Last news in Fakti

14 Април, 2024 18:50 1 529 13

Стоян Цицелков: Политически лидер казва "тези машини ми откраднаха изборите", а искаме хората да вярват в честния вот

  • избори-
  • цик-
  • доверие

Компроматните войни не е основното за нас като граждани и това е нещото, което отвращава, а и политическата класа иска изборите да не са съвсем честни, каза наблюдателят на ЕК на изборите в България

Стоян Цицелков: Политически лидер казва "тези машини ми откраднаха изборите", а искаме хората да вярват в честния вот - 1

В ЕС бяха приети 14 принципи, които да гарантират етична, цивилизована предизборна кампания във всички страни от ЕС. Според Стоил Цицелков, член на Обществения съвет към ЦИК и наблюдател за ЕК на изборите в България, това е възможно и у нас.

Независимо от нашите политически, социални и други интереси, принципите са общи и те гарантират не само по-честни избори, но и доверие, подчерта той пред БНР и добави:

"Проблемът е в доверието - че нямаме доверие. Ние не вярваме, че изборите са честни".

По думите му не се използва потенциалът, който предлагат технологиите не само комуникационно, но и като социални мрежи:

"ЦИК и СЕМ упорито се правят, че те не са медия, че те не влияят на нашия избор, че там не можем да се информираме в деня на изборите и отказват да ги регулират - много удобно. Това са перманентни структури. Според мен поне в периода между изборите би трябвало да има стратегия как да живеем заедно с тези медии, които са силен фактор".

Цицелков подчерта и огромната роля на изкуствения интелект както в кампании, така и в обработка на резултати и логистиката. Ние напълно отказваме да използваме това, както и да развием капацитет, изтъкна той. Според него има елементарни неща, които могат да се направят и да доведат до по-качествени избори.

По думите му компроматните войни не е основното за нас като граждани и това е нещото, което отвращава. Той смята, че политическата класа иска изборите да не са съвсем честни:

"Това, което се случва в момента - говоренето против технологиите и това, че един политически лидер излиза и казва "тези машини ми откраднаха изборите", после обаче няма доказателства, но няма и последствия - това води до едно крайно рушене на доверието".

Той изказа мнението си, че случващото се в страната в последните дни вероятно ще отблъсне много от гласоподавателите.

Стоил Цицелков отбеляза и друга тенденция - че ние постоянно наемаме нови и нови хора в администрацията, когато трендът в света е персоналът да намалява и да се увеличава използването на технологии. Ние нямаме по-голяма група в държавата от администрацията, категоричен бе той.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eй тоя преди

    14 5 Отговор
    Гласуването е най голямата илюзия че хората определят нещо по целия свят няма честни избори сатанистите си дърпат конците навсякъде по света
  • 2 Честни избори не се Желаят!

    11 2 Отговор
    Честни избори не се Желаят! И всичко започва с Изборния кодекс! Останалите шашми ги знае всеки! Показани бяха и по телевизията!
  • 3 Миризлив пор

    19 3 Отговор
    А преди това един друг политически лидер обясни че "ако нямаше ала-бала с машините" нямало да имат такъв хубав резултат.
  • 4 ГЕРБ и ДПС

    15 5 Отговор
    Са най големите купувачи.
  • 5 РЕД И ХАОС

    4 4 Отговор
    Бащата на Волгин е от ДС и придворен поет на Живков. Баща му работи още от 1960те в БНР, а Пешо Волгин участва в радио пиеси като пионер. И бащата и синът са с името Петър Волгин. ПОЛКОВНИК ВАНДОВ Е ДЯДО НА АСЕН ВАСИЛЕВ. Бе в правителството на Райков – син на друг офицер от ДС. БКП управлява 40 години чрез Москва и в името на Маркс и Ленин. И ще направи още 40 години управление чрез Вашингтон в името на Айн Ранд и Милтън Фридман. Сега К в името е капиталистическа. Волгин работи за полковникът от ДС - Андрей Райчев. А. Райчев работи за БКП. Райчев нарече дядовците и бабите, хората работещи през времето на НРБ - социализмът, че са мързеливи. Вашите дядовци и баби, били мързеливи, съгласни ли сте? Дачков също е антикомунист като Путин и Райчев. ЦИОННИССТИ!! Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, не е опозиция, а е актьор на статуквото, прави се на опозиция, като полковник Марков и Костадинов. ВСИЧКИ ОТ РАДИОТО СА ЕВРЕИ ОТ ЖИВКОВАТА НОМЕНКЛАТУРА. ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ И ПОЛИТИЦИ СА ЕВРЕИ ОТ ЖИВКОВАТА НОМЕНКЛАТУРА. Обажданията на слушатели по радиото и всички телевизии, са от агенти на ДС. Волгин знае, че е така. Линията на БКП след 1989г. е да има фашизъм и дясно..
  • 6 Град Козлодуй

    3 2 Отговор
    вие политиците 34 години Лъжете лековерните Хора Моля
  • 7 Експерт

    6 4 Отговор
    Хубаво го разгледайте тоя Цицелков! Никога през живота си не е работил! За сметка на това взима луди пари за разказва глупости!

    Коментиран от #8

  • 8 Град Козлодуй

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Експерт":

    ум Умува Ум Царува Ум Патки Пасе
  • 9 За какво да гласувам

    9 1 Отговор
    За фалиралото ви евро. За национализацията на депозити. За СЗО и здравен регламент ЕС4, ще ни дупчите като животни, без да знаем с какво. Ако попитаме с какво ще ни дупчите срещу вирус Х, ще ни затваряте в концлагери. За увеличените данъци преки и косвени. За скъп ток. Унищожената земя и животни. Гумени синтетични храни и бръмбари. Че ми забранявате и отменяте Референдуми. Вие сте по-зле от Северна Корея. Че на детето ми ще викате ТО! Нямате честността да обявите гласно какво ни готвите.
  • 10 Аз на...

    6 0 Отговор
    ....хартиените не вярвам, той за машините ми говори!
  • 11 Булекзит

    7 1 Отговор
    Великобритания го направи. Запазване на български лев, никакви фондове, концесии, дигитализации от чужди фирми. Имаме достатъчно кадърни български програмисти, лекари, фермери, енергетици, учители. Самодостатъчни сме си, имаме всичко, за да изградим добро бъдеще за децата си БЪЛГАРСКО. Без 28 пола, осъдени мигранти и продажни политици. Всеки чужденец се изреди да граби България, за сметка на бъдещето ни.
  • 12 Край

    1 0 Отговор
    Ако не се гласува просто и по начин който да се провери от всеки грамотен човек - никой няма да вярва в никакво гласуване. Даже и на честното. Единствените демократични избори са мажоритарни в два тура с бюлетина и тъмна стаичка.
  • 13 Коментар

    4 0 Отговор
    Когато ги пипат с мръсни ръце машинките сами си признават,че "Дневникът е подправен".Шега...майтап,но някакъв,който се подвизава в интернет с прозвището Луцифер ги е пипал.
    Когато има избори трябва да гласувате повечв хора.Те не могат да подправят когато са много,а купените гласове няма да натежат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове