Last news in Fakti

8 Април, 2024 20:44 1 056 17

Смяна на караула: Каква оценка си поставят министрите от кабинета "Денков" ?

  • министри-
  • кабинет денков-
  • оценка-
  • смяна на караула

„Не получих покана да остана в служебния кабинет. За сметка на това съм готова да предам на служебния министър, всичко което сме започнали с цел да има пълна приемственост. Спокойна съм, той е от дълги години в социалната сфера, има добро разбиране за проблемите на хората”, заяви Иванка Шалапатова

Смяна на караула: Каква оценка си поставят министрите от кабинета "Денков" ? - 1
Снимка: БГНЕС

Във вторник 102-ото правителство на България ще остане в историята. Екип на NOVA потърси тези, които ще освободят министерските кресла. Кой какво наследство вярва, че ще остави на следващите министри?

След 10 месеца на поста министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова е готова да предаде властта на колегата си Ивайло Иванов, който досега беше начело на НОИ.

„Не получих покана да остана в служебния кабинет. За сметка на това съм готова да предам на служебния министър, всичко което сме започнали с цел да има пълна приемственост. Спокойна съм, той е от дълги години в социалната сфера, има добро разбиране за проблемите на хората”, заяви Иванка Шалапатова.
Препоръката ѝ е да продължи започналите реформи и да не сменя екипа от експерти.

„Хората в нашата структура са правилните, изпитала съм техните компетенции, тяхната борбеност и знам тяхната управленска визия за следващите 3 години. Знам как биха ръководили структурите”, заяви Шалапатова.

Здравният министър Христо Хинков предава поста със спокойствие.

„Познавам добре д-р Кондева. Смятам, че за малкото време, което ѝ предстои да работи, ще се справи добре, стига да продължи политиката, която сме заложили в министерството. А съм сигурен, че тя ще направи това. Един много важен проект е детската болница. Хеликоптерната спешна помощ също”, заяви Хинков.
В Министерството на туризма Зарица Динкова ще предаде поста на Евтим Милошев и вече му се е обадила, за да му даде препоръки.

„Исках да кажа, че съм готова да предам по най добрия начин работата си, така че да има приемственост. Направихме изключително успешна реформа по отношение на маркетинга и рекламата, отворихме ги за партньорства. Имаме 70% ръст на ранните записвания от британския пазар, 30% за 2025 г., 20% - от немския пазар за тази година. Върнахме доверието на най-големите туроператори”, заяви Зарица Динкова.

Министърът на иновациите Милена Стойчева утре ще стане от стола, за да го освободи за Росен Карадимов, който сега е начело на Българската банка за развитие.
„Познавам г-н Карадимов, той е председател на Надзорния съвет на ББР. Надявам се, че ще продължи политиката, свързана с насърчаване на инвестициите, иновациите и високи технологии”, заяви Милена Стойчева.

Тя се гордее с постигнатото за 10 месеца, но засега не обмисля връщане на поста.

„Успяхме да договорим повече от един милиард, които да влязат в българската икономиката и да подкрепят предприятията в страната”, заяви Милена Стойчева.

А утре предстои да чуем и какви са намеренията на приелите властта.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Персин

    7 1 Отговор
    е мястото за вас

    Коментиран от #15

  • 2 Кирчо и кокорчо

    17 0 Отговор
    Добра работа свърши Бушончо Денков, яко напълни сметките у Люксембург, направо преливат, затуй Банкята се фръцна, не може го преживее че за 2 години гепихме колко той за 15 па и повече
  • 3 Денков

    17 1 Отговор
    Слаб две!

    Коментиран от #8

  • 4 Пенсионер

    21 1 Отговор
    Браво на Иванка Шалапатова. Великденски възнагражденя за пенисинерите няма, но за държавната администрация се оказа ,че пари има! Прието е Постановление на МС в което кабинетът в оставка без реформа вдигна заплатите на държавната администрация. Със 200 лева на най ниските нива и със 300 лева от началник отдел и нагоре във всичките 304 администраации. За целта са заделени за разпределение от бюджета 270 милиона лева. Браво другарко Шалапатова, браво другарю Асевн Василев. Екстра работа нали? Пенсиите , кучета ги яли.

    Коментиран от #7, #11

  • 5 Ммм, а

    7 1 Отговор
    Калин Стоянов, ще остане ли? ...
    За едни подлоги от ПП-ДБ, питам.
  • 6 Ало, записите?

    11 3 Отговор
    Предателство към избиратели, жестоко! Инфлация стигаща при определени стоки и услуги СТО ПРОЦЕНТА. Вдигане местни данъци 250%. Опасност ядрена авария, неподходящо ядрено гориво Козлодуй. Ядрено сметище, неприбиране ОЯГ. Заробване на внуците ни с неработеща Технология 60 милиарда лева за един реактор без неустойки, срокове, таван цени, ако ще и марсианци да я строят, от която всички държави се отказаха. Закриване базова мощност ТЕЦ2, заради ПВУ, увеличаване квоти, безработни, унищожен собствен ресурс за 90 години напред. Още 2 проучвания злато, натура 2000 и Божерище. Забрана на Референдум. Отмяна на референдум. Гавра с Конституция. Унишожаване лев, и поемане на чужди дългове. Завод за бръмбари Лозен. Безобразни ангажименти по ПВУ. Безобразни строежи на фото и перки, унищожаващи почва, климат и жестоки цени. Борса ток за потребители. Скъп газ с 30-40%. Капков Шенген. Осъдени мигранти. 50 милиарда обещан дълг към Укр. 5 милиарда дадени. Не виждам разлика между Борисов и ПП, ДБ.
  • 7 Разбира се, че

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пенсионер":

    трябва да се вдигнат заплатите на администрацията. А ние, пенсионерите ще получим 11 процента увеличение от 1 юли. А тези добавки за Великден не трябва да се казват така, това са социални помощи за най- ниските пенсии.
  • 8 Денков

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "Денков":

    отличен, най- кадърният премиер след Костов, и се справи блестящо с организираните му от мафията саботажи, то не бяха зърнари, въглищари, профсъюзи и всякакви , подкарани с остена на ДъПъСъ и Банката. Борисов затова жертва Габриел, защото видя, че е много слаб министър.
  • 9 Безобразно Законодателство

    8 1 Отговор
    водещо към скрита национализация на земята. Промяна статут земеделски земи. Предстояща национализация на депозити чрез задължително въвеждане на фалирало евро, от което държави като Швеция, Швейцария, Исландия,Норвегия, Дания, Румъния, Полша, Чехия се въздържат. Британия също, докато беше член с клауза. Най-богатите държави в света не искат да "помиришат" еврото, те искат да поемаме чужди дългове, да падат бариери на резерви банки при кризи. Държави в Европа вписаха в Конституциите си правото на кеш. Други проведоха Референдуми. Липса на таван на цини и регулации, инвестиции в реални сектори на икономиката. Безобразни дългови спирали. Най-слабите министри в историята на България Борисов и Василев. Всъщност, Бойко не е бил финансов министър. В сравнение с Денков, Василев е много слаб министър, да не кажа вреден за България. Безобразие!

    Коментиран от #17

  • 10 12340

    4 1 Отговор
    Ашколсун кьопоолар! (6)
  • 11 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пенсионер":

    Вдигат се рязко и минималните възнаграждения за всички нива в администрацията. За шестте най-ниски нива от 933 то става 1400 лв. - тук попадат стажанти, сътрудници и изпълнители без опит. Минималната заплата за най-високото експертно ниво - съветник в дирекция "Правна" на МС, от 933 лв. става на 2100 лв. Най-ниското минимално възнаграждение за главен секретар на министерство става 2500 лв. При най-ниските изпълнителски нива се вдигат и максималните заплати.
  • 12 Каква

    5 0 Отговор
    реална икономика има България, че апартаментите стигнаха един милион лева? Какви "пазарни цени, какви розови мечти", какво увеличение на доходи, с милиарди заеми? Таван на цените и на всяка цена запазване на местни производства.. Без евтини ресурси България загива. Загиват малки и средни фирми. Загива индустрия. Потреблението е свито, виждам какво пазаруват хората, някой пътуват до Македония и Сърбия, Турция. Никакви регулации при ЧСИ-та, ремонтни услуги,. Медицински услуги, аптеки, мед. оборудване. Никакви тавани на стойности на същите. Пир по време на Чума. Симеон Дянков беше в пъти по-добър министър.
  • 13 6+!

    1 0 Отговор
    6+! Естествено! На това е способен само един оганичен индивид!
  • 14 Ъхъъъ!

    3 0 Отговор
    И ко стайва начи? И b анка ШаЛапаТова начи. Нал тъй?
  • 15 Защо?

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Персин":

    Че на мини Бухово какво им е лошото? Дори са по - атрактивни за целта.
  • 16 Дедо ви...

    1 0 Отговор
    Оценка ли...., на геврека дупката!
  • 17 Експерт

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Безобразно Законодателство":

    Цър.вул, само прочети какво казва чешкия Президент... че Чехия иска да приеме еврото но не е готова!!! Ние нямаме лев от 1997г.след Борда сме в DM, а след 2000г при приемане на еврото в Европа приехме разменния курс на DM=ЛВ. 1€=1,95583лв., или за 27млрд.лв в обръщение БНБ притежава и блокира равностойност в евро-13,804млрд.€!!!САМО МАФИОЗИТЕ И ПЕРАЧИТЕ НА ПАРИ НЕ ИСКАТ ЕВРО, ЗАЩОТО ЕЦБ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ, КРАЖБИ КАТО ТАЗИ НА КТБ ОТ БОКО и ШИШИ!!!
    ЗАТОВА ВИ МАНИПУЛИРАТ ДА РЕВЕТЕ СРЕЩУ ЕВРОТО!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол