Last news in Fakti

7 Юли, 2008 00:00 684 0

Чепеларе ще посрещне зимата с обновени лифтове и писти

  • чепеларе-
  • център-
  • спортно-
  • млн eur
Чепеларе ще посрещне зимния сезон 2008-2009 с реконструирани лифтове, нови съоръжения с дължина 2700 м, система за изкуствен сняг за 3.5- километровата писта и две нови снегоутъпкващи машини. До края на годината ще се въведе и специална система за допуск на туристите, разработена от австрийската компания Access. Инвестицията е за 8 млн. EUR, като само за системата за изкуствен сняг са предвидени 1?млн. EUR.

Проектът

Обновяването на базата в Чепеларе е само първата фаза от изграждането на спортно-туристически център Чепеларе, чиято първа копка бе в събота. Той ще се реализира на три етапа в рамките на следващите пет години. Общата инвестиция възлиза на над 50 млн. EUR, като 15 млн. EUR от тях ще бъдат вложени в съоръженията. Спортно-туристическият център ще бъде част от големия проект за Родопите, който ще свърже Чепеларе, Пампорово, Перелик и Смолян със съоръжения и писти, каза Тодор Бозуков, управител на компанията инвеститор Чепеларе курорт. Идеята е да се създадат условия не само за зимен, но и за летен туризъм. Инвеститорите гарантират, че ще запазят максимално природата и няма да строят хотели в планината, а в града.

Инвеститори

Инвеститор в спортно-туристическия център Чепеларе е дружеството Чепеларе курорт. В него дял от 49% има общината, а останалите са на компанията Родопска инициатива. Акционери в частното дружество с равен дял са Орион ски (производител на австрийската марка за ски екипировка Atomic), Родопски дом (собственик на първия четиризвезден хотел в Чепеларе, открит през 2006 г.) и Екологични продукти (доставчик на елементи за инфраструктурни обекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА