Last news in Fakti

4 Август, 2014 11:43 3 763 0

Богатите французи бягат в Португалия

  • португалия-
  • франция-
  • сделки

Пазарът на недвижими имоти в Португалия се развива успешно не само благодарение на китайските инвеститори, но и на състоятелните французи, които търсят място, на което да избягат от високите данъци на Франсоа Оланд.

Слънцето, морето и пясъка на Атлантическото крайбрежие отдавна привличат купувачи. Преди време англичаните бяха най-голямата група чужденци, насочили се да купуват луксозни ваканционни апартаменти и къщи в Португалия. През тази година лидери, обаче са французите. „Френските граждани са най-голямата група чужденци, които купуват имоти тук през първото полугодие на 2014-а, следвани от гражданите на Бразилия и Великобритания”, казва Густав Соареш, управител на португалското подразделение на Sotheby`s International Realty.

Доказателство за високия интерес към лукс имоти в страната е фактът, че през първото тримесечие на тази година се отчита ръст в цените от 4%. „Французите дойдоха най-накрая в Португалия. Те обичат страната ни, но още повече им харесва нашата данъчна система”, казва Нуно Дурао, управител на агенция за луксозни имоти, който за последните пет години не е имал клиенти от Франция, но от началото на тази година е сключил 5 сделки, всяка от които за по около 1 млн. EUR.

Съгласно новите данъчни условия в Португалия, чуждестранните пенсионери, които идват да живеят в страната са освободени от данъци, до момента, в който паричните им средства им идват от чуждестранни източници.

Да припомним, че през месец май 2012 г. френският президент въведе 75% данък върху доходите, превишаващи 1 млн. EUR. Това превърна Франция в страната с най-висока данъчна тежест в Европейския съюз.

За първите три месеца на тази година половината от сключените над 3500 сделки с имоти са с чужденци. Повечето са в Лисабон, но предпочитано място за покупката на втори дом са градчета в южна Португалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА