Last news in Fakti

8 Юни, 2007 00:00 1 476 0

Замяна на старо жилище за нова къща лансира Bulgaria BTL

  • bulgaria-
  • фирмата-
  • бъдат-
  • година-
  • проекта-
  • около-
  • всички-
  • еднофамилни-
  • bulgaria buy-
  • еднофамилни къщи-
  • bulgaria btl-
  • едва след като
Замяна на стар апартамент за къща започна да предлага строително-инвестиционната компания Bulgaria Buy To Let, която от миналата година е на българския пазар. Фирмата собственост на британците Алсо и Коли и техните семейства.

Съгласилите на сделка по схемата "ново за старо за ново" прехвърлят собствеността на предишния си имот, едва след като се нанесат да живеят в къщата, построена от Bulgaria BTL, съобщи Ива Тетрадова, мениджър продажби на фирмата. Разликата в цената се изплаща с 15-годишен ипотечен кредит, който фирмата отпуска при 7 процента лихва. Няма изискване за възрастта на хората, сключващи сделката и такса за предсрочно изплащане на заема. Единственото условие да стане замяната е оценката на жилището да бъде не по-малка от 30 на сто от цената на къщата. Цените им се движат от 132 000 до 290 000 евро, уточни тя.

Bulgaria Buy To Let стъпва у нас през 2005 г. и през миналата година купува първите терени за застрояване в околностите на София. В с. Столник, близо до Кремиковци фирмата има строителна база, разположена на площ от 35 дка.

Основна ни цел е да купуваме терени и да ги застрояваме с луксозни еднофамилни къщи, поясни управителят на Bulgaria BTL Саймън Алсо. По наша преценка около София има търсене за около 5000 еднофамилни къщи. Амбицията ни е ние да построим 1500 до 2009 година, уточни той.

В момента Bulgaria BTL изпълнява 2 проекта за градеж на комплекси от еднофамилни къщи. Единият е край столичния кв. Владая, а другият ¬ до софийското село Петърч. В по-напреднала фаза е строителството на Princess Vladaya, където ще се изградят не повече от 36 къщи с обща застроена площ от 15 000 квадрата. Според инвеститорите завършването на проекта ще стане в края на следващата година.

Очаква се строителството на Peturch RiverSide да започне до три месеца. За завършването на проекта ще са необходими между 16 и 18 месеца. В първата фаза е включено изграждането на търговски център, кафене, детска площадка, спортен център с плувен басейн, баскетболно игрище и тенискорт, както и панорамен кей на р. Искър. Във втората фаза ще бъдат изградени още 120 къщи, като 80 процента от тях ще бъдат с 2 спални, като всички ще са със самостоятелни градини, поясниха от Bulgaria Buy To Let. Застроената площ на имотите край Петърч ще е 45 000 квадрата. По предварителни изчисления в двата проекта ще бъдат инвестирани около 24 млн. евро.

Грубият градеж на къщите се извършва от фирма подизпълнител, а довършителните работи от строителното звено на фирмата. По този начин се гарантира качеството, поясниха от Bulgaria Buy To Let.

Всички къщи се строят едновременно и в тях ще влязат новодомците, едва след като всички бъдат завършени, поясни Ива Тетрадова. Така на обитателите ще бъдат спестени неудобствата от продължаващото наоколо строителство. Засега повечето от желаещите да купят имоти в Princess Vladaya и Peturch RiverSide са британци, които го правят с цел отдаването му под наем. Предвиждаме половината имоти да бъдат продадени на българи. Срещу 400 евро на година фирмата ни осигурява поддръжка на пространствата около къщите и менажиране на имотите, добави тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА