Last news in Fakti

14 Април, 2024 18:23 1 853 17

Светослав Иванов: Така се разкриват престъпленията тук – от институциите хвърчат снимки, намеци, обвинения

  • митници-
  • контрабанда

Чий е Пуделът? Това е грешният въпрос. Правилният май е кои са пуделите на Пудела? И тук се появява асоциация с джуджета и нотариуси. Гениално режисьорско решение, казва журналистът

Светослав Иванов: Така се разкриват престъпленията тук – от институциите хвърчат снимки, намеци, обвинения - 1

Българската правосъдна система представя един филм не от Италия, а от България. Държавата срещу мафията. Службите срещу контрабандата. Може би очаквате сериалът да е подобен на „Октопод“? Не, най-новият сериал е български и се казва „Пудел“. Това каза в своя коментар водещият на предаването "120 минути" по bTV Светослав Иванов.

И продължи:

Ето и синосписа, ако решим да изпратим лентата като българско предложение за някоя международна награда.

В първия епизод разбираме, че в България има един едър контрабандист с прякор на велик физик, за когото почти никой не беше чувал, но службите знаели, че той нарушава закона от 30 години. Нещо като Карлос Чакала на цигарите, Дон Корлеоне на тировете, Лъки Лучано от „Капитан Андреево“.

Във втори епизод се появяват неговите „консилиери“ – баща и син, които много обичали да се снимат с хора от властта и да им правят скъпи подаръци, както твърди прокуратурата.

В третия епизод става ясно, че тези двама души другарували с българския Корадо Катани – главния секретар на МВР Живко Коцев, който ги завел в дома на Бойко Рашков, за да му подарят рядка картина на неназован български художник, на която има пеленаче. Умилени, зрителите въздишат пред дълбочината на емоционалния момент.

В четвъртия епизод се открехва завесата, че май Рашков ги завел и ги запознал с министър Калин Стоянов, а междувременно главният секретар на МВР продължил да другарува по СПА комплекси и летища, където дори му бил връчен скъп часовник.

В петия епизод на сцената излиза и жена, защото първият опит за силен женски образ беше много кратък и шефката на митниците беше прибрана още в началото. От друга страна, без силен женски образ не може.

В кадър се появява бившият министър на туризма Николина Ангелкова, която се вижда и на снимката с прословутия часовник, за който специалисти казват, че се продавал за много пари.

Междувременно се развива още една сюжетна линия. Уплашен, българският Корадо Катани, главен секретар на МВР, разбира, че май не е трябвало да другарува с бащата и сина с картината и моли българския Фалконе, прокурор номер 1 на държавата, за сделка – часовник, показания и оставка срещу имунитет.

Какво е станало наистина не става много ясно. Според едни епизодични герои той е бил принуден, а според други – сам е звънял панически в прокуратурата. Тук идва директната асоциация с класики в жанра като „Ало, ало“, защото в кадър виждаме телефон и множество обаждания. Появяват се и показанията на защитен свидетел номер 3, който май бил главният секретар.

И тъкмо когато зрителите започват да се питат как и откъде се появяват тези снимки и показания, на сцената излиза главният герой – Пуделът. Като истински октопод, същинска хидра, кафявият звяр се въргаля сред пачки с пари.

Не само се въргаля, но и се храни с тях. След това кротко посяда сред различни герои от сюжета, с фалшива миловидна муцуна. Като истинска глава на мафията обаче Пуделът е заснет сред крупни суми и всичките действащи лица в епизодите досега, които продължават да се обвиняват кой бил по-близък до бащата и сина.

Чий е Пуделът? Това е грешният въпрос. Правилният май е кои са пуделите на Пудела? И тук се появява асоциация с джуджета и нотариуси. Гениално режисьорско решение, признавам.

Очакваме с нетърпение следващите епизоди. В тях ще се появят още въпроси – докъде достигат пипалата на Пудела и колко още хора са оплетени в гнусните, престъпни мрежи на четириногия корупционер. Нека и той бъде призован на разпит.

И така ще дойдат изборите.

Така се разкриват престъпленията тук – хвърчат снимки, намеци, обвинения. А какво ще се случи в съдебната зала е последната грижа на сценаристите. Но така е в голямото кино – понякога най-миловидните същества се оказват най-тежките престъпници, които остават все така в сенките.

Като вълци в кожите на пудел, който в последния епизод може да се окаже и кафява мечка от изток. Бау.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 9 Отговор
    Бойко Борисов даде един канал за контрабанда на ПП да се издържат и сега си го взима.От 30 години митниците пълнят партийните каси.Това го знае всяко хлапе.Да издържаш партия е много скъпо.

    Коментиран от #7

  • 2 Пачанга за народонаселението и щавеньие

    14 4 Отговор
    Така му казали, така "изкоментирал".
  • 3 Град Козлодуй

    10 0 Отговор
    Накрая замита се Всичко Гарван Гарван Око не Вади
  • 4 Последния Софиянец

    23 5 Отговор
    На снимките е и Ангелкова а никой не я закача.А тя в момента строи до Мол Парадайс два небостъргача за 1 млрд.Откъде толкова много пари?
  • 5 така така

    9 2 Отговор
    Денков просто трябваше да го уволни накрая, а сега ще гледаме сапунен сериал доста време.

    Коментиран от #6

  • 6 Последния Софиянец

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "така така":

    Денков го накара да се върне и сега заради него Живко Коцев отива в затвора.

    Коментиран от #9

  • 7 Задунаец

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    До вчера последната теза на последния софианец беше, че ПП се издържат от Козяк. Днес последната му теза е,.че Бойко им дал канал! Утре ще прочетем последната последна версия. Търпение!
  • 8 #идиоти вън

    12 1 Отговор
    Да до там води това, когато журнялата като тебе ближат задни части, правосъдие няма, няма правдива информация и хората ви пращат да вървитв там от където сте се появили! Може да си въобразявате, че сте на върха, но си режете клона, манипулирайки народа!

    Коментиран от #10

  • 9 Кафява мечка от Изток

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Харесвам последния софианец! Дайте му повече капейки!
  • 10 Путин гол до кръста на кон

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "#идиоти вън":

    Точно заради това, при мен журналята ако не са на заплата от Кремъл, са на единочка в Сибир!
  • 11 ТАКИ И ЦВ.БОРИСЛАВОВА

    7 1 Отговор
    Са партия отдавна и Таки държи Капитана ясно ?
  • 12 ТИКВУН И ШИШИ КОМАНДВАТ ПАРАДА

    5 4 Отговор
    И който не е разбрал е много заблуден или зависим
  • 13 Дон Бибитко Тиквоне

    6 1 Отговор
    Бойко Борисов успешно интегрира МВР и Прокуратурата в политическата мафия..говорим за близо 15 години изграждане на престъпни групи и зависимости..който е гледал филма Серпико знае как се работи там
    Униформените в момента не са подчинени и не работят за държавата а за тоя който ги държи на работа
  • 14 А50

    8 3 Отговор
    Ей, във всичко им се привижда кафява мечка, толкова са се подмокрили от страх родните психo.деcни. Един път няма да кажат посолството се изложи с тия, ами пак бягат по тъча с калпави опорки
  • 15 ИЗНЕНАДАН

    6 0 Отговор
    В това министерство има ли нормално ориентирани????
  • 16 РЕД И ХАОС

    4 4 Отговор
    Бащата на Волгин е от ДС и придворен поет на Живков. Баща му работи още от 1960те в БНР, а Пешо Волгин участва в радио пиеси като пионер. И бащата и синът са с името Петър Волгин. ПОЛКОВНИК ВАНДОВ Е ДЯДО НА АСЕН ВАСИЛЕВ. Бе в правителството на Райков – син на друг офицер от ДС. БКП управлява 40 години чрез Москва и в името на Маркс и Ленин. И ще направи още 40 години управление чрез Вашингтон в името на Айн Ранд и Милтън Фридман. Сега К в името е капиталистическа. Волгин работи за полковникът от ДС - Андрей Райчев. А. Райчев работи за БКП. Райчев нарече дядовците и бабите, хората работещи през времето на НРБ - социализмът, че са мързеливи. Вашите дядовци и баби, били мързеливи, съгласни ли сте? Дачков също е антикомунист като Путин и Райчев. ЦИОННИССТИ!! Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, не е опозиция, а е актьор на статуквото, прави се на опозиция, като полковник Марков и Костадинов. ВСИЧКИ ОТ РАДИОТО СА ЕВРЕИ ОТ ЖИВКОВАТА НОМЕНКЛАТУРА. ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ И ПОЛИТИЦИ СА ЕВРЕИ ОТ ЖИВКОВАТА НОМЕНКЛАТУРА. Обажданията на слушатели по радиото и всички телевизии, са от агенти на ДС. Волгин знае, че е така. Линията на БКП след 1989г. е да има фашизъм и дясно..

    Коментиран от #17

  • 17 Простак

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "РЕД И ХАОС":

    300%
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове