че да се получат най-добри резултати, точно според желанието на народа!
  • 13 Да се провери

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Менто проста":

    За последните месеци, колко пъти Мария Павлова е ползвала служебна кола на НСлС и с какъв маршрут? С елин и същ шофьор или не!
    Пълна проверка на делата й, ако има такива въобще!
  • 14 Разбира се

    4 0 Отговор
    Вашата подкрепа се изразява в подбирането на министри, като примерно на вътрешните работи и на финансите.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 българка

    5 1 Отговор
    След като кабинетът е на ГЕРБ/ДПС/президентство, за каква подкрепа става дума? Всички сте в заверата за диктатура на корупцията, против свободата и демокрацията! Останалите "Възраждане"/ИТН/БСП само добавят подправка "Митрофанова"! Бъди щастлив български народе и си остани все така заблуден, болен, гладен и беден!
  • 17 ЯМХ

    2 0 Отговор
    Йордан войвода, ще подкрепи всеки който свири на неговата свирка.Ете ово е патриота, не като онези имитации, от Раждане.
  • 18 Стършел

    1 0 Отговор
    Добре слугуваш мента ага.

    Таквиз хайрсъзи като теб ни държат на призовите места по корупция и бедност в ЕС толкоз десетилетия! Не мога да предвидя, кога ще дойде вашето време да плащате за това, но съм сигурен, че ще дойде. Дай Боже да е по-скоро!
  • 19 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор
    Спомняте ли си как Пеевски се беше облегнал върху клекналия Данчо ментата, докато търсеше кой кабел да включи в парламента, когато се сбиха с Възраждане? Дали е в скута или клекнал, се в. Данчо ментата открито се застъпи за Пеевски в началото на последния парламент. Какъв човек трябва да си, за да помагаш на Пеевски! Гнусен!

    Коментиран от #21

  • 20 Ментата

    1 0 Отговор
    уважава интереса си и дудне сладки приказки без стойност !
  • 21 А преди ,

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    когато Кара Еди какъв беше , се беше лепнал като лепка за него и му отваряше вратите , давайки му път и като пале след него ! Е кой нормален човек очаква нещо читаво и честно от такъв ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол