Last news in Fakti

9 Април, 2024 13:19 1 347 44

ВМРО: Сега е моментът да се отървем от партиите на сглобката!

  • вмро-
  • красимир каракачанов-
  • избори-
  • парламент

ПП-ДБ предадоха собствените си избиратели

ВМРО: Сега е моментът да се отървем от партиите на сглобката! - 1
Снимка: БГНЕС

Вторият кабинет през последните три години на ПП/ДБ отива в историята, но тяхното управление обрича България на хаос, анархия и безвремие! През тези три години Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и компания бяха независими експерти в служебни правителства на Радев, а след това влязоха в коалиция с ГЕРБ, БСП, ИТН и кой ли още не.

Това се посочва в официална позиция на ВМРО.

През целия този период инициативата беше тяхна. Съюзиха се с онзи, когото искаха да вкарат в затвора, и сложиха по думите им мафията на първия ред в парламента. Те направиха конституционните реформи, на които се смеят дори студенти първокурсници по право.

Конституционните и законодателни упражнения на дилетантите от „Промяната“ хвърлиха цялата държава в хаос и анархия, а ние ставаме свидетели на постбракоразводни разправии, сценки и драми между елементите на сглобката.

Президентът Радев ще назначи служебен кабинет според формулата, приета в Конституцията по идея на Христо Иванов (ДБ) и Кирил Петков (ПП). Резултатът е видим и той не е в полза на българското общество и очакванията на редовия български граждани.

ПП-ДБ предадоха собствените си избиратели

С действията си ПП-ДБ предадоха и своите избиратели, които лъжат системно и най-безотговорно. Казаха им, че няма да управляват с БСП, управляваха! Казаха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ и ДПС, но направиха! Казаха, че кабинетът Денков е само от техни министри, но признаха, че са излъгали и са дали четири министерства на ГЕРБ!

Сега в митниците, МВР и къде ли не текат мазни пехливански борби и разправии между тези, които взаимно се изпраха, делкаха си управлението, властта, постовете и парите, но се скараха помежду си, защото лакомията съвсем им заслепи съзнанието до там, че разтуриха сглобката!

„Промяната“ съсипа институциите и хвърли България в зловеща политическа и управленска криза. Сега Кирил Петков и Христо Иванов се сърдят на другите за това, което те предложиха. Същото беше преди години с т.нар. „исторически компромис“, сътворен от Радан Кънев и Христо Иванов, когато пак с подкрепата на ГЕРБ и ДПС написаха правилата за съдебна реформа, след което вносителите протестираха години точно срещу резултата от собствените си реформи (например избора на Иван Гешев за главен прокурор).

От ПП-ДБ са недоволни от служебния кабинет, съставен по техните конституционни реформи

Кресливите умно-красиви от ПП-ДБ пак са недоволни от служебния кабинет, съставен по техните конституционни реформи. Нещо повече – тези, които тръгнаха в политиката от служебни министри (и Кирил Петков, и Христо Иванов), са най-недоволни, че служебният кабинет бил политизиран и партизиран едва ли не. Наглост и тотално лицемерие на самозабравили се типове!

Оценката за състава на служебния кабинет не може да бъде еднозначна. Най-малкото защото в него продължават да присъстват лица от кабинета Денков-Габриел, който опропасти държавата. Хора от доказано провален кабинет запазват министерските си постове – например министрите на земеделието, образованието, транспорта. Това са все ресори, където имаше звучен провал с гръм и трясък, все ресори, между другото, управлявани от всичколозите и многознайковците от ПП-ДБ.

„Промяната“ се опитва да завърти целия разговор около МВР и оставането на Калин Стоянов като вътрешен министър. Самият Стоянов, както отдавна е добре известно, е също номинация на Кирил Петков, но между двамата възниква спор, защото главният променкаджия е искал от министъра неща несъвместими със закона, а и морала (например кадрови назначения). Така Калин Стоянов става изведнъж лош. В същото време ПП-ДБ му нататрузиха един главен секретар (Живко Коцев), който не блести с особени качества в МВР, но пък не пое отговорност като професионален ръководител за нищо. Същият Коцев сега ни се представя от ПП-ДБ като жертва, докато е разследван във връзка със скандала около Агенция „Митници“, контрабандни и наркоканали.

България час по-скоро трябва да се отърве от ПП-ДБ

ВМРО е категорична, че на предстоящите европейски и парламентарни избори България час по-скоро трябва да се отърве от политически тумори като ПП-ДБ, които съсипват каквото пипнат. Не бива да се допуска сглобка от типа Денков-Габриел, нито пък формиране на кабинет, зависим от ДПС, чиято зловредна роля в българската политика продължава със съучастието на една камара уж български партии, които се изкушаваха и изкушават да управляват с тази етническа партия.

Нужно ни е връщане към нормалността и разума в политиката, затова на европейските и парламентарни избори всички срещу партиите от сглобката!


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    35 5 Отговор
    Ама и ВМРО беше в Сглобката.

    Коментиран от #40, #42

  • 2 Айде на супера

    32 4 Отговор
    Вземам си чантичката Билла и отивам на пазар
  • 3 даа

    31 3 Отговор
    Агент Иван яде салам. Каквото открадна открадна.
  • 4 марш ве

    25 4 Отговор
    Баща ми беше доносник и аз съм доносник.
  • 5 Дааа

    23 2 Отговор
    Сякаш и вие от ВМРО не бяхте в сглобка с ГЕРБ- ДПС???
    Всеки който е влязъл в коалиция с ГЕРБ - ДПС, неизменно изтича в канала- примери много - Реформаторски блок, АБВ, ВМРО, Атака, Марешки, НФСБ, Яне Янев и прочие и прочие... Това ги чака и ПП, ДБ...!
  • 6 Чекмеджан

    20 2 Отговор
    Къде са самолетите бе ? Налоновата торба с какво я напълни а ? Шембе войвода ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Срамота

    19 3 Отговор
    Че предната сглобка беше с тебе ве ей.
  • 9 Фран

    21 0 Отговор
    А ти колко милиона взе от хартиените самолети ? Хубаво ли ти беше в скута на Борисофф ?
  • 10 Емо

    19 5 Отговор
    Вашето време на управление с ГРОБ беше време на стабилно крадене и беззаконие. ПП, въпреки всичките си кусури, поне раздвижиха нещата и показаха, че може да се направи нещо. Въпреки целият саботаж срещу тях от страна на герберската калинкаджийска държавна администрация.
  • 11 От теб

    13 1 Отговор
    и безполезния ти паразитиращи в Брюксел братовчед - задължително !
  • 12 Фики Стораро

    6 2 Отговор
    Сега е момента за апартамента
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 реру

    17 0 Отговор
    "... Това се посочва в официална позиция на ВМРО..."


    ВМРО или «Вътрешна македонска революционна организация» спира да функционира през 1934 год.
    Днешно квазипатриотично движение се нарича ВМРО-БНД и няма нищо общо с оригиналната организация.
    От друга страна периодичните им изявите в последно време са смехотворни с напъните да напомнят за себе си след коалицията им с ГЕРБ... явно наближават избори...

    Коментиран от #16

  • 15 Това е едната от отправните точки!

    3 4 Отговор
    Това е едната от отправните точки! Другата е да се изберат партиите които биха могли да спомогнат България да се изправи отново! И да се отърве от мъртвите хватки на Олигархичния Капитал! - Мафията!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иване

    15 1 Отговор
    Народа е доволен че успя да се оттърве от теб пияния с маркуча и скачащия по матраци и това е голямо постижение така че от когото да се оттървем ти никога няма да се върнеш.
  • 18 Пейпер

    13 0 Отговор
    Това се посочва в официална позиция на ВМРО. Съгласен с мнението.

    Но, дали лидерът на ВМРО - Каракачанов е името му, ако не се лъжа, не направи същото предателство с книжните самолети?
  • 19 Търтей

    14 0 Отговор
    Който през целия си живот има само 4 години трудов стаж и то като министър не трябва да дава съвети и да очаква някой да го чуе.
  • 20 торбичка

    4 1 Отговор
    билла
  • 21 Тенчо

    9 0 Отговор
    Шкембе воеводо, кой ще гласува за теб като го държа на Борисов? Патриотарите затова ви създават, когато трябва да вдигнете на всичко коз, да си изиграете ръцете и да ходите на почивка. Предстои бенефис организиран от ГЕРБ и за Коста Максудски.
  • 22 Само питам

    12 0 Отговор
    Какво е този интерес към мнението на доносници на ДС? Няма ден без някой от тях да не облъчва общественото мнение с ваша помощ.
  • 23 НАТО

    9 0 Отговор
    Торбичката Била пак се показа :)
  • 24 Наблюдател

    11 0 Отговор
    Прави ли ви впечатление, че като партии на сглобката, от които трябва да се оттървем агент Иван посочва единствено ППДБ? А за герб няма нито една лоша дума нито иска да се отървем от тях?ППДБ направиха много глупави грешки, но това, което Русия и проруските сили у нас никога няма да им простят бе позицията им по отношение на войната. Позиция помогнала на Украйна буквално да оцелее в първите дни на руската агресия.
    Затова първото правителство на Кирил Петков беше свалено, затова и ротацията бе провалена. Повече от половин година срещу Промяната течеше кампания на черен пиар при
    странна координацията между Радев, Борисов, Пеевски, ИТН, Израждане и БСП. Сатанизирането на ППДБ бе така синхронизирано, че няма съмнение наличието на единен център, който да я ръководи. И няма съмнение, че този център се намира на изток от нас.
  • 25 Всички Българи

    0 13 Отговор
    За Възраждане.

    Коментиран от #31

  • 26 Димитър

    6 3 Отговор
    И ти каракачанче първо беше Тиквата а после управляваше с него. Нямаш право до говориш. Предатели сте всички до един. Само Радостин Василев доказа,че е честен.
  • 27 Този

    4 0 Отговор
    И той плюе ПП.Всичките слуги на БАнКЯТА,защото са се облажили от копанката им.Ти какво си въобразяваш бе,нещастник че някой те мисли за нещо ли,некадърник.За нищо не ставаш,само търсиш капачка.
  • 28 бай герги

    1 4 Отговор
    този най-накрая каза нещо наистина смислено и вярно с оригинала
  • 29 пенко

    1 0 Отговор
    И ТОЗИ ГОВОРИ СГ..ПКИ / КАТО ТЪ.И.Е ЖУР НА ГЪ.ЦИ / !!!!!!!!!! КАК ЩЕ "СГЛОБИШ " - ТАВТАЦИ +ТИНЯ + БЪРБОЖКИ ??????????? МОЖЕ САМО ДА Е СЛЕПКА -- НО ЗА ДА НЕ ТЕЧЕ И ДА НЕ СМЪРДИ --ТРЯБВА ДА Е ОБВИТА В АМЕРИКАНСКО ЦРУ ТИКСО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 30 До Ком.27

    4 1 Отговор
    Само търсиш ЛАПАЧКА.
  • 31 кво кайш

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Всички Българи":

    За КОЕ???
  • 32 Турбалан Каракачанов!

    4 0 Отговор
    Не ни се показвай, никой нее забравил каква Алчна С. В. И. Н. Я. Си!!
  • 33 бандера

    4 0 Отговор
    Иван от коминтерновското МВРО пак се облизва за трохи от съвеЦката трапеза. Но там мръвката се дели от агентите на ДС Буда и Пееф!
  • 34 Ей това умствено

    2 0 Отговор
    национално бездарие сега застана против Тиквата, а докато беше тиквено протеже друго говореше, купи и скицник на хвърчила за милиарди,...на това се казва политическа твърде закъсала ку..а ?
  • 35 гост

    3 1 Отговор
    Билла чантички има ли няма ли прасе
  • 36 Казуар

    5 0 Отговор
    А иначе се отървахме от патреотарите.
  • 37 Горски

    5 0 Отговор
    Агент "Иван", ти забравили, че беше в сглобка с бат ти Бойко?
  • 38 Ибряяя

    1 0 Отговор
    Ами Каракачанче и ти беше в една сглобка пак с Баце бре! Много къса памет имаш бре! Поохрани се, позаглади коцъма, почина си, ама паричките май свършиха и пак мечтаеш за войнишки кюфтета, и пълни торбички от странство! Абе направо недуомявам, що за къса памет имат нашите "умни" политици. Или ни мислят нас за малоумни. Но май наистина сме малоумни щом си ги преизбираме и хрантутим десетилетия!
  • 39 краси

    1 0 Отговор
    Доносникът на комунистическата,репресивна ДС е по-хигиенично да не се показва!
  • 40 ГЕРБЕР

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ДО ВЧЕРА НАДУВАШЕ ГАЙДАТА НА БАЦЕ, СЕГА СЕ ПРАВИ НА ДЕВСВЕН В УСТАТА
  • 41 Също

    0 0 Отговор
    И от възраждане
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гай Турий

    1 0 Отговор
    Ами съберете се в широка предизборна коалиция от патриотични формации, заровете томахавките. Иначе поотделно изтичате в нищото под 4 % и от това страда цялата страна и цял народ. Поумнейте своевременно! Измийте срама от челата си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове