Last news in Fakti

13 Април, 2024 16:45 1 226 34

Николай Василев: През последните години държавата няма никаква икономическа политика

  • бюджет-
  • икономическа политика

Следващото правителство трябва да постига бюджетни излишъци и да си постави програма за изпълнение, в икономиката и бизнесът да присъстват, смята икономистът

Николай Василев: През последните години държавата няма никаква икономическа политика - 1

„Политиката на последния финансов министър може да се обобщи само с едно изречение - взимаме максимално големи дългове, правим максимално големи разходи, имаме огромни дефицити, нулеви реформи и колкото повече харчим, толкова по-добре“.

Това каза в студиото на bTV икономистът и бивш вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски - Николай Василев.

„През последните години държавата няма никаква икономическа политика или икономически дебат, има бюджетно-харчеща политика. Ако ме питате с какво ще запомня последните няколко години на хаос, безвремие и безкрайни скандали – единствено с разговори колко повече пари да се дават и на кого“, допълни Василев.

България няма да фалира, но заради усилията на предишни правителства през годините, а не заради управлението през последните три години, каза икономистът.

По думите му страната се занимава с безсмислени скандали като министри в служебния кабинет, партийни игрички, пачки и пудели, а проблеми като демографията и мигрантите чакат да бъдат разрешени.

Василев смята, че следващото правителство трябва да постига бюджетни излишъци и да си постави програма за изпълнение, в икономиката и бизнесът да присъстват.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фонфи

    14 4 Отговор
    Е какви излишъци накрая излизат всякакви хранилки и земеделци на протести и опоскат излишъците.
  • 2 Голата истина

    30 2 Отговор
    Ти като беше на служба какво направи за стадото ???? Поне буца сол даде ли на овците??

    Коментиран от #26

  • 3 хммм

    12 7 Отговор
    То пък при смахнатите чалгари на Слабуци сигурно ще има?
  • 4 Идея

    24 2 Отговор
    А бе я го турнете туй плешиво юпи за премиер. Веднъж не успя, ама сега ще е тамън да ощави държавата, с подкрепата на герб, дпс и итн.
  • 5 нашия

    19 2 Отговор
    защото при теб имаше такава...айде скрий се...като критикуваш -дай решение ,изпълняваш го и носиш отговорност за резултатите ...теоретици като теб имали възможност да приложат идеите си и провалили се трябва да носят отговорност за стореното....ама няма да ти хареса...

    Коментиран от #12

  • 6 Българка

    20 3 Отговор
    И малкият Мук да се изходи, та още повече да се разсмърди.
    МИКОЙ не може да убеди нормалните хора, че миделът ГЕРБ е бил в интерес на българите. След управлението на ГЕРБ-ДПС България е най-бедна, най-изчезваща, най-корумпирана, с най-много болни, с работещи бедни и богаташи, които нищо не са произвели

    Коментиран от #9

  • 7 Кокорчо

    9 7 Отговор
    Как няма икономически успехи? За 1 година от голям длъжник ме направиха мултимилионер.
  • 8 Не се губи никой от тия

    14 1 Отговор
    Ни един от всичките кърлежи не се е затрил
    даже регулярно напомнят за себе си и драпат за наобратно.
  • 9 нашия

    8 9 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    и ПП-тата доопоскаха каквото беше останало от Боко....но идат нови траншове ,а и гаранцията в банката за борда са на дневен ред за "усвояване"....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Наркос

    6 2 Отговор
    Напротив имат...чакат ни като топъл хляб да се върнем от чужбина и ни заливат със завишени сметки, такси, глоби и данъци. Разделят си парите покрай изборите и като ги изхарчат правят нови избори...
  • 12 россиян..

    7 10 Отговор

    До коментар #5 от "нашия":

    Василев през декември ви напомни,че кокорчо е раздал над 12 млрд лв,къде ги похарчиха и къде отидоха тия пари,ни един от юртите дека дойдоо с конската опашка- не разбра.

    Коментиран от #15, #22

  • 13 Досаден

    11 4 Отговор
    грозник и върти опашка !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 нашия

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "россиян..":

    никой с никакви юрти и конски опашки не е идвал ....той от хилядолетия е тук този народ и тази земя си е негова.....учи бе човек- преди да си писател трябва да си читател
  • 16 Българин

    10 3 Отговор
    Тоя много обича да се прави на умен и да говори някакви либерално икономически глупости. Но дори той много добре знае, че у нас икономика е от разпределителен тип. Това г-н почетния председател обясни много просто и ясно по телевизията преди 15 години. Има определени фирми, които получават своите порции, съгласно списък утвърден в Сарая. Тези фирми са съставят около 3/4 от икономиката тука и поемат над 95% от държавните пари. Останалите са някакви чужди фирми и банки, както и малък процент случайни фирмички с 3-4 служители. Така че западните мантри у нас са просто демагогия. АКо искаме да не гладуваме, трябва да си измолим обратно част от Руските пазари. Това е единствената ни надежда!

    Коментиран от #24, #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 един

    10 3 Отговор
    Още един нахален и нагъл комунист,дето го видяхме колко може.....!
  • 19 Мики

    8 2 Отговор
    Маус, много начесто ни го представяте този великан ?! Нищо добро за държавата не е сътворил!
  • 20 Анонимен

    6 1 Отговор
    Икономическата политика се свежда ъ кой колко прибира от шефовете
  • 21 Хахо-хихи

    5 3 Отговор
    С появата Ковида стана ясно,че Бойко Тиквата и Пеевски са опоскали държавата.
  • 22 нашия

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "россиян..":

    за 12-те милиарда добре пита къде са ,НО не каза защо изнесоха с "царчетата " 35-те тона злато от пезева в Англия....ЗАЩО...???!!!
  • 23 Боруна Лом

    8 2 Отговор
    ТОЗИ МУК ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА?🔨👿💀
  • 24 Хахо-хихи

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Никой не ни забранява да изнасяме за Русия.
  • 25 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    6 2 Отговор
    Този бивш чиновник във фирма продаваща ножчета " Жилет" изведнъж стана икономически корифей. Царският син го върна в България и го направи един от министрите, които помогнаха на Симеон Кобургготски да си върне сградите и горите. .......
  • 26 Търновец

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Голата истина":

    Соломон Паси доведе Кобурга и състави жълтото правителство - големи приказки много въздух се издуха. Тоя дойде от фалирала банка и се захвана с енергетиката и заедно с Мони и братовчедката му катурнаха Козлодуй.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Артилерист

    7 1 Отговор
    Това, че нямаме печеливша икономика, а трупане на дългове и замазващ поразиите в дългосрочен план популизъм, го разбраха отдавна и такива икономически делитанти като мен, да не казвам глупаци. Най-бедната страна в Европа България има най-широко разчекнатата ножица между бедни и богаташи. Как иначе Домусчиеви и сие ще натрупат милиарди печалби, а милиони българи едва оцеляват под прага на бедността? При това този праг е определен от същата тази власт, която слугува и на вътрешни чорбаджии и на повънкашни господари(примерно, харизване на милиарди за "ПРЕВЪОРЪЖАВАНЕ И МОДЕРНИЗАЦИЯ" на армията и "ОПЕРАТИВНА СЪВМЕСТИМОСТ" с агресивното и милитаристично американско НАТО). Това, че държавата все още може да понася, засега, дългова тежест и няма да фалира, хич не означава, че това няма да се случи в съвсем обозримо бъдеще. Дори богатите уж американци се чудят вече как да се спасяват с техния огромен дълг, а какво остава за бедна, разнебитена и колониално ограбена България...
  • 29 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    6 2 Отговор
    Ако зависеше от Никито Василев и Бойко Борисов, сега пенсионерите у нас щяха да получават по 200 лева месечно! За такива пишман икономисти основният принцип е затягането на колана и обогатяването на капитала. И вместо в еврозоната - за която толкова много плачат, да се озовем в зоната на здрача!
  • 30 Шрек

    5 3 Отговор
    Един от най престъпните финансови министри ръси мозък . С удоволствие ще го направя с една глава по нисък .
  • 31 Масонска ложа "Ориент НАТО"

    4 0 Отговор
    Царския икономист се появи...
  • 32 Казуар

    2 0 Отговор
    Николайчо, по каква причина се хвана да бъдеш в правителство на Чалгаря.
  • 33 А50

    5 0 Отговор
    Дърт номенклатурчик намира кусури на други тулупи
  • 34 Бамбука

    2 0 Отговор
    Най-миризливия и продажен министър, дори и царя разбра какъв некадърник са му натресъли. Смени три кабинета и резултата е под всякаква критика.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове