Last news in Fakti

15 Април, 2024 07:33 1 696 31

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие

  • левон хампарцумян-
  • войни-
  • технологии-
  • общество

Смятахме, че светът е нареден веднъж завинаги, но това беше през 90-те, отбеляза финансистът

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие - 1
Снимка: БГНЕС

"Икономическите последици ще бъдат измерени от една страна с потенциалните разрушения. Но ще има и нарушаване на търговските вериги за доставка, които минават в района на Персийския залив. Този конфликт ще бъде един повод за още по-бърза консолидация на западния свят, към който и ние принадлежим - с планове за реиндустриализация, скъсяване веригите за доставка, производство на отбранителни системи срещу тези дронове и балистични ракети. Тоест влизаме в един по-напрегнат период, но парадоксално той може да доведе и до по-бърз индустриален и икономически растеж"

Това заяви пред NOVA финансистът Левон Хампарцумян.

По думите му "войните стимулират технологичното развитие". "Имахме един период, в който мислехме, че светът е нареден веднъж и завинаги...през 90-те години. Ами не, не е. И ще трябва, за съжаление, да си застанем зад начина на живот, който никак не е лош, може би е най-хубавият в света, но ще трябва да го защитим", подчерта Хампарцумян.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така Така

    47 1 Отговор
    За теб един стимулиран икономически вибтатор да ти посети задният двор
  • 2 Маг

    24 4 Отговор
    Като казах че Русия ще спечели в Украйна , но това не е опасно за света , а опасността ще дойде от Израел , глупавите пушеха " копейка " , а още по глупавите искаха числата от тотото , като че ли точно тях мисля да правя богати! Сега се изпълни което казах , но това е само началото. Ако до края на годината в близкия изток няма сериозна ескалация , няма да има световна война. Ако отново не чуят какво им се казва - лошо !
  • 3 ОБЕКТИВНО

    31 1 Отговор
    Министри в различни правителства през годините са сключвали допълнителни споразумения с „Дънди Прешъс“ за златното находище „Челопеч“, които са в полза на концесионера и държавният интерес не е защитен. Това е заключението в постановление на Софийската градска прокуратура след проверка на ДАНС.
    Тези допълнителни споразумения са дали възможност на чуждата компания да печели още повече от добива и износа на българско злато, като е плащала концесионна такса от едва 1,5% от стойността на добитите подземни богатства.
    Печалбата на концесионера е впечатляваща. Дивидентът на „Дънди Прешъс Челопеч“, регистрирана в Люксембург, която е едноличен собственик на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, за 2022 г. е 241,5 милиона лева, показва справка в Търговския регистър.
    Кой и как е променял договора
    Договорът за концесия на находище Челопеч е сключен за 30 години на 19.05.1999 г., като концедентът – Министерският съвет – е представляван от заместник министър-председателя и министър на промишлеността Александър Божков.
    Впоследствие на 19.09.2000 г. e сключено Допълнително споразумение №1 към концесионния договор, подписано от заместник министър-председателя и министър на икономиката Петър Жотев. В постановлението на Софийската градска прокуратура от 2020 г. пише: „При хронологично проследяване на споразуменията към договора за концесия се установява, че всички допълнителни споразумения /общо 5 на брой/ са направени в полза на концесионера.
  • 4 Видял

    29 0 Отговор
    И тоя напъва за €врото !
  • 5 Но само за тези

    24 1 Отговор
    които се изтарикатяват да си пробутват желязото за баснословни цифри на будалите като при това държат конфликтите далеч от границите си.Затова Афганистан , Ирак , Сирия, Африка са толкова развити технологично..
  • 6 Боруна Лом

    38 1 Отговор
    ТОЯ СЕ УЛЯ! .. ТЕХНОЛОГИЧЕН ПОДЕМ ЗА ОТНЕМАНЕТО НА ЖИВОТ!
  • 7 Уви !

    21 4 Отговор
    Всъщност , това което казва Хампарцумян е вярно , разработката на ядреният синтез и създаването на атомната бомба се форсират по време на ВСВ (дадено е огромното държавно финансиране за това) и това е без съмнение голям технологичен напредък , но все си мисля , че живота на Земята щеше да е по добър и без ВСВ и без атомни (ядрени) оръжия .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Име

    37 0 Отговор
    Но аз нямам деца, господин Хампарцумян, да изпратим някое твое дете или е нахално.

    Защо глупостта на хората е изписана на лицата им.
  • 11 Не е

    18 2 Отговор
    "технологично" развитие, а цифров концлагер с цел редуциране на човечеството и контрол. Прочетете какво ни готвят СЗО Споразумение, лекарствена политика ЕП и ЕС "лекарствена политика". 2 здравни Регламента на ЕС. Удължаване срок ваксини и лекарства без етикет. Бустериране на деца. Задължително бустериране на населението. Еднолично обявяване на Пландм. от ген. сек. СЗО, етиопецът търсен за геноцид в страната си. Узаконяване чрез акт на мин. здрв. в България на Планд. Производители, спонсори, търговци не носят вина при настъпили щети, нито ЕС. България трябва да плаща, но това са мъртвородени закони. Ако има пландемия в Африка сме длъжни да помагаме с пари, лекари, транспорт още увеличаване на данъци. Нямаме право да знаем и оспорваме съдържавие на Ваксини, подлежим на съдебно преследване. Ако обявят план. в Румъния, автоматично обявяват и в България. Подписват се над 45 протокола, засягащи над 6 министерства. Увеличаване вноски към ЕС и СЗО. Можем да даваме само становища, без да откажем. Като по чл. 19 СЗО, можем да напуснем едва след като сме подписали всички Протоколи след една година, т.е., Постфактум. А според чл. 21 приемаме веднага без Ратификация в НС. Нямаме право да знаем какво е съдържанието. Ако оспорим лечение подлежим на съд и затвор. Сега разбираме ли защо Великобритания тнапусна ЕС, а Тръмп СЗО. Ето тече усилена ЦИФРОВИЗАЦИЯ, електронни рецепти и прием Цифрово евро. За контрол и власт, финансова зависимост.
  • 12 Войните

    11 0 Отговор
    включително и Здравните, Икономическите, Санкционните, водят до стотици милиарди жертви, вирус Х. А здравният и икономически геноцид, който ни готвите чрез дигитализация и изкуствени синтетични храни са в пъти по-трагични от реални бойни действия. Цифровото ви евро е свързано с този геноцид на ЕС и СЗО, както и електронни рецепти, единна база данни здраве на българите и съзнателно таргетиране. В Пловдив тече събиране на геном на България, финансиран от ЕС. Това трябва да спре веднага. Както и цифровизация, прием евро-цифрово евро за контрол и блокиране сметки в реално време. Излизане от СЗО и ЕС. Ето защо Великобритания излезе от ЕС. Тръмп от СЗО. Само банкерите печелят от падане банкови резерви, политиците падане бариери теглене милиарди заеми, и обръчите ви от фирми около властта без превалутиране т. И няколко спекуланта, продаващи банички на пазара в Благоевград. За 6 милиона българи ще е АД и непоносимо данъчно бреме и инфлация.
  • 13 Госあ

    21 0 Отговор
    Урод. Няма какво повече да се каже.
  • 14 12340

    12 0 Отговор
    Те стимулират и естествения подбор,
    та такива дървени философи по-малко се въдят
  • 15 Митака

    7 7 Отговор
    Именно ядреното оръжие слага край на втората световна война. Без него щеше да има много повече войни, отколкото има днес. Ядреното оръжие най-малкото възпира избухването на директни конфликти между великите сили, които го притежават. Без него до сега със сигурност щеше да има трета световна война, а може и четвърта и пета... Светът със сигурност щеше да е много по-зле, отколкото е днес. Дори атомните бомби над Япония са спестили милиони жертви. Може да звучи странно, но ако се замислиш е точно така. Това оръжие не е разработено с идеята за масово унищожение, а да се възпира войната. Решението да се използва от една страна не е било лесно, но от друга всички изчисления са показвали, че е необходимо и така жертвите ще са по-малко. То е като операция за изрязване на тумор - боли, реже се и здрава тъкан, но е необходимо, защото иначе туморът расте и убива целия организъм.
  • 16 Здрасти

    17 0 Отговор
    Думите на сатанист. Сатанизма е издигнат в култ днешно време. Проводник за това са така наречените медии.
  • 17 В Пловдив

    14 0 Отговор
    събирането на ДНК база данни от доброволци. Финансирана инициатива от ЕС "Геномът на България". Веднага да се прекъсне това безумие. Бългерски учени са провели отделни изследвания за генетични предразположености към болести. Доброволците нямат право да получат резултата. Част от хората в екип от българска страна са с подадени жалби от граждани за щети нанесени от Пландемия. След това готви се от "великият математик на Пландемията" математически модел, финансиран от ЕС, онзи който нищо не позна за "патент на математически модел". Който ще бъде употребяван в страни членки в ЕС, и ще получава милиони от патент, за сметка на здравето ни. Хора, бдете. Ето защо променят ударно Законодателства в полза на ТНК-та, прием евро и цифровизация, съчетани с евгеника опити. Страшно е. От 2 г. в НС лежи подписка по отношение на СЗО и ЕС по Закон за пряко участие на гражданите във властта. Три кабинета минаха, никой от елитите не разглежда публично в НС подписката.
  • 18 Маг..нит.. ски Пеев.. ски

    11 2 Отговор
    Войните са евреи..ската жътва и прибирането на реколтата никога не е спирало.... света е под ев..рео..цио..НИСТ..КО робст..во..
  • 19 Факти

    2 5 Отговор
    Ние хората воюваме помежду си от 5000 години. Това е заложено в нас като механизъм за самоконтрол на популацията. Без тези войни щяхме да станем толкова много, че отдавна щяхме да сме източили всички ресурси и унищожили живота на планетата.
  • 20 Коментар

    13 0 Отговор
    Кръвожаден Какво технологично развитие като загиват невинни?!Ще горите в ада за такива безсърдечни думи!
    Към номер 19:Хората не са същите както преди 5000 г.Развиват се.Какъв контрол върху популацията бълнуваш?!Ние да не сме някакви улични псета?!За да завладеем Космоса и за да оцелеем при природни бедствия трябва да сме много иначе човешкия род ще изчезне завинаги.
  • 21 Опаа

    15 0 Отговор
    още един зомбиран фашист !
    Даже не го и крие и е в постоянно поле на изява.
    Явно положението е много зле..
  • 22 ОТВОРКО МНОГО ЯКО НИ МЕНТА КАТ БАНКЕР

    7 0 Отговор
    ТОЯ ОТВОРКО СТАНА ВОЕНЕНЕ СТРАТЕГ И ВЕЩАР. НАЙ ВЕКЕ ВОЕНИТЕ СИМУЛИРАТ С ТЕХНОЛОГИЧНОТО РАЗВИТИЕ. БРЪМЧАТ С ЕДНИ ЧЕРТЕЖИ НА ЕЖ16 И ТРЕНИРАТ В МО.
  • 23 Исторически парк

    14 0 Отговор
    Тоя иска още войни
  • 24 гост

    12 0 Отговор
    Хампи, ти си химик, но се занимаваш без да искаш с финанси. Би трябвало да си чел или поне чувал тезата на дядо Карл Маркс на какво е способен капитала в името на печалбата. За триста процента печалба е готов дори да увисне на бесилото. Чети бе човек! То сляпото окато прави!

    Коментиран от #25

  • 25 Госあ

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Химик е човек, който работи в областта на химията, този е най обикновен измекяр.
  • 26 Дедо Z

    4 0 Отговор
    Много е прав Хампарцумян, но ако при войните изчезва ха такива, като него! Не знам, арменец ли е или евреин, но си е човеомразец 100%!
  • 27 Име

    4 0 Отговор
    Не сме длъжни да защитаваме начинът на живот на г-н Хампарцумян!
  • 28 Анонимен

    0 0 Отговор
    Индустриализация иска работна сила, която вече е неграмотна, суровини,които вече липсват, енергия, която вече не е балансирана, стандарти, които отдавна са заменени от дигитално персонализиране.
  • 29 келеша

    3 0 Отговор
    като пукнеш на фронту...... че ти сложим надпис....разви се технологично бог да го прости!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Техностимулант

    0 0 Отговор
    Имам тук едно технологично устройство АК47. Бих желал да стимулирам с него арменеца между веждите неколкократно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове