Last news in Fakti

23 Април, 2024 19:17 2 476 102

US-Държавният департамент: Съдебната и здравната системи, и полицията са най-силно корумпираните в България

  • държавен департамент-
  • доклад-
  • българия-
  • корупция-
  • сфери

Transparency International България твърди, че липсата на прозрачно използване на публичните ресурси, атаките срещу гражданското общество и нерегламентираното лобиране в законодателната власт са фактори, допринасящи за корупцията

US-Държавният департамент: Съдебната и здравната системи, и полицията са най-силно корумпираните в България - 1
Снимка: БГНЕС

Съдебната система, здравната система и полицията са най-силно корумпираните институции в България. Това се посочва в доклада за състоянието на човешките права в България за 2023 година на Държавния департамент на САЩ, публикуван на официалния уебсайт на американското външно ведомство, цитиран от "Фокус".

Както се отбелязва в документа, според проучване на Базелския институт за управление, публикувано през май, съдебната система, системата на общественото здравеопазване и полицията са най-силно засегнати от корупцията. Народното събрание прие закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нередности, на 27 януари. Като част от по-голям законодателен пакет, насочен към ограничаване на корупцията в правителството, закон от 26 май създаде механизъм за отчетност за главния прокурор и заместник-главните прокурори. През септември парламентът прие закон за повишаване на ефективността на антикорупционната комисия на страната.

В доклада си от юли Европейската комисия призна, че новото законодателство е положителна стъпка, но отбеляза "продължаващ проблем“ с ниска ефективност на разследванията и слаб опит в наказателното преследване и окончателни присъди в случаи на корупция на високо ниво. Той също така твърди, че има сериозни правни пропуски по отношение на почтеността на висшите изпълнителни функции, като например "лица, наети за лични кабинети на министри“.

Transparency International България твърди, че липсата на прозрачно използване на публичните ресурси, атаките срещу гражданското общество и нерегламентираното лобиране в законодателната власт са фактори, допринасящи за корупцията. Според Антикорупционния фонд реалният мащаб на корупцията по високите етажи на властта остава скрита поради високия процент оправдателни присъди по дела за корупция. Неправителствената организация Институт за пазарна икономика стигна до заключението в анализ на усилията за борба с корупцията на местно ниво, публикуван на 6 юли, че властите не са склонни да приемат разпоредби, които предоставят задоволително и цялостно решение за премахване на корупцията на местно ниво, което разубеждава гражданите и заинтересованите страни да докладват корупция и конфликт на интереси.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как може така

    67 7 Отговор
    По чесни и изпълнителни слуги от нас няма!
  • 2 бай герги

    75 2 Отговор
    това го знаят и малките деца до 7 години
  • 3 Русофил

    60 5 Отговор
    Единственият изход: Разпускане на МВР, съд и прокуратура. Назначаване само на нови лица.
    Уволнените да стават охранители и адвокати.
  • 4 Тулупа

    62 2 Отговор
    Тук няма корупция, аз я създадох и съм я виждал, но няма. Това е само усещане за такава.
  • 5 защо

    36 3 Отговор
    Да живей, живей Шенген!
  • 6 Да,ама не

    54 15 Отговор
    България има само един проблем е,че нямаше лустрация.
  • 7 ПОРЕДЕН ПЪТ

    44 9 Отговор
    КЛЕЧИТЕ ПРЕД ПОСОЛСТВОТО ЗА НЕКОЙ ГУЩЕР А ТЕ ВИ БИЯТ ШАМАРИ , ......ТЪРПИТЕ ЩОТО .....НЕМА ГУЩЕРИ ИНАЧЕ....!!!!
  • 8 Мда

    68 2 Отговор
    Съдебната и здравната системи, както и и полицията е на герб/дпс. Какво чудно има?
  • 9 ХАХАХА

    46 11 Отговор
    Намерил кой да го каже след като самите те развратиха системите т.е хората в тях . Аре бегайте лицемери.
  • 10 Ветеринарен психолог

    43 3 Отговор
    Тия пък откриха Америка.И децата в яслите вече знаят ,какви искат да станат. Политик,полицай,проститутка.
  • 11 ЕВРОНЮЗ

    49 8 Отговор
    Тия наглеци окупираха държавата ни благодарение на корупцията сега назидателно ни размахват пръст..... Я първо кажете колко платихте на Стефан Софиянски за да ви подписва разрешенията за строежа на тоя билдиг " КОЗЯК"
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 12343211

    15 0 Отговор
    А стига бе верно...,а бе то за Магни,,,,,
  • 14 Адолф

    42 0 Отговор
    Аааааа, не е вярно това!Аз корумпиран полицай и съдия не съм срещал.А като ида на доктор и му кажа докторе балагодаря, той ми вика благодаря е много, 50 лева стигат.
  • 15 Вижда се

    26 1 Отговор
    С просто око
  • 16 Знае се, че

    22 0 Отговор
    Съучастници в престъпление ги правят свидетели на същото, това е реалността на милата родна картинка, наречена правосъдие
  • 17 Не е вярно

    23 1 Отговор
    Корупция няма поради един много прост факт
    няма държава никаква
    не съществува
  • 18 ха ха

    29 2 Отговор
    така е , благодарение на инструктажите от посолството и безкрайната алчност която запалиха в низките душици докопали се до власт
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Това се знае

    18 0 Отговор
    Нищо ново не казват, а да дойдат да ги спрат да градът полицаите и армията на България.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Читател

    19 8 Отговор
    Тея па наглеци.При тях е най голямата корупция даже е законна.Наричат я лобизъм.
  • 23 Реалност

    20 13 Отговор
    Ситуацията е точно като 2016-17 година, когато по заповед от Москва Борисов подаде непоискана оставка, само за да изолират Реформаторския блок, с единствената цел да прокарат Турски поток - Пътната карта го доказва. Москва държи ББ и ДП и им нареди ППДБ да бъдат изолирани от реално влияние и тежест в българския политически живот за да може България да последва примера на Словакия и Унгария.
    Борисов и Пеевски, ще гарнират промяната в курса, за да запазят корупционния си модел, с обилна "атлантическа" реторика. Реално България буквално за няколко седмици, след като стана ясно, че пада правителството на Денков, се върнахме към нуата - всички руски компании, агенти на влияние, получиха сигнал, че се връща положението както при служебните правителства на Радев.
    Триото Борисов-Радев-Пеевски се готви да реализира следващия етап в развитието на проекта "Турски поток"-"Боташ", като пренасочи текущите обеми руски газ през Украйна през България, като по този начин освободи Путин от сегашните задръжки за атака на газовата инфраструктура на Украйна.
    Забравете за Шенген и Еврозоната при явно или неявно управление на триото Пеевски-Борисов-Радев, дори може да се очаква и изолация на България от ЕС до степен мафията да ни изкара от там.

    Коментиран от #25

  • 24 Детска градина "Слънчице"

    18 11 Отговор
    Държавният департамент на US е най-корумпираната организация в света.
  • 25 Слез на земята

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Реалност":

    "реалност".
  • 26 "Всякога проклета русия" по Раковски

    16 18 Отговор
    Съставът на служебния кабинет ясно показва влиянието на Кремъл над политическите ни партии.
    Главчев - член на "Русофили", постоянен гост на сборището на Копринка.
    Външно министерство - откровен путинофил, московски възпитаник, брат на ДС офицер
    Вътрешни работи - силно зависим от руско-българската мафия милиционер
    Министър на енергетиката, Владимир Малинов - служител на Газпром, ощетил държавата с над 7 МИЛИАРДА в полза на Путин
    ....
    ....
    Последните разкрития от "Пътната карта" по Турски поток доказват тезата, че България (беш)е под пълния контрол на Кремъл.
    Русия тотално подчини/ла/ държавата - за да може извън всякаква институционалност да построи Турски поток, да заобиколи Украйна и след това да я нападне.
    Излезнаха и документи за "Пътната карта" по договора сключен с турската Боташ, които доказват националното предателството на Румен Радев и сегашния министър на енергетиката Владимир Малинов в полза на Путин.
    Поне от 2013 г. се изпълнява този план от Борисов, БСП, менте-патрЕоти, ДПС . Дори прекомерното заселване на руски граждани по черноморието ни е следвало план за по късното ни завладяване.
  • 27 Теа па, що не се скрият?

    19 11 Отговор
    Тръгнали на нас да ни намират кусури? Когато ние сме имали държава на онази територия там са живяли още индианските племена. А престъпниците и рекетьорите от Европа, както и робите от Африка са отишли там чак СЛЕД 1000 години!!!
    И тези взели нас да ни учат? Айде улево. Гледайте си печатницата на зелената хартия и паразитният си жалък живот!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ХАРОН

    17 1 Отговор
    Демек всичко е тор и лечението на "демокрацията" е "диктатура"! Защо не ни кажат и как ще организират и този "преход"!?
  • 30 снтт

    15 1 Отговор
    Това го знаят от бойко
  • 31 джо

    8 3 Отговор
    Е ако не бяха, как щяха от козяк да ги командват??
  • 32 абсолютно

    16 3 Отговор
    Това е книга за контрастите – как от високо индустриализирана страна (в края на 80-те години ХХ век), чрез прехода (след 90-те години) към отворено пазарно стопанство от либерален тип, България се деиндустриализира и придоби стопанство от сервизен тип. Най-големият „грях“ на такова стопанство е, че то не може да развие и поддържа собствени, вътрешни източници на натрупване и растеж. Последиците за националния суверенитет са очевидни – страната се превърна в пазарен придатък на чужди, далеч по-мощни икономики; растежът се осигурява изключително за сметка на „фетиша“ на чуждите инвестиции и дълга. Членството ни в ЕС само засили това състояние на нещата, оттук, читателят може да получи убедителни доводи, когато разсъждава за вредите и ползите от него….

    Автора благовест георгиев -българия в ес-баланс на ползите и вредите
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Аш колсун

    12 3 Отговор
    Закривай, занулявай, конфискувай. Във всички тези институции да бъдат назначени млади хора родени след 1985г, или ако са преди това, да бъдат проверени за родова линия до 10-то коляно за връзка с комуноидно-ченгесарски елементи.

    Коментиран от #100

  • 35 гнас

    18 6 Отговор
    фащ да сеи гледат тяхната държава! ТУК НЕ Е САЩ - НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ТЯХНОТО МНЕНИЕ


    САЩ -ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 2738

    12 2 Отговор
    На тия изобщо не им пука от Държавния департамент на САЩ. Корумпирани са си и такива ще си останат. Ще продължат с правораздаването над кокошкари за смешни пари.
    От офиса на Кьовеши се занимаваха с овчари и някакви други жалки нещица. Който е крал големите пари, е делил с прокурорите и съдиите.
  • 38 Североамериканските съединени щати

    14 6 Отговор
    са държавата на мафията с печатница за пари
    Най корумпираната държава в света с най много убити президенти и ликвидирано коренно население, анексирала 55% от Мексика, с над 800 военни бази по света.С градове като ген.Кастър кръстени на убийци
    Няма шериф, конгресмен и сенатор които да не са купени.
    Та тази фалшива държава ще дава определение на други държави.
    Вие ООН ли сте или световен джандар

    Коментиран от #46

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 долу горе май е така,

    15 1 Отговор
    ама какво остава за земеделие, пътно строителство, енергетика... и там е същия мухъл, с любезното научно съдействие на дпс/герб

    Коментиран от #43

  • 41 Факти житейски

    5 3 Отговор
    Е все пак живеем в страната на "честните"
    комунисти..само от към подгърба не са честни но то си е човещина все пак
  • 42 Дон

    8 0 Отговор
    Честито. Нищо ново. На никой не му дреме. Продължаваме напред
  • 43 Няма нужда

    13 0 Отговор

    До коментар #40 от "долу горе май е така,":

    За там няма нужда да се говори защото носещата архитектура на страната е напълно изгнила..силовият сектор е тотално сринат и мирише лошо ама буквално десетки хиляди са замесени
  • 44 че то друго

    5 1 Отговор
    не остана
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Едно ще кажа

    4 9 Отговор

    До коментар #38 от "Североамериканските съединени щати":

    Бог да пази Америка! Двигателят на днешната цивилизация и пазител на световният мир!

    Коментиран от #58

  • 47 А в Америка

    9 5 Отговор
    А в Америка бият негрите, и азиатците. Негрите даже ги натискат с коляно докато се задушат , а после съдията оправдава полицаите. И през ден има масови стрелби с десетки убити и ранени, но кой го интересува тива. Важното е да размахваме пръст на други, по-малки държави , че да ги държим в подчинение.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 "Приятелите"

    9 2 Отговор
    ни зад океана, започнаха да подготвят почвата за новото марионетно птавителство, от орестъпни политици и лидери на партии за след изборите.
    Когато това стане, рязко ще забравят за такива, стига да им подписват нови изгодни договори в тяхна полза...Ето как се работи с нашите престъпници, вместо да са в затвора, те ще бъдат използвани за чужди интереси ...
  • 50 Чети сега/може и на глас/

    5 8 Отговор

    До коментар #45 от "От 1878 г. до 9.9.44 г.":

    Няма гадория случила се в България без участието на руснаците.
    Аре сега марш по кофите.

    Коментиран от #55

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Факти

    4 10 Отговор
    Кога Кремъл ще критикува българската съдебна система? Никога, защото тя е под негов контрол.

    Коментиран от #57, #66

  • 53 Търновец

    4 0 Отговор
    За да се намали лобирането в Ненародното събрание трябва да има избираема от нас горна камара а президентската институция да има право на квалифицирано вето, а ние сами да гласуваме за районни прокурори и съдии. Преди години в един окръг на Северен Илинойс местния шериф загуби изборите и според медии плати на двама наемни убийци от Чикаго да убият новия шериф. И прочие....
  • 54 СУВЕРИНИТЕТ

    5 1 Отговор
    Искам НЕЗАВИСИМОСТ! НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА КАЗВА НА НАШИТЕ КОЛКО ДА КРАДАТ.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Сократ

    12 0 Отговор
    Ти да видиш. Ние това изобщо не го знаем, трябва от сащ да ни го кажат. С една дума, цялата ни държава е ОПГ. Не страната, държавата.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Кой те бръсне теб за слива

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "Едно ще кажа":

    че ти да казваш джурул каспичански
  • 59 Ясен

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "От 1878 г. до 9.9.44 г.":

    Щом ce e давалo 50000 лева за шумкарска глава,значи България е била много богата държава.Нсли?
    Аз повече бот педесе лева не бих дал.
  • 60 дядото

    6 0 Отговор
    познават нещата в страната,но не желаят нищо да се променя.докато държите българите в мизерия,в негативите на вашите общества,докато ни имате за второ качество хора,оставаме русофили,не разбрахте ли и това.
  • 61 АмаМногоПроззз

    5 1 Отговор
    Аууу откриха топлата вода.Точно с протекциятата на тези същите цари тази корупция но явно се оядоха и вече са неудобни..
  • 62 Колко ли

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Рошко":

    Рушвета си дал, ама са бучиш.
  • 63 Така е да

    5 1 Отговор
    ....вярно... Но от там където идва и оценяването .. идва и корупцията
  • 64 инж. Ганчо Илков

    6 0 Отговор
    Нищо Ново. Няма нищо скрито покрито. В Здравеопазването Здравните Осигуровки са безконтролни. Защо здравно осигуреният не разполага със набраната СУМА от Осигоровката и при необходимост да Предостави част от нея при лечението на член от Семейството? Въпреки че всеки месец се удържат здравни осигуровки, при закупуване на Лекарства с Протокол, или извършване на Лечение. Здравно Осигуреният "Доплаща" не малка СУМА. Съдебната Система е силно Политизирана. Липсва Регламент за Произнасяне на Съдебното Решение. Едно Съдебно Дело след като е Регистрирано, може да минат години за неговото Насрочване. Особено при Трудовите Дела и при наличие на Решение за Трудова Злополука. Корупцията е застъпена преди всичко на Последна Инстанция - Касационният Съд. Не се допуска присъствие на Обжалващата Страна и Съдийският Състав взема окончателно Решение при затворена ВРАТА без право на Обжалване. НОИ, Решението за Пенсия по Нормативен Документ се Взема в Срок от един месец считано от датата на подаване на Документите. Реално този Срок не се Изпълнява. Просрочването е с 2÷3 месеца. Като още един Месец се предоставя за Обжалване. При това Забавяне не се взема в предвид, че чакащата Страна има жизнена потребност. Полицията също се Ръководи от Интереса на Политическото Лице, съдействало в Назначаването на Длъжностното Лице.

    Коментиран от #76

  • 65 Хихихи

    8 1 Отговор
    Посолството се отрече от своите назначения.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Отдавна е така

    8 0 Отговор
    За съжаление, констатацията е точна. Няма правосъдие са обикновения гражданин. МВР е продължение на тази правосъдна система. А, в здравеопазването съм чувал, но не съм бил свидетел. Скапан народ-скапана държава.
  • 68 Факт

    6 4 Отговор
    Корупцията в България се подържа от руските имструменти които са Правослявие Кирлица умишлено създавана Малограмотност на населението и Неукост и повсеместната тсигънизатсия още от бае Тошево време.

    Коментиран от #73, #78, #79

  • 69 Контрол

    7 2 Отговор
    Не е корупция да ти продават оръжие с отпаднала необходимост и ретро самолети за милиарди.
  • 70 Гост

    5 0 Отговор
    Шенген нанайси!
  • 71 Велика загадка

    7 0 Отговор
    В големите градове строителството не спира..обаче имаме следния феномен..населението намалява прогресивно има милиони квадрати незаета площ и строителството гърми..което значи само едно парите на мафията се перат през строителство и имоти..това не е ново положение в световната история..ако се опише жилищната собственост сигурно 50 процента няма да могат да докажат откъде имат парите за собствеността..най-вече служители на администрацията
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #68 от "Факт":

    4иба към Б0сф0ра бе, пе3евенг!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Факт

    5 4 Отговор
    Основната пречка за прогрес на България е в прекалено близките и взаимоотношения с пРоссия

    Коментиран от #80

  • 76 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #64 от "инж. Ганчо Илков":

    В това п0д0бие на дръжава, който плаща осигуровки, не може да разполага с тях. С времето, всички свикнаха, че осигуровките са за задължителното изхранване на калинките на държавна службица. Ако искаш да ползваш някакви услуги, ще трябва да плащаш наръка, а осигуровките ги забрави.
  • 77 Шайка..та магнит...ска

    8 0 Отговор
    БУЛГАРИСТАН е държава на ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА НОТАРИУСА ПАСКАЛ АЛО ВАНЬО ..ПАЧКИ ЕВРА ПО 500 ...ЗЛАТО ИВАН ПИЛЕТО ГРАДУС И ТН ДА ШЕНГЕН АМА друг път......ууууууууу позор и срам. ...
  • 78 Хаха

    4 2 Отговор

    До коментар #68 от "Факт":

    Я пак повтори. Руснаци няма, ама европейски и евроатлантически ценности бол.

    Коментиран от #84

  • 79 Друг факт

    6 5 Отговор

    До коментар #68 от "Факт":

    Най-важният инструмент на руското влияние в България е корупция, подкупи, заплахи и мутрафонщина.

    Коментиран от #85, #93

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 АлоАло

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "Факти":

    Трият като за световноФакю
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Факт

    3 5 Отговор

    До коментар #80 от "Гост":

    Ама нямахте ток и хляб по магазините.

    Коментиран от #87, #92

  • 84 Внуците наФашистите управляват ЕС

    4 1 Отговор

    До коментар #78 от "Хаха":

    ЗатоваВазелина е кът
  • 85 Факт

    4 4 Отговор

    До коментар #79 от "Друг факт":

    Затова трябвя да се дават оръжия на Украйна.

    Коментиран от #89

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #83 от "Факт":

    Не само, че имахме хляб, ами нямаше село без селска фурна, от която се купуваше най-вкусният хляб. Дойде измислената ви демокаДция и моментално затвориха фурните по селата. Сложиха и надпис на селските чешми, че водата не била годна за пиене, понеже не минава през водомер.

    Коментиран от #95

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Факт":

    Ти, давал ли си или и ти искаш да раздаваш чуждото?
  • 90 Хм...

    4 0 Отговор
    Преведено на по прост език- цялата държава е затънала до ушите в корупция, обаче тия трите бият всички рекорди.

    Не че не си го знаем. И защо е така също знаем. Имаме страхотен пример в лицето на новите ни "приятели". Само не знаем защо ручахме жабетата...
  • 91 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "ха ха ха":

    Наредули са му да сравнява само заплатите, но не сравнява цените, когато с 5 лв плащаше парното за месеца и го държеше пуснато на макс, а хляба беше 30 ст.
  • 92 ДъртБългарин

    1 2 Отговор

    До коментар #83 от "Факт":

    Младеж тези приказки са актуални но не са реални,Прадедите със сигурност съжаляват че не са изцапали чергата
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 България е единствената държава

    7 2 Отговор
    в историята на световната цивилизация, която под ръководството на западната капиталистическа демокрация
    проведе Закон за ликвидацията и е обречена на изчезване като държава и народ
  • 95 ДъртБългарин

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "Гост":

    Не само на селските а градските ги разрушиха изедниците.
  • 96 Истината

    5 2 Отговор

    До коментар #93 от "друг факт":

    СССР НЕ е давала нищо безплатно. Стига сте лъгали. Давахме без пари пелсонални компютри, големи ИТ машини, дискове и много дреги неща. Освен товахиляди вагони със зеленчуци. И резкиметали, включително уран и други редки метали от Горубсо , минте в Бухово и други. Всичко е пребогато платено.

    Коментиран от #97

  • 97 абсолютната истина

    3 1 Отговор

    До коментар #96 от "Истината":

    СССР се изплащаше с петрол.
    България го препродаваше и във Външн.търг.банка влизаше печалба от 400-600%
    Имаше какво да се открадне и какво да остане
    Това по горе го е написал един колега.
    Сега храниш 5 американски бази и какво получиот тях освен зарази по урвите
  • 98 Тук Познаха!

    3 1 Отговор
    Тук Познаха! Но.... Явно имат интерес от това!
  • 99 Без име

    1 0 Отговор
    Абсолютно вярно,за съжаление!Ако не бъдат притиснати от външни фактори,България ще стане много скоро "бананова"република,пълна скръб!
  • 100 Боже

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Аш колсун":

    Не знаете какво си пожелавате! Младите са хипер нагли, но за сметка на това - неграмотни! По-опитните и образовани ще си ги връткат както си искат. Не се почва "на зелена поляна", а някой трябва да ти предаде щафетата. Иначе се връщаме в ясните, при това без възпитателка и става страшно.
  • 101 Ниската разкриваемост

    0 0 Отговор
    Може да означава и че корупцията е ниска.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол