Last news in Fakti

1 Януари, 2015 16:47 4 022 1

Цените в Манхатън биха всички рекорди

  • манхатън-
  • цени-
  • имоти

Средната цена на имотите, предлагани в района на Манхатън, достигнаха през 2014 г. 1.68 млн. USD. Това е ръст от 16% спрямо 2013 г. и от 10% спрямо пиковата 2008-а, припомнят анализатори. Сделки с жилища са се сключвали през годината средно срещу 911 000 USD, което е със 6.6% повече в сравнение с 2013-а и с 0.6% спрямо 2008 г., припомня в свои материал The Wall Street Journal.

Брокерите свързват причината за поскъпването с факта, че нюйоркчани са станали по-богати, както и че се наблюдава ръст сред чуждестранните купувачи. Китайците са най-многобройната група от купувачи, които задминаха руснаците. Високите цени са съпроводени от спад в сделките, особено в сегмента на жилищата среден клас.

Темпът на поскъпване на имотите в Манхатън през 2015 г. ще се забави, прогнозират експерти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    МЕГАПОЛИС Е ТОВА Е МАНХАТАН