Last news in Fakti

9 Май, 2007 00:00 681 0

Британци са вложили в имоти у нас 154 млн. GBP

  • имоти-
  • българия-
  • британци-
  • собственост-
  • международна недвижима собственост
Близо 154 млн. GBP са вложили британски инвеститори в недвижими имоти в България през 2006 г., сочи проучване на Асоциацията на специалистите по международна недвижима собственост. За този период жителите на Острова са купили имоти в чужбина на обща стойност 20 млрд. GBP, а средната стойност на притежаваните от тях имоти е малко над 98 000 GBP.

На първо място по покупки остава Испания, където са съсредоточени 31.6% от имотите, придобити от британци през годината. Следват я Франция с 18.9% и България със 7.7% дял от имотния пазар.

Двете традиционни за британците дестинации още държат над 50% от пазара на имоти зад граница, но членството на България в ЕС допринася за нарастващия интерес към страната. Зад нас остават САЩ и Италия съответно със 7.5 и 2.8% от придобитите от британци имоти.

Сделките
През 2006 г. извън пределите на Великобритания са сключени над 200 000 сделки за имоти с участието на британски граждани. Това не означава, че 200 000 британци са купили имот в чужбина, тъй като в много случаи един човек става собственик на няколко имота, уточниха от асоциацията на специалистите по международна недвижима собственост.

Според изпълнителния директор на AIPP Пол Оуен интересът към пазарите от Източна Европа като България се обяснява с динамичния ръст и все още ниските цени на недвижимата собственост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА