Last news in Fakti

26 Март, 2014 14:23 1 118 2

Части от БАСТА и ГЕРБ преминават към "България без цензура"

  • части-
  • баста-
  • герб-
  • "българия без цензура"

Бареков обаче не искал при себе си Мирослав Найденов и Емил Димитров

Ангел Даскалов, който преди дни напусна ГЕРБ, както и Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров от БАСТА стават членове на "България без цензура". Към партията ще се присъединят и структурите по места, които ги подкрепят. Това стана ясно по време на пресконференция на ББЦ, в която участваха лидерът на партията Николай Бареков, заместник-председателите Росен Петров, Ангел Славчев, Рада Коджабашев, както и четиримата нови членове.

Това е техен личен, идеен, политически и граждански избор, зад който стои обща цел – възстановяването на демокрацията, парламентаризма и политическото в България, каза лидерът на ББЦ Николай Бареков. И четиримата имат безукорна репутация в своите градове, никой не е замесен в корупционни скандали, докато е бил в парламента. Те имат 100-процентов шанс да минат през операция „Чисти ръце“, както и всички ние, допълни той.

Бареков сподели, че ги познава повече от 10 години и знае какво са направили те за демокрацията в България. От днес те, заедно с всички, които ги подкрепят в структурите, стават членове на ББЦ и започват да работят за нейния успех, съобщи той и допълни, че с тях си говори откровено за политика, както и за провала на предишните управляващи.

"До момента Ангел Даскалов отговаряше за ГЕРБ във Велинград, а от сега нататък ще организира нашите структури там. Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров бяха в сърцето на ГЕРБ, а след това - основатели на БАСТА за своите райони - Благоевград, Хасково и Варна. От днес нататък те ще са част от нашите предизборни щабове, като заедно ще се стремим към сериозен успех на предстоящите избори", обясни Бареков.

БАСТА беше създадена да бъде алтернатива на лошите практики в ГЕРБ. 6 месеца след създаването й, нищо не се случва, никой не иска да се коалира с тях. Очевидно това е задкулисен проект на ГЕРБ за сметка на нашите членове и симпатизанти, обясни мотивите си Павел Димитров.

Щеше да е много лошо, ако бяхме останали в този проект, защото съмненията, че ще бъдем употребени се засилват. Ние не искаме повече да си партнираме с ГЕРБ, допълни Иван Петров. Ние харесваме операция "Чисти ръце" и това, че "България без цензура" има намерение да се бори с корупцията и статуквото, за което сме и ние.

Идеите, за които се борихме, се изродиха през последните години. Искам младите хора да повярват и желая това, за което говорим с Бареков да стане. Всеки тръгва с едни хубави идеи, но после виждаме какво става. Аз не съм бил депутат, но за обучени хора като нас в един момент се оказва, че няма място в политиката и на наше място започват да идват хора, които си нямат понятие какво правят, обясни от своя страна Константин Хаджигаев.

Видях как бизнесът във Велинград беше ощетен и определен кръг от фирми се облагодетелства. Моята кауза е Велинград. Искам да помогна да се сложи край на това и да настъпи едно спокойствие, заяви Ангел Даскалов.

Мирослав Найденов и Емил Димитров няма как да бъдат част от нашата коалиция, защото те трябва да отговарят на много въпроси. Прекалено много безобразия станаха при тях, обясни Бареков. Сред въпросите, за които дължи отговор бившият земеделски министър е кой наряза тръбите на земеделците. Там Найденов има много информация, смята Бареков. "И Димитров има за какво да отговаря. Той има твърде близки отношения с Борисов. Може би следствие от всичко това е и днешната среща с тези хора тук, защото има неща, които ги разделят с техните съпартийци", обясни лидерът на "България без цензура".

По време на пресконференцията Бареков коментира и актуални теми, сред които поголовната сеч в Родопите и Стара планина. "Това, което се случва с гората, е геноцидно. Нещо страшно се случва в Родопите и Стара планина. Там има поголовна сеч, за която може да поздравите ГЕРБ и ДПС. И това продължава 12 години. Затова ще има операция "Чисти ръце" и за гората в България. Ако няма хигиена и законност там, единственото, което ни е останало, ще изчезне. Тези пари влизат в нечий джоб, но не и в държавата. Става въпрос за милиарди", алармира Бареков.

Той коментира и данните от последното социологическо проучване на близка до десните партии агенция, което прогнозира "България без цензура" да има трима евродепутати. Най-младите гласоподаватели, които до момента са гласували за ГЕРБ от сега нататък ще дават гласа си за "България без цензура", обясни Бареков и заяви, че очаква и голяма част от гласоподавателите на СДС да гласуват за партията му. "Нашите избираеми три места искаме да ги предложим на хора, които ще защитят нашите интереси. Бихме дали избираемо място за СДС, за да имат присъствие в европарламента, но като не го иска Лукарски, има кой от СДС да го заеме. Кой ще е той, ще го кажем в последния момент", обясни лидерът на ББЦ.

Бареков предположи, че ако прокуратурата предложи почтена сделка на Искра Фидосова, тя би казала много неща, защото знае всичко. Тя беше използвана за мръсните сделки на Борисов. "Взаимоотношенията на Фидосова с Цветан Цветанов са близки и всяко едно разбутване при нея ще засегне и него", смята Бареков.

 С Борисов няма какво да си говоря, а с Местан бих се видял, но аз ще определя къде, каза лидерът на "България без цензура"

Бих поканил г-н Сергей Станишев на кафе, дори бих го сторил още днес - ако трябва ще отида до "Позитано"-20, каза още Бареков по време на пресконференция днес, като по този начин задочно чрез медиите отправи покана за среща към председателя на социалистите. "С Борисов кафе не желая да пия, с г-н Местан, ако ме покани, бих приел, а със Станишев бих се видял още днес", обобщи лидерът на ББЦ.

"С г-н Станишев имам две теми на разговор – едната е защо той две седмици мълчи за желанието ни да се направи комисия, която да разследва г-н Плевнелиев, в която трябва да добавим неговата нерегламентирана среща с ръководството на ЕВН във Виена, след която последва иск за 1 милиард към българската държава? Както и къде са комисионните от "Булброкърс", която продаде на двойно по-ниска цена миноритарния дял на ЕВН по времето на ГЕРБ? Втората тема с него е кога ще ни подаде ръка да говорим за социална политика?", каза лидерът на "България без цензура".

Според него напълно си заслужава да се направи дебат с председателя на социалистите за това може ли да се смени плоският данък със семейно подоходно облагане, как да се направи така, че майчинските да не са по 35 лева и най-ниските пенсии може ли да станат поне 260 лева, каквато е линията на бедността. Друг кръг от теми са дали има вариант за безплатни лекарства, защото за тях биха били нужни пари, колкото е в момента партийната субсидия и как да се подобри положението в българските училища.

"С Борисов нямам теми за диалог. Разговорът ми с него може да мине само с операция "Чисти ръце". Борисов трябва да отговори как така по декларация има само 14 000 лева и да каже как не го е срам пред българския народ? Борисов стана един от най-богатите хора, защото буквално щавеше българския бизнес и контролираше медиите", заяви Бареков.

С лидера на ДПС Лютви Местан Бареков каза, че би приел покана за среща, но не и да търгува места за ЦИК. "С него бих си говорил принципно за политика и бих пил кафе, но аз ще определя къде – в Карлово, Пловдив или Ловеч, например. Не бих правил и коалиция с него, защото догадките за коалиция с ГЕРБ и ДПС стават все по-големи", отсече Бареков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Пене

    0 0 Отговор
    "БАСТА беше създадена да бъде алтернатива на лошите практики в ГЕРБ. 6 месеца след създаването й, нищо не се случва, никой не иска да се коалира с тях. Очевидно това е задкулисен проект на ГЕРБ за сметка на нашите членове и симпатизанти, обясни мотивите си Павел Димитров.

    Щеше да е много лошо, ако бяхме останали в този проект, защото съмненията, че ще бъдем употребени се засилват. Ние не искаме повече да си партнираме с ГЕРБ, допълни Иван Петров. Ние харесваме операция "Чисти ръце" и това, че "България без цензура" има намерение да се бори с корупцията и статуквото, за което сме и ние." Точно и ясно.
  • 2 Marmalad Goliam

    0 0 Отговор
    А така, сега на някои политически фигури бавно и сигурно ще им се дръпне фъшкийката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове