Last news in Fakti

8 Юни, 2010 11:07 3 785 2

Държавата на съд за резиденция Банкя

  • рециденция-
  • банкя-
  • спор-
  • съд

Наследниците на имоти в бившата правителствена резиденция “Банкя” дадоха държавата на съд. Искат да се обявят за нищожни решенията на Министерския съвет от 70-те години на миналия век, с които тяхната собственост е била отчуждена за изграждане на резиденцията.

Жалбата е внесена във Върховния административен съд (ВАС), на 1 юни там са образували дело. Ответник е Министерският съвет на Република България - сегашният. За такива искания няма срок. Това е последният епизод от епичната (и безрезултатна) 20-годишна битка на над 200 наследници да си върнат тяхното.

Доскоро “Банкя” бе дадена на ДАНС. По ирония на съдбата два дни след образуването на делото във ВАС - на 3 юни, правителството отне имота от агенцията за национална сигурност поради “отпаднала нужда”. Но нищо повече. Тя си остава публична държавна собственост - т.е. невъзвръщаема на частни лица. Засега имотът ще се стопанисва от областния управител.

още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ?

    0 0 Отговор
    Държавата даваше и разпродаваше - ама за Банкя не било така...
  • 2 като гост

    0 0 Отговор
    крайно време е да върнете земята на хората-собственици