Last news in Fakti

10 Юни, 2015 23:43 4 464 0

Нов SPA комплекс на мястото на банята в Банкя

  • банкя-
  • баня-
  • хотел

От 2001 г. банята с минерални води в Банкя е затворена. Десет години по-късно собствеността й беше прехвърлена на Столична община, но едва през последните седмици се изясни съдбата й. Вече е готов идейният проект, който превръща банята и района около нея в балнеоложки комплекс. На сградата се предвижда да бъде извършена консервация. Ще се реставрират фасади, покривни елементи и интериорни пространства, отделни конструктивни части. Ще бъдат монтирани нови видове инсталации.

Новият облик на банята включва балнеоложки център с фитнес зала, парни бани и сауни, фреш бар, като ще има възможност да се ползват  минералните басейни. Ще бъдат създадени зони за провеждане на оздравителни, възстановителни и релаксиращи програми, такива за алтернативна медицина, фитотерапия и други процедури.

Фоайето на банята ще бъде превърнато във виенско кафене, на територията, на което могат да се организират изложби, сватбени церемонии, честване на годишнини и други.

Новата сграда, която ще бъде в близост до банята ще има функцията на балнеоложки 4-звезден хотел. Той ще разполага с конферентни зали, ресторанти и фитнес зали. На разположение на жителите и гостите на Банкя ще има и летен театър с минимум 200 места. Топла връзка ще свързва хотела с банята. Също така на територията на комплекса ще има плаж с басейни за възрастни и деца. Ще има и закрит басейн. Предвижда се и подземен паркинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА