Last news in Fakti
13 Февруари, 2020 4889

Кадрува ли бизнесът в енергетиката?


  • Кирил Домусчиев бизнесмен, председател на КРИБ Има енергийна мафия в България. Надявам се, че един ден прокуратурата ще намери време да влезе и в енергетиката и да порови малко. Страната ни плаща най-скъпата електроенергия в Европа. Това е една тенденция, която устойчиво се запазва и влияе на населението и потреблението. Има много спекуланти на българския енергиен пазар. Има хора, които успяват да изкупят всички свободни количества, когато има търгове на АЕЦ или други централи, добави той и спомена конкретни имена. За тях, за хора като Ковачки, цената не е важна. Когато има такива пикове, тези хора правят огромни печалби. В БЕХ има хора, които помагат на заинтересовани бизнесмени. Схемата е тази, която наблюдаваме и в хазарта. КРИБ иска оставките на ръководството на БЕХ и на изпълнителния директор на Българската енергийна борса. Кажете защо не работи ТЕЦ Марица Изток 2, а се гласува субсидия от 150 млн.лв. Бизнесът е срещу спасяването на ТЕЦ-а. Това е съвременното „Кремиковци". Ненотифицирана държавна помощ, за което ще бъдем и глобени заради порочни практики. Това е престъпление на гърба на обществото.
  • Христо Ковачки бизнесмен, доктор на техническите науки Гледах по Нова Тв как г-н Домусчиев поиска оставките на ръководствата на БЕХ, ТЕЦ Марица Изток 2 и Енергийната борса. Доста ултимативно беше това. За мен това поведение доста странно изглежда, защото не смятам, че бизнесът трябва да кадрува в енергетиката. Обвиниха ме, че в неделя благодарение на мен цената на електроенергията в Германия била 1 евро, а в България - 63. Причината е проста. В момента има незапомнена топла зима, колкото по-топла зима, толкова повече ветрове. Всички тези смени на температурите са предпоставка за големи ветрове. В Северно море, около Германия, има много силни ветрове, в резултат на което цената в неделя на електроенергията беше някъде от порядъка на 1 евро, 1,50 евро през деня, и под нула, тоест отрицателни стойности, през нощта. Това е благодарение на това, че имаше много силен вятър и много слънце. В България нямаше вятър и слънце, в резутат на което се получи такъв ефект. Най-вероятно голяма част от търговците на пазара са смятали, че цената в България ще бъде много ниска и затова са купували много от България, в резултат на което сигурно са изгубили, но не трябва въз основата на един ден да се правят изводи като цялостна картина за енергетиката.

    344 гласа
    79%
    21%
    91 гласа

Коментари

  • 1 Сийка

    106 0 Отговор
    Кой да избереш измежду двама бандюги ?

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Пооооооо

    16 13 Отговор

    До коментар #1 от "Сийка":

    Красивия
  • 3 Бай

    50 0 Отговор
    МАФИЯ !!!
  • 4 АБВ

    55 0 Отговор
    Бе той Кирчо,като е казал "А",да каже и "Б".Енергийна мафия...Ами другите мафии,в които и той има участие?Ама така му е удобно.А онези 58 млн?Я да каже нещо за тях-коя мафия ги взе?Дрън-дрън,всичките сте за затвора!
  • 5 Иван

    46 0 Отговор
    Един измамник срещу друг ,каква страна трябва точно да взимаме, като най-вероятно ще е през нашия джоб.
  • 6 Хаха хохо

    26 1 Отговор
    И кво се получава, че като е студено се увеличава ползването на електроенергия и цената също, като няма нужда от да увеличаваме ползването на ток цената пак се увеличава понеже няма ветрове, ае бегай да лежиш в затвор бе сган

  • 7 БГ жител

    31 0 Отговор
    Отново вятър работа! Каква е причината да се увеличава тока? Построена мрежа, централи от всякакъв тип, създадени преди много години с инженерна мисъл да се захранва всякакъв тип населено място и даже и за износ, НЕК (тоест държавата) поддържа тази мрежа и цените са напълно нормални без фрапиращи увеличения! И....... изведнъж се появават няколко десетки фирми, които изкупуват и препродават с начертана схема, кой за коя част на страната да отговаря с невероятните обяснения,че заради тях имате ток и той трябва да се увеличава постояно с объркващи бръщолевици - мощности, излишаци, слънце, вятър, мъгла....!!!
    Пример как една добре работеща и перфекно направена система, може да бъде разграбена, присвоена, унищожена и превърната в един тежък данък за народа от който е зависим! И всичко това е създадено с помоща на няколко министри и управлаващи във времето, "които мислят за народа, не са корумпирани продажници" !
    Накрая ще се окаже, че не е така, никой не е чул за такива схеми...
    За народа: МЪЛЧИ И ПЛАЩАЙЙЙЙЙЙ !!!
  • 8 Тоя па мошеник

    16 0 Отговор
    доктор на техническите науки, и кой ти даде дипломата бе вятър и мъгла
  • 9 цачо

    27 0 Отговор
    Крадеца вика,ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Енергетик

    30 2 Отговор
    Енергийната мафия започва с уредените предварително търгове в централите и мините, комисионните на директорите и завършва с енергийните търговци, който само вдигат цената на тока!!!
    Колкото и да не го харесвам Киро е прав!!!
  • 12 Дон Нума Пумпилио Сермиенто

    1 16 Отговор
    Срещу Ковачки да тичат не могат да го стигнат.Човека е играч ,но прави милиони с акъл.Имах съвсем друго/лошо/мнение за него,но след предаването на Цура,ми се издигна в очите,и не само на мен.
  • 13 Биде

    18 0 Отговор
    Двама изпечени мошенници се надцакват и всеки защитава тезата си така както дявола чете евангелието! Знам само че и двата не е зле да си правят компания в затвора без много ровене ще се намерят поне дузина причини за това!
  • 14 гестапо

    16 0 Отговор
    Трепане му е майката!!!!
  • 15 Драйфус

    3 1 Отговор
    Къде изчезна този ГРАД КОЗЛОДУЙ,едно читаво мнение да даде,да ни светне в ситуацията?
  • 16 Алфа Ромео

    16 0 Отговор
    Не се наядохте бе и...ди мръсни, пари ли, коли ли, къщи ли ще вземете на ония свят...
  • 17 др иванов

    16 0 Отговор
    трудно е да прецениш кой от двамата крадци е по голем мошенник
  • 18 армен шикалкавян мошенистан

    6 0 Отговор
    Изродите започнаха да се изяждат. Дано и бог да им помогне. Друго спасение за простата нация няма. Тя само знае да се подмазва за парче хляб.
  • 19 Garrincha

    2 0 Отговор
    Гледах, Ристю по някоя от телевизиите - май, май,, скоро, може да го 'преливат" ! Ристе Ковача, Гошо "Свинара" от Пловдив … един по един "началника", както му вика "Тубата от Банкя", ще почне да ги привиква на отчет за прехода !
  • 20 Един

    1 0 Отговор
    Титлата "проф. д.т.н" не е гаранция за човешките качества на човека!
  • 21 Някой си

    11 0 Отговор
    В тоя двубой виждам 100г затвор без право на обжалване.....

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта