Last news in Fakti

1 Юни, 2011 13:31 1 754 2

ДНСК премахнали 400 незаконни обекти до април, махат още 400

  • днск-
  • незаконни-
  • постройки-
  • санкции

До два дни ще бъде завършен на 100% ремонтът на щетите, нанесени в резултат на строителството на автомагистрала „Люлин” в землищата на селата в община Перник. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Ремонтът на повредените край Перник пътни участъци трябваше да бъде изпълнен до 25 май от турската строителна компания „Мапа Дженгиз”. Срокът беше определен със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Плевнелиев съобщи също, че до четири месеца ще бъдат съборени около 400 незаконно построени обекта в страната.

До два дни ще завърши ремонтът от турската строителна компания край Перник, обясни строителният министър Росен Плевнелиев. „Изпълниха ангажимента си. 95 процента от всички мероприятия, които бяха предвидени, са вече изпълнени. Остават последни пет процента, като те са свързани по-скоро с изплащането на обезщетения и един участък от около 200 или 300 метра, който трябва да се довърши. Идеята е след два дни да се събере отново комисията и с протокол, в писмен вид да минат от да минат от първата до последната точка и да кажат: изпълнено или неизпълнено. Ако не е изпълнено, връщаме ги, докато го изпълнят. Но дълбоко вярвам, че до няколко дни казусът ще бъде приключен на 100 процента“, каза той.

Плевнелиев обясни и за предстояща акция на ДНСК по събарянето на незаконно построени обекти в страната. Той отчете, че от януари до април са премахнати 400 такива обекта, а в следващите четири месеца ще бъдат премахнати още 400. „И не защото искаме ей така да адресираме темата „400“. Бихме премахнали и повече, но в курортните зони не можем да пипаме до 15 октомври, така че ще се фокусираме там, където можем да работим“, обясни министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрално

    0 2 Отговор
    Абе,що нема коментари?
  • 2 DIDO

    1 1 Отговор
    A KAK TOCHNO OPREDELJAT KOI IMOT E ZAKONEN I KOI NE E??