Last news in Fakti

12 Април, 2024 20:04 1 874 26

Над 60 незаконни каравани в залива Вромос

  • каравана-
  • каравани-
  • залив-
  • вромос-
  • българия

На място собственици на караваните категорично заявиха, че няма  да ги премахнат

Над 60 незаконно поставени каравани в залива Вромос край Черноморец бяха описани от Междуведомствена комисия ръководена от Областната управа в Бургас днес. Повечето от тях се намираха върху дюни и в защитена територия, уточни БНР.

На място собственици на караваните категорично заявиха, че няма да ги премахнат. Проверките срещу т.нар. "диво къмпингуване" започнаха от северната част на залива Вромос и ще продължат през целия летен сезон.

Над 100 са разположените каравани в Северната част на залива Вромос по данни на Регионалното управление по горите. Повечето от тях бяха без регистрационни номера.

"В момента сваляме свалям джипиес координатите на караваната къде точно се намира, къде е поставена, за да могат да бъдат предоставени ясни доказателства в този протокол какво се случва. Нерегламентирано е поставена в държавен имот, в който е забранено поставянето на превозни средства. Всяка една каравана ще бъде посетена, ще бъдат свалени джипиес координатите, ще бъде установен собственика и така ще им изпратим протоколи да ги поканим още веднъж доброволно да ги преместят от държавните имоти", посочи зам. областният управител на Бургас Владимир Крумов.

След първите 7 каравани, които бяха като изоставени сред дюните, комисията беше посрещната и от семейство пристигнало на почивка от София.

Проверките по дължината на залива Вромос продължават и утре.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пиратския залив

    25 36 Отговор
    Значи, да се разорават дюни, да се излива бетон и да се секат дървета е законно, а караваните били незаконни?

    Коментиран от #11

  • 2 Бургазлия

    52 1 Отговор
    Тези каравани са бетонирани/ буквално /
    Имат си и заградени дворове без да можем да стигнем до плажа.
    И се очертава приватизация като хотелите които са построени.
    А колко хотели има за събаряне не е истина!
  • 3 гост

    54 3 Отговор
    Нещата са лесни: Принудително извозване в наказателен паркинг и след доказване на собствеността , тъй като са със свалени номера - плащане на глобата. Тарикатите не искат да плащат за къмпингуване и да се фукат, че за тях закон не важи !
    Томас Хобс : "В една държава, в която няма законност и ред животът е кратък, гаден и евтин"!
  • 4 Цъцъ

    52 1 Отговор
    "собственици на караваните категорично заявиха, че няма да ги премахнат"
    Супер държава, кой кат нас! Всеки пор се изживява, кат батка от сглобката!
  • 5 бандит методиев борисов

    16 12 Отговор
    хотелите ни празни те каравани закарали... с шиши и мутрите бизнес искаме да правим...
  • 6 Все тая

    16 18 Отговор
    Предполагам , че е спешно да ги махнат, за да може така наречената държава да го продаде на някой братчед И той да си кОпа дюните на спокойствие.😉. Предполагам изгонените къмпингуващи едва ли имат желание за престой в хотела на някоя мутра. Хотелите по Черноморието са известни с гостоприемство, обслужване и конкурентни цени 🤣🤣🤣
  • 7 Истината съм аз

    27 6 Отговор
    Няма да ги махнат????
    Е затова няма ред от най малкия до големия .
    Конфискация директно на място и извозване в пунк за вторични ..който протестира полицията бой и това е ...за да има ред .

    Коментиран от #10

  • 8 Хахо-хихи

    13 5 Отговор
    Дюните са дело на къмпингарите. Ядат кренвирши и правят дюни
  • 9 Хахо-хихи

    19 2 Отговор
    Щом нямат номера, нямат и документи за собственост.
  • 10 да де

    8 18 Отговор

    До коментар #7 от "Истината съм аз":

    и защо да ги махат ? да си плащат такса и да си почистват , така им харесва така си живеят

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    16 11 Отговор

    До коментар #1 от "Пиратския залив":

    Държавата се старае да заклейми като незаконно всичко, от което не цуца кинти.
  • 12 ами защото

    21 3 Отговор

    До коментар #10 от "да де":

    си има места за такъв вид къмпингуване с тоалетни ток и вода …
  • 13 така де

    7 2 Отговор
    вече имаме
    ПЪРВИ ЧАСТЕН ПЛАЖ
  • 14 Гост

    6 1 Отговор
    А когато взимахте кокошкарските подаръци на софийските селяци, мълчахте, а?
  • 15 Ха-ха

    19 3 Отговор
    Какви са тия тарикати на море безплатно.Наказателен паркинг и яки глоби е решението.
  • 16 Боздуган

    21 3 Отговор
    Една фадрома и чао. Тъпото племе не ще блага дума, а жилава сопа.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бургазлия

    12 3 Отговор
    Тия клошари там са направили плажа и целия залив пълен кенеф. Заградили са, закотвили са си старите каравани и с години не са мърдали.
    Едно време там беше страхотен плаж, в хубава сянка от дърветата. Сега е пълна смрад.
  • 19 Гай Турий

    10 1 Отговор
    Вромос е "мръсен" на гръцки. В залива десетки години се е изливала радиоактивна тиня от рудника по-нагоре.. Тия хора нямат мозък целогодишно да се мотат на това място. Би трябвало да го забранят за обитаване.
  • 20 леваците

    6 1 Отговор
    Там беши кенефа на флотацията от Мината !Да имерят радиацията да видят! И т.н....Иначи да се изритат от тука
  • 21 Възмутен

    15 0 Отговор
    Много тарикати в България. Що не взимстваме от гърците и приемем закони като техните, че да изхвърлим всички наглеци по бреговата ни ивица та и обикновените хора да имат свободен достъп до плажовете. Що за наглост ,сульо и пульо заграбва,загражда, каравани слага ,бетони лее ,с една дума анархия и държавата мълчи . Мълчи сигурно защото администрацията и е съучастник на дерибеите по места . До кога ?

    Коментиран от #22

  • 22 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "Възмутен":

    Ще трябва да почнете от кея на бея.
  • 23 Там

    6 1 Отговор
    На Вромос е весело! Близките храсти са станали тоалетни и тия къмпингуващи ,,минират,, всичко в радиос от километър. Фекалиите светят като крушки ,щото там си е радиоактивно...малко
  • 24 Стамат

    6 1 Отговор
    От тези каравани хора забогатяха.Дават се под наем на солени цени.На час,на ден,на седмица.От десетилетия.Печалбата е зашеметяваща защото нямат никаква грижа и разходи.Да,има по света такъв живот.Обособени места,включваш си ток,вода и тоалетна,и живееш.А тук са публични домове.В който сектор се бръкне ,е батак.А тези за да са там с године,значи плащат на някой.Ясно е на кого.
  • 25 Горски

    9 1 Отговор
    Дори да са свалили регистрационните номера, по номера на рамата може да се види кой е собственика. Тези келеши с цялата си наглост даже са заградили и публична държавна собственост, че и табели за синя зона сложили, отделно след тях става кочина. Като не искат доброволно да ги преместят, ще стане принудително, като ги издърпат със селскостопанска техника. Няма лошо да къмпингуват, но да спазват правилата, а не да се разпореждат с държавна собственост, а също и да си чистят.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове