Last news in Fakti

19 Март, 2015 12:04 1 846 0

Българска строителна седмица ще представи над 120 фирми в сектора

  • иец-
  • изложение-
  • строителство

Изложението ще се проведе от 25 до 28 март в Интер Експо Център

Българска строителна седмица ще представи над 120 фирми в сектора - 1

Над 120 фирми ще вземат участие тази година в изложението Българска строителна седмица, което ще се проведе в Интер Експо Център. В дните от 25 до 28 март освен български производители в събитието ще се включат и компании от Китай, Испания, Германия, Италия, Полша и Румъния.

Целта на изложението е да бъде едновременно посредник и бизнес платформа за производителите на строителни материали и всички участници в сектора – архитекти, инженери, търговци, инвеститори и строителни компании. 

Фокусът на тазгодишното издание ще бъде технологичното развитие на строителния сектор и възможностите за изпълнение на инвестиционни проекти. Сред водещите събития  в програмата са два форума – за градската среда в София и за енергоефективните решения в строителството.

За устойчива градска среда

На 25 март, в първия ден на изложението, ще се проведе архитектурен форум за устойчивата градска среда в столицата. По време на дискусията ще бъдат показани някои от важните проекти, които се реализират или предстоят в столицата, както и предложения за промяна на съществуващата градска среда. Целта на форума е да провокира институциите към развитие и да информира гражданите за проблемите и предстоящото обновяване на части от града.

В дискусията ще вземат участие представители на Столична община, Камарата на архитектите в България, архитектурни студия, спечелили проекти за реконструкция на централната градска част на София и архитектурните сдружения Група Град и Трансформатори.

За енергоефективно строителство

„Да събудим строителството“ е форумът, който на 26 март ще представи енергоефективните и технологични решения на някои от големите компании в сектора. Участниците ще дискутират възможностите за приложение на тези решения в модерното строителство, нужните инвестиции и поръчките по ЗОП. Сред тях са Винербергер България, Кингспан България, Оргахим, Вебер България, Terwa group-Румъния и архитектурно студио А.Д.А.

В темата за енергийната ефективност ще се включи Десислава Йорданова, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, която ще представи подробности от националната програма за саниране, както и представители на Столична община, Български съвет за устойчиво развитие и сдружение "Български врати и прозорци“.

В програмата на Българска строителна седмица компаниите Вас Про, Фрайплан, Джоди Трейд, Ремакс, Екомодул и Alexa Bg/ Стоилов и Ко ще се включат с фирмени презентации за нови продукти и решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА