Last news in Fakti

15 Април, 2024 09:53 3 395 18

Полицията в Германия забърка пълен абсурд с отнет в България автомобил

  • германия-
  • върнат-
  • автомобил-
  • троян-
  • милен димовски

Германските власти не признават фирмата като собственик на този автомобил

В детектив по неволя се превърна мъж от Троян. Милен Димовски успял да разбере на кого е върната конфискуваната му кола. Автомобилът бил отнет заради подозрение, че с него е извършено престъпление в Германия.

Мъжът купил колата законно, регистрирал я в КАТ и скоро дошла полицията. Автомобилът бил върнат в Германия, а Димовски опитал да го купи отново от уж негов собственик. Така един законен собственик на автомобил издири друг уж законен собственик, за да си купи един и същи автомобил два пъти. Оказва се обаче, че германската полиция не припознава за собственик този, на когото е върната обявената за издирване и намерена в България открадната кола.

„Два пъти ходих до Германия. Първият път полицията ми каза, че не издирва автомобила и за тях няма никакъв проблем с него. Върнах се в България, казах го на българската полиция”, разказва Димовски.

Щом открил колата, мъжът проявил повторен интерес като купувач. „Направих връзка с фирмата, чиято собственост беше автомобила”, разказва той. Когато обаче се срещнал с мъжа уж собственик на колата в Германия, Димовски останал изумен.

„Отидох с платформа, за да мога да я прибера. Когато дойде моментът да я плащам, помолих да ми дадат документи, да видя изрядни ли са. Той ми каза, че такива документи няма”, разказва мъжът от Троян.

Тогава германският уж собственик поискал да извади документи от тамошната полиция, но оттам му казали, че няма как. Поискали да продиктува номера на шасито и му обяснили, че тази кола е отпътувала за експорт за България.

„Управителят на фирмата ми каза да отида след една седмица. Нямало да има проблеми, щял оправи всичко и отново съм щял да мога да купя автомобила”, разказва Димовски.

Последвала въртележка от разговори и преговори, но българинът ударил на камък.

„Минаха месец, минаха два. Германските власти не признават фирмата като собственик на този автомобил”, обяснява мъжът.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел

    32 0 Отговор
    Някой май търгува с власт??

    Коментиран от #11

  • 2 Мнение

    54 2 Отговор
    Не полицията в Германия забърка пълен абсурд с отнет в България автомобил! А полицията в България в Троян!
  • 3 Приятелю

    23 0 Отговор
    пий една студена вода. Не се ли усети, че са те пуснали по пързалката?
  • 4 Един истински българин

    7 12 Отговор
    Абе кво ме интересува Тоя македонец Димовски
  • 5 Мдааа

    41 1 Отговор
    Време е да се приеме закон, че този който е купил колата няма вина за нишо и парите му трябва да бъдат възстановени от продавача!

    Коментиран от #9, #13

  • 6 Като

    19 2 Отговор
    си имал пари да се разхождаш неинформиран насам натам - така става ! Официално писмо от германската полиция и прокуратура почти нищо нямаше да ти струва !
  • 7 така е

    11 5 Отговор
    Обикновено българите се женим за работата си и за автомобила си. Много трудно се разделяме с тях.
  • 8 дядото

    18 0 Отговор
    нищо ново.преди години познат,от една от областните дирекции на мвр намери и иззе лек а-л мерцедес.оказа се,че е издирван и откраднат от италия,собтвеност на префекта на палермо.върнаха го на италия.гл.прокурор и от мвр у нас решиха да накажат строго своя служител за това.спаси го само факта,че от рим пристигна благодарствено писмо и предложение моя познат да бъде награден.а моя познат спря да се занимава с крадени а-ли.
  • 9 вседрфтгъхуи

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Мдааа":

    А що си мислиш, че купувача е все невинен и не знае нищо? В 80% от случаите е така, но поне 20% са наясно с покупката на крадена кола...
  • 10 Доротея

    12 1 Отговор
    Господата да определят срок, през който един автомобил, домъкнат от Европа да не може да се продава веднага! Станаха стотици случаи гражданина да се сдобие с автомобила, да го регистрира надлежно в КАТ и при първото излизане от страната на пазар в Турция да го свалят на КПП митницата от колата му, заедно с любовницата и да му кажат да чака поне месец, защото е обявен в ШИС за издирване в Германия!? Резил! Ако никой не го търси там, защото не си струва, ще му го върнат, но ако го репатрират - ето като този господин! Загубена работа! Като престои малко повече тук преди да се продаде, щом го щракнат в КАТ ще пише, но и това е грешка, редно е още преди да брои парите да се обърне към познат в полицията да намери начин да извърши проверка дали возилото някой не го търси в чужбина! Но, служителят и той се пази, защото не е много редно без казус да се рови в компютъра и най вече, че ако установи издирване, сам се натоварва да работи по случая, а това не е за предпочитане да работиш по време на службата! След като може и да не работи до пенсия и след това заплата и пенсия!
  • 11 ГЕРБЕР

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Даниел":

    ДАЙ ИМ ПО 50 ЕВРА НА ДОЙЧОВСКИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ И ДА ТЕ ПУСКАТ. НЕ РАЗБИРАШ ЛИ НАМЁКА?

    Коментиран от #16

  • 12 така де

    6 0 Отговор
    в германия е криза Свършиха автомобилите НО може би този има някаква особеност я под седалките я в праговете То и затова им трябва седмица на германците Освен това какво престъпление е извършено с автомобила и защо ни занимават с колата или с човек дето законно има пари да си купи две поршета но е опрял до това да плати два пъти едно Тук някой иска ли да си купи москвич вместо за 5000 за 10 000 лв
  • 13 браво

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мдааа":

    ха така ЗАщото така е в ИСПАНИЯ и дори ако автомобила има скрити дефекти и купен втора ръка ти връщат парите дори БЕЗ СЪД И БЕЗ СРЪДНИ и няма простотии к рв повръщам пари не връщам

    Коментиран от #14

  • 14 От Германия

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "браво":

    Така беше и н Германия преди две години. Можеше да върнеш автомобил на собственик до две седмици ако има причина. После приеха нов европейски закон според който се описва при покупката, че автомобилът не може да се върне и купувача го взема на своя отговорност.
  • 15 Аз да кажа

    4 1 Отговор
    Има някаква схема. Кой нормален човек ще иска отново да купи вече закупен и конфискуван автомобил? Ще ходи два пъти до Германия, разходи и защо? В момента пазара в Германия препълнен със скъпи коли а за някоя премиум марка и модел трябва да изръсиш поне 15 000 евра и отгоре. Остава варианта за кола която трябва да изчезне дълбоко в Европа, да се усвои пълната застраховка от собственика и пари на ръка. Другото е само приказки на пазара
  • 16 Сериозен ли си?

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "ГЕРБЕР":

    Само да опиташ ти слагат прангите, на съд и си в пангото на втория ден. Полицаите там не са като милиционерите тука.
  • 17 Абе

    1 1 Отговор
    В тоя автомобил явно има нещо доста ценно, щом толко се натискат за него. Престъплението в Германия да не е некой инкасов обир?
  • 18 Име

    2 0 Отговор
    Връзкарски неволи!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове