Last news in Fakti

11 Юли, 2014 16:10 3 721 1

В Холандия построиха 3D планетариум (СНИМКИ)

  • планетариум-
  • дизайн-
  • холандия

В холандският град Грьонинген се появи нова сграда с оригинална овална форма. Това е уникален 3D планетариум, който позволява на посетителите с помощта на съвременните технологии да видят по различен начин Вселената. Името на обекта е Infoversum.

Конструкцията му наподобява огромно бяло кълбо, което се поддържа от огромна желязна лента. За да се добие овалната форма, строителите са ползвали методи прилагани в изграждането на кораби. Сградата се състои от два етажа. На първия е разположена интерактивна изложбена зала – infowave, където посетителите могат да се запознаят с различни научни хипотези. Има и огромна кино зала с 20-метров екран. На вторият етаж има тераса, откъдето да се наблюдава небето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор