Last news in Fakti

1 Февруари, 2006 00:00 670 0

Апартаменти за 1500 евро/кв. м сред кал и мръсотия в курорта

  • алеите
Тишина, спокойствие и тотална мръсотия - така изглеждат Златните всяка година преди сезона. Разходката по крайбрежната алея напомня на кооперативния пазар във Варна в извънработно време. Всъщност бряг няма, защото минувачът, дори и без курортна навалица, не вижда нито морето, нито уж златния пясък, нито морския хоризонт, за които си е платил. Бараки и заслончета, правени сякаш с подръчни материали, са затулили гледката към февруарското море.

Извън активния сезон елитният български курорт оставя впечатление, че е напуснат по тревога. Изпочупени пластмасови маси и столове се въргалят по алеите, превърнати в сметища, боклуци в черни найлонови чували, разкъсани от бездомни кучета, налягали на припек в градинките пред "Интернационал".

Скритите от хотелите и зеленината на дърветата през лятото склонове са заринати в найлонови торбички, счупен хотелски инвентар, гътнати маси за бракуване, надрани от вятъра или хората тенти. Поизлющени стени на набързо измазани хотели издават и калпавата работа на строителите, и бързината на собствениците. Няма го шума на масираното хотелско строителство от миналата година на първа и втора линия, но строежите не са съвсем забранени. В неделя освен малкото варненци, наизлезли да видят ледените сталактити по отнесения мост на Златните, спомен от сибирския студ миналата седмица, по алеите щъкат майстори в дочени дрехи, доведени от крайни села от Варненска област, за да строят домове за богати на цени от по 1500 евро на квадрат. От трета до пета линия в малкото останала гора на бившия Народен парк "Златни пясъци", се довършват няколко жилищни блока, които скоро ще бъдат пуснати в експлоатация. През новия сезон обаче ще излезе най-миризливата неволя - проблемът с пречиствателната станция това лято няма как да не прелее по алеите на скъпия курорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА