Last news in Fakti

14 Април, 2024 13:33 1 636 61

Надежда Йорданова: Има яростна съпротива срещу реформите и ужасна кална война

  • реформи-
  • избори-
  • политически игри

Служебното правителство не удържа на изкушението да се включва в политически игри, коментира тя случая с Георги Гвоздейков

Надежда Йорданова: Има яростна съпротива срещу реформите и ужасна кална война - 1

Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите в службите и в съдебната система трябва да продължат.

Това заяви пред БНР Надежда Йорданова, заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ, бивш министър на правосъдието.

По думите ѝ има "едно размахване на компромати и изтичане на информация, без да знаем къде е истината", но това не е усилие за обективно, бързо и всестранно разследване, а е "компроматна бухалка":

"Опасявам се, че този случай ще бъде забравен някъде, след като постигне своята компроматна цел. ... Ще продължа да настоявам фактите да бъдат установени - такива, каквито са".

Тя беше категорична, че компроматите не са в арсенала на ПП-ДБ:

"Наш дълг е да предлагаме решения на хората и да ги убеждаваме, че можем да вземем живота си в ръце и да го направляваме. Че държавата може да бъде майка, вместо да е бухалка".

Вместо да продължим с реформите и със съвместните усилия, ГЕРБ се отказаха да вземат самостоятелни решения, които не са одобрени от ДПС, коментира още Йорданова и уточни, че след това решение е започнало "връщането към реториката, позната през 2017, 2018, 2019 г.".

"Ужасната кална война, която тогава се случи. Книги бяха издаване срещу "Демократична България" и "Да, България", какви ли не чудеса - лъжа до лъжа бяха написани тогава. Но ние не отменихме нашия път, напротив - говорехме какъв трябва да бъде пътят напред. Защото, колкото повече се отвращават хората, толкова по-малко гласуват".

Виждаме яростна съпротива срещу реформите, подчерта Надежда Йорданова.

Тя призова служебното правителство:

"Каквито и кадрови решения да вземат, да са само на база професионализъм, а не партийни пристрастия или желания за чистки. ... Виждам някакъв опит за реваншизъм. Това, което се случи в ДАНС е притеснително. При двама назначени заместници - единият се освобождава, а другият - остава".

"Това, че транспортният министър Георги Гвоздейков беше назначен за координатор на подготовката за изборите, ме изненада, защото министърът на транспорта няма нито една функционална компетентност, когато става дума за организацията и провеждането на изборите. ... Това показва, че служебното правителство не удържа на изкушението да се включва в политически игри. Това не е изолирано поведение, защото и предходните няколко служебни кабинета се включиха в политическите игри", коментира Йорданова.

ПП и ДБ трябва да сме заедно на предстоящите избори, защото в тези трудни времена не можем да делим избирателите, заяви Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    46 12 Отговор
    Тази я познавам отлично.На гласуването на Сглобката в парламента ми викаше че предпочита Бойко Борисов пред Възраждане а сега реве.

    Коментиран от #17

  • 2 Българка

    12 36 Отговор
    Гвоздейков, когото ГЕРБ напазарува, ще бъде смокиновият лист ,зад който ще крият пазаруването на гласове, корпоративен, рекетьорски вот, фалшифициране на протоколите и ред изборни престъпления, които ще бъдат съпортвани от Калин СТоятов и Каналджиев в полза на на ГЕРБ-ДПС
  • 3 Крадем, дружно крадем и лъжем от ПП ДБ

    60 7 Отговор
    Разкарай се развалена грамофонна плоча
  • 4 ивайла мирчева

    34 6 Отговор
    къде изчезнах ? няма ма
  • 5 БЕБО

    46 8 Отговор
    МНОГО ПРОТИВНА ЛЕЛЯ НАПРАВО ГРОЗНАНО КАКВА ДА Е АМЕРИКАНСКАТА ПРИСЛУГА ГРОЗНИЦИ
  • 6 Българин

    42 4 Отговор
    Няма никаква "яростна съпротива"! Има работа по защита на българската държава, от всякакви козяшки натрапници и измамници. И ДАНС са длъжи да арестуват всички свързани с чуждоземните окупатори, които се опитаха да узорпират властта и да ни откъснат от поетия преди 25 години път!
  • 7 Пиги, тези,

    45 6 Отговор
    Вашите “реформи”, си ги заврете, точно ти, много добре знаеш къде!
  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    44 5 Отговор
    Къде е съпротивата?!
    В скута на Пеевски?
    На мазно турско кафе?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Град Козлодуй

    17 5 Отговор
    Трябва Реорганизация
    Честните ги изяжда Системата
  • 11 Ззззз

    39 5 Отговор
    Надежда вие от къде " падате " , че сте толкова учудени . Тръгвате с Борисов и Пеевски да правите реформи и очаквате да станат . Тези реформи се правят когато избирателите ви дадат мандат за това , а не с 35 депутати!
  • 12 Червената шапчица

    42 4 Отговор
    Защо ли, всеки път когато видя снимката на тази семпла (във всяко отношение) особа, в съзнанието ми изплува аналогия с празна тенекия от сирене, по която едно ромче тряска с алуминиев черпак?!

    Коментиран от #16

  • 13 Електра

    30 9 Отговор
    Само за реформи реват градските комунисти. Видяхмия я шарлатанията какво разбира от реформи, наше МВР, наши служби, митници и наша контрабанда. Още навремето доказаха, че Дамаджана Рашков е пристъпник, но в сляпата си нанавист към Борисов, Радеф не се посвини да го изпере и реабилитира...

    Коментиран от #21

  • 14 бай благой

    28 5 Отговор
    Абе моме каква е връзката между митниците и шефовете на службите

    Коментиран от #20

  • 15 Мда

    35 7 Отговор
    Надке когато с Ристьо правната нула научите българското право тогава давай интервюта и мнение.
    Съдебната ви реформа се състой в това Продажна България и Пълната Простотия да овладеете всичко в държавата и да ни върнете в 1945 година когато бащите ви окупираха държавата.
    Незнам дали все още има нормални хора който ви се връзват на приказките и маркетинговите трикове.
  • 16 Хаха

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Червената шапчица":

    Точно
  • 17 Рашков

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Интересно ! Каква песен ще запее , ако я арестуват като Боби и компания!:)
  • 18 Бацо

    20 3 Отговор
    Никва съпротива, Ристювата конституция й най-хубавата конституция

    Коментиран от #22

  • 19 Миризлив пор

    32 3 Отговор
    ПП и ДБ дойдоха на власт благодарение на компромати и обещание за разплата. Ако компроматите бяха истински нямаше да "изперат" герб. Така, че да не се прави на ощипана, щом ще размахва снимки с пачки и кюлчета сега да очаква такива с дамаджани, часовник за 100 бона, пачки и пудел. Само дето при баце имаше лека жена а при тези изпечен контрабандист.
  • 20 Момата

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "бай благой":

    Каква каква ?! Положителна!:)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Каскета

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бацо":

    Верно!
  • 23 Майорс

    28 3 Отговор
    Ало Надке , видяхме каква е вашата слаба юридическа компетентност при направените промени ! Така че няма защо да коментирате служебния кабинет, “с вашите камъни по вашата глава!”А да казват сте на черното бяло след излезлите материали за Рашков , Димитрови /баща и син/, Коцев , Банкова и Асен Василев е цинизъм! Затова и отивайте бързо в историята!

    Коментиран от #25

  • 24 Ванков

    30 3 Отговор
    "Реформите"ви се изчерпват с това да бутнете Борисов и Пеевски и да седнете да лапате повечко! ...Така разбираше "Реформите" моят приятел Франк Лойд Райт!
  • 25 Град Козлодуй

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Майорс":

    Факт е господине
  • 26 Какво значи

    12 2 Отговор
    “ УЖАСНАТ” ? кална война?
    Мале, мале!
  • 27 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    21 4 Отговор
    ПП и ДБ - слугите на Иванчо Костов, никога повече в Народното събрание!
  • 28 дядото

    20 1 Отговор
    хайде марш.ще станат 35 години едни и същи празни приказки.особено преди избори.всички правите реформи в съдебната с-ма,в мвр и където се сетите.щом дойдете на власт блатото в държавата ви става по-удобно.пфу,и мислите,че има някой ,който да ви с връзва

    Коментиран от #30

  • 29 Ненадеждна

    17 2 Отговор
    Има мръсна и кална некомпетентност при НЕреформаторите. А тази е дън0т0
  • 30 Град Козлодуй

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "дядото":

    Така е Дядо
  • 31 баце

    13 3 Отговор
    Видя народа реформите ви бе куха ле--е и с конституцията и беше и министър не ставате но всички които влязат в парламента трябва да ги снимат и който започне да се угоява след година да се изхвърля,че много сви-е станахте

    Коментиран от #39

  • 32 Да се запази Беззаконието

    4 4 Отговор
    Да се запази Беззаконието е първостепенна грижа на Всяко едно правителство До сега!
  • 33 тези стават смешни какви реформи ги

    10 4 Отговор
    гони искаха да овладеят службите но не им стана номера .а ицето и генерал наско такава реформа направиха с конституцията че страшноооооо....куче касичка коте касичка
  • 34 ама госпожа така реформи не се правят

    9 4 Отговор
    не може да ревете по цЯл ден борите модела борисов а излиза дЕНков по национална телевизи и казва еее какво толкова един часовник от 50К подарък МНОГО СТЕ НАГЛИ БРЕ .И СЕГА МИЛИЯ ЩЯЛ ДА СТАВА ЗАЩИТЕТЕН СВИДЕТЕЛ И ДА ВЪРНЕ ЧАСОВНИКА А КИНТИТЕ ?? АИ ПОЧИВКИТЕ А ВСИЧКО ОКОЛО НЕГО
  • 35 Име

    7 3 Отговор
    За да дадете пример - престанете да се държите - все едно сте в богата държава - вземете бюджета на най-бедният българин - и с него живейте - дишайте въздуха на обикновения човек.

    Ние - трудовите хора сме важни.

    Не го раздавайте ВИП, кралица Елизабет Втора до последно се хранеше със скумрия - това е обичала, а има - Канада, Австралия можеше да се държи и просташката.

    Дори Тодор Живков се държеше скромно.
  • 36 да да

    9 3 Отговор
    Тая си е кълтак,и децата го знаят....
  • 37 Рая

    10 3 Отговор
    Това нещо на снимката е най некадърната секретарка на най некадърния Йорист в света, бойкикев. То не може да се облече като човек, за реформи в съд, следствие и прокуратура дърдори, и нито дума за скандалите с министър, гл. секретар, депутат и т.н. от ПП/ДБ. Ако, имах такова нещо за дъщеря, щях много, много да се срамувам....
  • 38 Същото

    6 3 Отговор
    Войната е очаквана. Всичко е предварително замислено межде Пеевски и Борисов. Активни мероприятия. Лошото е, че участват институции, които по конституция са политически неутрални. Както беше Нексо на предишните избори. Оказа се, че държавата е осъдена за колосална сума, която гражданите ще плащат.

    Коментиран от #51

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 чичака

    8 3 Отговор
    Натка- простата Патка се изказала....
  • 41 баце

    3 0 Отговор
    До коментиращият 39 сигурно е от угоените,че го е изтрил модератора дано направи 40 г. трудов стаж в полза на държавата,а не за джоба си
  • 42 Красимир Петров

    4 4 Отговор
    Любовницата на пинокио вие на умряло
  • 43 Шът ма пач....

    6 2 Отговор
    Фашагите много си повярваха.
  • 44 Пирончето

    6 2 Отговор
    нямал бил функционална компентност, рече Надка. Чудя се, нейната каква ли е, щото правото със сигурност не е.

    Коментиран от #50

  • 45 Щурчо

    8 0 Отговор
    Не, не реформите трябва да тръгнат отгоре, т.е. такива като теб олиго и безмозъщни същества не трябва да бъдат избирани за депутати . Вие сте срам за страната. нали направихте лелеяните промени в Конституцията. И какво пълна простотия и бъркотия. Айде къш от властта.
  • 46 Гларус

    4 3 Отговор
    Г-жо Йорданова, такива реформи направихте, че никаква Надежда не ни остана! Направихте най-голямата каша за 6 милиона хора в Конституцията, трябва да я регистрирате в Гинес! Вземате колите на хората с фалшиви тестове за наркотици, това ли ви е реформата?

    Коментиран от #57

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Пак си ги ръси нейните копи пейс

    3 0 Отговор
    БезНадежната " реформаторка " на правната мисъл с антипатична физиономия и правна неграмотност.Взимайте си реформите и се махайте!Щели да "реформират "службите ,да им служат вярно и контрабандата да върви ,парица царица .Вие нямате морал, какви реформи ,пак търсят балъци !Да прилагат болшевишки методи ,ако някой пак ви избере
  • 50 Кой от всичките там има въобще

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Пирончето":

    Кой от всичките там има въобще Някаква Компетентност! Цялата им компетентност се свежда до Мародерстването на този народ и Ограбването му! Няма Закон! Няма Конституция!
  • 51 Защото

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Същото":

    прокуратурата се огъна под натиск на " добрите сили".Те не спряха да мачкат и да се месят.Тъй като се огъна а криптомошениците са нагли сега търсят пари от бедната си родина за да си платят борчовете А иначе не са върнали никакви активи на никой от когото са взели Блокират му акаунта и толкоз Те може да са си платили глибите в САЩ ,но не са върнали нищо на клиентите си Те са от породата на Асен ,вземат и не дават.
  • 52 Ха ха ха

    6 1 Отговор
    Секретарката на Йориста Ристю, пишманйористката Йорданова, се изхожда вместо да се скрие вдън земя при него.
  • 53 ежко

    7 1 Отговор
    Хайде "умните и красивите", видяхме ви колко сте "умни" и колко сте "красиви"!
  • 54 Истината за ПП,ДБ, изплува.

    9 2 Отговор
    Как няма да има кална кампания, след като ПП,ДБ са затънали до шия, в собствената си кал.

    Коментиран от #56

  • 55 Гост

    6 1 Отговор
    Вашите реформи са некадърни и се олицетворяват с поговорката- Стани, да седна.
  • 56 Спомен

    1 2 Отговор

    До коментар #54 от "Истината за ПП,ДБ, изплува.":

    Е как разбра, че са затънали до шия. От активните мероприятия на Боко. Както беше с Нексо. Нексо осъди държавата, неверни твърдения и сега всички ще плащаме тщенията на Боко.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ний ша Ва упрайм

    3 0 Отговор
    малииии как се е назобила сигур е 150 кила
  • 59 Промяна

    5 0 Отговор
    СТИГА ЛЪГАХТЕ ГОСПОЖО РЕФОРМИ ЗА ШАЙКАТА ВИ СА СТАНИ ДА СЕДНА КРАДЕНЕ ОВЛАДЯВАНЕ АЛЧНОСТ РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР ЗА ВАС ШАЙКА КОСТОВИСТИ
  • 60 Един

    3 0 Отговор
    Надеждо ма, я извикай на разпит пак Гешев, че беше много смешна как те върна в първи клас!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове