Last news in Fakti

23 Юли, 2007 00:00 689 0

Гръцката Terna получи още 6 месеца отсрочка

  • пловдив-
  • господинова-
  • свиленград-
  • линията-
  • пловдив свиленград-
  • линията пловдив-
  • министър весела господинова-
  • зам министър весела-
  • линията пловдив свиленград
Гръцката компания Terna, която е главен изпълнител на първата отсечка от жп линията Пловдив - Свиленград, е получила от инженера на проекта съгласие за удължаване на срока за строежа. Транспортният зам.-министър Весела Господинова коментира за в. Пари, че дори и да има одобрението на инженера, то трябва да се официализира. Според Господинова предложението трябва първо да бъде представено пред транспортното министерство, което да одобри или да отхвърли удължаването на срока.

Забавяне

Разрешението за строеж беше получено преди няколко седмици и се очакваше в началото на тази седмица да започне модернизацията на участъка от Крумово до Първомай. Работният проект на Terna беше одобрен от Националния експертен съвет към регионалното ведомство още на 1 декември 2006 г. Не е ясно защо самото разрешение за строеж се забави толкова дълго и беше публикувано в Държавен вестник чак на 14 май 2007 г.

Етапи

Според транспортния зам.-министър Весела Господинова със завършването на първата отсечка от реконструкцията и електрификацията на жп линията Пловдив - Свиленград едва ли ще има проблем, но с втория етап нещата са на кантар. В момента предстои дирекцията в транспортното министерство.

Търгове

Предстои да приключат още два търга за модернизация на жп инфраструктурата - за сигнализацията на Пловдив - Свиленград и за жп линията Пловдив - Бургас. Първият конкурс също се очаква да е оспорван, защото се борят фирми като Alcatel, Siemens и Alstom.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА